Reacties voor: Nederlander bedient smart home liever met telefoon dan met smart speaker

Er zijn smart speakers in overvloed, maar Nederlanders kiezen toch liever voor een telefoon om hun smart home mee te bedienen.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik zou graag via een smart speaker willen doen, maar Apple heeft niks in Nederland en die van Google is gewoon waardeloos.

    Ik: OK Google bank lampen uit

    Google: ik heb in de buurt 2 zaken gevonden waar je banken kan kopen

    Ik: OK Google Wij gaan naar boven (routine)

    Google: Oké 😩

    Ergste is gewoon dat die Sonos one zoooo waardeloos reageert, Google nest is nog te doen. Doe Siri op mijn telefoon is het altijd succes.

    Edit: Probleem zit hem bij de taal, in het Engels is Google uitstekend.

  2. Ik snap het wel, praten tegen m’n apparatuur voelt ook gewoon na al die jaren nog steeds onnatuurlijk

  3. @elvin: Herkenbaar… ik heb geen Google maar HomePods. Maar deze reageren dus duidelijk niet beter hoor. Ik heb ook regelmatig nog last van lampen die gewoon even niet reageren ook niet altijd met de schakelaar. Wat dat betreft kan er nog veel verbeterd worden. Al moet ik er niet aan denken dat ik alle lampen als ik naar bed ga in de woonkamer, keuken en eetkamer handmatig zou moeten uit doen. Als deze niet reageren op het eerste verzoek… doe ik gewoon een tweede verzoek… mijn kinderen en vrouw reageren ook niet altijd op mijn eerste verzoek in dat opzicht is een smart speaker niets anders

  4. @elvin: Ha ha, herkenbaar. Maarre: Siri is ook wel irritant hoor, met haar “who is speaking”

  5. @elvin: Wat vreemd, bij ons loopt het perfect via de Sonos speakers, op een enkele uitzondering na…

  6. Niks speaker waar je tegenaan leutert…. gewoon telefoon, werkt uitstekend. Heb alles via Domoticz draaien en via Homebrige kan ik het ook met de iPhone bedienen. En de rest kan dat ook gewoon met hun iPhone…

    Familie ziet me aankomen, terwijl zij lekker TV zitten te kijken sta ik te roepen tegen de speaker dat de Buitenlampen aan moeten…. nee, dat gaat hem echt niet worden….

  7. Ik heb een aantal NFC chips in huis geplaatst met daar aan gekoppeld shortcuts en automatiseringen, dit werkt prima.

  8. Er mankeert ons dan ook niet aan de handjes. Het praten tegen apparaten is een ietwat infantiel.

  9. Een homepod mini met Nanoleaf essential lampen (met thread) lost nagenoeg alle verbindings problemen op. En erg snel. Nu alles vervangen waar geen thread inzit voor een echt slim huis 🤙🏽

  10. @elvin: Zo ontzettend herkenbaar. Ik doe wel vaak met de Homepod en Homepod Mini, maar helaas met hele domme zinnen. Zoals Hé Siri, Turn off all the lights in the “eethoek” Want alles in huis heeft natuurlijk een Nederlandse naam en gebruik siri op de telefoon in Nederlands. Zo ontzettend jammer.

    Ik hoop nog steeds dat ze in een update Nederlands gaan toevoegen maar wordt beetje moedeloos.

    NFC stikkers helpen wel heel erg. Maar ik moet die dan op alle andere apparaten ook instellen wat dan weer beetje onzin is.

  11. Ik gebruik niet anders dan de Google hub en mini.
    Siri had ik al snel aan de kant gezet want die snapt totaal niets.
    Ik kocht een keer in een mooie aanbieding een nest mini en ben binnen 5 minuten na aansluiten terug gegaan om er nog 1 te kopen.
    100x beter dan Siri en reageert super.

  12. @elvin: Herken het niet. Heb zelf de Google Nest Audio en die reageert (in NL) prima. Lampen ermee bedienen, verwarming etc.

  13. In alle kamers van mijn huis staat een Amazon Echo, waardoor ik via Alexa heel veel kan regelen. Veel gaat automatisch, zoals diverse lampen binnen en buiten die op basis van zonsopgang/ondergang of tijdstippen aan/uit gaan, allemaal zogeheten routines. Werkt super en alles is simpel aan te passen. Daarnaast heb ik bijvoorbeeld diverse groepen van iedere keer verschillende Echo’s aangemaakt, waardoor ik gericht in meerdere ruimtes tegelijkertijd muziek kan spelen. Ik zie alleen maar voordelen voor stembediening. Ik praat Duits met Alexa, wat echt bijna altijd begrepen wordt. Met Siri heb ik heel slechte ervaringen, ik word in diverse talen slecht begrepen door Siri. Google heb ik met spraak nooit getest, Amazon was voor mij na Apple eerste keuze omdat ik als Prime klant met Unlimited Music al in het Amazon systeem zat. Verder spreekt mij aan dat het Amazon systeem veel opener is dan Homekit, Amazon werkt met heel veel producenten van smart home artikelen samen. Google hangt hierbij een beetje tussen Apple en Amazon in. Tot slot kan ik melden dat mijn gezin en ik echte Apple fans zijn met voor allen iPhones, iPads en Apple Watches, maar wat smart home betreft loopt Apple echt achter.

  14. Gek hé?! Die HomePod staat hier al jaren in huis en spreekt nog steeds geen Nederlands. En hé Siri op de appleWatch gedraagt zich als een bejaarden. Ze verstaat je nooit. “Wat zeggie?! 🤡”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.