Reacties voor: Onderzoek: liever stoppen met drank en tv-kijken, dan smartphone wegdoen

Winkelketen Best Buy heeft een onderzoek laten uitvoeren, waaruit blijkt dat mensen graag een smartphone zoals de iPhone willen hebben. Maar tegelijk hebben ze geen idee welke ze moeten kopen en hebben ze een hekel aan het kopen van dergelijke apparaten.

Reacties: 19 reacties

  1. Klinkt bekend haha

  2. Stelling in de titel geldt ook voor mij 🙂

  3. Welke “smartphone” je nodig hebt..? De enige die écht Smart is, de iPhone ( 3GS ) !

  4. ‘één op de drie geeft graag de televisie ervoor op’

    En kijkt dan tv op de smartphone…jaja

  5. Origineel geplaatst door DouweM
    Stelling in de titel geldt ook voor mij

    Same Here :D:P heb net pas de 3GS en kan hem nu al niet meer missen 😛

  6. Origineel geplaatst door Wildlake
    ‘één op de drie geeft graag de televisie ervoor op’En kijkt dan tv op de smartphone…jaja

    ik ook,
    en ik laat ook liever me iPhone een week niet aan in plaats dat ik bij de tandarts een gaatje laat boren 😛

  7. Is that a iPhone in your pants, or are you just happy to see me? 😉

  8. Tsss, ik heb niet eens een TV…

  9. Ik ben zo dol met m’n iPhone, doe m’n hele leven al niet aan drinken of tv kijken. Nooit geweten dat het verband hield met m’n mobile device.

  10. Vrouwen maken meer gebruik van SMS-berichten, foto’s maken en muziek luisteren. Ze willen ook een smartphone waarmee ze kunnen gamen, boeken lezen en GPS-applicaties kunnen gebruiken. Mannen willen eigenlijk liever maar één ding: een agenda die ze kunnen synchroniseren met hun computer.

    Ik gebruik mn agenda niet, maar doe juist wat de vrouwen volgens dit bericht doen:P
    Veder heb ik inderdaad een hekel aan elektronica-shoppen. Bij Apple niet, alles is aardig straight-forward, en je weet wat je krijgt. En er zijn geen 50 soorten met minieme verschillen.. Maar als je een LCD moet kopen zie je door de bomen het bos niet meer!

  11. omdat mijn iphone stuk is en ik nu een nokia 6021 heb als leentoestel van pro assist, mis ik em inderdaad wel ja!!!
    verder gebruik ik em voor van alles, niet speciaal voor m’n agenda ofzo.

  12. “De helft daarvan was man, de andere helft was vrouw.”

    No shit sherlock 😉

  13. Ik behoor dan ook tot de fanatieke groep… Ik heb een hekel aan pijn en vind het vervelender dan de gemiddelde mens om naar de tandarts te gaan. Toch zou ik liever een kies uit laten boren dan een week zonder mijn iPhone leven 😛

  14. Idem dito; mijn iPhone is ondertussen een verlengstuk van me zelf geworden. Uiteindelijk ook best wel triest; Zonder iPhone kan ik niets meer. Ooit hier over een blog getypt;

    Altijd hoor ik mensen zeuren over mijn telefoon.

    “Doe dat ding nou eens weg!”

    Maar eigenlijk hebben mensen geen idee wat je tegenwoordig met een telefoon kunt doen.

    “ow, je kunt er vast mee bellen”

    hoor ik nu heel veel mensen zeggen. Tegen die mensen zeg ik; lees dit stukje eens. Lees dit stukje eens en begrijp hoe je telefoon je leven kan vergemakkelijken.

    Waarom nog met een groot papieren stratenboek gaan rondlopen, uitgeprinte versies van je treinreis, en hopen dat je droog over komt?

    Waarom nog in de trein met de spits, metro, of een ander goedkoop gratis krantje, terwijl je het laatste nieuws, van nog geen minuut geleden kan lezen? Dit is nog maar een deel van wat mogelijk is met de iPhone.

    De iPhone ja.
    Ja, die telefoon waar iedereen altijd zijn zegje over klaar heeft.

    Ik zal jullie eens even mijn dag laten zien, en hoe vaak ik hier mijn iPhone (kan) handig kan gebruiken. Gewoon ff, om duidelijk te maken dat ‘t toch best leuk is. En niet alleen voor nerds.

    Het is maandag ochtend.
    Heerlijk lig ik te slapen, en zachtjes hoor ik daar ineens vogeltjes op de achtergrond, steeds luider en luider en zachtjes word ik wakker. Nee, geen irritante rare wekkertoontjes maar heerlijke natuurgeluiden waar je rustig wakker van word. Ik noem ‘iWakeup’, een programma op mijn iphone die op een vooraf ingestelde tijd mij rustig wekt.

    Lui, vanuit mijn bed, check ik eerst even de agenda. Altijd up-to-date, staat in contact met google calander. “eens even kijken wat ik vandaag moet doen” op de agenda staat dat ik naar Amsterdam moet, voor de wereld draait door. Gaat een leuke dag worden.

    Gapend sta ik op, loop naar de woonkamer waar ik rustig de radio aanzet. Ik zet wat thee smeer een broodje en ineens hoor ik daar een vet nummer op de radio. Snel pak ik mijn Iphone en start Shazam. Shazam luisterd 8 seconden naar het nummer, en floep, het nummer, inclusief artiest, album en hoesje verschijnt op mijn beeldscherm.

    Maar even downloaden; één druk op de knop en ik heb dat geniale nummer op mijn iPhone staan.

    Dan ga ik verder met het ontbijten.
    Vroeger pakte ik daarbij een krant;

    Bakje thee, krant er bij, en dan opzoek naar leuk, en interessant nieuws.

    Gelukkig hoeft dat gestuntel met die irritant grote kranten niet meer, en ik open Safari op mijn iPhone. Ik heb hier een aantal bookmarks, websites met nieuws van mijn interesses. Ik check even nu.nl, bnr, en iphoneclub en tweakers.net en ik ben weer op de hoogte van het aller-aller laatste nieuws. Kan geen krant tegen op.

    Omdat ik vandaag naar Amsterdam moet bedenk ik mij dat het maar eens tijd word dat ik ga kijken hoe laat ik met de trein moet. Weer pak ik ik mijn iphone, en open de applicatie “trein” een zeer handig programmatje waar je gelijk kunt kijken welke trein je moet hebben, of er storingen zijn, en hoe lang je onderweg bent.

    Ik typ in: Amersfoort — Amsterdam en zie dat ik pas over 3 uur hoef te vertrekken.

    Heerlijk. Tijd voor wat ontspanning dus.

    Ik smeer nog een broodje, en bedenk me dat ik ‘man bijt hond’ gister hebb gemist. (ben GEK op man bijt hond) en dus open ik mobynews, en navigeer naar man bijt hond, en al snel begint man bijt hond te spelen.

    Ondertussen gebruik ik nog steeds één apparaat. Ik hoef niet naar de tv te lopen, hoef geen krant te pakken, en hoef niet naar de pc om mijn route naar amsterdam op te zoeken. Nee, dit kan allemaal terwijl ik rustig aan mijn kopje thee en mijn broodje kaas zit.

    Dan bedenk ik mij dat ik nog even naar de supermarkt moet! Ik kijk naar buiten en zie donkere wolken. Maar zou het ook echt gaan regenen? Natuurlijk heb ik dat snel gevonden, want ik start de applicatie buienradar, en zie daar; het duurd nog wel een uur voordat het begint te regenen. Snel de jas aan, en naar de supermarkt.

    Ik moet een stukje lopen naar de supermarkt en bedenk me dat ik Dirk Sierd nog wat moet vragen.

    Natuurlijk zou ik hem kunnen bellen of smsen, maar eerst maar eens kijken of Dirk Sierd op msn is. En ja, dirksierd is netjes online en heeft al tegen mij zitten praten. Kort praat ik met hem op msn, en vraag hem of hij ook naar Amsterdam komt vanmiddag. Natuurlijk wil Dirk dat maar hij komt wel met eigen vervoer. Prima. Die zien we vanmiddag wel weer.

    Vervolgens loop ik naar de supermarkt, en koop mijn spulletjes, loop terug, en dan bedenk ik me:

    “shit, ik moet nog geld pinnen”

    Ik woon nog niet zo lang in Amersfoort, en heb dus géén idee waar ik heen moet om te pinnen. Maar gelukkig bied mijn iPhone weer de oplossing; Ik start het programma AroundMe, selecteer bank, en krijg een overzicht met alle banken in de buurt.

    Vervolgens klik ik op de rabobank, waarna ik de route informatie krijg, en met mijn iphone in de hand wandel ik richting de rabobank. Snel pin ik geld en loop ik weer naar huis.

    Thuis ga ik nog eventjes wat tv kijken en dan is het ook al snel zo ver;

    Ik moet de trein halen richting Amsterdam.

    Ik pak nog eventjes het programma ‘trein’ er bij, kijk wel spoor ik heen moet, en wandel rustig richting centraal station.

    Op de achtergrond de vette muziek van deep.fm, waar ik live, via het internet, naar luister via het programma “StreamItAll”

    vervolgens duurd het niet lang en ik zit heerlijk in de trein richting amsterdam.

    Terwijl ik in de trein zit krijg ik een telefoontje: De server werkt niet meer, en Martin is helemaal in paniek. Ik stel martin gerust en log via het programma ‘ssh’ in op mijn server, waarna ik al snel zie wat er aan de hand is. Ik reset de server, terwijl ik in de trein zit, en vervolgens werkt de server binnen een minuut weer.

    Martin kan weer rustig adem halen. Ik bel martin nog maar even om te vertellen wat er aan de hand was; omdat ik natuurlijk liever lui dan moe ben open ik het programma ‘Voicedail’ spreek martin’s naam in, en vervolgens belt de telefoon martin.

    Zonder door mijn adresboek te moeten bladeren, met één druk op de knop, en mijn stem.

    Terwijl ik met Martin bel verteld hij me dat ik even contact op moet nemen met A. de Boer uit Nijega.

    Ik bedenk me dat ik het telefoonnummer van meneer de Boer niet heb, maar ook daar heeft mijn iPhone weer een oplossing voor bedacht;

    ik open het programmatje ‘telefoongids’ toets in A. De boer, uit nijega, en binnen enkele seconden verschijnt het telefoonnummer op mijn beeldscherm. Ik tik met mijn vinger op het telefoonnummer en al snel ben ik aan het bellen met Meneer de Boer.

    Nadat ik met meneer de Boer heb gebeld besluit ik maar eventjes te gaan slapen.

    Natuurlijk moet ik wel optijd wakker worden want wil station Amsterdam Centraal niet missen.

    ik start het programmatje iNap op, vul in waar ik gewerkt wil worden, en 1 kilometer voor station Amsterdam Centraal begint mijn Iphone hevig te piepen en te trillen! Wakker worden! Ik word wakker en stap de trein uit.

    Terwijl ik de trein uitstap bedenk ik me;

    ‘shit! Ik ben mijn USB-Stick vergeten’

    Gelukkig heb ik maar één bestand nodig, en deze staat ook op mijn pc thuis. Thuis heb ik de pc uitgezet omdat dit stroom bespaard, maar gelukkig is daar iWol. Ik start het programmaatje iWol, selecteer mijn pc, en vervolgens gaat thuis de pc aan. Nog heel even wachten voordat mijn pc is opgestart.

    Tijdens dat wachten loop ik door. Ik heb nog tijd zat, dus besluit ik dirksied maar weer even te bellen.

    “waar ben je?”

    Dirk Sierd is Amsterdam in gegaan,
    maar weet niet precies waar hij is. Dus opent hij Navizon. Omdat ik ook het programmatje Navizon heb geïnstalleerd zoek ik zijn gebruikersnaam op en vervolgens laat dit programmatje me zien waar dirksierd is.

    Ik wandel weer met mijn iPhone in de hand richting Dirk Sierd. Dirk zit ondertussen te wachten op de dam.

    Dan open ik Jaduu, ik had immers mijn pc thuis net opgestart, en moest nog even een bestand naar me zelf mailen.

    Ik open jaduu, en verbind met mijn pc thuis. In het klein zie ik het scherm van mijn thuis-pc, navigeer naar het bestand wat ik wil versturen, en verstuur dit via mijn thuis-pc naar mijn emailadres op mijn iphone.

    Al snel trilt mijn iphone: nieuwe email en ik heb het bestand op mijn iPhone staan.

    Dan vervolgens loop ik met dirksierd richting mijn stage, maar terwijl ik over straat loop zie ik een prachtige kans om een mooie foto te maken.

    Ik pak mijn iPhone, open de applicatie camera, en maak een mooie foto die ik vervolgens naar Twitter post.

    Ik ben helemaal verslaafd aan twitter, een soort van wie-wat-waar van hyves, maar dan anders. Kunnen mijn vrienden zien wat ik doe, en waar ik ben. Best leuk al zeg ik het zelf.

    Zo heb ik de eerste helft van mijn dag doorgebracht met mijn iPhone, en eigenlijk zijn er nog wel 101 redenen te bedenken waar ik mijn telefoon voor zou kunnen gebruiken.

    Veel mensen, en vooral oudere mensen, hebben altijd een grote mond over de ‘telefonen van tegenwoordig’ Uiteraard zijn ze bedoeld om mee te bellen. Maar we leven in 2009, en een telefoon maakt ons leven ondertussen een stuk gemakkelijker.

    Niet alleen voor super nerds, maar ook voor gewone mensen.

    over 10 jaar hebben we allemaal mobiel internet…

  15. Origineel geplaatst door Willem
    Tsss, ik heb niet eens een TV…

    Ik wel, maar geen zenders. Dat ding staat echt te verstoffen. Ben ik nu net zo tof als jij?

  16. @Sander Akkerman:

    Teveel tekst en niet boeiend, ik ben afgehaakt toen ik zag dat je ‘iPhone’ niet eens normaal kan schrijven.

  17. @Sander Akkerman: vond het wel een leuke uitleg over wat ie allemaal kan. Miste alleen het programma ‘aanbieding’ om te checken welke aanbieding je supermarkt heeft.

  18. Nou, ik heb toch liever een echt biertje dan een “iBeer”.. 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.