Reacties voor: Onderzoek: ‘iPhone populair in bedrijfsleven’

De iPhone is inmiddels een uiterst populaire telefoon in het bedrijfsleven. Dit blijkt uit grafieken van Good Technology, een groot Amerikaans bedrijf dat onder andere e-mail aanbiedt aan bedrijven.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. apple zakt en android stijgt :'(

  2. @aaron van dijkhuizen:niet teleurgesteld zijn. Apple zakt alleen maar omdat de geruchten in die tijd (Juni tot September) over een nieuwe iphone gingen. Dat is de reden dat Apple is gezakt.

  3. En wat zei die idioot Ballmer weer toen iPhone geïntroduceerd werd? Dat iPhone geen interessante business smartphone zou zijn? What a visionary!

  4. Ik dacht dat de BlackBerry zo’n gewilde zaken telefoon was omdat die een ‘goeie’ beveiliging had ten opzichten van z’n concurrenten? Maar vervolgens nergens in de statistieken te vinden…

  5. Blackberry was zakelijk aantrekkelijk vanwege pingen, het is nu een kindertelefoon. Imago doet veel.

    In mijn netwerk als creative director in mode- en modellenwereld zie ik enkel Apple.

  6. Ik hoor Steve Ballmer nog schamperen over de iPhone: “It doesn’t appeal to business customers because it doesn’t have a keyboard.”

  7. Enterprise technisch is de Iphone (zeker zonder producten als Good en Mobile Iron) vergeleken met BB (Bes) de mindere. Gegevens zijn absoluut minder veilig. Op 1/9 een actie gehouden bij een bedrijf met duizenden werknemers; ca. 1400 verkozen de gratis Bold9900/ Torch9860 boven de ca. 150 werknemers die kozen voor de Iphone4 die 200 euro kostte. Oftewel de strijd is nog niet gestreden in de Enterprise, zeker nu IOS 5 nog niet supported is door alle beheeromgevingen. Waarbij gefluisterd wordt dat Rim met BES ook Iphone en Android gaan ondersteunen …….

  8. Blackberry bestaat over 5 jaar niet meer want ze gaan failliet

  9. Origineel geplaatst door lol
    Blackberry bestaat over 5 jaar niet meer want ze gaan failliet

    Nee, een overname door Vodafone heeft meer kans.

  10. Origineel geplaatst door bimmer
    gehouden bij een bedrijf met duizenden werknemers; ca. 1400 verkozen de gratis Bold9900/ Torch9860 boven de ca. 150 werknemers die kozen voor de Iphone4 die 200 euro kostte. Oftewel de strijd is nog niet gestreden in de Enterprise, zeker nu IOS 5 nog niet supported is door alle beheeromgevingen. Waarbij gefluisterd wordt dat Rim met BE

    Enterprise technisch is de Iphone (zeker zonder producten als Good en Mobile Iron) vergeleken met BB (Bes) de mindere. Gegevens zijn absoluut minder veilig. Op 1/9 een actie gehouden bij een bedrijf met duizenden werknemers; ca. 1400 verkozen de gratis Bold9900/ Torch9860 boven de ca. 150 werknemers die kozen voor de Iphone4 die 200 euro kostte. Oftewel de strijd is nog niet gestreden in de Enterprise, zeker nu IOS 5 nog niet supported is door alle beheeromgevingen. Waarbij gefluisterd wordt dat Rim met BES ook Iphone en Android gaan ondersteunen …….

    Als ik voor hier zou mogen kiezen, zou ik de BlackBerry gebruikers direct overzetten op iPhones. Het is zakelijk zeker aantrekkelijk. makkelijker in gebruik, makkelijker te ondersteunen. Als Siri uitgewerkt is kan dit nog aantrekkelijker worden, mits onze taal hierin word verwerkt.

    Aangezien ik voor een multinational werk heb ik niet de mogelijkheid om te kiezen. Sterker nog, het gebruik van iPhones en iPods (touch) op ons draadloze netwerk is ten strengste verboden. Op bepaalde afdelingen is de straf van het uit je zak halen van een iPhone of andere telefoon met een camera, ontslag op staande voet. Uiteraard zijn er bedrijven die de camera’s verwijderen van telefoons, maar met mijn prive telefoon ga ik dit zeker niet doen (gebruik de camera nog het meeste).

    Het gebruik van BlackBerry’s heeft voor en nadelen. Het voordeel is dat je er redelijk makkelijk een mail mee kunt tikken (met toetsen, wat voor oudere gebruikers makkelijker is).

    Een ander voordeel is de veiligheid. BlackBerry’s staan er om bekend om hun veiligheid. Daarnaast is het mogelijk om extra encryptie chips te laten plaatsen in de BB voor extra veiligheid. De iPhone heeft wel een VPN mogelijkheid, maar deze schakelt automatisch uit. Hierdoor is de veiligheid van deze telefoon niet optimaal. Als Apple dit beter uit zou werken zou de iPhone een stuk veiliger worden voor zakelijke gebruikers. Als ze dat doen, dat ALLE data standaard over een VPN verbinding kan gaan is het mogelijk om deze binnen onze organisatie te gaan gebruiken.

    Origineel geplaatst door lol
    Blackberry bestaat over 5 jaar niet meer want ze gaan failliet

    5 jaar zou kunnen, dan zou wel eerst de concurrentie over moeten gaan op een goede veilige omgeving. Op dit moment zie ik helaas nog geen goed alternatief voor de BlackBerry kwa veiligheid. In de branche waar ik in werk gaat er dus geen ander type smartphone gebruikt worden. Zeker niet met alle security clearances door de Amerikaanse overheid.

    Zolang het mogelijk is op een zakelijk toestel zonder beveiligde verbinding (zoals VPN of de manier zoals BB’s werken), het mogelijk is om applicaties te installeren, gaat dit niet werken.

  11. best bizar.. Wie had ooit gedacht dat Apple EN Google de telefoonmarkt zouden opeisen..

    Apple past nog steeds hun eigen strategie aan en Google die van Microsoft.

    Kunnen we wel weer opnieuw zien wie marktleider word.

    Bedoel daarmee Google die gewoon de software ook op prut telefoons laat komen.

  12. @Tom: Zelfs dat is goed beveiligd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.