Reacties voor: Onderzoek: ‘iPhone-kopers vinden batterijduur belangrijker dan 5G’

Uit een onderzoek naar smartphonefuncties die mensen belangrijk vinden, blijkt dat 5G onderaan de lijst bungelt van meest gewilde functies. Mensen vinden een langere batterijduur veel belangrijker.

Reacties: 18 reacties

  1. Ja 4G is snel zat de komende 5 jaar dus echt nodig is het nog niet

  2. Even logisch nadenken:
    4G is écht meer dan voldoende voor mobiel internetgebruik. Niemand zit te wachten op een smartphone met 5G, wat kan je ermee? Een smartphone dient nu eenmaal niet om supergrote files te up- of downloaden. Ja een paar 4K filmpjes, maar dat gaat meer dan voldoende op 4G.
    Eerlijk gezegd zouden ze 5G beter enkel toegankelijk maken voor professionele toepassingen, en niet voor smartphones. Dan gaat ook alles niet dichtslibben in de nabije toekomst door het hogere verbruik. En dan gaan professionele toepassingen (zoals chirurgische ingrepen vanop afstand, zelfrijdende vehikels,…) volledig gescheiden zijn van het smartphonegebruik, en misschien ook meer gevrijwaard van “aanvallen”

  3. Het enige voordeel aan 5G is als je op een drukke locatie bent zoals bv voetbal stadion. (Als dat straks weer mag)

  4. Ik heb de 5G uitstaan op mijn 12 pro sinds dag één, 4G werkt gewoon prima. Batterij gaat hierdoor ook langer mee.

  5. Ja ben blij met mijn 11 pro Max en niet gewacht heb op de 12, de batterij is er een stuk kleiner van en gaat minder lang mee.
    Heb ook liever betere batterij duur dan 5G of iets, benieuwd wat de iPhone 13 gaat doen(al zal mijn 11 pro Max ook pas naar minimaal 3 jaar inruilen voor andere).

  6. Om nog maar te zwijgen over dikte apparaat vs batterijduur 😉

  7. Gek hé ? Waarom zou ik nu 5G moeten willen dan ?

  8. Mocht mijn Xs Max morgen begeven zou ik eerder een 11 pro max verkiezen door z’n uitmuntende batterij tijd ipv eender welke IP12.
    4G is meer dan snel genoeg, dus geef mij maar een vette batterij.
    5G voor een “normale” gebruiker lijkt me hetzelfde verhaal als een 8K televisie in 55” schermformaat: gaat nergens over.

  9. Wat een gezeur. Je koopt een grote Dodge pickup, maar ik blijf in Opel corsa rijden want dat is zuiniger🧐

  10. Ja ik vind die 5G ook maar niets,4G is al snel genoeg.

  11. Voor mij was de accu niet de reden. 5G op de Iphone 12 is nl nog niet de echte 5G. Ik wacht op de 5G die op de mmwave band werkt. Niet de beperkte versie via de lage bestaande frequenties want dat biedt te weinig voordeel. Meer commerciële hype. Dat was voor mij reden dus om te wachten op de 5G versie met hoge bandbreedte en snelheid. Maar in 2022 wordt voor mmwave 5G pas de 3,5 Gigahertz-frequentie geveild. En nog later de 26Ghz frequenties.

  12. Origineel geplaatst door Jeroen
    Wat een gezeur. Je koopt een grote Dodge pickup, maar ik blijf in Opel corsa rijden want dat is zuiniger🧐

    Eh, nou nee. Je koopt een dikke luxe estate, het nieuwste model. Deze is vrijwel gelijk aan het vorige model maar heeft een dikkere motor. Het nieuwe model kan iets sneller maar de nieuwe motor verbruikt ook een stuk meer. Wat je wil is zo ver als mogelijk met de auto rijden, zonder vaak te moeten tanken. Fijn dat ie sneller kan, maar voor het dagelijkse gebruik en actuele verkeersomstandigheden is het vorige model meer dan voldoende. Waarom zou je dan het bijna zelfde model kopen dat duidelijk meer verbruikt en je actieradius beperkt?

  13. 3G was ook prima om SD films te streamen en toen was er 4G maar dat vrat je bundel op. Daarna kwamen de streamingdiensten met vooraf downloaden op Wifi en nu is er weer een grotere bundel en 5G welke in Nederland nog niet sneller is dan 4G…

    Dit is vooruitgang, zoals de iPhone 1 en zeker de iPad ooit een behoefte hebben gecreëerd die heel nuttig is. Zo zullen er toepassingen komen waar 5G voor nodig is. Internet of things en alle slimme persoonlijke toepassingen in een device die je afspeelt op dummy schermen en speakers.

  14. Nou de iPhone 12 heeft geen volwaardig 5g, het lijkt weer op de iPhone 5 die geen volwaardig 4g had. En pas in 2023 zul je in ons land 5g volledig kunnen gebruiken, dat deze punten bekijkend is t ook geen wonder dat accu meer gewaardeerd wordt

  15. Ben nog erg happy met mijn 11 Max Pro.

  16. Helemaal eens met de conclusie! Pas de batterij van mijn vijf jaar oude iPhone SE 2016 laten vervangen. Kan hij hopelijk nog een paar jaar mee. 4G is wmb goed genoeg.

  17. @Ben: Dat had ik nou weer niet laten doen, zelfs met een nieuwe batterij schiet je niet veel op.
    De oude SE is gewoon hardware matig op aan het raken, iOS is al zwaar voor beestje maar ook apps worden groter en zwaarder.

    Hierdoor moet je oude SE veel harder werken, waardoor je batterij moeilijker mee krijgt.
    Je zal merken dat je batterij veel sneller slijt nu, of je moet uiteraard bijna niks met je telefoon doe .

    Ik had beter gezegd had de SE2020 gekocht, of een XS ofzo die wellicht nu ook niet zo heel duur meer zijn.
    Dan kan je toch 5G meer dan volledig uitgerold is normaal vooruit, de oude se zal ondersteuning ophouden in september(in de hoop dat je nog Security updates zal krijgen).

  18. @Dennis: ja beveiligings updates blijven wel jaar of 2 en dat je een iOS achterloopt merk je pas echt als je drie versies achterloopt omdat de meeste apps niet de nieuwste nodig hebben. Drie jaar na einde ondersteuning begint de boel in te storten. Ik laat geen accu meer in mijn SE doen, hij is nu reserve had al iPhone 8 ernaast, dat nu omgeruild wacht op zakkende prijs vd mini en op wat mini 12s wordt dan ga ik zien of t 1 van die 2 wordt of dat ik ga wachten op de SE 3, want de 8 is prima in staat om die tijd te overbruggen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.