Reacties voor: Onderzoek: Meer dan de helft van Nederlandse jongeren heeft een iPhone

Hoeveel van jouw vrienden hebben een iPhone? Waarschijnlijk is dit aantal in de afgelopen twee jaar gestegen, zo blijkt uit een onderzoek. Meer dan de helft van de jongeren zou met een iPhone rondlopen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Voor Samsung zal het zeker liggen in het updatebeleid.

  2. Tussen de 12 en 20 jaar heeft 52% dus een iPhone. Waarbij de 7 het meest populair is. Wat bij mij toch de vraag doet rijzen waar ze het allemaal van betalen. Welke jongere hoest zomaar even 600 euro op 🤔

  3. @ACTA Est fabula: je hoeft niet rijk te zijn voor een iPhone hoor! Gewoon een abonnement afsluiten waarbij je een toestel al heel laag in prijs kunt aanschaffen. En in de meeste gevallen betalen de ouders vaak ook nog eens de maandelijkse abonnementskosten.

  4. Het geeft aan hoe ongelooflijk goed we het hebben in dit land! Zelfs jongeren, vaak zonder structureel inkomen, kunnen dure iPhones kopen.
    We zijn een verwend volk, maar klagen dat we kunnen… 😉

  5. Ik heb nu al een paar keer in m’n omgeving gezien dat de ouder overstapt van een iPhone 6S naar een 8/X en die 6S dan maar aan de kinderen geeft, alsof ‘t niks is…

  6. Hier in huis ook iedereen een iPhone, kids (12 en 16 jaar) resp. 6S en een 6. Wanneer mogelijk probeer ik altijd door te schuiven, maar soms heeft er eentje geluk en wordt er een nieuwe aangeschaft. Overigens gaat dat dan wel ten koste van het verjaardagsgeld 😉 Dus hier is het een beetje van mijzelf een een beetje van hun.

  7. ik heb zelf ook de iPhone x en ik ben 20 jaar oud het is maar net waar je je geld aan spendeert

  8. Origineel geplaatst door Brian
    ik heb zelf ook de iPhone x en ik ben 20 jaar oud het is maar net waar je je geld aan spendeert

    Ik neem aan dat jij wel genoeg geld hebt/verdient om je eigen zorgverzekering elke maand te betalen? En het eigen risico van €385 als dat moet? Of andere zorgkosten als die niet onder je verzekering vallen? En eventueel je huur? Gas/water/licht? Onvoorziene uitgave?
    Zo ja, terecht dat je voor een iPhone X gaat 😉

  9. Origineel geplaatst door Brian
    ik heb zelf ook de iPhone x en ik ben 20 jaar oud het is maar net waar je je geld aan spendeert

    Origineel geplaatst door Nick85
    Ik neem aan dat jij wel genoeg geld hebt/verdient om je eigen zorgverzekering elke maand te betalen? En het eigen risico van €385 als dat moet? Of andere zorgkosten als die niet onder je verzekering vallen? En eventueel je huur? Gas/water/licht? Onvoorziene uitgave?

    Zo ja, terecht dat je voor een iPhone X gaat 😉

    Zeker betaal alles zelf

  10. Al die mensen die meteen gaan lopen zeuren over de prijs van een iPhone en waar jongeren dat van betalen. De meest jongeren hebben ook een bijbaan en investeren in een goede iPhone is toch prima. Het hoort er bij tegenwoordig. Je kunt er alles mee doen. En met een goede aanbieding via T-Mobile of Tele2 is het betaalbaar. Niet zo zeuren mensen! Waar betalen jullie je iPhone van?

  11. Velen maken de denkfout dat een iPhone duurder zou zijn dan Android. De laatste gaat gemiddeld minder lang mee en … is daarna niets meer waard.
    Geen Apples met Peren vergelijken 😜

  12. @Jo: Inderdaad Jo!

    Ik lees net het volgende op Nu.nl:

    “Opvallend is dat de hoge prijzen van het bedrijf jongeren niet afschrikt.”

    Terwijl de prijs van een nieuwe Samsung galaxy nagenoeg hetzelfde is, alleen een minder hoge restwaarde heeft. Ik kon mijn Samsung Galaxy en HTC one x+ (allebei nieuw bij abbo) na anderhalf jaar het raam uit smijten. Mijn iPhone 6 is nu al 3jaar en 2 maand en nog perfect 👍🏼

  13. Origineel geplaatst door Jo
    Velen maken de denkfout dat een iPhone duurder zou zijn dan Android. De laatste gaat gemiddeld minder lang mee en … is daarna niets meer waard.

    Geen Apples met Peren vergelijken 😜

    En je betaalt ook nog eens met je privacy …..

  14. Bij mij op school verschijnen de eerste X’s al (nu zo rond de 20 / 1000 leerlingen). Ook applewatch wordt steeds populairder (1/2 per klas [~30])

    Heb zelf een 7 tweedehands (krantenwijk, kaartjes met nieuwjaar😀)

  15. Waarom toch zoveel verontwaardiging of zelfs een jaloerse ondertoon? Als jongere kun je prima een iPhone betalen als je hard werkt. Per week een dag en een avond werken, dan de vakanties nog. Even sparen en je kunt jezelf een iPhone veroorloven. Zo kocht ik op mijn 16e een nieuwe na een zomer hard werken, cadeautje aan mezelf omdat ik geslaagd was voor school. Ik sluit me aan bij de mening dat een iPhone een relatief goede investering is. De restwaarde is hoog vergeleken met andere merken mits je toestel in goede staat is en op het juiste moment in de verkoop gaat. Restwaarde is als je het goed doet zo’n €500/€550. Daar kun je toch menig Android van kopen.

  16. Zijn er ook cijfers van hoeveel jongeren er van bijvoorbeeld 12 een iPhone hebben en van jongeren van 20 jaar?

    Altijd grappig dit soort berichten, vaak vol verontwaardiging wordt er gereageerd over hoe jongeren dure smartphones, kleding en andere dure spullen kunnen betalen..

    Lekker boeiend allemaal. Zolang we maar blij zijn met onze chizzle toch?

  17. We worden constant gehersenspoeld en ouders willen zeker niet onderdoen voor de ouders van klasgenootjes. Eerder was de kleding nog een belangrijk statusverhogend artikel, nu is met name de mobiele telefoon een statussymbool.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.