Reacties voor: Onderzoek: iPhone-bezitters minder tevreden met iOS 6

iOS 6-gebruikers zijn iets minder tevreden dan mensen die gebruikmaken van iOS 5. Dit stelt onderzoeksbureau On Device op basis van een enquete bij 16.000 Amerikaanse iPhone-gebruikers.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 99 reacties

  1. nou bij mij kan iOS6 niet meer stuk, die kaarten kunnen me gestolen worden , DE NIET STOREN knop is zo geweldig een dikke 10 voor ios6

  2. Origineel geplaatst door bert
    DE NIET STOREN knop is zo geweldig een dikke 10 voor ios6

    Dat was voor mij ook de enige reden om te updaten naar iOS6

  3. Geen verbetering io6 hoe kan ik het terug zetten!

  4. Ik denk dat dit door het weglaten van YouTube en Google Maps komt? Ik heb daar geen moeite mee, er is een YouTube app van Google in de App Store, de Kaarten app van Apple ben ik meer dan tevreden mee, alleen jammer dat Streetview er niet in zit, maar ik verwacht een Google Maps app van Google dit jaar. Daarnaast kan ik de nieuwe functies in iOS 6 wel waarderen.

  5. Ik vind iOS 6 hartstikke fijn werken. Alles gaat net even iets vloeiender. Jammer van de kaarten, maar de rest maakt het voor mij goed!

  6. Komt wel goed met die kaarten. Voor de rest is iOS 6 wel in orde.

  7. iO6 is TOP!

  8. Zou het kunnen dat mensen toe zijn aan iets vernieuwends? Ik vind de rijtje iconen en zeker de mapjes helemaal niet meer zo geweldig. Maar ik vind wel dat met ios6 mijn iphone spoeler werkt

  9. Ja… iOS 6 is TOP !!
    Heb er geen last van, gaat stukken sneller en ook van mij kunnen die kaarten gestolen worden. Die gebruik ik toch niet… Al hoewel ik gisteren een test heb gedaan met route planner en het werkte wel netjes 🙂

  10. Wat is er mis met de kaarten, de Apple kaarten zijn tenminste up-to-date, mijn huis is nu een huis en bij Google Maps is het nog een bouwplaats, en dat is al 7 jaar geleden!! verder is iOS6 helemaal top, heb hem er al op staan vanaf de eerste BETA omdat ik niet meer terug wilde… 5 sterren voor iOS6.0 😉

  11. iOS6 is idd TOP
    alleen met de iOS6 moet iPhone4S nu 2x daags aan de oplader!!

  12. Is dat onderzoek gehouden vóór of na alle negatieve publiciteit? Kan de neutrale mening namelijk flink beïnvloeden…

  13. Het is natuurlijk wel beter dan IOS 5, maar de kaarten app is wel schandalig natuurlijk. Zodra Google de app in de appstore heeft staan is het probleem ook weer verholpen. 🙂

  14. @Gunther: ik heb hier ook last van, das echt irritant. Hoe te fixen?

  15. iOS6 heeft de stembediening helemaal verziekt. Als ik nu in de auto voice dial wil gebruiken, spreekt hij een woord als ‘thuis’ uit als ‘thuus’ en meer van dat soort idiote uitspraken. Ik snap niet waarom een prima functionerend systeem als de stembediening in 5.1.1 vervangen moet worden in iOS6. Voor mij bijna een reden om terug te gaan.

  16. Origineel geplaatst door bert
    nou bij mij kan iOS6 niet meer stuk, die kaarten kunnen me gestolen worden , DE NIET STOREN knop is zo geweldig een dikke 10 voor ios6

    Is het niet een beetje overdreven; een dikke 10, alleen omdat er een niet storen knopje bijgekomen is???

  17. @Gunther: Was bij mij ook. Herstel uitgevoerd, alles opnieuw geinstalleerd en batterij gaat weer heel de dag mee.

  18. Wat ik tot nu toe mis en wel fijn zou vinden als het er was is de functie “autosize” (van de pagina’s). Daarmee wordt het een stuk beter leesbaar. Zeker nu het scherm nu alleen maar langer wordt en niet breder. Heen en weer schuiven leest niet fijn.
    De functie autosize is op Windows Phone en Android wel aanwezig en dat is toch wel erg prettig.

  19. Origineel geplaatst door bert
    nou bij mij kan iOS6 niet meer stuk, die kaarten kunnen me gestolen worden , DE NIET STOREN knop is zo geweldig een dikke 10 voor ios6

    Werkt ie bij jou wel? Ik had hem aanstaan en ging vervolgens even testen (Alleen oproepen van favorieten stond aan). Nummer dat niet in de favorieten stond kwam gewoon door, geblokkeerd nummer kwam gewoon door. Wat een faal…

  20. @Willem: Werkt alleen als de iPhone gelockt is; voor testen eerst even kort op aan/uit knop drukken

  21. Origineel geplaatst door Mauze
    Wat is er mis met de kaarten, de Apple kaarten zijn tenminste up-to-date, mijn huis is nu een huis en bij Google Maps is het nog een bouwplaats, en dat is al 7 jaar geleden!! verder is iOS6 helemaal top, heb hem er al op staan vanaf de eerste BETA omdat ik niet meer terug wilde… 5 sterren voor iOS6.0

    Jij kijkt nooit verder dan je huis op die kaarten? Zodra je Apple Maps als TomTom gaat gebruiken moet je rekening houden met dat je in een weiland eindigt….

  22. @Thiemo: Tsja, maar dat heb ik met mijn Hardware TomTom apparaat ook regelmatig als ik POI’s gebruik dus dat is niet alléén aan Apple te wijten, denk ik…

  23. Wat vele mensen vergeten is dat ios 5 int begin ook te kampen had met bugs ;). Ios 6 is goed maar er zitten toch redelijk wat bugs in.
    Op mijn 4s wil ik snel veel apps downloaden maar de appstore blijft oftewel haperen of ik spring uit de appstore. Mijne maat mee zijn 3gs zegt me dat alles beter werkt via ios 6 behalve dat deze nu moeilijker zijn 3G vind.
    Er zitte dus echt wel wat vervelende bugs in in ios 6. Ook mensen hun wifi die retetraag vooruit gaan; oftewel een slecht toestel of de ios 6 die aan de basis ligt bij deze. Is nog al gebeurd de software bij de ee voor problemen gaf en bij de andere niet. Bij ios 5 waren het batterij problemen, anderen zoals mij hadden dit niet voor.

    @Gunther: Eens herstel doen kan helpen.

  24. @Thiemo: Je moet ok niet maps als tomtom gebruiken, daar heb je tomtom voor 🙂 maps zal nooit zo goed gaan werke als volwaardige naviatie, anders zou tomtom niet hebben meegewerkt. maar dat het openbaar vervoer niet werkt is wel erg suf. wordt trouwens ook tijd dat tomtom dit meeneemt, net als navignon en garmin.

  25. Maps, Wi-Fi, restarts…

    Ja iOS6 is minder goed vergeleken met iOS5 imo.

  26. Origineel geplaatst door Willem
    Werkt ie bij jou wel? Ik had hem aanstaan en ging vervolgens even testen (Alleen oproepen van favorieten stond aan). Nummer dat niet in de favorieten stond kwam gewoon door, geblokkeerd nummer kwam gewoon door. Wat een faal…

    Ik weet niet of het een bug is maar als je met het toestel bezig bent en do not disturb staat aan dan gaat hij wel over. Zodra je je toestel uit zet (daarmee bedoel ik standby) dan komt er niks binnen.

  27. @Thiemo: ik gebruik deze functie nu al sinds de release tot wel 10x per dag en ben nog geen enkele fout tegengekomen.
    En dit zijn geen ritten rond de kerktoren 🙂 ik ben dagelijks onderweg tot 100km van huis en dit naar 4 a 7 klanten. ideaal om te testen dus.
    Mijn ervaring is dat het clean and simple werkt.

  28. Het klopt inderdaad dat de iOS 5 een groter update was dan de 6.

  29. Hoewel mijn ervaringen met IOS6 tot nu toe positief zijn, betreft prestaties en accuduur vind ik dat er ook min puntjes zijn.

    – Fragmentatie in het design. De nieuwe dialer past niet 100% in het design van de rest van het besturingssysteem.
    Het mee kleuren van de strakke en plattte notificatie balk past ook niet echt bij de stijl van de ronde vormen.

    – Geen mogelijkheid om applicaties als passbook, aandelen te verwijderen of verbergen. Functie die totaal niet nuttig is voor mij op het moment zorgt toch weer voor een extra icoontje dat je ergens weg moet stoppen.

    – Toetsenbord is niet verbeterd, als je kijkt naar SwiftKey op Android werkt de woord suggestie daar vele malen beter.

    – Telefoon, via de toetsen kan je nog steeds niet een telefoon nummer vinden. Iets wat zo ontzettend snel en fijn werkt op Android.

    – Waarom een aparte knop voor facebook en twitter om iets te posten? Dit had ook 1 knop kunnen zijn waarbij je kan aanvinken waar je wat wil posten. Zo kan je ook iets naar zowel facebook als twitter posten.

    – Multitasking systeem is niet verbeterd en voelt wat mij betreft verouderd aan t.o.z.v. Android.

    Voor mijn gevoel zijn ze bij Apple niet meer zo kritisch als ze waren toen Steve Jobs er was. Toch blijft IOS het meest complete en consistente besturingssysteem.

  30. @Willem: Heb je je telefoon eerst gelocked voor je de “niet storen” knop ging testen? Want als je telefoon nog ‘aan’ staat (dus niet is gelocked) dan werkt het de knop niet.

  31. Niet storen vind ik echt fantastisch m’n slaap ritme word er gewoon beter van heb ik het idee. Niet storen gaat bij mij om 12uur aan en dan raak ik m’n iPhone ook gewoon niet meer aan en om 6uur mag alles weer binnen komen net voor het opstaan lekker toch! En kaarten vind ik ook alleen maar beter veel nieuwere informatie. Dikke 10!

  32. Weet iemand of de jailbreak voor iPhone 4 ios6 al bijna uit is? Ik kan namelijk niet zonder sbsettings en 5column-row. Ik kan nu ruim een dag doen met de batterij, heeft iemand ervaring met de batterijduur van een 4? En als je navigatie wilt gebruiken kun je ook Waze gebruiken, is gratis en werkt prima!

  33. Origineel geplaatst door Rutger
    Zou het kunnen dat mensen toe zijn aan iets vernieuwends? Ik vind de rijtje iconen en zeker de mapjes helemaal niet meer zo geweldig. Maar ik vind wel dat met iOS 6 mijn iphone spoeler werkt

    Ik sluit me aan bij dat het niet meer zo spannend is als je vanaf 2007 een iPhone hebt. Eerste waren updates echt geweldig maar nu is een 5.0 6.0 net een .1 .2 .3 update.

  34. Happy met iOS6 op mijn 3GS. De 3GS was aanmerkelijk trager geworden door iOS5, maar dat wordt nu toch weer enegsinds goed gemaakt.
    Niet storen is geweldig. Kaarten komen vast wel goed.

  35. Kaarten gebruik ik niet op me ipod touch dus boeit me niet en youtube is een app voor al gebruik ik die ook niet.

    Ik vind hem verder fijner en sneller werken/reageren, Met ios6 op me ipod touch 4G was het unlocken traag moest altijd wachten, ook als ik op de homeknop druk haperingen erin.
    Ik had nog reset gegeven met ios5 maar mocht niet baten helemaal leeg, Nu ios 6(ota) heb geïnstalleerd werkt het allemaal weer sneller.

  36. Ik ben heel blij met iOS 6. We hebben drie iPhones in huis – een 3GS, een 4 en een 4S – en ze zijn allemaal beduidend vlotter geworden. Het verschil is in bijna alle handelingen heel goed merkbaar. Bij vooral de 3GS en de 4S is de batterijduur er bovendien flink op vooruit gegaan! En wat die kaarten betreft, ik zie deze versie van Apple maps maar als een goedbedoeld begin, waarbij de navigatie overigens gewoon goed werkt. Niks in een weiland eindigen!

  37. iOS6, zou niet meer terug willen op mijn iPhone 4, baterij gaat een stuk langer mee, en het is echt stukke sneller! Daarbij is de facebookintegratie fijn, en de niet storen knop is ideaal!

  38. IOS6 is prima, maar ik gebruik kaarten ELKE DAG dus ik ben niet tevreden hierover.. Verder werkt alles wel vloeiender inderdaad.. en er zijn meer emoticons bijgekomen; ook leuk!

    @PeterT: Ik had het niet beter kunnen verwoorden 😉

  39. Shared photo stream, dikke duim!

    iOS 6 is prima. kom soms wat interface foutjes tegen in het instellingen menu, maar daar valt best mee te leven. Maps is voldoende tenzij je chauffeur bent.

  40. Ik heb sinds ios6 veel last van crashende apps, vooral Safari. Verder kan ik niet meer via de iPhoneclub app reageren of reacties lezen dan probeert de app safari te openen om de reacties te lezen.

  41. @Friemel: heb helemaal niets begrepen wat je schreef…:-(

  42. iOS 6 is gewoon een goede verbetering voor de iPhone 4. Batterij gaat langer mee, alles lijkt wat soepeler en de kleine designupdates (dialer, blauwe balken) bevallen me wel goed. Bugs zoals kaarten en bij sommigen blijkbaar Wifi zijn over een maand weg en hoor je niemand meer. Dit is gewoon een logische stap vooruit. Evolutie, geen revolutie, en waarom zou je als mensen voor je winkel slapen als je een geëvolueerd product uitbrengt??

  43. Heeft er nog iemand problemen met de trefwoorden die niet werken bij berichten in iOS6?

  44. Zeer tevreden met iOS 6, zo sterk zelfs dat ik m’n iPhone 4 gewoon houd ipv een 5 aan te schaffen!

  45. Ik heb ook het idee dat dit de eerste iOS release is die bij een behoorlijk deel niet wordt gewaardeerd en onprettig is.
    Zoals de slechte Apple Maps en het ontbreken van de YouTube app.
    Ook de iPhone 5 is voor sommige “not enough”.
    Ik ben bang dat Apple begint te verzwakken.

  46. Een enorme verbetering voor mijn 3GS!

  47. iOS6 is wel een vooruit gang hoor. Vriendin en ik zijn erg blij met Photo Stream, nou hoeven we de foto’s van ons kleine niet hele tijd 1 voor 1 op te sturen via Whatsapp. Maar in een batch gelijk streamen naar elkaar.

    Jammer van de Maps van Apple, maar als ik wil navigeren gebruik ik wel gewoon de TomTom app.

  48. Heb nu een week de iphone 5 uit duitsland, batterij gaat vrij snel leeg, heb hem uit de doos gehaald met standaard ios 6 erop, zou herstellen misschien helpen?

  49. @Jefferson: Helemaal mee eens. Dit is overigens de eerste keer waar ik het gevoel bij hebt om niet te willen updaten. Dit alles mede door Apple Maps, ik gebruik dit best vaak vanwege eigen zaak en streetview vond ik perfect om alvast te kijken waar ik exact zijn moet. Ik blijf met mijn iPhone4 op 5.1.1 en koop over paar weekjes iPhone 5. Ik oordeel dan wel over iOs 6.

  50. @Thiemo: Alhoewel de kaart voor mijn woonplaats er uitstekend uit ziet zullen er volgens de kritieken hier en daar juist straten ontbreken. Er is juist minder kans dat je in het water belandt…
    Maar los daarvan. Ik heb nooit de Google maps gebruikt omdat ik de functionaliteit veel te beperkt vond ten opzichte van bestaande navigatie/kaarten-apps. Juist door alle negatieve publiciteit ben ik er inmiddels acht gekomen dat Kaarten functioneel veel beter is dan Google maps. Bedankt voor de tips.

  51. Origineel geplaatst door bert
    , DE NIET STOREN knop is zo geweldig een dikke 10 voor ios6

    Ja, deze, en het kunnen updaten van apps zonder een wachtwoord in te hoeven voeren en zonder de App Store app te verlaten. O ja, en de VIP en Gemarkeerde berichten view in mail…

  52. Origineel geplaatst door Brutus
    Zeer tevreden met iOS 6, zo sterk zelfs dat ik m’n iPhone 4 gewoon houd ipv een 5 aan te schaffen!

    Ik houd het dankzij iOS6 denk ik inderdaad ook nog mooi even bij de 4S…

  53. @PeterT: De huidige Multitasking van iOS vind ik juist fantastisch, omdat er onderscheid wordt gemaakt naar de soort programma’s. Juist daardoor houdt de batterij het zo lang vol. sinds gisteren is mijn batterij nog 70 %. En ik heb 100 apps actief / open / standby /op achtergrond staan. En elk daarvan kan ik heel snel weer op- of herstarten. En een “zware” navigatieapp zoals citymaps2go start toch binnen 2-3 seconden op. Met aangeven van de huidige locatie!!
    NB. Als er bepaalde ongewenste app-iconen zijn stop je ze toch in een mapje op de laatste pagina? Ik stop daar apps die ik te weinig gebruik maar ze nog niet wil wissen. Omdat ik verwacht dat ze soms van pas kunnen komen. Ruimte genoeg

  54. Ik lees niets over de appstore, ben ik nou de enige die de nieuwe store ronduit slecht vind? Onoverzichtelijke zoekresultaten, zijdelings scrollen tot je een ons weegt, hakkelig, volop crashes (ipod touch). Lijkt wel of het voor een tablet geoptimaliseerd is nu.

    Alleen door dit al scoort iOS6 slechter bij mij dan 5.

  55. Zal allemaal best goed zijn maar alle genoemde verbeteringen heb ik via JB al minimaal een jaar. Voor panorama zijn natuurlijk veel apps al zag ik dat de standaard 6 versie wel erg netjes werk aflevert. Kennelijk ben ik de enige, ik wacht rustig de JB af.

  56. @Gunther: Even een hard reset doen, spotlight uitzetten en hij doet het weer.

  57. Nieuwe features werken allemaal prima.
    Maar die batterij….!
    Ik zie hem gewoon leeglopen.
    Langer dan een paar uur gaat hij niet mee. Ook niet wanneer hij niet actief gebruikt word.
    Om gek van te worden.
    Heb al een herstel gedaan en daarna reservekopie terug gezet. Maar dat helpt niet.
    Iemand anders nog een suggestie?
    Help!

  58. Origineel geplaatst door Jay
    streetview vond ik perfect om alvast te kijken waar ik exact zijn moet. Ik blijf met mijn iPhone4 op 5.1.1

    Streetview is gewoon een webapplicatie van Google voor elke webbrowder. Alleen voor de iphone/ipad heeft Google een extra, maar volstrekt nutteloze app. gemaakt.
    Voor IOS6 is er wat Google maps e.d. betreft niets veranderd, want je bereikt met je browser dezelfde functionaliteit.
    Er is alleen door Apple een nieuwe Kaarten app bij gekomen die wel toegevoegde waarde heeft voor sommige gebruikers

  59. @Bakflap: Heb mijn iphone 4 met IOS gejailbreakt en zelfs YouTube er weer op gezet die je in Cydia kunt vinden. Werkt prima. echter niet alles werkt goed. bijv: Five colomn, five icon dock werkt niet. SbSettings gedeeltelijk.

  60. een complete flop
    verschillende keren vastgelopen bij update
    en uiteindelijk al mijn gegevens kwijt
    had ik het maar geweten

  61. @kng: Navigon heeft inmiddels een extra functie voor het openbaar vervoer bij voetgangersnavigatie. Urban Guidance. Kost 3 Euro extra, maar werkt (helaas) alleen voor de grote steden. (in NL alleen Amsterdam, Rotterdam)

    @*bear*: Waarom zoeken mensen toch altijd naar bestaande apps zoals youtube. Er zijn heel veel andere apps om o.a. youtube filmpjes te bekijken. En niet alleen dat: je kunt ook filmpjes downloaden en bewaren!

  62. Ik zeg: Super! iOS 6 heeft mijn iPhone 3GS echt weer een enorme boost gegeven. Hij is weer lekker snel!

    Enige minpuntje is dat de schuifknoppen nu minder goed reageren. Zijn er meer mensen die dit hebben?

  63. Redacteur Bastiaan Vroegop schrijft toch duidelijk dat hij refereert aan een onderzoek onder 16.000 gebruikers? De resultaten van zo’n onderzoek mogen significant genoemd worden. De gehanteerde methode is notabene hetzelfde als destijds bij de update naar iOS 5. Het staat daarmee vast dat deze update lager scoort, daar kan geen iPhone fan omheen. Jullie persoonlijke meningen zijn niet meer dan persoonlijke meningen… Ieder zijn goed recht maar blijf toch vooral objectief en kritisch. Dat mis ik in de reacties bij dit artikel én elk ander artikel waarin kritische kanttekeningen geplaatst worden.

  64. @Tim: Ik heb ook nergens beweerd dat mijn tevredenheid met iOS6 iets anders is dan mijn eigen mening. Kortom, ik twijfel niet aan het onderzoek of aan Bastiaans interpretatie ervan, ik merk alleen op dat de drie iPhones in mijn huishouden veel baat hebben gehad bij de update. Dat is een objectieve waarneming. En ik begrijp dat veel mensen het verdwijnen van Google Maps betreuren, waardoor de algemene tevredenheid lager zal uitvallen. Maar voor mij werkt Apple Maps naar behoren.

  65. Origineel geplaatst door Teun
    @Gunther: Even een hard reset doen, spotlight uitzetten en hij doet het weer.

    Ik heb geen jailbreak! kan dit dan?

  66. @Hiephoi: Naast de youtube app etc… heb je ook de streetview app…

    Ik mis het niet en ik ben zeer happy met IOS 6, niet storenknop en de hotspot functie die nu ook bij oude abos van tmobile actief is, en de foto share via de icloud!!

  67. Nou ik heb spijt dat ik mijn 4 geupdate heb. Trillen uitzetten via jailbreak vond ik goed zat als niet storen! Die kaarten? Pff doe mij maar toch google maps verder vind in ios6 maar matig… Terug zette naar 5.1.1?

  68. Wat een onzin post weer waar gaat het over tegenwoordig achterlijke onderzoeken

  69. Origineel geplaatst door *bear*
    @Bakflap: Heb mijn iphone 4 met IOS 6 gejailbreakt en zelfs YouTube er weer op gezet die je in Cydia kunt vinden. Werkt prima. echter niet alles werkt goed. bijv: Five colomn , five icon dock werkt niet. SbSettings gedeeltelijk.

    @Henk: Ik vind de standaard youtube app gewoon fijner. Links openen standaard in deze app, iets wat ik bij de Youtube app uit de appstore niet aantref. Ook het delen via facebook wat je nu makkelijk in ios 6 kunt doen werkt feilloos op de standaard youtube app. Begrijp gewoon niet dat deze app er af is gegaan. Via een JB kun je em gewoon weer terug zetten gelukkig.

  70. @iNick: Eh… nog een iNick???

  71. @bas: Bij mij werkt de IPC app ook niet goed meer na update iOS6. Heb het bij IPC aangekaart, maar tot nu toe nog geen reactie…

  72. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @iNick: Dan ben ik bang dat ik je mailtje over het hoofd heb gezien. Ik kan hem ook niet meer vinden. Ik heb vrijwel iedereen beantwoord hierover, dus als je nog eens kan sturen? Het korte verhaal is dat we al een tijdje een compleet vernieuwde update bij Apple ter review hebben aangeboden, maar al langere tijd wachten op goedkeuring.

    Dacht al zoiets want meestal reageer je wel vrij snel. Kan het mailtje nog wel een keer sturen, maar de fouten zijn intussen al bij je aangemeld zo te horen. Ik zie de update met spanning tegemoet! 😉 (denk dat de vertraging bij Apple komt doordat iOS6 toch meer impact blijkt te hebben op bestaande apps dan mogelijk voorzien en er ‘dus’ veel updates in de pipeline zitten, althans dat vermoeden heb ik omdat ik intussen een groot aantal apps ben tegengekomen die of helemaal of gedeeltelijk werken onder iOS6).

    Meteen nog even iets anders: ik zag zojuist dat er nog een ‘iNick’ schijnt te bestaan. Kan dit? Een ID is toch gekoppeld aan een emailadres dacht ik?

  73. Ik vind het jammer dat whatsapp weer terug bij af is. Geen afbeeldingen meer van de contacten die ze zelf gekozen hebben. Ik hoop op een update daarvan!
    Ook jammer dat YouTube eraf is….

  74. Origineel geplaatst door Jan
    Maar die batterij….! Ik zie hem gewoon leeglopen.

    Hoog batterijgebruik ligt bij IOS vrijwel altijd aan een miserabele app. Meestal GPS want dat is de enige grote stroomvreter.
    Maar dit moet een hardwarestoring (kortsluiting?) zijn.
    Zelfs de beest miserabele app is hier niet toe in staat. Je iphone moet bloedheet zijn. Maar mocht het bovenstaande overdreven zijn: Probeer eens een app als “system status”. De CPU zou 2-6 % moeten zijn bij 100 “openstaande” apps. Mocht het veel hoger zijn, sluit dan eens alle apps 1 voor 1 af. Dan krijg je inzicht in een eventuele “foute” app.

  75. Origineel geplaatst door Tim
    Redacteur Bastiaan Vroegop schrijft toch duidelijk dat hij refereert aan een onderzoek onder 16.000 gebruikers? De resultaten van zo’n onderzoek mogen significant genoemd worden.

    Beste Tim: Er is vaak geen grotere leugen als statistiek en enquêtes . Dat hebben we bij de laatste verkiezingen wel gezien. Wat mij bevreemd met dit onderzoek is dat de resultaten nu al gereed zijn terwijl je IOS6 pas een week kunt downloaden. De meeste gebruikers kunnen nog geen oordeel geven omdat ze iOS6 nog niet geïnstalleerd hebben, laat staan beoordelen met een cijfer. Er zijn dus vooral uitgesproken positieve en uitgesproken negatieve reacties in verwerkt. Deze statistiek is hooguit een indicatie, die door mij overigens niet wordt gedeeld. iOS6 is voor mij zonder meer een verbetering! Ook door de bekritiseerde Kaarten-app!!
    (Red.) Opmerking voor Henk: zou je voortaan op de juiste manier willen quoten. Dan hoef ik het niet steeds aan te passen. Dank!

  76. Origineel geplaatst door Wendy
    Ik vind het jammer dat whatsapp weer terug bij af is. Geen afbeeldingen meer van de contacten die ze zelf gekozen hebben. Ik hoop op een update daarvan! Ook jammer dat YouTube eraf is….

    Whatsup is niet veranderd hoor. Bij mij zijn de bestaande foto’s nog steeds beschikbaar.

  77. iOS 6 op ipodtouch 4g is echt het slechtste wat ik kon doen
    De app store crasht telkens/haperen de rest van het os zuigt echt waar

    Dit zal dan weer weg zijn met de nieuwe ipodtouch 5g …

  78. Allemaal van die zeurdozen over Maps. IOS 6 is TOP. Oke, er zitten een paar fouten in maar die worden langzamerhand wel weer opgelost

  79. @Thiemo: Dat klopt niet!! Ik heb mijn maps al een paar keer gebruikt als navigatie en ik kom gewoon uit waar ik moet wezen!! Geen problemen! Dat dat ding Londen niet kan vinden interesseerde mij niks!

  80. Ik snap iets niet want als ik nu een app wil gaan downloaden dan zegt ie dat het veiliger is om extra beveiligings vragen toe te voegen en als ik dan op niet nu druk dan kan ie dus die app niet downloaden en als ik hem dan weer opnieuw probeer te downloaden doet ie precies hetzelfde iemand geef Plz snel een oplossing 🙁

  81. @AppleFreak: Kort geleden had “een hacker” informatie bij diverse helpdesks weten te ontfutselen waarbij hij zich uitgaf voor de desbetreffende gebruiker. Ik neem aan dat deze actie gewoon bedoeld is om bij de Helpdesk beter na te gaan of ze wel de echte persoon aan de telefoon hebben. Als er een “boef” belt valt hij via deze vragen eerder door de mand. Dus gewoon even invullen voor een extra veiligheid.

    Origineel geplaatst door Bart
    @Thiemo: Dat klopt niet!! Ik heb mijn maps al een paar keer gebruikt als navigatie en ik kom gewoon uit waar ik moet wezen!! Geen problemen! Dat dat ding Londen niet kan vinden interesseerde mij niks!

    Inderdaad: Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat Kaarten beter werkt dan Google Maps voor iOS ooit gewerkt heeft. De boycot en getreuzel van Google heeft averechts gewerkt. Ik denk dat de meeste iOS gebruikers na eigen onderzoek niet meer terug willen. En dat gaat Google merken in zijn mobiele business.

  82. Het verdwijnen van You Tube en de matige kaarten met bagger sattelite view kan ik voorlopig mee leven, er zijn namelijk ook zat verbeteringen in iOS6 die ik de moeite waard vind. Maar HOEZEE, mijn trouwe BT carkit werkt niet meer goed onder iOS6, voordien nooit een probleem mee gehad….

  83. Origineel geplaatst door marc
    Het verdwijnen van You Tube en de matige kaarten met bagger sattelite view kan ik voorlopig mee leven, er zijn namelijk ook zat verbeteringen in iOS6 die ik de moeite waard vind. Maar HOEZEE, mijn trouwe BT carkit werkt niet meer goed onder iOS6, voordien nooit een probleem mee gehad….

    Moet je hem niet opnieuw configureren?

  84. Had ik ook in mijn auto ( en met mijn googlemail ook trouwens). Oude instellingen verwijderen en opnieuw paren doet wonderen.

  85. De niet storen knop is geweldig? Ik zet gewoon mijn geluid uit hoor.

  86. Apple iOS 6 is waardeloos maar terug naar de 5

  87. Origineel geplaatst door Hans de haas
    Apple iOS 6 is waardeloos maar terug naar de 5

    Terug naar Android 2.2 is nog beter als je graag achteruit boert.

  88. Ik heb net geprobeerd IOS 6 te installeren. Nu zegt Itunes dat ik eerst mijn Iphone moet herstellen. Vervolgens krijg ik dit: “Weet u zeker dat u de fabrieksinstellingen van de iPhone ‘iPhone’ wilt herstellen? Hierdoor worden alle media en andere gegevens gewist en wordt de nieuwste versie van de iPhone-software geïnstalleerd”.

    Houdt dat dat in dat ik al mijn foto’s kwijt ben???

  89. Wie weet hoe de toetsen bij telefoon werken ik kan de +niet gebruiken bij het mannetje of bij de 0

  90. @Klaas: Je moet altijd een back-up maken, zeker voor de installatie van een nieuwe versie. Dan kun je niets kwijt raken. En de foto’s die je synchroniseert met itunes / iphoto etc. blijven gewoon op je PC staan. Want voor die photo’s is itunes leidend. Nadat er een nieuwe versie is geïnstalleerd worden de foto’s weer gesynchroniseerd, zodat de “oude” situatie weer wordt hersteld

  91. Ios 6 werkt verder prima de kaarten zijn voor mij geen gemis gebruik toch sygic enige waar ik me aan stoor is de batterij die redelijk snel leeg gaat zeker als je een game speelt is hèt drama voor de rest oké

  92. Origineel geplaatst door vloeitje
    Wie weet hoe de toetsen bij telefoon werken ik kan de +niet gebruiken bij het mannetje of bij de 0

    Je landnummer begint met 00 bijv. 0031.
    De + werd voor zover ik weet alleen gebruikt bij mijn oude Nokia. (+31)

  93. Nou IOS6 heeft mij niet echt blij gemaakt…
    iphone werkt niet meer na dat ik de update heb gedaan…
    hij start op de de apple logo en valt uit (dat de hele dag door) erg vervelend kan er dus niks mee.
    als ik de iphone aansluit aan de computer komt het logo van itunes er te staan maar dat is het dan ook…
    iemand advies? (de apple shop kon er niks mee) -.-

  94. @Sanne: @Sanne: Heb je al een reset geprobeerd tijdens het opstarten? En tijdens aansluiten aan iTunes? En opstarten zonder sim of met andere sim?

  95. @jelle: Nope…geen problemen mee. Ik vind hem net trager nu.

  96. Is er een mogelijkheid om rechtstreeks via mijn foto’s een foto te delen via whatsapp? Nu moet ik eerst whatsapp opstarten en naar de betreffende foto gaan om te delen. Beetje onhandig!

  97. @Scott: heb ik ook, soms werken ze wel, dan weer niet….iemand een oplossing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.