Reacties voor: Onderzoek: Apple Watch meest nauwkeurige hartslagmeter voor de pols

De Apple Watch is de meest nauwkeurige hartslagmeter voor je pols, zo blijkt uit onderzoek. De Watch is nauwkeuriger dan de Fitbit Charge HR, Mio Alpha en Basis Peak.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Dit is ook wel te zien aan de series 2. Blijkbaar was de eerste generatie sensor al zo goed dat deze niet per se een verbetering nodig had.

  2. Wat heb je aan slaaptracking als de watch ‘s nachts opgeladen moet worden???

  3. @richard: Dan moet je zorgen dat hij overdag opgeladen is !!

  4. @richard: Ik dacht net hetzelfde. Gaan ze er toch eerst een deftige batterij moeten instoppen, dat hij langer dan 24 u meegaat

  5. @Fernand: ja dan mis je daar weer elke dag een stuk. Eens een uurtje om de 5 dagen of een uur of 2 elke 15u is toch wel een groot verschil.

  6. Ik gebruike mijn Applewatch tijdens het slapen. Je kan hem in de avond tijdens het douchen en in de ochtend tijdens het douchen en aankleden opladen. Zo mis ik geen belangrijke stukken in me dag.

  7. Deze resultaten verbazen me oprecht. Mijn ervaring is dat de Apple Watch tijdens mijn sportsessies compleet onbruikbaar wordt. Nu doe ik vooral veel bootcamp-achtige oefeningen met veel sprong-, burpee-, en krachtsoefeningen maar de Apple Watch is dan echt dramtisch slecht in het vastleggen van de juiste hartslag. Eerste model ben ik richting de Apple Store mee gegaan en heb het probleem aangegeven. Aantal zaken gereset maar hielp niet. Daarna is de Apple Watch vervangen voor een nieuw exemplaar. Zelfde euvel. Daarna een tijdje in contact gestaan met een Apple engineer die allerlei data heeft verzameld via diagnostisch programma op de Watch tijdens het sporten. Die data werd naar engineers gestuurd maar daar heb ik verder niks meer over gehoord. Al vrij snel een borstband gekocht om de workouts goed te kunnen meten en dat gaat nu perfect. Jammer dat het moet en blijf me een beetje misleid voelen door de gelikte sportvideo die destijds bij de introductie van de Apple Watch werd afgespeeld. Ook daar zie je mensen burpees maken en met touwen en dergelijke in de weer. Dat werkt dus niet. Was ook verbaasd dat er geen verbeterde hartslagmeters in de series 2 zit. In ieder geval niet iets waar ze melding van maken.

  8. Ik ben een hardloper en ik heb de Apple Watch altijd mee (nu al anderhalf jaar lang). Alleen gebruik ik de ingebouwde sensor nooit: onnauwkeurig en onbetrouwbaar. Op droge pols in rust werkt het meestal. Van zodra je begin te lopen (zweet) valt de sensor uit en dit soms half uur lang. Om maar te zwijgen over de winterperiode.
    Apple verkoopt de watch als een sportief horloge. Knap ding, maar om te sporten koop je een Polar 4x goedkoper en 10x nauwkeuriger.

    In combinatie met de HR7 werkt de Apple watch wel goed. Tot dat je ook je Beats Bluetooth oortjes wil koppelen…. dan valt ook de HR7 soms weg.

    Voor 467€ zou het wel beter mogen mijn gedacht.

  9. @WvB22: helemaal mee eens.
    De resultaten betwijfel ik.

  10. Volgens mij is het een bekend fenomeen dat de Apple Watch wat dat betreft niet zo best werkt…

  11. Origineel geplaatst door WvB22
    Deze resultaten verbazen me oprecht. Mijn ervaring is dat de Apple Watch tijdens mijn sportsessies compleet onbruikbaar wordt. Nu doe ik vooral veel bootcamp-achtige oefeningen met veel sprong-, burpee-, en krachtsoefeningen maar de Apple Watch is dan echt dramtisch slecht in het vastleggen van de juiste hartslag. Eerste model ben ik richting de Apple Store mee gegaan en heb het probleem aangegeven. Aantal zaken gereset maar hielp niet. Daarna is de Apple Watch vervangen voor een nieuw exemplaar. Zelfde euvel. Daarna een tijdje in contact gestaan met een Apple engineer die allerlei data heeft verzameld via diagnostisch programma op de Watch tijdens het sporten. Die data werd naar engineers gestuurd maar daar heb ik verder niks meer over gehoord. Al vrij snel een borstband gekocht om de workouts goed te kunnen meten en dat gaat nu perfect. Jammer dat het moet en blijf me een beetje misleid voelen door de gelikte sportvideo die destijds bij de introductie van de Apple Watch werd afgespeeld. Ook daar zie je mensen burpees maken en met touwen en dergelijke in de weer. Dat werkt dus niet. Was ook verbaasd dat er geen verbeterde hartslagmeters in de series 2 zit. In ieder geval niet iets waar ze melding van maken.

    Inderdaad, dat zijn ook mijn ervaringen bij het fietsen. De meting van de watch zijn zeer onbetrouwbaar.
    Zodra je koppelt met een hartslagband, ik heb er eentje van € 12,95, doet hij het onnavolgbaar perfect. Heerlijk om nu maar één horloge te hebben en niet meerdere ook voor het sporten.
    Ik heb nog wel problemen met de verwerking van de gegevens, bijvoorbeeld het gps-tracken (ik heb altijd mijn telefoon bij me voor nood) en de verdere toegankelijkheid van de metingen, zodat je leuke grafiekjes krijgt zoals bij runtastic, die ontbreken nog. Een simpele .gpx export zou fijn zijn.
    Runtastic heb ik moeten verwijderen, twee redenen, het slurpte mijn batterij leeg (van de watch én de telefoon) en het is bekend dat ze je gegevens verkopen aan derden, daar heb ik niet zoveel mee.
    Natuurlijk weet je ook niet precies wat Apple ermee doet, maar op een of andere manier heb ik daar toch wat meer vertrouwen in.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.