Reacties voor: ‘Onderzoek: ‘99% van nagemaakte Apple-opladers is onveilig’

Een onderzoek maakt duidelijk dat 99% van de namaak Apple-laders die je online koopt onveilig zijn door slechte isolatie. Daardoor riskeer je brand, een schok of schade aan je toestel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ja duh xD

  2. Yeah right 😏

  3. “Uit een onderzoek van het Britse instituut Trading Standards blijkt dat veel namaak Apple-laders niet veilig zijn.”

    Zeg maar beter ipv veel bijna alle.

  4. Tja zolang Apple van die hoge prijzen rekent, zien veel mensen zich genoodzaakt deze onveilige rommel te kopen.

  5. Los van t feit dat ze onveilig zijn is het de pest voor je accu vanwege de onconstante spanning van veel laders.

  6. Dan moet Apple maar niet €40 vragen voor een adapter + laadkabel van 1 meter. Belachelijke prijs. Ik heb talloze “neppe” laders gebruikt en ze werkten allemaal prima. Lijkt me een beetje bangmakerij

  7. Kan je ergens de lijst met geteste laders vinden?

    Ik gebruik ook geen originele maar een Anker 4xUSB + 1x USB-C omdat ik veel in hotels in buitenland verblijf. Op deze manier heb ik maar 1 stopcontact nodig, 1 travel adapter en hoef ik veel minder mee te sjouwen.

    Vraag me nu toch af hoe veilig m’n Anker is 🙈

  8. Goede adapters zijn voorzien van een CE-keurmerk, zodat ze getest zijn voor gebruik in de EU.

    Bij mijn weten mag er in Nederland geen elektronica gekocht worden zonder CE-keurmerk.

    Mijn bij de Action gekochte adapter heeft dat in ieder geval wel, en laadt al enige jaren diverse Apple producten zonder problemen, voor een fractie van de prijs die je bij Apple zou betalen voor een “originele” adapter.

  9. Dat is best apart want ik kocht laatst een IPhone Lightning Kabel voor mijn IPhone 5S van het merk Belkin bij Leapp en toen ik hem aansloot op mijn Powerbank werkte hij niet eens.

  10. Twee spijkers, een blauwe en bruine draad en wat isolatie doet het altijd voor elk apparaat. Teken er zelf even CE op en hoppa! Kan mij het schelen.

    Ok serieus, wie stopt er nu een adapter van schimmige herkomst in zijn stopcontact? moet je eens voorstellen als je Mercedesgarage goedkopere neppers in je auto stopt, of erger nog….Boeing.

  11. Hoezo 99% ?
    Van de verkochte exemplaren ?
    Van ‘t aantal onderzochte merken ?
    Van alle bestaande merken ?
    In Londen is 27% gepasseerd. Verder lees ik geen percentages. En de testen zijn verricht door een trading organisatie. Dat zijn organisaties die toezien op echtheid van merken. Daar valt van alles over op te merken, maar is heel iets anders dan een technisch keuringsinstantie.
    Er wordt ook met geen woord gerept over met welke overspanning waarmee getest is. De gevaren voor de gebruiker blijven dus onduidelijk en hebben (kennelijk) nog niet tot doden geleid. Over de gevaren voor de apparatuur zwijgt men in alle talen.
    Kortom zonder testspecs klinkt dit als het zoveelste embedded verhaal dat door OEM fabrikanten in de wereld geholpen wordt om angst te zaaien.

  12. Snap de mensen ook niet die een ‘namaak lader’ kopen. Je kunt wel een iphone betalen van 800 euro maar geen originele lader van 30 euro? Dit is gewoon als Ferrari rijden op gas.

  13. “De CE-markering is geen keurmerk.”
    https://nl.wikipedia.org/wiki/CE-markering

    “De CE-markering geeft alleen aan dat het product aan de gestelde minimumeisen voldoet en is daarom geen kwaliteitskeurmerk.”
    “De CE-markering is dus geen kwaliteitskeurmerk, maar een verklaring van overeenstemming met de wet. In veel gevallen brengt de producent het teken aan zonder voorafgaand onafhankelijk onderzoek.”
    https://keurmerk.nl/alles-over-keurmerken/veelgestelde-vragen

    “Voor welke producten is een CE-markering verplicht?”
    “wat-is-een-ce-markering-en-wanneer-moet-ik-deze-op-mijn-product-aanbrengen”
    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/certificaten-keurmerken-en-meetinstrumenten/vraag-en-antwoord/wat-is-een-ce-markering-en-wanneer-moet-ik-deze-op-mijn-product-aanbrengen

    (CE-keurmerk … Iets met de klok horen luiden …)

  14. Origineel geplaatst door Roid
    Dan moet Apple maar niet €40 vragen voor een adapter + laadkabel van 1 meter. Belachelijke prijs. Ik heb talloze “neppe” laders gebruikt en ze werkten allemaal prima. Lijkt me een beetje bangmakerij

    Ik ben gewoon nog met de originele lader aan het laden terwijl jij al meerdere “neppe” laders hebt gebruikt, dus ben ik sowieso altijd goedkoper uit. Als deze lader of het kabeltje defect gaat koop ik gewoon origineel want aan €40 gaan heel weinig mensen failliet.

  15. De laders van Apple gaan lang mee, de kabeltjes zijn in een paar maanden kapot. Ook als je er voorzichtig mee bent. Niet iedereen heeft dan zin om voor zo’n ‘zwak’ Apple kabeltje 20 euro neer te leggen. Voorheen kon je een goedkoop kabeltje van Action of Beverwijk Bazar gebruiken, maar dat werkt niet meer. ‘Dit accessoire wordt niet ondersteund staat er dan. Zo wordt je toch weer gedwongen de dure Apple kabeltjes te kopen.

    Ik heb nu trouwens een grotere iPad lader voor mijn iPhone 7 Plus, dat laadt een stuk sneller.

  16. @Ibl: Anker is veilig. Ik heb dezelfde lader recent gekocht en. Heb goede ervaringen. Op Google kan je veel tests vinden van experts die veel onderzoek hebben gedaan. Voorbeeld: http://m.thewirecutter.com/reviews/best-lightning-cable/

  17. @Cihan: Dit vind ik kort door de bocht. Ik maak al jaren gebruik van merkloze laders omdat ik het simpelweg zonde vind om 8 keer zoveel te betalen voor een echte lader die ook nog eens korter is en sneller stuk gaat. Daarbij komt dat ik er een hoop wil hebben (auto, woonkamer, slaapkamer en werk). Apple zou willen dat ik daar allemaal originele voor koop!
    Oh enne.. die hebben dit onderzoek gekocht.

  18. Origineel geplaatst door Cihan
    Snap de mensen ook niet die een ‘namaak lader’ kopen. Je kunt wel een iphone betalen van 800 euro maar geen originele lader van 30 euro? Dit is gewoon als Ferrari rijden op gas.

    Mooi gesproken

  19. Ik weet niet of iemand wel eens een apple adapter heeft open gemaakt, maar deze is van de zelfde Chinese kwaliteit als de (namaak adapters )
    De bekabeling aan de adapter van Apple is zelfs vele malen slechter en gevaarlijker
    vanwege kortsluiting, dan een namaak adapter.
    Daarom vind ik dit bericht dan ook echt onzin, en ruikt naar reclame voor apple.

  20. Origineel geplaatst door Justin K

    Origineel geplaatst door Cihan
    Snap de mensen ook niet die een ‘namaak lader’ kopen. Je kunt wel een iphone betalen van 800 euro maar geen originele lader van 30 euro? Dit is gewoon als Ferrari rijden op gas.

    Mooi gesproken

    Bedankt:)

  21. Tja, kan het niet zo snel terug vinden, maar hetblijkt er op dat het onderzoek indirect door apple is gefinancierd… en dus ook een verklaring voor de uitslag…

  22. Origineel geplaatst door Macaanzee
    De laders van Apple gaan lang mee, de kabeltjes zijn in een paar maanden kapot. Ook als je er voorzichtig mee bent. Niet iedereen heeft dan zin om voor zo’n ‘zwak’ Apple kabeltje 20 euro neer te leggen. Voorheen kon je een goedkoop kabeltje van Action of Beverwijk Bazar gebruiken, maar dat werkt niet meer. ‘Dit accessoire wordt niet ondersteund staat er dan. Zo wordt je toch weer gedwongen de dure Apple kabeltjes te kopen.

    Ik heb nu trouwens een grotere iPad lader voor mijn iPhone 7 Plus, dat laadt een stuk sneller.

    Mooi dat die sneller oplaadt, maar ik vraag me af of dat goed is voor de batterij… er is niet voor niets een aparte kleinere lader voor een iPhone op de markt gebracht toch?

  23. Ik heb persoonlijk veel ervaringen met namaak opladers en kan iedereen hier verzekeren dat namaak opladers in veel gevallen gevaarlijk zijn.
    Ik heb er ongeveer 10 gehad tot ik eindelijk besloot een echte te kopen en allemaal zijn ze of doorgebrand, hebben kortsluiting veroorzaakt of waren van binnen zo slecht dat ze mijn kabbeltjes helemaal kapot bogen.

  24. Ik heb meerdere originele kabels dan neppe maar die neppe doen langer mee. En ik ben heel zuinig met mijn spullen van apple. Voor de originele kabels gebruik ik zelfs kabelprotectors en toch na een tijd zeg ie dat het niet wordt ondersteund. In mijn geval is goedkoop is goede koop.

  25. Tja, wat is een test. De bedenker van de test bepaalt ook de uitkomst. De Apple laders komen ook uit China en Apple kan deze ook voor € 10,- aanbieden, maar ja, de dure Appel op het product moet betaald worden.

    Gebruik zelf al jaren de goedkope laders van het ‘Turkse’ winkeltje in de stad, 3 meter kabel voor € 10,- en dat werkt perfect

  26. @Barro:

    Verkocht is nog iets anders dan gekocht. Tegenwoordig kopen heel veel mensen uit China.

  27. Liever €30 of €40 voor een Apple lader als m’n hele huis afgebrand doordat ik €20 of €30 bespaard heb.
    Laatst heb ik wel via Groupon een originele foxcon kabel besteld, maar die laadde dus niet goed op, ‘s morgens een lege telefoon. Kon ik hem retour sturen voor €13, en dat was ongeveer de aanschafprijs. Dat heb ik dus niet gedaan. Alsnog heb ik een Apple kabel aangeschaft van 2m en was ik uiteindelijk dus nog duur uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.