Reacties voor: Onderzoek: ‘We gebruiken gemiddeld 9 apps per dag’

Smartphone-bezitters gebruiken dagelijks zo'n 9 apps en maandelijks zo'n 30 apps, blijkt uit nieuwe cijfers. We brengen bovendien steeds meer tijd in apps door. Maar in welke landen zitten de fanatiekste appgebruikers?

Reacties: 12 reacties

  1. Vindt 10 nog weinig als je de standaard apps ook meerekent. Als je nagaat dat apps als Safari, AppStore, Camera, Foto’s en Instellingen dan ook meetellen dan zou de gemiddelde gebruiker nog maar 5 andere apps gebruiken op een gemiddelde dag.

  2. Nou als ik ga tellen ben ik een flink bovengemiddeld gebruiker. Ruim 35 apps gebruik ik dagelijks:

    Agenda, klok, telefoon, adresboek, camera, safari, email, weer-apps, zo’n 7 social media apps, muziek- en flink wat nieuwsapps.
    Een aantal van deze apps gebruik ik meer dan 10x per dag.

    Totaal gebruik ik zo’n 75 apps en dan heb ik nog zo’n 20 apps op mijn iPhone die ik zelden of nooit gebruik. Mijn ratio is dus 35:75

  3. @Macaanzee: Ik heb vandaag alleen nog whatsapp gebruikt, en sinds ik op werk ben ligt de telefoon al hele tijd op het bureau.
    Ik heb er nog geen moment na om gekeken en ook geen tijd gehad :P.

    Ik gebruik denk ik 9/10 keer alleen whatsapp, weer, en ja wekker om uit te zetten in de ochtend :P.

  4. @Dennis: En inmiddels heb je ook al iCulture gebruikt :p

  5. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Nou als ik ga tellen ben ik een flink bovengemiddeld gebruiker. Ruim 35 apps gebruik ik dagelijks:

    Agenda, klok, telefoon, adresboek, camera, safari, email, weer-apps, zo’n 7 social media apps, muziek- en flink wat nieuwsapps.
    Een aantal van deze apps gebruik ik meer dan 10x per dag.

    Totaal gebruik ik zo’n 75 apps en dan heb ik nog zo’n 20 apps op mijn iPhone die ik zelden of nooit gebruik. Mijn ratio is dus 35:75

    7 ‘social’ media apps? 😂

  6. @Rinus: Nee hoor waarom zou ik de app gebruiken ik zat en zit nu weer achter de pc, dus of te wel geen iculture app gebruikt 😉

  7. @Macaanzee: 7 social media apps??!!! Mijn god… tijd over met 35 apps?? Red ik echt niet met kinderen en full time baan. Ik gebruik 4 apps per dag.

  8. Ik gebruik iets meer, spotify, 4 news apps, 4 social media, dumpert, 9gag, talloze standard apple apps

  9. Zo raar is het niet en zoveel tijd kost het niet. Misschien hebben de meesten van jullie dan geen iPhone nodig en kunnen jullie het met een simpeler telefoontje doen? Een hele normale iPhone dag ziet er voor mij zo uit:

    Ik werk 8 uur per dag. De wekker (1) maakt me wakker. Terwijl ik in bed lig kijk ik op twee weer-apps wat voor weer het wordt (3), ik kijk even op Telegraaf en Teletekst wat het nieuws is (5). Ontbijt: via Radio app even Radio 1 (6), via Kranten (7) even NRC en Parool lezen en eerste blik op Agenda (8), dan naar werk of andere locatie (soms Apple Maps: 9), op werk Mail (10) bekijken, lezen, beantwoorden en berichten WhatsApp (11),

    Tussendoor ff pauzeren met Facebook (12). Even blik op nieuws via Twitter, BBC en soms CNN (15). Tussendoor Buienalarm en andere weerapp (17), wekker zetten ter herinnering voor werkzaamheden, ScanApp voor scan PDF maken en via Mail versturen (18), kinderen of vriendin FaceTimen even voor kort contact om iets door te geven (19). Boodschappenlijstje maken op Notities, (20), apps even bijwerken via AppStore (21), wat dingen voor werk berekenen met calculator (22), sommige mensen stuur ik wat berichten via Telegram (23), ik bel naar buitenland met Viber (24) – werkt soms beter dan anderen.

    Fotootje op FB via Foto’s (24), volg aantal keren mijn bewegings challenge resultaten via Apple Watch met Activiteiten (25),

    Komt notificatie van nieuwsbericht binnen via NOS (26), kijk even de beurskoersen op Aandelen (27), luister wat Muziek (28), maak wat geld over via ING Bankieren (29), check even m’n data op T-Mobile (30).

    Tussen het werk door even af en toe woordje leggen op Wordfeud (31) of minuutje Ruzzle (32) ter onderbreking. Bij schrijven tekst voor werk even Dikke van Dale (33) checken, reken even reistijd en route uit via 9292 voor reis voor werk andere dag (34).

    Dan ga ik naar huis. Gebruik Notities bij boodschappen. Gebruik TV-Gids (35) om te kijken wat er op tv komt. Of kijk even Journaal (36) als tv op ander kanaal staat. Stel Wekker in omdat vriendin iets moet koken. Nog vergeten te melden dat ik paar keer per dag iCulture (37) en One More Thing (38) gebruik. En Contacten regelmatig! (39) en ach…ben ik de Telefoon app (40), Safari (41) en Berichten (42) nog vergeten!

    Een heel gewone iPhone dag, waarbij ik werk met korte stukjes privé combineer. Sommigen moeten vreselijk lachen om 7 Social Media apps, maar ik heb er tot nu toe al 6 gebruikt, gewoon voor berichtjes of gratis bellen. Dat doet toch iedereen?! En dan nog niet eens Instagram, Snapchat, Badoo, Tinder, Tagged, Kik, Yak of anderen gebruikt, die vaak gebruikt worden. Het is écht niet zo gek!! 😜 Schrijf maar ’s op wat je allemaal op een dag gebruikt. Inclusief Apple apps dus.

  10. @Macaanzee: Ik gebruik totaal andere apps dan jij doet, maar zo ziet mijn ‘iPhone/iPad-dag’ er ook ongeveer uit 😄

  11. @Macaanzee: Hallo wat een tijd neem jij in de ochtend zeg.

    (1) wekker gaat die zet ik eruit en ga er ook gelijk uit, niks snoozen enzo nee gelijk eruit, ik ga boterham smeren kijk eventueel even weer tijdens eten en ga badkamer in.
    Ik pak kleren doe schoenen aan en ga weg, geen muziek helemaal niks binnen 20 min ben ik buiten.

    (2) Wellicht onderweg in de trein kijk ik even whatsapp en beantwoord wat gemist dingen, maar ook meeste van de treinreis zit de telefoon in de broekzak.
    Werkmail zou ik kunnen checken via mijn werkmobiel, maar doe ik niet doe het wel lekker als pas op het werk ben pas(Ga me niet in mijn eigen tijd bezig houden met werkmail enzo.
    (3)Dan kom ik op het werk en ligt de telefoon bijna de hele dag niks te doen.
    (4)Als ik pauze ga houden neem ik hem ook niet mee de kantine in, ik praat gewoon gezellig met de mensen in de kantine.

    (5) Als ik weg ga van werk pak ik de telefoon meestal pas weer, dus die heeft al hele werkdag bijna stil gelegen.
    Ik doe ict dus zit met regelmaat achter de pc dus kan daar ook wel iculture, telegraaf, tweakers etc checken, dat is veel fijner dan met je telefoon lekker groot scherm voor je neus.

    (4) Ik check ook mijn treinreis niet van hoe of wat niet ik zie het wel op het station, rijd er een keer een trein niet 10 of 12 min later gaat de volgende.
    Dat scheelt weer als je vanaf een klein station vertrekt komt maar 1 trein bij werk, en op grote stations gaan er meerdere dus gaat die niet weet ik volgende ook wel te vinden :).

    (5) Ik kom thuis ga hapje eten maken leg de telefoon op de bank, zo heel af en toe kijk ik nog eens whatsapp als ik merk dat die af gaat en dan ga ik tukken.
    Telefoon gaat op nachtkastje als wekker maar staat echter op niet storen dan al(10 uur), of te wel ik merk helemaal niks als ik iets binnen krijg heerlijk.

    Fototje op facebook of iets gooien doe ik sowieso al niet, boodschappen lijstje zit in mijn hoofd en hoeft ook niet dagelijks, data checken heb ik gewoon een app voor die zie ik als ik na beneden schuif hoeft ook niet dagelijks, sowieso krijg je een sms als je tegen je limiet aan loopt.
    Geld overmaken hoeft ook niet dagelijks lijkt me, of iemand moet dagelijks geld voor jou voorschieten, of je moet iets van een eigen bedrijfje hebben.
    Je contacten app openen waarom je weet toch wanneer je een nieuwe heb, die maak je tenslotte zelf aan of bewerk je ?.

    Zo zie je maar hoe anders we idd allemaal met de telefoon om gaan, ik zou idd prima nog met een nokia overweg kunnen met symbian.
    Echter is whatsapp gestopt met de ondersteuning hier van, dan kan ik na een goedkope android wat ik troep vind heb het jaren gebruikt nooit meer.
    Dan blijft IOS en windows over wat al weer zoals Microsoft kende een stille dood sterft op mobiel gebied, laatste telefoons zijn al weer uit 2015 en ik vind IOS gewoon fijnste van de 3.

    Ik doe dus ook gerust 2,5 dag heel soms 3 met mijn batterij gebruik, aangezien 3 kwart van batterij gebruik dan stand-by is 😛

  12. @Macaanzee: Zoiets heet een verslaving. Waarschijnlijk meer gebruik dan goed of nodig is. Ik zou zeggen, sta een keer op zonder de smartphone te gebruiken en ervaar de rust!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.