Reacties voor: Onderzoek: ‘Meerderheid Nederlanders geeft apps geen toegang tot privédata’

Maar persoonlijke data niet altijd afgeschermd
Maar liefst 87 procent van de Nederlanders heeft een smartphone, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee gaat Nederland aan kop in Europa. Maar slechts twee derde van de gebruikers zorgt dat de apps die ze gebruiken niet zomaar toegang hebben tot persoonlijke data. Op dat punt scoort Nederland een stuk minder goed ten opzichte van andere landen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Gaat het hier over toegang tot apps anderszins beschermen dan met de code op je iPhone?

    • @Daan: Ja, het gaat hier om het weigeren van bijv. locatie opvragen door apps, of het delen van je adresboek met apps.

      Overigens vraag ik me af in hoeverre 2/3e nou echt die toegang bewust heeft geblokkeerd, of dat er ook veel sociaal wenselijke antwoorden tussen zitten. Lijkt me niet dat de onderzoekers hebben gevraagd of ze het even zelf op de smartphones van de deelnemers mochten checken. Lijkt me dat het gebaseerd is op zelfrapportage en dan kunnen mensen het wel eens rooskeuriger voorschotelen dan het geval is.

  2. @Gonny van der Zwaag: Oh ja, excuus. Als ik beter had gelezen had ik m gesnapt, was nog niet helemaal wakker denk ik.
    Maar inderdaad, 12 procent weet misschien niet dat het kan. Maar het percentage dat denkt of vindt dit te doen, maar eigenlijk niet altijd doet, is niet te meten.

    Ik hoor zelf ook bij deze laatste groep.

  3. “Lijkt me niet dat de onderzoekers hebben gevraagd of ze het even zelf op de smartphones van de deelnemers mochten checken. “

    Hahaha, leuk onderzoek.

    A: “Weet u dat u, uw telefoon kunt afschermen zodat apps niet toegang hebben tot allerlei soorten datagegevens?’
    B: “Ja, daar ben ik van op de hoogte”
    A: “Mag ik dit even voor de zekerheid checken? Wat is uw pincode van het toestel?”

    ….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.