Reacties voor: Onderzoek: 62 procent van Apple TV+ kijkers zit nog in proefperiode [poll]

Weinig animo om te betalen
Apple kondigt regelmatig nieuwe tv-shows en films aan voor Apple TV+, maar mensen kijken er vooral gratis naar. Uit een onderzoek blijkt dat 62% van de kijkers bij Apple TV+ nog in de proefperiode zit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Ik heb een nieuwe iPhone, dus een jaar gratis. Maar ik zou er niet voor betalen, dit omdat ik het aanbod te minimaal vind voor de prijs.

  2. Ik kreeg een jaar Apple+ kado bij een Apple Watch en dacht dat het net zoiets als Netflix was. Maar tot mijn verbazing moet je voor iedere film en serie gewoon betalen. Ja, dat ga ik dus echt niet doen.

  3. Heb het allang opgezegd. Nietszeggende programma’s en vooral US gericht (wat ook wel te begrijpen is). Net als Arcade voor mij een flop.

  4. Aanbod is minimaal, maar de content die erop staat is wel erg goed.

  5. Ik heb het gratis bij m’n studenten Apple Music abonnement. Anders zou ik er denk ik wel voor betalen,

  6. Aanbod is inderdaad nog mager, maar de content is wel erg goed. Ik ga na mijn gratis periode verlengen.

  7. Origineel geplaatst door Marcel
    Aanbod is minimaal, maar de content die erop staat is wel erg goed.

    Hier sluit ik me volledig bij aan! Heb alles gezien en oprecht, de content is echt goed. Vooral ook in wat voor kwaliteit het gefilmd is. Echt bizar mooi. Blij dat seizoen 2 van een aantal begonnen is.

  8. Ben terug aan een gratis jaar bezig na aankoop iPhone 12 pro Max nieuw Apple id en mits ik enkel maar op tv kijk met de app is dit geen probleem het is omdat het gratis is zou er niet voor betalen na See heb ik eigenlijk niks meer gekeken

  9. Met de iPhone 12 Mini nu een jaar gratis. Eerder al gebruik gemaakt van een week gratis. Zitten een aantal goede series bij zoals For All Mankind. Bij een nieuw seizoen zou ik dan een maandje Apple TV+ nemen, maar ik zou er niet maandelijks of een jaar voor betalen.

  10. Tja, Apple maakt alleen maar apps voor de nieuwste tv’s. Een lg oled uit 2017 is blijkbaar voor Apple niet in staat hun streaming appie te draaien.

  11. Aanbod is erg mager om voor te moeten betalen. Verleng dan ook zeer zeker niet als de proefperiode voorbij is. Tenzij het aanbod nog enorm groeit, maar dat lijkt mij sterk. Kwaliteitsaanbod kost nu eenmaal tijd om te maken.

  12. Heb abonnement bij m’n iPad gekregen, nog nooit gekeken

  13. Vorig jaar een nieuwe Mac aangeschaft. Mij aangemeld bij Apple TV. Ik kwam er nog niet in al had ik het graag. Ben er een halfjaar mee bezig geweest, het lukte niet. Zelfs nadat ik een reactie naar Apple heb gestuurd, nog eens geprobeerd. Waar niet eens op gereageerd is. Heel slecht. Ik ga het nog eens proberen nadat ik de iPhone heb aangeschaft. Het is niet gebruiksvriendelijk. Al helemaal niet als je ouder wordt. Ik krijg de indruk dat daar niet eens rekening mee gehouden wordt.

  14. Nee, te weinig content en verschrikkelijke app op alle platforms.

  15. Te weinig gekeken en weinig aanbod dat mijn interesse heeft. Nu nog in gratis periode tot begin februari.
    Daarna stop ik ermee…

    Misschien over een jaartje weer een maand-abo en dan binge-watchen wat ik (mogelijk) gemist heb…

  16. Ik heb de dienst ook gratis bij de aankoop van een iPhone 11, maar als de proef periode voorbij is verleng ik het niet. Het aanbod is povertjes, maar waar ik helemaal gek van word is dat de app die betaalde(huur + koop films) dwars door de Apple+ content promoot, een volslagen idiote strategie die bij mij veel ergernis oplevert.

  17. Ik kom er niet toe om films te kijken, dus ik zal niet gaan betalen na de proefperiode.

  18. Heb tot april gratis Apple TV+ vind de series for all mankind en servant goed en see.
    Ben benieuwd naar die sci fi serie die binnenkort uitkomt. Verder gebruik ik het weinig

  19. Tehran en Greyhound heb ik gekeken, daarna hield het op. Een heel matig aanbod en idd. een slechte app. Ik erger me er aan dat het verschil tussen items die zijn onderdeel van het abonnement en koopfilms zo onduidelijk is.

  20. Ja betalend soort van… Apple Music family + 200 gb cloud is 18 euro… voor die 2 euro Apple one genomen krijg je zowel arcade als Apple TV+ erbij

  21. bijzonder jammer dat bij apple tv+ enkel airplay ondersteunt wordt. wij hebben achterop al onze tv’s een chromecast hangen, en die werkt quasi probleemloos. met onze oude apple tv3 icm airplay niets dan uitval en problemen, waardoor ook apple tv + niet gauw wordt opgezet, wegens te omslachtig en gedoe (om maar te zwijgen over het plots stoppen van de stream op je tv als je op je iphone naar een andere app gaat, je device wordt eigenlijk gegijzeld)

  22. Heb abonnement bij m’n Mac mini gekregen, nog nooit gekeken en dat ga ik ook niet doen.
    Het heeft een rottige interface en en irriteer mij mateloos opdringerige troep .

  23. Heb nu een proef abonnement. Ga daarna Apple One (heb nu Apple Music en iCloud storage)…

  24. Origineel geplaatst door Vaughn
    Ik heb de dienst ook gratis bij de aankoop van een iPhone 11, maar als de proef periode voorbij is verleng ik het niet. Het aanbod is povertjes, maar waar ik helemaal gek van word is dat de app die betaalde(huur + koop films) dwars door de Apple+ content promoot, een volslagen idiote strategie die bij mij veel ergernis oplevert.

    Met de nieuwe ios update, die al uit is hebben ze een knop met originals toegevoegd. Waardoor je met 1 druk alle content binnen je abonnement kunt bekijken.

  25. Ik heb het One-abonnement. Voor de familie. Zelf ben ik helemaal niet onder de indruk van TV+, noch van Arcade.

  26. In het begin zeer interessant maar nu afgezakt naar een niveau wat het maand bedrag niet rechtvaardig. Kan het beter in een ander streaming dienst steken.

  27. Had met de iPhone 11 pro een gratis jaarabonnement maar heb deze toen na drie maanden al opgezegd. Een jaar terug was er nog veel minder content dan nu. Ook vond ik dat in de app vaak zeer opdringerige inhoud werd weergegeven. Het is niet voor niks dat Apple nu al weer het gratis abonnement verlengd want ik denk dat ze anders weinig abonnees overhouden. Heb een andere keuze gemaakt voor het streamen van films en series. (nee, geen Netflix).

  28. Apple zou er dan niet 150 miljoen aan verdienen. Dat is alleen hun maandelijkse omzet. De winst ligt veel lager, als die er al is. De aankomende jaren moet Apple gigantisch veel geld in de dienst gaan pompen om überhaupt genoeg mensen te laten betalen om het break-even punt te gaan halen.

  29. Ik heb het ook bij een nieuwe telefoon en mac mini.
    Maar zou er idd nu nog niet voor willen betalen ivm het beperkte aanbod, en dat ik nog steeds voor contend moet (bij)betalen vind ik ook niet ok

  30. Origineel geplaatst door Maarten
    Apple zou er dan niet 150 miljoen aan verdienen. Dat is alleen hun maandelijkse omzet. De winst ligt veel lager, als die er al is. De aankomende jaren moet Apple gigantisch veel geld in de dienst gaan pompen om überhaupt genoeg mensen te laten betalen om het break-even punt te gaan halen.

    Apple hoeft niet per se winst te maken op deze dienst, het kan er wel voor zorgen dat mensen in het eco systeem komen dan wel blijven.

  31. Dat is simpel uit te leggen.

    Apple geeft je de gratis proefperiode en de consument kan deze maar één keer activeren. Dus bij deactiveren ben je de rechten kwijt. Dus heet leeuwendeel wacht hoopgevend tot de laatste dag proefperiode of vloekt bij het vergeten van….

    Zelf gebruik ik het niet. De andere platformen zijn veel uitgebreider.

  32. Kwaliteit is een lastig iets, dat zie je vooral met Netflix. Aanbod gigantisch maar van de 40+ series die ze per jaar lanceren zijn er misschien 3 de moeite waard.

    TV+ heeft minder aanbod, maar is juist daardoor beter te behappen. Ik heb nu wekelijks 1 á 2 avonden die ik kan vullen met de content die op vrijdag wordt geplaatst. En het stelt eigenlijk nooit teleur: superieure beeldkwaliteit en moderne series. Gisteren begonnen aan Losing Alice, lijkt ook weer een topper in wording. Volgende maand For All Mankind seizoen 2, ook veel zin in.

    Deze dienst is voor mij echt een toevoeging en hoop dat deze een lang leven beschoren is.

  33. De content van Apple is gewoon erg goed. Voor mij zeker die € 5 waard. Het gaat dan niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit. De dienst kan je meer vergelijken met HBO dan met Netflix. Netflix heeft natuurlijk veel meer aanbod maar niet alles is even goed.

  34. Origineel geplaatst door Iwan
    Aanbod is erg mager om voor te moeten betalen. Verleng dan ook zeer zeker niet als de proefperiode voorbij is. Tenzij het aanbod nog enorm groeit, maar dat lijkt mij sterk. Kwaliteitsaanbod kost nu eenmaal tijd om te maken.

    Eens!

  35. Tot nu toe alleen The Morning Show en Dickenson gekeken. Was wel goed, maar verder niet echt enthousiast… zodra Apple Fitness + uitkomt, hoop ik het wel bij Apple One te krijgen, maar los heb in nu geen behoefte aan een abonnement.

  36. Ik kijk op mijn PS4, er is niet veel aanbod, maar de serie “ For all mankind” vind ik erg goed.

  37. Ben wel Netflix abonnee die pakken meer content aanbiedt.
    Apple gaat na de proef de deur uit. Reden? Zoals bij iedereen, er is gewoon niks op te zien.
    Jammer wel, want des Apples zijn beeld en geluidskwaliteit subliem.

  38. Aangeboden content is goed, maar zo absurd minimaal en toch typisch Apple; overbetaald voor te weinig. De aangeboden series zijn in 2-3 weken weg te kijken en dan moet je eerst een compleet jaar wachten op een eventueel vervolg. Zoals de serie ‘See’ waarvan nog steeds geen seizoen 2 gestart is.

  39. Origineel geplaatst door Edwin Walberg
    Aangeboden content is goed, maar zo absurd minimaal en toch typisch Apple; overbetaald voor te weinig. De aangeboden series zijn in 2-3 weken weg te kijken en dan moet je eerst een compleet jaar wachten op een eventueel vervolg. Zoals de serie ‘See’ waarvan nog steeds geen seizoen 2 gestart is.

    Overbetaald?? Ze geven het zo goed als weg , ik heb straks al 18 maanden gratis Apple TV plus.
    Valt de hoeveelheid content tegen ja dat klopt maar vergeet niet in wat voor jaar we leven waarbij veel producties gewoon stil hebben gestaan of tegen andere problemen aanliepen.

  40. M’n proefperiode vroegtijdig stop gezet.
    Het grote probleem voor mij is dat de gratis content en betalende content teveel door elkaar staan. Bij Netflix betaal je en kan je alles bekijken.

  41. Denk zelf wanneer Apple MGM overneemt dat ze dan meer aanbod hebben en daardoor, meer abonnees zullen krijgen.
    Dus ik hoop dat Apple dat gaan doen, ook kwa Arcade dat is beter voor de abonnees en voor Apple zelf!

  42. Ja te weinig xontent om te betalen apple tv
    proef was leuk

  43. Ze moeten die betaalde content beter wegstoppen. Je komt nu de hele tijd bij een’bijbetaal scherm’ uit dat jaagt 90% van de ‘streamers’ weg. Amazon doet dat beter en maakt duidelijk onderscheid.

  44. Mijn gratis abo is net met een half jaar verlengd, maar iedere keer dat we een leuke film / serie hebben gevonden, blijkt die niet in het abonnement te zitten. Ik wil niet betalen om naar films te kijken waarvoor je nog eens de volle mep mag betalen.

  45. @Sander de Jong: Sorry, maar dat is niet zo hoor.
    Ik denk dat je je vergist met de iTunes Store.

  46. Kreeg Apple TV gratis bij de aanschaf van mijn Max Pro. Ik was Netflix gewend en dit kon je totaal niet vergelijken. Ik heb heb daarom zelfs het gratis jaar Apple Tv niet eens afgemaakt en na 2 maanden het abonnement verwijderd..

  47. Ik heb Apple TV+ nog gratis tot mei. Mijn abonnement kreeg ik bij het aanschaffen van mijn IPhone SE 2020. In mei stap ik over op Apple Music en zeg mijn abonnement op Spotify op. Ben blij dat Apple met Apple one is gekomen anders had ik het niet gedaan.

  48. Ik heb het via Apple One maar anders zou ik er wel voor betalen. Het aanbod is misschien niet zo groot maar wel erg goed.

  49. 1) Apple moet HBO of MGM opkopen, of in elk geval licenties om die exclusief te vertonen voor de betalende abonnees. Mensen willen keuzes. Ook meer genres.
    2) Hun app moeten ze splitsen, overgrote deel van gebruikers vindt het verwarrend, ze komen vnl. betaalde deel tegen, terug naar 2 losse apps: iTunes Movies Store (Laat dan iTunes weg) en Apple TV+.
    3) Argumenten over te weinig content ben ik eens, doch ze maken wel kwaliteit, ik kijk uit naar S2 For All Mankind en SEE. Met Dickenson S2 is weer genieten. Films van Tom Hanks en Bill Murray waren vermakelijk. Mij zien ze zeker eens terug als ze meer content bieden die niet allemaal zo braaf a la Oprah zijn. Ik ben benieuwd wat voor groei ze doormaken tot juli.

  50. Kreeg het bij een nieuwe iPad, maar heb het gratis lidmaatschap niet eens geclaimd. Niet interessant genoeg en bij gebrek aan een Apple TV en Android TV-app heb ik ook geen goede manier om het op mijn televisie te consumeren. Ga voor dit aanbod echt niet de moeite nemen om m’n laptop aan te sluiten.

  51. Ik kan het door m’n iPhone 12 Pro Max een haar gratis gebruiken, maar ik heb niet de moeite genomen me te abonneren. Misschien staat er een aardige serie op of een film. Maar verder blijft het mager. Het kan nooit op tegen Netflix. Dat heeft alles wat je wilt

  52. En Apple kennende, ga je automatisch na je gratis abo over naar betaald, als je je niet op tijd uitschrijft. Dus ik voorkom dat maar

  53. Ik heb sinds ik mijn 12 Pro Max kocht ook een (gratis voor 1 jaar) abo op Apple TV. Heb met plezier naar “for all mankind” gekeken, maar verder niets. Ik heb ook Netflix en Amazon Prime.
    De reden dat ik verder niets gekeken heb op Apple TV is omdat ik verder nog niets boeiends ontdekt heb. Netflix heeft veel meer. Een Prime abo had ik al jaren voordat men met streaming begon (ik woon niet in NL) omdat dit veel meer voordelen had zoals gratis premium verzenden en nog wat van dat soort zaken. Verder is het streaming aanbod van Amazon duidelijk beter dan dat van Apple.
    Het is mij niet duidelijk wat Apple nu eigenlijk wil met Apple TV, men koopt niet in grote hoeveelheden series en films in, en de eigen productie is ook niet erg groot. Apple zou bv een aantal film studios kunnen opkopen, en hun bibliotheek online kunnen stellen, maar vermoed dat dit gezien zou worden als Kartelvorming

  54. Origineel geplaatst door Macaanzee
    En Apple kennende, ga je automatisch na je gratis abo over naar betaald, als je je niet op tijd uitschrijft. Dus ik voorkom dat maar

    Net zoals bij elk bedrijf? Apple is daar geen uitzondering in toch?

  55. Bij aankoop nieuwe ipad gratis appleTV. Wat een grap, je moet daarnaast nog voor alles wat ook maar een beetje interessant is betalen. Ik heb gelijk opgezegd en de TV app verwijderd. Als je je eigen content op de TV app plaatst kun je er niets meer mee, onmogelijk te sharen. Gebruik nu infuse voor mijn video library.
    Werkt perfect.

  56. De kwaliteit van de content vind ik ook erg goed. Waar nog verbeterd kan worden is de user interface. Die is nog wat rommelig zodat men snel kan denken dat je voor alle content moet betalen.

    Ik moet wel lachen om verschillende reacties mensen die  verantwoordelijk maken voor het bijhouden wanneer je gratis abonnement een betaald abonnement wordt. 🤣🤣

  57. Apple+ abonnement en dan nog voor nagenoeg alles moeten betalen om het te mogen kijken. Proefperiode al stop gezet na een paar maanden.

  58. @Peter: laptop en HDMI kabel doen wonderen

  59. Ik kreeg een abbo bij mijn iPad, aan het einde zeg ik het op. Je hebt echter amper content.. je ziet meer promotie voor Disney plus

  60. Origineel geplaatst door johan
    Bij aankoop nieuwe ipad gratis appleTV. Wat een grap, je moet daarnaast nog voor alles wat ook maar een beetje interessant is betalen. Ik heb gelijk opgezegd en de TV app verwijderd. Als je je eigen content op de TV app plaatst kun je er niets meer mee, onmogelijk te sharen. Gebruik nu infuse voor mijn video library.

    Werkt perfect.

    Alle originals zijn gratis. Dit is te vinden onderaan de app. Met de knop “originals”. Moet je wel de nieuwste ios update voor hebben!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.