Reacties voor: Onderzoek: 40 procent gebruikt iPad als hoofdcomputer

Volgens een onderzoek van Business Insider gebruikt 40% van de deelnemers aan een onderzoek de iPad als belangrijkste computer. Ook heeft de overgrote meerderheid nooit een Android-tablet overwogen.

Reacties: 16 reacties

  1. Je kan de iPad amper gebruiken als hoofdcomputer wil je iet veranderen heb je een computer nodig . En ook als iets wilt toe voegen . Ze moeten maar eens meer mogelijk maken om inderdaad het als en hoofdcomputer te gebruiken

  2. Idd. Ik gebruik de computer nu nog om te syngroniseren en om te jailbreaken.
    De rest doe ik op de iPad.
    Het ligt er trouwens aan wat je allemaal wil gaan doen.
    Voor mij is de iPad een prima oplossing om bv heel gemakelijk mijn post te checken.

  3. @Jeffrey
    Je vergeet de ontzettend grote groep complete techniek-leken die de iPad hebben gekocht. Juist omdat ‘ie zo simpel is.

    Dat is die groep mensen die iedere muisklik eng vindt, omdat ze al talloze keren hun computer hebben zien vastlopen en crashen. Voor hen is de van de ene kant beperkte en beknepen iPad juist een openbaring van mogelijkheden. Ze kunnen ineens zonder gevaar, doodsimpel apps installeren, surfen, mailen, lezen, schrijven en gamen.

    En je hoeft de iPad toch alleen aan een PC/Mac maken wanneer je wilt updaten? Da’s niet bepaald een wekelijkse gebeurtenis.

  4. allereerst gebruik ik de Ipad in combinatie met een Macbook Air 11″ als je dan displaypad erop zet heb je volgens mij de meest energiezuinige multimon config die er is. Stroomverbruik van 21w als beide apparaten volledig opgeladen aan de lader hangen.
    Als hoofd-pc kan ik me de ipad niet voorstellen.
    voornamelijk door de toch beperktere functionaliteit die deze biedt.
    een maffe combinatie is echter het gebruik van een draadloos toestenbord in combinatie met een externe monitor en de citrixapp.
    Je hebt dan min of meer een thin-client, die vanaf standby in 20 sec verbinding heeft met een virtuele desktop.
    de Ipad als muisoppervlak gebruikend terwijl je de monitor hebt voor het beeld + toetsenbord.
    doe dit maar eens na op een desktop.

    echter bezoek eens een flassite, of anders een videoconversie of anders, je zult dan toch echt aangewezen zijn op een desktop.

  5. Maar vergeleken met prijs kwaliteit verhouden is het niks en duur .

  6. Weer het zoveelste flut onderzoek uitgrvoerd door sukkeltjes.

    De iPad is voor een serieuze PC gebruker slechts een leuk speeltje, meer dan dat is het niet!

    Het echte PC-werk kan je er dus duidelijk niet op/mee doen!
    De iPad is ook niet gemaakt als PC vervanger 😉

  7. Hoe leuk de iPad ook is mijn iMac blijft toch zeker mijn hoofdcomputer! Vind dat ze deze term volgensmij teveel op kinderen baseren of mensen die graag even angry birds spelen maar als hoofdcomputer nee nee dat zeker niet!

  8. Origineel geplaatst door Josje
    Weer het zoveelste flut onderzoek uitgrvoerd door sukkeltjes.De iPad is voor een serieuze PC gebruker slechts een leuk speeltje, meer dan dat is het niet!Het echte PC-werk kan je er dus duidelijk niet op/mee doen! De iPad is ook niet gemaakt als PC vervanger

    Voor mij is de ipad de hoofdcomputer, omdat ik daar het meeste op werk en niet omdat de ipad het meeste kan. Daarnaast gaat het er niet om of je een serieuze pc gebruiker ben, maar hoe je om wilt gaan met het fenomeen computer. Ik wil alles op mijn ipad kunnen doen. Voor mij mag de pc terzijnertijd verdwijnen. Deze test is best reëel voor mij, omdat ik het ook zo ervaar.

  9. Origineel geplaatst door Josje
    Weer het zoveelste flut onderzoek uitgrvoerd door sukkeltjes.De iPad is voor een serieuze PC gebruker slechts een leuk speeltje, meer dan dat is het niet!Het echte PC-werk kan je er dus duidelijk niet op/mee doen! De iPad is ook niet gemaakt als PC vervanger

    IPad vervangt geen PC, maar heb je wel eens doorgehad dat 90% van de PC-gebruikers maar 10% van dat ding gebruikt? En sukkeltjes? Don’t shoot the messenger, dit is simpelweg de uitslag van een enquete, geen battle of the nerds.

  10. Ipad kan natuurlijk geen pc vervangen ,uitsluitend een Ipad werkt niet je hebt altijd Itunes nodig.Maar als je het aantal uren rekent wat ik mijn Ipad gebruik per dag is het mijn “hoofdcomputer”.Supersnelle verbinding,hoeft niet op te starten,heerlijk!!!

  11. Wat doet 90% van de PC-gebruikers met zijn of haar PC?

    Mail checken, website bezoeken, Word-documentje aanmaken, fotootjes opzetten en afhalen, filmpje kijken.

    Laat dat nou met een iPad ook allemaal prima kunnen!

    Backuppen kun je via de CCK en tegenwoordig ook overal online.

    Ik zou nog niet zonder ‘hoofdcomputer’ willen of kunnen, maar ben dan ook niet bepaald een doorsnee gebruiker (al zeg ik het zelf).

    Maar Jan met de pet en Oma op de hoek kunnen echt prima werken met uitsluitend een iPad.

  12. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Maar vergeleken met prijs kwaliteit verhouden is het niks en duur .

    PARDON? prijs/kwaliteit duur? Koop jij eens heel gauw een samsung galaxy tab voor 800 euro, dan weet je pas wat duur/k*t is

  13. Origineel geplaatst door Ronald1959
    Origineel geplaatst door JosjeWeer het zoveelste flut onderzoek uitgrvoerd door sukkeltjes.De iPad is voor een serieuze PC gebruker slechts een leuk speeltje, meer dan dat is het niet!Het echte PC-werk kan je er dus duidelijk niet op/mee doen! De iPad is ook niet gemaakt als PC vervangerVoor mij is de ipad de hoofdcomputer, omdat ik daar het meeste op werk en niet omdat de ipad het meeste kan. Daarnaast gaat het er niet om of je een serieuze pc gebruiker ben, maar hoe je om wilt gaan met het fenomeen computer. Ik wil alles op mijn ipad kunnen doen. Voor mij mag de pc terzijnertijd verdwijnen. Deze test is best reëel voor mij, omdat ik het ook zo ervaar.

    Dit wordt de zoveelste onzinnige discussie, er is zoveel meer in de wereld dan af en toe naar je oma mailen en elke maand je magazine lezen 😉

    Omdat jij er het meeste op werkt is het je hoofdcomputer, en dat noem jij werken 😉

    Ga eens een echte baan zoeken, en probeer het dan nog eens, dan piep je wel anders.

    Gebruikers in de echte wereld hebben namelijk een totaal andere ervaring!
    Het blijft slechts een super leuk/handig speeltje voor waar het goed in is (en voor die markt is het ook gemaakt/bedoeld), meer dan dat is het niet!
    Maar ga a.u.b. niet alles verheerlijken, want dan neem niemand je serieus.

  14. Origineel geplaatst door käse
    Origineel geplaatst door JeffreyMaar vergeleken met prijs kwaliteit verhouden is het niks en duur .PARDON? prijs/kwaliteit duur? Koop jij eens heel gauw een samsung galaxy tab voor 800 euro, dan weet je pas wat duur/k*t is

    Duur is inderdaad het goede woord,
    Galaxy Tab’s zijn natuurlijk ook veel te duur, maar Samsung wil ook gewoon een graantje meegraaien 😉

    Maar we hebben het hier over de iPad vs Hoofdcomputer!

  15. Origineel geplaatst door Karel-Wilem
    Wat doet 90% van de PC-gebruikers met zijn of haar PC?Mail checken, website bezoeken, Word-documentje aanmaken, fotootjes opzetten en afhalen, filmpje kijken.Laat dat nou met een iPad ook allemaal prima kunnen!

    Voor oma & opa misschien…
    Tot dat je oma haar moeizaam getypte brief even wil uitprinten op haar antieke printertje.

    Ga jij het ze vertellen/uitleggen hoe ze dat moeten doen 😉

    Veel succes!

  16. Ja, de iPad vervangt ook in dagelijkse zaken m’n pc. Kwestie van denken in nieuwe mogelijkheden ipv stuklopen op achterhaalde schijnbeperkingen.

    Nou, nou, Josje trollt wel erg professioneel en serieus op z’n pc’tje in z’n half vol hardware gebouwde kamertje z’n frustraties van zich af. De andere helft wordt waarschijnlijk gevuld door z’n achterwerk. Geen wonder dat je de toekomst niet ziet zitten. ;P Ga je moeder eens helpen met de afwas man, ze is eenzaam en overwerkt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.