Reacties voor: Onderdelen voor iPhone 5 kosten Apple naar schatting 167 dollar, 35 dollar meer dan 4S

Uit een voorlopige analyse blijkt dat de onderdelen voor de iPhone 5 Apple ongeveer 167 dollar kosten, zo'n 35 dollar meer dan de iPhone 4S.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. €26 euro duurder om te maken en een prijsverhoging van €60-80. Wordt dubbel en dwars doorgerekend aan de klant.

  2. 500+ man een jaar lang aan ontwerp kosten vergeten we erg makkelijk.
    (overigens net zo arbitrair als dit lijstje aan onderdeeltjes).

  3. Dit soort lijstjes zijn onzin hoe zit het arbeidsloon, huisvesting, stroom, gas, water, transport, winstmarges Apple en derden…onzin dus

  4. tis eigenlijk een koopje 🙂

  5. Niet alleen R&D maar ook wat het daadwerkelijk kost om te maken. Want hier worden alleen component kosten bij elkaar opgeteld. Dus dat zegt verder nog niets natuurlijk.

  6. Wie zegt dat Apple dat voor die onderdelen betaald. Er zit sowieso meer winst op als je alleen naar onderdelen kijkt. Met miljoenen orders wordt een onderdeel natuurlijk een stuk goedkoper dan dat je het los aanschaft.

  7. In de titel staat volgens mij duidelijk aangegeven dat het uitsluitend om de onderdelen gaat.
    Inclusief arbeidsloon, ontwikkelkosten en distributie komt de prijs uiteraard een stuk hoger uit. Ontwikkelen en distribueren laten ze vast niet door Chinezen doen dus reken maar op redelijk hoge kosten.

  8. Oh, en ik vergeet nog de aangekochte patenten 😉

  9. Prijszetting heeft overigens niets te maken met productieprijs (zolang je tenminste je kosten dekt). De vraagzijde en wat deze wil betalen is van veel groter belang.

  10. precies, beetje kort door de bocht, ja de onderdelen kosten dit misschien, en waarsch. minder omdat grote aantallen in verhouding goedkoper zijn, maar alle kosten er omheen maakt hem echt wel duurder dan dit.

    Uiteraard verdient apple er genoeg op, ze zijn geen sinterklaas, maar alle nieuwsitems die hier overgaan doen het laten lijken dat het maar 167 dollar kost en de rest lekker winst is.

    Dit is natuurlijk wel weer lekker voer voor de critici en android aanhangers om op te bitchen ^^

  11. Tja, ik vind dit soort “analyses” erg krom. Het gaat hier inderdaad enkel om de onderdelen welke in gigantische massa geproduceerd worden. De mil-joenen die alleen in de ontwikkeling al gaan worden buiten beschouwing gelaten.

  12. Inderdaad, Apple houdt nauwelijks iets over nog onderaan de streep.

    Weldoeners zijn het.

  13. Het budgetmodelletje van slechts € 679,- is echt een koopje hoor!

  14. Origineel geplaatst door bakman
    500+ man een jaar lang aan ontwerp kosten vergeten we erg makkelijk.

    Een jaar lang aan ontwerpkosten? Geloof niet dat Apple in Griekenland is gesitueerd. Hier hebben de knappe koppen van Apple heus niet lang over gedaan.

  15. @Mark Boonman: Denk van niet, want mijn iPhone 3GS 16GB kost toen bij de eerste dag €575 (sim locked).

    De volgende iPhone 6 zal dan zeker €700 kosten (of nog meer) als klant. Ze verhogen constant de prijs. Mischien over 3 jaar later is het dezelfde prijs als een Macbook Air.

  16. iOS 6 kost ook wel even wat voor Apple hoor 😉

  17. Gezien de winst die Apple maakt kan je er gewoon van uit gaan dat ze flink wat vragen voor hun producten.

    Je kan de prijs willen verdedigen, maar hij is gewoon hoog.

    Ik ga hem voor de 5e keer ook niet kopen. Ik koop wel een 2e hands 4s-je tzt.

  18. Als het zo erg goedkoop is waarom maken jullie het zelf niet?

  19. @Nigel: verkoopprijs – btw – verdere belastingen – geld voor garantie. Ze maken veel winst, maar doe niet nel also het pure winst is. Dat ding moet ook worden gefabriceerd en ingevlogen…

    @Chavasse: grieken werken harde dan jij, stomme opmerking!

  20. Voor iedereen die klaagt over de prijs: KOOP HEM GEWOON NIET. Altijd hetzelfde geneuzel: Apple maakt een product, vragen een prijs en mensen betalen dat er (schijnbaar graag) voor. Kun je het Apple kwalijk nemen dat ze (graag veel) geld willen verdienen?

  21. De prijs van een Apple telefoon is toch altijd veels te belachelijk hoog. Snap eigenlijk niet hoe mensen toch bereid zijn om zo een torenhoge bedrag neer te tellen voor eigenlijk een matige telefoon (itt tot Samsung en HTC lijn)

  22. Ik heb erg veel plezier van mijn ipad 3 en gebruik hem ook veel. Maar vond het waanzin om zoveel te betalen voor een telefoon die allang niet meer de allure heeft van de eerste iphone’s.

  23. Wat een afzetters!
    Gelukkig hebben we Samsung dat is tenminste een liefdadigheidsinstelling die tenminste geen miljarden winsten maaklt over de rug van de consument.

    Oh wacht even

  24. Origineel geplaatst door loyd
    Ik heb erg veel plezier van mijn ipad 3 en gebruik hem ook veel. Maar vond het waanzin om zoveel te betalen voor een telefoon die allang niet meer de allure heeft van de eerste iphone’s.

    Gelukkig hoef je de 5 niet te kopen, maar kan je ook gewoon de goedkopere iphone 4 kopen of 4S nog kopen die goed genoeg zijn voor mensen die gewoon graag IOS willen gebruiken, maar niet voor de hoofdprijs.
    Als we apple niet hadden he? ;).

  25. Origineel geplaatst door Joedoekoe
    @Nigel: verkoopprijs – btw – verdere belastingen – geld voor garantie. Ze maken veel winst, maar doe niet nel also het pure winst is. Dat ding moet ook worden gefabriceerd en ingevlogen…
    @Chavasse: grieken werken harde dan jij, stomme opmerking!

    Op de tenen getrapt?

    Ik heb jaren lang een Griekse vriendin gehad dus ik weet wel degelijk hoe het daar aan de gang gaat. Daarbij zei ik niet dat het geen hard werkende mensen zijn. Iets over begrijpend lezen. En tot slot kent u mij noch het beroep wat ik uitoefen niet. Stomme opmerking van u inderdaad.

  26. Waarom linken jullie niet naar de bron? Ik hou van iPC, omdat jullie nét een ander wereldbeeld hebben dan ik.
    Het rondpompen van internetrommel, daarvoor kom ik niet hier.
    Dus: graag iets origineels, of een verwijzing naar de beste mensen die de moeite hebben genomen om echt onderzoek te verrichten.
    (Red.) Bronlink toegevoegd. Ik ben bang dat onze freelancer die is vergeten. We zullen het nogmaals intern benadrukken.

  27. Zoooo… Voor zulke bedragen kocht ik meteen een hele partij van die iphone’s! 🙂

  28. Ik vind iOS meer waarde toevoegen aan de telefoon dan de specificaties.

  29. Ik kan ‘m er zelf niet van maken.

  30. Natuurlijk weten ze bij Apple intern exact wat 1 iPhone kost, inclusief de ontwikkelings-, productie-, distributie- en marketingkosten. Ik ben wel benieuwd of er iemand is die dat weet te achterhalen; mooi staaltje onderzoeksjournalistiek zou dat zijn.

  31. Nou nog een gok van al die andere kosten, verdeeld over het aantal te verkopen toestellen: ik zeg dikke winst. En ik koop het voorlopig niet, mijn iPhone 4 ziet er nog prima uit itt die Samsung plastic telefoons. Dus hogere prijs haal je er uiteindelijk wel weer uit!

  32. Heb besloten dan ik ca 400 voor een 2e hands 4s ook te veel vind.

    Ik blijf lekker bij mijn samsung dumbphone van 29 euro. 🙂

  33. 2 ons goed gevulde Couscous kost bij de Turk bij mij op de hoek 4,35 euro.

    Als ik zelf een 3 kilo maak (dus verser dan vers) kost me dit 8 euro aan boodschappen…

    Dit is toch logisch luitjes…
    We worden overal belazerd

  34. Zolang het kudde volk een richting oploopt kan Apple vragen wat ze willen. Als je erbij wil horen dan kost dat wat, toch vreemd dat dezelfde kudde een Iphone als iets ondersheidends ervaard.
    Je kunt al een Alcatel ONE TOUCH 991D voor 125 euro kopen en die kan meer dan een Iphone en heeft een groter scherm en dual sim mogelijkheden, wie is hier nou gek!!
    Ik ben in iedergeval klaar met Apple

  35. Origineel geplaatst door Arie
    Heb besloten dan ik ca 400 voor een 2e hands 4s ook te veel vind.Ik blijf lekker bij mijn samsung dumbphone van 29 euro.

    Waarom zit je dan bij de iPhoneclub? (serieuze vraag)

    En snap deze berichten niet. Vind het belangrijker dat er een compleet onderzoek wordt gedaan naar de totale kosten want nu heb je een soort van ‘bitch’-beeld van zulke voorgeschoteld nieuws.
    Maaarrr dat neemt ook niet weg dat de winstmarge nog steeds absurd hoog is dus er is wel het een en ander bekend… (hint)

  36. Apple is een bedrijf en gelukkig maken ze winst. Hoe een bedrijf winst maakt daar kan je vraagtekens bijzetten maar zodra er geen winst meer is dan is het einde al snel in zicht… Onderzoek en innovatie zijn mega investeringen voor bedrijven zo groot als Apple. HP en Samsung zouden graag eenzelfde budget willen vrijmaken maar zoals we zien lukt hen dit niet, vandaar iets minder R&D invest en iets meer copy paste van de grote heerser van hun wereld…

  37. @Chavasse: Je generaliseert zelf, en gebaseerd op anecdotische ervaring. Onzin dus.

  38. @remcootje: Omdat ik het wel een interessante foon vind, maar de prijs niet gerechtvaardigd.

    Ik hoop op een dag dat de prijs en het gebodende in verhouding tot elkaar staan, maar zolang de massa zijn portemenee laat leegtrekken zal dat niet gebeuren denk ik.

  39. Display en touch worden apart berekend, terwijl het één onderdeel is in de iPhone 5.

  40. Even ter vergelijking:

    De prijs van een bril bedraagt 0,75 Euro. Er zit voor 15 cent plastic in en voor 60 cent metaal.

    Mijn laatste bril kostte 650 Euro.

  41. Origineel geplaatst door joedoekoe
    @Chavasse: Je generaliseert zelf, en gebaseerd op anecdotische ervaring. Onzin dus.

    Ik proef zoveel afgunst in deze reactie. De ware ik van Joedoekoe. Denk wat je wilt denken. Het zal je ver brengen in het leven.

  42. @Chavasse: Obvious troll is obvious. Wat afgunst ermee te doen heeft zal wel altijd een raadsel blijven. Ik heb er nog een voor je: Parhelium

  43. Origineel geplaatst door remcootje
    Origineel geplaatst door ArieHeb besloten dan ik ca 400 voor een 2e hands 4s ook te veel vind.Ik blijf lekker bij mijn samsung dumbphone van 29 euro.Waarom zit je dan bij de iPhoneclub? (serieuze vraag)En snap deze berichten niet. Vind het belangrijker dat er een compleet onderzoek wordt gedaan naar de totale kosten want nu heb je een soort van ‘bitch’-beeld van zulke voorgeschoteld nieuws. Maaarrr dat neemt ook niet weg dat de winstmarge nog steeds absurd hoog is dus er is wel het een en ander bekend… (hint)

    Ben je hier alleen maar welkom als je Iphone/Applefreak cq Android/Windowsbasher bent ?
    Wil je hier alleen maar heiligverklaringen horen?
    De Iphone is een leuke telefoon. Iedereen moet echter voor zichzelf uitmaken welk OS en Ecosysteem het beste bij hem past. De Iphone is niet de beste telefoon. Maar dat hoeft ook niet. Het gaat erom wat voor JOU de beste telefoon is. Als alle fans van de diverse operating systems en merken elkaar gewoon blijven respecteren is er niets aan de hand.
    Ik heb ook geen Iphone, omdat ik na zélf de 4s getest te hebben vond dat deze phone minder goed bij me pastte. Maar dat betekent niet dat ik in de toekomst niet van gedachten zou kunnen veranderen. Ik hou álle merken in de gaten. Momenteel ben ik bijvoorbeeld erg benieuwd naar Windowsphone8.
    Ik vind het erg zielig als een “fan”roept dat mensen die niet verliefd op een Iphone hier niet horen. Kritiek moet ook kunnen.
    Het valt me overigens op dat als je kijkt naar welke mensen andere operating systems en merken bashen de Apple gebruikers mijlenver boven de anderen scoren. Deze “fans”hebben blijkbaar minder respect voor anderen als de gebruikers van andere operating systems.

  44. Ja nu is het wel altijd raar de mensen willen de beste en de nieuwste iphone hebben en dan minder en minder betalen , kwaliteit kost geld zo is het eenmaal, wie het teveel vind er zijn er zoveel andere goedkoper maar dan spijtig genoeg geen iphone

  45. @seminifeer:
    Amen to that! Geneuzel altijd hier!

  46. @seminifeer
    Amen to that! Geneuzel altijd hier!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.