Reacties voor: Onderdelen voor draadloos opladen zitten al in iPhones verwerkt

Apple heeft een techniek gepatenteerd waarbij bestaande iPhone-onderdelen gebruikt kunnen worden om het toestel draadloos op te laden. Hoe werkt dit precies, en hoe groot is de kans dat de iPhone 7 deze techniek benut?
Lars Paymans -

Reacties: 17 reacties

  1. Of ik hem nou in een dock steek of op een plaatje leg. Ik zie de voordelen niet.

  2. @Kotter: 1 van de voordelen is dat je dan de iPhone helemaal waterdicht kan maken. Maar andere voordelen heeft het niet in mijn ogen. Het laden van inductie kost veel meer extra energie dan laden via kabel.

  3. Origineel geplaatst door Kotter
    Of ik hem nou in een dock steek of op een plaatje leg. Ik zie de voordelen niet.

    Zeker als bestaande onderdelen, conform dit patent, worden hergebruikt. Microfoon en luidspreker zitten nogal decentraal, dan gaat het waarschijnlijk erg nauw luisteren dat je de iPhone precies goed neerlegt… idd net zoals je ‘m precies goed in een dock moet steken😕

  4. @Kotter: Ja ik snap het ook niet helemaal, volgens mij is het meer het idee wat mensen trekt en het feit dat het futuristisch en nieuw aanvoelt.

    Heb ook niet het gevoel dat apple snel zal volgen, tenzij ze de bestaande techniek op een bepaalde manier toe kunnen passen waardoor het daadwerkelijk een voordeel oplevert (zoals ze met meer al bestaande functies gedaan hebben)

    Voor nu steek ik hem liever met een kabeltje in een usb aansluiting, is ten eerste sneller met opladen en ten tweede heb ik die altijd in mijn jaszak zitten.

    Komt nog bij dat je ook nog extra betaald voor iets wat letterlijk een paar seconde aansluittijd scheelt…

    Snap trouwens wel dat mensen dit willen gebruiken hoor, zoals ik eerder al zei voelt het natuurlijk wel luxe aan, het is alleen als je de feiten bekijkt niet de meest ideale manier van opladen…

  5. Vind het altijd lachen deze laadt draadloos op, heb een aantal in mijn vriendenkring en een collega met een Samsung S6 met draadloos opladen.

    Maak altijd de opmerking laat maar zien dan, komt het uit de tas en zoekt met na een stopcontact. Vraag ik waarvoor dan het is toch draadloos…

  6. Nou van mij hoeft het niet hoor. De dock heeft nog steeds een kabeltje en je kan je telefoon niet gebruiken terwijl het aan het laden is. Dus ik stoor me er niet aan dat er geen draadloos laden is.

  7. Of de telefoon van je maten pakken, die draadloos kunnen opladen en dan voor het stopcontact houden met de vraag, hoe werkt dat dan?

  8. Ik zou het juist wel handig vinden, wireless pad op mijn nachtkastje of bij mijn bureau. Ideaal. En qua snelheid zou het met de huidige techniek slechts iets meer dan een uurtje kosten om de iPhone 6S compleet op te laden.
    Ter vergelijking ; een Samsung S6 met 3000mAh batterij laad compleet op in minder dan twee uur. De IPhone 6S heeft een 1715mAh batterij.

    Daarnaast, het is toch niet de enige manier manier van laden? Je kan altijd je kabel gebruiken (zeker als je die bij je hebt)

    Waarom altijd iets afschieten als het er (nog) niet is.

  9. Ik denk trouwens niet, als het al mogelijk zou zijn, dat Apple deze techniek met terugwerkende kracht zou introduceren. En je dus met de huidige modellen hier al gebruik van kan maken.
    Lijkt mij dat ze dit zullen introduceren met een nieuw model.

  10. Ik denk dat apple binnen 5 jaar draadloos sync en draadloos laden wilt introduceren. Voor nu willen ze de kabeltjes en third-party producten blijven verkopen & ondersteunen. Over 5 jaar is het: heb je een 6s of hoger dan hoef je niks te doen… behalve updaten naar bijvoobeeld: IOS13

  11. FM radio zit er ook al tijden in, die mag ook wel actief worden.

  12. Draadloos opladen is leuk maar niet altijd handig. Ipv een stekkertje moet je een oplaadplaatje meenemen.

    Wel gaaf wordt het als je, zoals ik al, plaatjes ín meubels gaat maken.
    Hoewel, mijn iPhone ligt mijn slaap te monitoren dus een kabel is praktischer voor mij!

  13. @martin: er zijn al smartphones & tablets die waterdicht zijn en geen inductielader hebben. dus heeft niets te maken met waterdichtheid…

  14. Vind alleen maar irritant nergens voor nodig, je legt je telefoon op een matje of iets en dan krijg je bericht haal je hem eraf stopt het laden weer.

    Met de kabel laad die gewoon door als je hem gebruikt

  15. Uiteindelijk is dit dus weer een clickbait artikel met een leuke titel

  16. Ik gebruik mijn iPhone zo vaak terwijl hij aan het infuus hangt dus ik zie ook de voordelen van “draadloos” opladen niet…

  17. Ik gebruik draadloos opladen al tijden op mijn note 4, dit werkt redelijk. Het is een leuk idee, het enige voordeel is dat je de USB poort niet zo erg slijt. Maar voor de rest..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.