Reacties voor: Omstreden iPhone-applicaties: iNap@Work en Bailout Bucks

Twee omstreden applicaties voor de iPhone: iNap@Work is een applicatie waarmee je op het werk kunt slapen en intussen kunt doen alsof je doorwerkt. Bailout Buck is een andere applicatie, die echter niet in de App Store komt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. top die laatste

  2. Hahahah, word je net wakker staat je baas voor je:p

  3. +1 voor het idee achter inap@work
    -1 voor het “stelen” van een app-naam…

  4. @albir:
    Ach, en al die andere applicaties met ‘i’ ervoor dan? 😉

  5. @John: Wat niemand weet is dat Apple over een paar maanden al die ontwikkelaars gaat aanklagen…

    Gr. De kwaadaardige appel.

  6. Wel te gek die laatste

  7. We hebben geprobeerd het op een vriendelijke mannier op te lossen met de developer van @Work… maar ze probeerden ons basically hun “bedrijf” te verkopen, dat was volgens hun de enige oplossing.

    Apple is erg onduidelijk omtrent dit soort zaken. Er zijn applicaties uit de store verwijderd om dergelijke redenen, maar er zijn ook gevallen (http://tinyurl.com/cqfoqf) waarbij applicaties vrij letterlijk gekopieerd worden, inclusief images, naam, interface etc. en Apple niks doet.

  8. Origineel geplaatst door Jelle Prins
    We hebben geprobeerd het op een vriendelijke mannier op te lossen met de developer van @Work… maar ze probeerden ons basically hun “bedrijf” te verkopen, dat was volgens hun de enige oplossing.

    Sorry hoor, maar iNap is eigenlijk gewoon de apple termen gebruiken(iPhone,iMac,iFart etc) en is dan dus gewoon een simpele combinatie van “ik slaap”. Zo’n naam is dus onmogelijk uniek te houden en iedereen kan hem zo kopiëren… Daarnaast doet iNap@Work logisch klinken…

    Apple is daarnaast ook niet degene die iets eraan moet doen, maar jullie zelf. Apple stelt zijn winkeltje open en wil geen agentje spelen…

  9. Weer gejank van Apple wat een zeikerds soms

  10. iNap -> ikNapZak
    en je bent van alle Amerikanen af..

  11. Maar waarom heeft Apple al die applicaties goedgekeurd dan? Waarschijnlijk vinden ze het niet zo erg dat er ‘i’ voor staat…

    Ze kunnen niet eerst de applicaties goedkeuren en daarna aanklagen natuurlijk 😉

  12. Origineel geplaatst door Ruben
    Sorry hoor, maar iNap is eigenlijk gewoon de apple termen gebruiken(iPhone,iMac,iFart etc) en is dan dus gewoon een simpele combinatie van “ik slaap”. Zo’n naam is dus onmogelijk uniek te houden en iedereen kan hem zo kopiëren… Daarnaast doet iNap@Work logisch klinken… Apple is daarnaast ook niet degene die iets eraan moet doen, maar jullie zelf. Apple stelt zijn winkeltje open en wil geen agentje spelen…

    Yep, tot op zekere hoogte ben ik het met je eens. iNap copieen is niet iets dat je tegen kunt gaan. In hun eerste release richten ze zich daarentegen wel exact op onze naam (iNap: Arrival Alert vs. iNap: at Work), dat doet toch ernstig denken aan meeliften. Door grote media (WIRED, Gizmodo, Macrumors, Technology Review, iCreate etc.) wordt er aan onze app gerefereerd met “iNap”, en daar pikken ze nu een graantje van mee.. flauw maar slim.

    Ik ben het er niet mee eens dat Apple niet deels voor agent moet spelen. Apple heeft besloten de store geheel in eigen verantwoordelijkheid te nemen, inclusief een goedkeuringsproces, en daar hoort vervolgens ook op z’n minst enige koppeling met de developers bij. Wanneer, zoals in geval van eerder gelinkt artikel, een applicatie letterlijk wordt gekopieerd, inclusief images dan moet Apple daar naar mijn mening tegenop treden.

  13. LOL. Je zal vast lekker slapen als je iPhone je constant stoort met werkgeluiden.

  14. als je buren dat toch al doen maakt het toch niet uit 😛

  15. Kan me voorstellen dat je als dev. goed moe wordt.
    Apple laat het zelf niet toe dat iemand ook maar in de buurt van haar eigen brand names komt.
    Dan moeten er ook goed omschreven branding criteria zijn in het approval proces.
    Inplaats van willekeur en valse concurrentie toegedekt in een wollen deken van obscuriteit.

  16. @Jelle Prins:

    Het is een hele lastige discussie. Want het probleem wordt dus; wat mag dan wel en niet.
    Er zijn namelijk tal van apps die gebaseerd zijn op code van andere apps, maar prima naast elkaar kunnen leven. En als die ene app nu andere afbeeldingen zou gebruiken, zou het dan wel ok zijn?
    En kan je van Apple verlangen dat ze elke nieuwe app gaan vergelijken met die 10000+ andere apps?

    Ik begrijp de boosheid van de makers zeer goed, maar software wordt natuurlijk vaak soms letterlijk gekopieerd (met een toevoeging of weglating van het een of ander) en met een andere naam doorverkocht.

    Ik denk dat je als developer zelf daar toch aktie tegen moet nemen, en niet op Apple moet wachten. Apple is toch in dit geval een soort van doorgeefluik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.