Reacties voor: Race om de Apple TV: welke omroep maakt straks de eerste tv-app?

De NOS kan niet wachten om apps voor de Apple TV te maken. RTL en Pathé zijn ook geïnteresseerd in Apple TV-apps. Andere omroepen zijn meer terughoudend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Waarom KPN noet gevraagd. De app voor interactieve TV werkt al perfect op de ipad en iphone! Dan kan je vele kanalen ontvangen

  2. Nee, maar hij heeft wel gelijk. Zie liever dat de doorgevers een app ontwikkelen.

  3. Wat ik niet begrijp is dat er wordt gesproken over nieuwe hardware: zou deze optie van apps niet softwarematig te maken zodat ook de reeds bestaande Apple TV’s deze mogelijkheid krijgt?

  4. Ook iets voor buitenlandse zenders??

  5. NOS lijkt me leuk, commerciële omroep: nee… Aub niet, uitzending gemist is al duur zat.

  6. @Nxt: Uitzending gemist is gratis.

  7. Opzich logisch toch dat KPN geen hoge prio heeft bij een eigen app. Het zou mooi zijn maar een kastje onder je tv die hetzelfde doet als de tv zelf of een ander reeds geleverd kastje? Handig ter vervanging van (ipv mediabox een apple tv leveren tegen een meerprijs??) of voor op de zolderkamer ofz. Maar voor alle omroepen komt het neer op hgere kijkerspenetratie wat geld oplevert

  8. Goede onderzoeksjournalistiek en unieke content!

  9. Films afspelen van mijn Nas.

    Meer hoef ik er niet op te hebben.
    Heb het nu via PLex lopen en werkt prima maar het zou fijn zijn als het gewoon out of the box zou werken.

  10. Eigenlijk zou apple gewoon iPad apps in de apple tv appstore moeten laten zien. Hebben ze gelijk een groot aanbod, alleen heb je 2 balkjes aan de zijkant. (Eigenlijk wat je nu al heb via airplay mirroring)

  11. @Freaky: Allemaal legaal verkregen films dan wel!

    @Nigel: Dat is technisch onmogelijk voor de huidige generatie Apple TVs, maar ik zie het wel nog gebeuren. Dan zou een volwassen Apple TV box zomaar binnenkort aangekondigd kunnen worden.

  12. Origineel geplaatst door Freaky
    Films afspelen van mijn Nas.Meer hoef ik er niet op te hebben. Heb het nu via PLex lopen en werkt prima maar het zou fijn zijn als het gewoon out of the box zou werken.

    precies mijn idee!
    Gewoon een appstore voor de Appletv die ook beschikbaar is voor de huidige AppleTV3.
    Plex-app installeren en al m’n eigen media afspelen vanaf mijn eigen netwerk (QNAP-NAS).

  13. Met een Minix Neo is alles mogelijk wat je maar zou willen en het ding ziet er qua vormgeving hetzelfde uit als de Apple TV. Apple staat op grote achterstand wat SmartTV en dergelijk kastjes betreft. Eigenlijk waren de eerste generaties iPhone de laatste echt innovatieve producten van Apple.

  14. Wat houdt de NPO tegen om nu een app te maken voor de AppleTV?

    Als de Koreanen al een kanaal op de AppleTV hebben waarom zou de NPO dat niet kunnen doen?

    Het is niet eens een app maar een html5 site volgens mij.

  15. In Amerika zit PBS, de Amerikaanse publieke omroep ook op de AppleTV. Het ligt dus niet aan Apple denk ik.

    Een de nieuwe manier van TV kijken doen we al.
    Met name via Airplay.
    Het browsen van content gaat beter en sneller via een tablet of iPhone.

    Wat bij Smart TV’s altijd een probleem blijft zijn de menu’s en de bediening daarvan.
    Een TV is dus eigenlijk een ‘dom’ scherm om de boel op te bekijken.

  16. Ik kom nog even terug op de mogelijkhheden die m.i. KPN interactieve TV heeft. Bij hun huidige oplossing heb je grote motorola kastjes met trage sofftware die storingsgevoelig is.bovendien zijn ze niet draadloos. Dat kan alleen met een storinggevoelige ethernet over 220v verbinding. Ik vind dat technisch een matige oplossing. Zoveel beter werkt bij mij nu hun ipad en iphone app via wifi. Super handig en gebruiksvriendelijk. Als je die op apple TV kan zetten heb je in een keer alle zenders uit je pakket. Lijkt me een enorme verbetering voor de klant en voor KPN ( minder kosten, storingen klachten)

  17. Het lijkt mij duidelijk welk geslacht de macht heeft in de tv app wereld 😉 Ik hoop dat er straks een nieuwe Apple tv komt waarmee je apps kunt installeren. Een app zoals Infuse 2 zou geweldig zijn als je daarmee content van je NAS kunt streamen, zoals het nu ook al kan op een iOS (mobile) device. Een uitzending gemist app zou ook wel fijn zijn.

  18. Op een app per aanbieder schakelt niet echt lekker en dan moet je ook nog door allerlei verschillende interfaces heen worstellen.

    Het zou mooi zijn al TV gewoon gestreamed kan worden door één aanbieder. Ziggo deed dat al voor Mac/ PC en ze doen het al voor iOS en Android.

  19. Xbmc op iedere Atv zou geweldig zijn!

  20. Ik heb al jaren een apple mini aan m’n tv hangen. Daarmee wordt je niet beperkt door omroepen of app schrijvers. Alle muziek, films streams etc worden via dit apparaat gepresenteerd. Helaas heeft apple de front row er uit gesloopt bij introductie van apple tv.

    Voor apple tv zie ik niet echt toekomst, de meesten zijn niet echt tevreden over de TV mogelijkheden.

  21. @Bob: Nee: De huidige Apple TV heeft enkel een flashchip van 8GB voor buffering. Daarnaast is er geen USB-poort of SD-kaartslot om het geheugen uit te kunnen breiden.
    Als er apps op de Apple TV zouden komen moet er dus minstens nog 8GB opslagruimte bij komen om de apps op de Apple TV te kunnen installeren.

  22. Ik hoop op een Spotify app voor de ATV!

  23. Ik denk dat de providers apps moeten maken voor het live tv kijken. Als ze dan aparte abbonementen hebben voor de Apple TV in plaats van de “normale” tv. En dan niet dat alle zenders een apart icoontje heeft maar dat er een UPC icoon is en dat je binnen die app kan zappen naar de zenders. Het is denk ik ook de beste manier om het te laten slagen.

  24. @Grijzekat: KPN is geen omroep of tv-zender, ze geven alleen maar door.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.