Reacties voor: De OLVG-app meet hartritmestoornissen via de iPhone-camera

Met de iOS-app van het Amsterdamse OLVG kunnen mensen met een hartritmestoornis met hun iPhone-camera meten of ze momenteel last hebben van boezemfibrilleren.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Crasht direct na de 2 minuten meting op iOS 9.3 beta 5 😞

  2. Een nadeeltje aan de meting is dat de test veel te lang duurt. Het zou in 30 seconden moeten kunnen gebeuren vind ik.

  3. Handige app (voor beperkte doelgroep tenminste). Jammer dat er een storende spelfout in het meetscherm staat (behaald in plaats van behaalt). Kleinigheid natuurlijk, maar je vraagt je dan wel af hoe grondig de app getest is voordat hij de wijde wereld in is gegooid. Zeker bij dit soort medische apps maakt me dat wel huiverig.

  4. Mmmm,Beter in twee minuten met de app een uitslag en hopelijk geruststelling dan een paar uur onnodig in het ziekenhuis verblijven.

  5. Ik heb zelf last van een hartritmestoornis en dat is niet bij iedereen hetzelfde. Ik heb er bijvoorbeeld vrij weinig last van en als ik er last van heb dan heb ik juist een extra slag om de zoveel tijd. Het is daardoor ook niet iets wat je zomaar bij iedereen binnen 30 seconden kunt bepalen.

  6. Onregelmatige hartslagen zou je niet met dit soort apps moeten proberen op te sporen. Het is veelste gevoelig voor vals-positieve uitslagen. Tevens geeft een onregelmatige hartslag niet direct aan of het atriaal of ventriculair (boezem of kamer) is. Iedereen heeft wel eens last van een prematuur ventriculair complex.

    En het duurt mi ook te lang!

  7. @fgeer: Snel,snel,snel!
    Het kan tegenwoordig niet snel genoeg gaan. Iedereen leeft volgens zijn/haar agenda en heeft nergens meer tijd voor. Als dat nou eens door krijgen en bv de (niet zo-) smartphones af en toe laten liggen, dan hebben we ook minder gezondheidsproblemen en zou dit soort apps niet nodig zijn.
    Overigens is deze app een handig hulpmiddel voor als je het wil kunnen controleren. En wat is dan 2 minuten 😎

  8. Nou…effe getest. Blijkt dat ik last van boezemfibrileren heb. Gelukkig staat in het stuk ook duidelijk dat eea erg gevoelig is.

    Haha… bij de derde keer alles goed. Maak me dus nog geen zorgen.

  9. Een app voor ongeruste mensen om nog ongeruster te worden

  10. @fgeer: Het idee is juist dat deze app meer tijd neemt dan alle andere apps op de markt, want die andere kunnen slecht een indicatie geven van de hartslag. Je hebt niet genoeg aan een paar seconde, zoals bij apps als Heartrate. Je moet meten over langere tijd om een hartritmestoornissen, zoals boezemfibrilleren te ontdekken.

  11. Goede ontwikkeling!
    Nu nog een uitvoering voor Android svp… Toch wel de grootste groep lijkt mij

  12. Vervelend is dat he ik herken het. Heb het elke dag wel zo n beetje gr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.