Reacties voor: Officiële iPhone micro-USB-adapter laadt toestel op via USB-kabel

Apple verkoopt in de Britse online Apple Store een adapter die het mogelijk maakt om via micro-USB op te laden. Hiermee lijkt Apple officieel mee te doen aan afspraken om dit een universele oplaadmethode te maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. De bedoeling van die eis is dat je een oplader van iemand anders kan lenen/regelen ipv de 100 verschillende kabeltjes. Het nadeel aan deze adapter is nu dat wanneer je je kabeltje vergeet, je waarschijnlijk ook de adapter vergeet.

    Niemand schiet hier dus mee op..

  2. Mooie elegante oplossing, maar wel zoals verwacht

  3. tuurlijk komt deze standaard met de 4s

  4. Wat een onzin gadget. Is het nog niemand opgevallen dat aan het einde van dat snoer met de dockconnecter gewoon een huis-tuin-keuken USB aansluiting zit die je vervolgens in elke USB aansluiting kunt prikken.

    Waarom z0’n gadget en meenemen als snoer meenemen net zo makkelijk is?

  5. Achja, de reden dat die kabels tegenwoordig verplicht zijn is niet de schuld van Apple maar van elke andere producent die per model een andere kabel voor maakte…
    Zo was vooral Samsung hier verschrikkelijk in!

  6. Origineel geplaatst door Zou JeWelWillenWeten
    Waarom z0′n gadget en meenemen als snoer meenemen net zo makkelijk is?

    Omdat sommige mensen geen iPhone gebruiken en dan een kabeltje hebben voor de mobiel, de mp3-speler, Nintendo en andere spullen die men meesjouwt. Met 1 universele kabel scheelt je dat gesjouw onderweg en een bak vol met onduidelijke kabels thuis. Binnenkort kunnen we dan hopelijk alles opladen via 1 en dezelfde kabel.
    Toegegeven: met een iPhone heb je al een telefoon/mp3-speler/videospeler/game-handheld/gps/etc en heb je minder apparaten nodig. Maar om toch netjes met de wens van de consument en overheid mee te doen biedt Apple dit dus aan. Er zijn vast nog mensen met een iPhone en Nintendo DS en/of PSP en eventueel een draagbare DVD-speler voor in de trein (dat is toch een groter scherm en je hoeft je DVD niet te rippen, er zijn genoeg mensen die niet weten hoe dat moet).
    Persoonlijk beperk ik mij gelukkig tot mijn iPod Touch en mobiel (welke binnenkort vervangen worden door een iPhone).

    edit: ik ben de compactcamera nog vergeten in dit lijstje (ook bijna overbodig met een iPhone 4(S) trouwens, tenzij je graag een compact hebt met 15x zoom ofzo)

  7. Wat dom!, Het is alleen verplicht om een mini usb aansluting bereikbaar te laten maken op de apple producten, gewoon kabeltje blijft gewoon : ) alleen er is nu gewoon een nieuwe soort erbij

  8. Yay nu moet ik 3 dingen mee nemen om mijn iphone op te laden. Een adapter een snoer en zo een micro USB verloopje.

    Ipv dat Apple gewoon een microUSB uitgang op zijn iphone plaatst. Dat is nog een stuk kleiner ook dan die 30 pins.

    Het idee is dat je voor elke telefoon dezelfde lader kan gebruiken. Hierdoor heb je altijd wel een oplader in de buurt die past.

  9. Ik zie echt het nu er niet van in. Iedere iPhone gebruiker heeft de gewonen 32 pond connector, dus waarom zou je deze adapter moeten hebben? Of je nu een kabeltje of zo’n adapterend mee neemt, ik zie het nut niet.

  10. Heb laatste die 30-pijns stekker gesloopt… en wat denkje…. slechts 4 pinnentjes worden gebruikt… Genoeg dus voor microUSB…

  11. Je kan de dock connector wel gedag zeggen, maar dan zit iedereen met de accessoires die onbruikbaar zijn.

  12. Voor onzinnige reacties te geven, zoek eens naar de europese initiatief en wat deze beoogd:
    – rductie in energieverbruik door het laten steken van ongerbuikte stroomadaptors in stopcontact
    – reductie aan afval
    – betere opportuniteit (versta marktafzet) voor otpimale energiezuinige stroomadaptors
    – …

    is dus een zeer goed alternatief van apple … benatwoord aan EU vraag alsook compatibiliteit met voorgaande stekker verzekerd (voor bvb. docking station, … )

  13. Goeie tip toch :)!

    Super oplossing!

  14. Ideaal alles met microUSB. Nu maar 1 kabel van adapter naar BT headset, Blackberry, iPhone. Als Nintendo nu ook mee doet gaat het goedkomen, zeker met een poweradapter die snel kan laden.

    We gaan toch langzaam richting travel light en paperless.

  15. @vincefra: Onzin, hierdoor moeten er allemaal adapters gemaakt worden, deze moeten naar de consument komen wat allerlei andere milieu onvriendelijke problemen met zich mee brengt. De adaptertjes worden uiteraard niet om de hoek gemaakt en komen uit het buitenland etc. etc. (nog maar te zwijgen over het extra afval die het met zich mee brengt, de orginele kabeltjes worden natuurlijk niet meer gebruikt…)

    30 pins kabeltje mee die standaard bij de iphone zit…
    Geen extra belasting voor het milieu…
    Bovendien, als iedereen er van uit gaat dt ‘de ander’ een kabeltje mee neemt, tja, dan heeft niemand een kabeltje mee…

    Maar ja, goed…

    Tenmisnte kunnen er weer nieuwe bedrijfjes van subsidies van start gaan, wat uiteindelijk ook weer de nodige milieu belasting met zich mee zal brengen.. Immers, deze bedrijfjes waren in de eerste plaats al niet nodig…

  16. komaan toch zinloos? apple heeft op AL zijn toestellen (mobiele) dezelfde connector… dat ze dat eens tegen ELK ander merk zeggen! Samsung voornamelijk met zijn 101 verschillende connectors…

  17. Prima idee van Apple zo’n extra connector, anders kan iedereen zijn accessoires weg knikkeren. Want dan past de iPhone nergens meer op of in.

  18. Het is een normalisatie van de eu. Dus overal word er veel minder mileu vervuild dan.
    Volgensmij is apple ook een van de enige die een adapter mogt doen ipv inbouwen in je mobiel de micro usb.
    En tegenwoordig is het al beter met de usb opladers dat je alleen ander kabeltje moet halen. Vergeleken met vroeger.

  19. Dit is niet precies waar ik op had gehoopt. Ik snap wel dat Apple niet zomaar de 30-pins dock aansluiting over boord kan gooien, maar die adapter vind ik persoonlijk een fail oplossing.
    Daarbij:

    Deze kun je vervolgens niet alleen gebruiken om je iPhone op te laden, maar ook om hem te synchroniseren met een pc of Mac.

    Het is technisch dus gewoon mogelijk om geen 30-pins connector meer te hebben. Zou liever gezien hebben dat er of een micro-usb poort bij zat, of dat Apple toch iets bedenkt om juist de 30-pins connector backwards compatible te maken. Dus: een verloopstukje voor micro-usb naar dock connector.

  20. @peter: Het zou best kunnen dat er op de volgende generatie iPhones wél een micro-USB ingang zit, maar dat Apple nu uit praktische overwegingen heeft vastgehouden aan het huidige ontwerp.

  21. noem het maar een klein bedrag…. 9 euro.. x tientallen miljoenen … maar mag we op rekening gestort worden…

  22. Lelijke oplossing. Zit je nog aan die apple dingen vast, kan je net zo goed een kabel meenemen

  23. Het komt niet met de iPhone 4S hoor.

    What’s in the box?

    iPhone 4S
    Apple Earphones with Remote and Mic
    Dock Connector to USB Cable
    USB Power Adapter
    Documentation

    http://www.apple.com/iphone/specs.html

  24. K*t… Fijn, wil je ergens buitenshuis je telefoon opladen heb je nog een Apple style oplader nodig of je moet dit dingetje bij hebben.
    Arrogante oplossing
    Ze hadden er best standaard micro USB in mogen zetten zoals iedereen gewoon doet.

    True dat alle 30pin compatible accesoires dan niet meer zouden werken of een adapter nodig hebben.

    Oplossing, micro USB aansluiting aan de zijkant.. Apple vind zichzelf zo ontzettend goed.. Moeten ze dat paar mm grote gaatje met connectortje erachter ook wel kunnen fixen

  25. Dat geeft me weer hoop dat er snel een iPhone 5 komt met een micro USB aansluiting

  26. Gaat gewoon om compatibiliteit, zodat op termijn je geen snoertje meer bij je telefoon krijgt (en waarschijnlijk ook geen USB adapter). Je hebt die dan al van je oude toestel/camera/whatever en zo niet, dan koop je die erbij: uiteindelijk minder afval.

    Zo’n adapter is voor het doel een prima oplossing, maar in de praktijk heel onhandig. Ik had liever gezien dat ze de connector in de 30 pin connector zouden integreren.

  27. *** Wat een schrapers die bij apple zeg ***

    Waarom hebben ze nog steeds niet een toestel dat via inductie kan opladen. Apple zegt toch zo innovatief te zijn…? USB micro USB, zo 2010.

    Iemand al info hoe de nieuwe iphone 5 eruit gaat zien, upgrade van de 4S….?

  28. @Flydijk: Omdat men het gas wat bij inductie opladen vrij komt, nog niet in de hand heeft. Anders was het allang bij pacemakers geintegreerd.

  29. Origineel geplaatst door Joost
    Heb laatste die 30-pijns stekker gesloopt… en wat denkje…. slechts 4 pinnentjes worden gebruikt… Genoeg dus voor microUSB…

    Ja, in de USB-kabel wel. Maar er zijn tal van andere kabels en docks die ander pinnen gebruiken, zoals voor audio en video. Dat gaat allemaal niet zomaar over de 4 pinnen van USB natuurlijk.

  30. @iedereen: de Europese Unie is degene die dit vereist en dat is de enige reden dat Apple dit uitbrengt. Apple ondersteunt al jaren dé standaard, namelijk USB. Nog meer standaard dan micro-USB zelfs: zit immers ook op elke computer. Alleen de EU heeft nu eenmaal micro-USB gekozen.

    En nee: Apple gaat de 30-pins connector niet vervangen. Syncen kan weliswaar, maar voor ingewikkelder accessoires is veel meer nodig voor data-overdracht dan USB of micro-USB kan bieden. Denk bijv. aan bloeddrukmeters of robot-aansturingen. Straks, alles via wifi of Bluetooth kan, dan pas zal de 30-pins connector wellicht overbodig worden.

    Het doel van de EU-maatregel is dan ook puur kosten- en milieu besparing: elke 5-volts USB lader volstaat.

    Deze adapter is gewoon alleen bedoeld om aan de eis van de EU tegemoet te komen, niet meer en niet minder.

  31. @marc: Wat een onzin. Alles kan via micro usb, het zijn gewoon 1-en en 0-en.
    Daarbij zit er op de iphone geen usb, maar via de kabel. En dat was het idee niet.

    Kortom, Apple is super laat met micro-usb en komt met een lelijke en, alweer, lock-in oplossing.

  32. Origineel geplaatst door julian
    @marc: Wat een onzin. Alles kan via micro usb, het zijn gewoon 1-en en 0-en.

    Analoge audio via nullen en enen? Idem voor video? Gaat lekker klinken denk ik.

    Daarbij zit er op de iphone geen usb, maar via de kabel.

    Ehh?

    En dat was het idee niet.Kortom, Apple is super laat met micro-usb en komt met een lelijke en, alweer, lock-in oplossing.

    Uhh? Lock-in…?
    Als in, ik kan geen andere telefoon kopen want ik heb twee jaar geleden een adaptertje van 8 Euro gekocht dus jammer Samsung? Haha, right.

    En nog even in de kantlijn: Apple heeft al sinds de introductie van de iPhone een zeer universele lader: namelijk met een simpele, volstrekt gestandaardiseerde USB-poort. Dat is ver voordat de meeste andere merken daarmee kwamen.

    Ik begrijp het hele gezeur dan ook niet.

  33. @iedereen: de Europese Unie is degene die dit vereist en dat is de enige reden dat Apple dit uitbrengt. Apple ondersteunt al jaren DE standaard, namelijk USB. Nog meer standaard dan micro-USB zelfs: zit immers ook op elke computer. Alleen de EU heeft nu eenmaal micro-USB gekozen.

    En nee: Apple gaat de 30-pins connector niet vervangen. Syncen kan weliswaar, maar voor ingewikkelder accessoires is veel meer nodig voor data-overdracht dan USB of micro-USB kan bieden. Denk bijv. aan bloeddrukmeters of robot-aansturingen. Straks, alles via wifi of Bluetooth kan, dan pas zal de 30-pins connector wellicht overbodig worden.

    Het doel van de EU-maatregel is dan ook puur kosten- en milieu besparing: elke 5-volts USB lader volstaat.

    Deze adapter is gewoon alleen bedoeld om aan de eis van de EU tegemoet te komen, niet meer en niet minder.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.