Reacties voor: Officieel: App Store-account openen zonder creditcard

Voor het eerst is het officieel mogelijk om een iTunes-account te openen zonder creditcard. Voorheen had je een iTunes Gift Card of een slimme truc nodig om een account te openen. Vanaf nu niet meer: in de knowledgebase van Apple is een instructie opgenomen hoe het werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Dit heb ik al in oktober 2008 gedaan. Lijkt me dus niets nieuws…

  2. je had toch ook al Click & Pay.
    Dan had je verder ook geen verplichtingen

  3. Waarom gebruik je geen click and buy? Werkt prima zonder creditcard: het koppelt gewoon naar je bankrekening. Alleen jammer dat mac applicaties als iphoto (nog?) geen clic and buy accepteren.

  4. Dit kon idd al eerder zonder credidcard Maar dan wel op een andere manier als deze Dus dit is weldegelijk nieuws.

    de titel doet alleen vermoeden dat het voorheen nooit mogelijk is geweest. ik heb mijn itunes acount al 3 jaar en ik heb geen creidcard maar laat het gewoon afschrijven van mijn rekening direct via mn bankpasje

  5. @Bas: OK, voor de rest van ons stervelingen was het nog niet zomaar mogelijk.

    @Rembert: De reden dat je niet Click & Buy wilt gebruiken, is dat je bijv. een Japans iTunes-account wilt openen. Kan je die ook zomaar aan Click & Buy met je Nederlandse bankrekening koppelen?

    @4saus: Ik ben met opzet de titel begonnen met “Officieel”, om in één klap duidelijk te maken dat dat het voorheen weliswaar mogelijk was, maar officieel niet door Apple werd ondersteund/aangemoedigd.

  6. Dat ga ik morgen gelijk doen op naam van een amerikaans adres. Ik zie vaker apps of podcasts die ik niet kan downloaden omdat het niet voor mijn regio bedoeld is…

  7. Dit heb ik ook al een half jaar geleden gedaan, wat is hier nu Officieel aan dan want het is volgensmij precies hetzelfde….

  8. Dit heb ik eind vorig jaar al kunnen doen.

  9. Ik snap het ook niet precies volgens deze stappen het een hele tijd geleden ook gedaan maar toen ik dat later ook voor een vriend wilde doen was het geen optie meer, “None” stond er niet meer tussen dus wat heb ik dan destijds gedaan?

  10. ik heb eerder wel eens geprobeerd een Amerikaans account te openen, maar toen lukte het me niet. voor mij is dit nieuw, dus bedankt iPhoneclub!

  11. Net zoals een aantal anderen:
    Ik heb dit ook een jaar geleden ofzo al gedaan. Niet via de App Store, maar gewoon via iTunes Store. Was altijd al zo simpel hoor 😉

  12. @HPSterk: Dat is gek, want de instructie van Apple vereist juist dat je in de App Store moet zijn, niet in de iTunes Store.

    Ik heb het net even uitgeprobeerd via de iTunes Store en voila: geen None-knopje.

    Zie: http://twitpic.com/46hhd

  13. Ik wist dit niet en ik ben er blij mee. Niets erger dan je poen op hebben en dan ook niet de gratis updates van al je apps kunnen ophalen.

    En een tip voor bijna iedereen die al gereageerd heeft en het alemaal al kan en weet: misschien dan in het vervolg ook maar een twitterapp reviewen of benoemen? Dan hoef ik niet te lezen dat er al meer twitterapps zijn of dat het op een andere manier mogelijk is.

  14. Heb al ruim een jaar een Amerikaanse account. Een must have natuurlijk als Apple TV Junk, maar ook voor de iPhone erg handig 🙂

  15. Ff niet lullig bedoeld maar ik heb dit echt al lang geleden gedaan. Toen een vriend van mij het laatst vroeg kon ik het niet vinden. Misschien is het er een tijdje uit geweest?

    Ik zou het anders ook niet weten.

  16. De ‘none’ optie was in de laatste versies van iTunes niet aanwezig. Op deze manier komt de ‘none’ optie wél tevoorschijn. Voor een US account moet je nog wel een bestaand US adres opgeven. Het werkt niet als je je NL adres opgeeft.
    Dus mensen die alles helemaal eerlijk willen doen, zullen zich vast wat ongemakkelijk voelen. Daarom bevreemdt het me dat deze optie nu in de Knowledgebase van Apple staat.

    Overigens was het user Abigail die deze optie op 30 oktober 2008 op de iphoneclub al helder uitlegde.

  17. Ook ik heb het al maanden terug op deze manier kunnen doen.. Geen nieuws.

  18. Het nieuws is niet dat het kan, maar dat Apple toegeeft dat het kan, en zelfs aangeeft hoe het kan.
    Op zich al best wat.

  19. Nu nog een officiële manier om aan US iTunes Gift Cards te komen (voor Apple TV) en dan is het helemaal prettig allemaal…
    Die cards zijn niet via de Apple.com (US versie) te koop als je niet in Amerika woont =(
    Kopen via ebay of sjabbie sites vind ik nog steeds erg onprettig namelijk….

  20. het lukt wel met NL adres.. heb er net 1tje aangemaakt, correctie op een NL account dus toch wat je zegt klopt :S@Linda:

  21. Reageer ajb niet meer met “dit kon ik al lang hoor!!!” Gonny heeft duidelijk uitgelegd waarom hier aandacht aan besteed wordt. er zijn er genoeg die zo gereageerd hebben. Ik word er een beetje moe van om altijd maar weer die echo’s te lezen. Het voegt echt niets toe.

  22. En hoe zit het met een Amerikaans vs Nederlands account? Je kan zeker niet je apps overzetten, of beide accounts aan één iPhone koppelen?

  23. Origineel geplaatst door DG
    het lukt wel met NL adres.. heb er net 1tje aangemaakt, correctie op een NL account dus toch wat je zegt klopt :S@Linda:

    typisch, en mij lukte dit niet. vreemd…

  24. Heb dit gister gedaan met mijn al bestaande account, je hoeft dus geen nieuwe te maken. Gewoon je betaalgegevens wijzigen.

  25. Origineel geplaatst door Bart
    Heb dit gister gedaan met mijn al bestaande account, je hoeft dus geen nieuwe te maken. Gewoon je betaalgegevens wijzigen.

    En dan heb je ipv een NL account ineens een Amerikaans account?!

    Dat zou fijn zijn 😀 Over het algemeen komen alle NL apps ook in de US App Store. En daarnaast is de dollarprijs gunstiger dan de europrijs 🙂

  26. chill, nu ff een nederlands account aanmaken 😀
    heb al een VS-account, nu kan ik bijna aan alles komen (de gratis dingen dan :P)

  27. Vette berichtje, maar ik had dit al in Augustus/September gedaan….?

  28. heb gedaan ook…een US account geopened…maar als ik iets will kopen moet it toch een US billing address geven dat gekoppeld is aan my credit card….hoe doen jullie dat?

  29. Heb ik ook al een tijd geleden gedaan, maar leuk voor de mensen die het nog niet wisten.

  30. Origineel geplaatst door ead
    Ik wist dit niet en ik ben er blij mee. Niets erger dan je poen op hebben en dan ook niet de gratis updates van al je apps kunnen ophalen.En een tip voor bijna iedereen die al gereageerd heeft en het alemaal al kan en weet: misschien dan in het vervolg ook maar een twitterapp reviewen of benoemen? Dan hoef ik niet te lezen dat er al meer twitterapps zijn of dat het op een andere manier mogelijk is.

    Hoebedoel je. Je kan gewoon gratis apps downloaden als je bankrekening leeg is hoor. Er word niks met C&B gedaan als je gratis apps download….

  31. Gonny vraagt het al, ik vraag het nog eens.

    Zijn er mensen die een Amerikaans iTunes account hebben gekoppeld aan een Nederlandse rekening? Dat zou mij namelijk een hoop werk schelen.

    Ik heb namelijk gewoon een officieel Amerikaans postadres (gebruiken wij voor de zaak) ik gebruik al jaren de iTunes giftcards (was veel in de USA) maar de laatste tijd moet ik terugvallen op vrienden en collega’s aldaar. Het zou mij dus mooi uitkomen om gewoon te kunnen betalen zonder daar mensen voor in te hoeven schakelen.

    Via Paypal werkt het in ieder geval niet.

  32. De optie “None” is er toch al heel lang? Gaat gewoon op factuurbasis. Ik gebruik het al sinds juli 2008.

  33. Het heeft eerder ook heel even zo gewerkt, later hebben ze toen die “None”-optie weer verwijderd o.i.d., want mijn vriend lukte het ineens niet meer.
    Nu is die optie er dus weer wel en geeft Apple zelf aan dat het zo kan.

    Vraag me wel af wat Apple nu vind van al die mensen die meteen een amerikaans account aanmaken. Apple wilde toch dat men alleen een account in eigen land had?

  34. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Bas: OK, voor de rest van ons stervelingen was het nog niet zomaar mogelijk.@Rembert: De reden dat je niet Click & Buy wilt gebruiken, is dat je bijv. een Japans iTunes-account wilt openen. Kan je die ook zomaar aan Click & Buy met je Nederlandse bankrekening koppelen?@4saus: Ik ben met opzet de titel begonnen met “Officieel”, om in één klap duidelijk te maken dat dat het voorheen weliswaar mogelijk was, maar officieel niet door Apple werd ondersteund/aangemoedigd.

    Ik ben het met Bas eens. Dit was al een tijdje mogelijk.

  35. Ook ik heb op deze manier vorig jaar een account aan kunnen maken, geen nieuws.

  36. Wat als je zo een account hebt zonder creditcard, maar je wilt er toch geld opzetten. Hoe moet je dit doen? (Met itunes gift card?)

  37. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @HPSterk: Dat is gek, want de instructie van Apple vereist juist dat je in de App Store moet zijn, niet in de iTunes Store. Ik heb het net even uitgeprobeerd via de iTunes Store en voila: geen None-knopje.Zie: http://twitpic.com/46hhd

    Dat kan kloppen, maar ik heb het toen geloof ik via een ‘gratis nummer’ gedaan. Weet het niet precies meer. Maar ben voor 99% zeker dat het in de iTunes Store was.

  38. @ “kon ik al”-berichten: – JAAHAAAhh!! :p

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.