Reacties voor: Oehlbach maakt iPhone-kabels van hogere kwaliteit

Oehlbach maakt iPhone- en iPod-kabels van hoge kwaliteit, met echt koper en vergulde aansluitingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 62 reacties

  1. errug vet… ziet er gelikt uit… alleen vind ik wit gewoon beter bij apple passen (al worden ze wel vunzig vies)…

  2. Opmerkelijk dat er slechte kwaliteit draadjes op de markt zijn?
    Helemaal niet! Doordat de iPhone/iPad/iPod apparaten alleen maar met zo een leuk apart draadje te gebruiken zijn moeten ze deze vervangen door een Apple draadje. Of de duurdere alternatief die in dit stuk geschreven worden. Het is een kleine winstmodel van Apple!

  3. Ziet er mooi uit allemaal maar ze hadden wel het plaatje beter moeten photoshoppen. Bij mij zit de jack plug toch echt aan de bovenkant.

  4. @jeroen: Bij de iphone wel ja… bij de ipod touch zit hij toch echt aan de onderkant 😉

  5. LOL@jeroen, goed gezien. Toch wil ik ze hebben.

  6. @jeroen: Das leuk voor jou, of moet je misschien beter kijken! Bij een iPod Touch zit de jack toch echt aan de onderkant. 🙂

  7. Hmm… heeft dat nog wel zoveel zin tegenwoordig.. alles gaat steeds vaker over AirPlay toch? daar wil apple heen. Alleen het opladen is (nog) met een kabel. (en daar komt over niet al te lange tijd ook verandering in.

  8. @Destiny: Oeps even niet opgelet. Ga ik gewoon standaard van de iphone uit. Heb even gekeken op de site van Oehlbach en @iDMi ze hebben ook wiite kabels.

  9. Ik betaal geen 60 euro voor een design kabel lol

  10. Origineel geplaatst door Jitse
    Ik betaal geen 60 euro voor een design kabel lol

    Natuurlijk niet. Betaal maar 5 maal 20 euro voor de originele. Ik heb er ondertussen al 3 versleten. van buitenaf zie je het niet maar bij het opladen springt mijn telefoon teveel aan.

  11. 60 euro voor een jack/etc kabeltje, leuk als je indruk wil maken op mensen die er geen zak verstand van hebben.

  12. Dergelijke kabels klinken doorgaans beter, vooral op high-end apparatuur. Dat is nog meer een reden waarom ze op de markt zijn dan het duurzaamheidsaspect.

  13. Is het niet zo dat bij digitaal er praktisch geen signaalverlies bestaat? Dat is toch een woord dat uit analoge tijden stamt?

    Digitaal is toch gewoon twee mogelijkheden: het doet het wel of het doet het niet?

  14. Of je koopt voor €70 100 iPod/iPhone kabels via dealextreme. Heb er al meerdere en werken perfect. Gaan op de langere termijn misschien sneller kapot, maar voor t geld maakt dat ook niks uit.

  15. Mooie kabeltjes, maar wel oppassen voor evt. koperdieven hè! 😉

  16. Wat een onzin zeg. Een USB kabel met vergulde contacten. Gewoon bedrog. Over een USB kabel gaan alleen digitale signalen. Simpel gezegd komen die wel of niet door de kabel heen. Kwaliteitsverlies heb je niet met digitale signalen. Dus die vergulde contacten maken voor de kwaliteit echt niet uit!

    Voor analoge kabeltjes maakt de kwaliteit natuurlijk wel uit. Maar dat verschil hoor je waarschijnlijk alleen als je een high end versterker hebt. En als je een high end versterker hebt, ga je je iDevice natuurlijk niet analoog aansluiten!

    Ander punt is natuurlijk de robuustheid. Mogelijk dat die kabels daar wel beter in zijn, want die van Apple breken na verloop van tijd…

    @Admiraal Schuurtje: My point exactly!

  17. Ik gebruik al jaren zulke types van hoogwaardige kabels voor hifi installatie, en ik heb hier nog geen dag spijt van gehad!
    Het laag is mooi “rond en voller” met meer diepgang, terwijl het midden en het hoog veel heldere en gedaileerder is.
    Ook op digitaal gebied zijn ze beter omdat ze een mantel die specifiek voor zijn ontworpen, en dus veel minder last hebben van signalen van buiten af (elektrisch, magnetisch en radiosignalen gelijk bvb AirPlay).
    Ik ga me zeker een setje aanschaffen! Eindelijk!

  18. Bij dealextreme kost een apple kabel 1,80 dollar incl verzenden.

  19. @Admiraal Schuurtje: Bij een HDMI kabel is dat indd wel het geval. Zolang je binnen de 10 meter kabels blijft.

  20. Hmm net wat ik zocht! Al mijn Apple kabels gaan stuk.

  21. Inderdaad bart, zelfde onzin als die vergulde HDMI kabels. Het werkt of het werkt niet.

  22. Ja, die dealextreme kabels heb ik ook al eens geprobeerd. Niets dan problemen mee gehad. Met de ene kabel houdt de data-overdracht steeds halverwege op. De andere heeft wel goede data-overdracht, maar laadt de iPhone niet op. Troep!

  23. Origineel geplaatst door Harald
    Ik gebruik al jaren zulke types van hoogwaardige kabels voor hifi installatie, en ik heb hier nog geen dag spijt van gehad! Het laag is mooi “rond en voller” met meer diepgang, terwijl het midden en het hoog veel heldere en gedaileerder is. Ook op digitaal gebied zijn ze beter omdat ze een mantel die specifiek voor zijn ontworpen, en dus veel minder last hebben van signalen van buiten af (elektrisch, magnetisch en radiosignalen gelijk bvb AirPlay). Ik ga me zeker een setje aanschaffen! Eindelijk!

    Dit is dus echt onzin, dit is je gewoon aangepraat door de verkoper, want of je nou een HDMI kabel hebt van 5 euro van de action, of een HDMI kabel van 100 euro, er zit helemaal geen verschil in. Op Tweakers loopt hier ook een mooi topic over, hoe duurder de kabel wil niet meteen zeggen dat het ook beter is, hooguit op bouwkwaliteit, maar niet op kwaliteit van weergave van beeld/geluid.

  24. Origineel geplaatst door Admiraal Schuurtje
    Is het niet zo dat bij digitaal er praktisch geen signaalverlies bestaat? Dat is toch een woord dat uit analoge tijden stamt?Digitaal is toch gewoon twee mogelijkheden: het doet het wel of het doet het niet?

    Jep, maar zoals je ziet zitten er ook analoge kabeltjes tussen. Overigens is het bij langere afstanden niet ondenkbaar dat er interferentie optreed waardoor je wel dele van je data verliest. Hierom is je UTP twisted (beter bestand tegen die interferentie) en hebben veel kabels een shield.

    Voor mensen die regelmatig hun kabeltjes slopen, zou ik even bij DealExtreme kijken. Kwaliteit is niet super, maar je kan er een stuk of 10 bestellen voor de prijs van een Oehlbahk.

  25. Mijn originele iPhone kabel is stuk gegaan en ook mijn tweede originele iPhone kabel is langzaam maar zeker aan het begeven. Apple mag de kwaliteit van de kabel wat 20 euro kost drastisch verbeteren.

    Overigens ga ik bij DealExtreme stuk of 10 kabels van 1 a 2 dollar per stuk kopen, hoor goede verhalen over en kan ik voorlopig mee vooruit. 🙂

  26. Gaan we weer… Kabels gesmeed door elfjes bij maanlicht. :’)

    Jongens dit is pure kwakzalverij! Digitaal signaal werkt of werkt niet. Er bestaat niet zoiets als betere 1-tjes en 0-etjes..

    Verhaal gaat nog wel op voor analoog signaal zoals speakerkabel trouwens.

  27. Beetje onzinnig product mijns inziens: de usb kabel verzendt enkel digitale signalen die bij kabellengtes onder de 100m absoluut niet storingsgevoelig zijn. Voor audio is de discussie iets relevanter, maar een liefhebber zal alsnog kiezen voor optische kabels (wat door een heel aantal docks wordt ondersteund, volgens mij zelfs apples eigen dock). Alleen voor luidsprekerkabel is de kwaliteit enigzins relevant, alhoewel een dikkere kabel hier ook de weerstand verlaagd tot een niveau waar gouden contacten of speciale coatings niets helpen.

    Kort samengevat: pure afzetterij tenzij je een hele sterke kabel wil gebben, maar zonder hele uitgebreide garantie lijken ze daar zelf ook niet helemaal in te geloven…

  28. Krijg er een beetje monster cable gevoel bij

  29. Wat een slechte inhoud!! Artikel doet het voorkomen alsof er ook daadwerkelijk en betere signaaloverdracht is! Een enorme fars die nog drijft op het tijdperk van analoge signaaloverdracht. Dus nog één keer: Het type (metal, zilver, goud, alumium, koper, whatever), termen aan CCA en CCM, dikke buitenmantels, et cetera is PURE COMMERCIE en heeft NIKS te maken met kwaliteit van signaal. Het is digitaal(!), dus het komt wel of niet aan. Kwaliteit van materiaal gaat spelen bij bijvoorbeeld HDMI kabels, langer dan 10 meter. Daaronder voldoet elke goedkope waslijn. Dus trap a.u.b. nooit in dit soort onzin!

  30. Een keten is zo sterk als zijn zwakste schakel!
    In dit geval: beter een kapot kabeltje, dan een kapotte connector in je iPone!

  31. Ik ben meer geïnteresseerd in de usb-sync kabel (bovenste foto), maar daar staat hier geen prijs voor.

  32. Wist niet dat er een jack ingang zat rechts onder de home button :p (zie foto)

  33. Mooi hoor, alleen al voor de show wil ik ze al 🙂

    @nnijd: Lees beter de comments dude

  34. Er is ook nog zoiets als digitale overdracht met meerdere niveaus. Onder andere hdmi maakt daar gebruik van bijvoorbeeld, dat is niet meer 1 of 0 (0 of 5 volt) maar kan 1 puls al een byte bevatten of zelfs een word of meer ! Dit betekend dat er verschil is tussen 4,1 en 4,2 volt bijvoorbeeld ! Reken Maar dat het dan handig is als je een kabel hebt met een lage ohmse weerstand en goed afgeschermd tegen draadloos signaal ed!

    Niemand hier die er echt verstand van heeft 😉

  35. Ja wel goud is cool dus beter

  36. Leuke discussie. Jammer alleen dat die superkabels de ‘mindere’ geluidskwaliteit van mp3 niet opheffen, dus veel geld voor hetzelfde geluid. Alsof je met een high end kabel JPEG’s of YouTube filmpjes gaat afspelen op je HD plasma TV. Leuk om nog beter met je neus (oren in dit geval) op het kwaliteitsverlies te worden geduwd.

  37. De zoveelste leverancier die de boel probeert te flessen met “vergulde” kabels!

    Digitaal = geen signaalverlies.

    Het is keer op keer bewezen met allerlei soorten digitale media dat een goedkope kabel nagenoeg exact gelijk is aan een dure (van dezelfde lengte). Zoek maar op Google.

    De enige reden om deze te kopen zou het uiterlijk zijn. (ik vind ze zelf niet zo mooi)

  38. Als je de apple oplaadkabels gewoon netjes gebruikt dan gaan ze ook jaren mee..

    Verschil is alleen dat ze dunner zijn dan veel andere kabels waardoor je ze makkelijker een stuk verder buigt.. Daardoor gaan ze sneller kapot.. Stukje tape om de uiteindes voorkomt ook veel ellende als je m vaak gebruikt tijdens t opladen..

  39. Origineel geplaatst door Theo
    Dergelijke kabels klinken doorgaans beter, vooral op high-end apparatuur. Dat is nog meer een reden waarom ze op de markt zijn dan het duurzaamheidsaspect.

    Nee, dit soort kabels hebben 0,0 effect op een betere kwaliteit van dataoverdracht.
    -Het gaat niet sneller
    -De 1- en 0-en komen niet beter over
    -Hij laad niet sneller op
    -Je accu gaat er niet langer van mee

    Alles wat digitaal is, kun je met relatief goedkope kabels oplossen. Alleen bij langere afstanden of analoge signaaloverdracht kan er reden zijn voor een “betere” kabel. Daarnaast is er ook nog een error-correctie die zeer efficient zijn werk doet, waardoor als er al een meetbaar verschil zou zijn, is het nog niet merkbaar.

    Maar zelfs bij gangbare (lees betaalbaar)speakers is het niet of nauwelijks hoorbaar door een kabel van 500 euro te gebruiken en al zeker niet bij een versterker van “maar” 1000 euro. En als er al verschil; is, is het hooguit “anders” maar niet per definitie slechter. Gehoor is een totaal subjectief iets.

    Kwa duurzaamheid is er ook niets over te zeggen. Mijn originele kabeltje begon na 2 jaar bij de connector te scheuren, maar doet het nog steeds. Of deze kabel beter is, is dus ook maar de vraag.

    Ik heb ook 2 kabels van 2 euro en die doen het ook nog prima.

  40. Echt, hele mooie kabels, maar het geneuzel van betere overdracht en/of beter geluid is al lang achterhaald, alleen echte geluidssnobs denken dat ze het verschil horen.

  41. De praktijk is dat er een kabeltje in de woonkamer ligt, eentje op kantoor, eentje in de auto etc. Allemaal goedkope kabeltjes natuurlijk. Op deze manier gaan ze allemaal een telefoonleven of langer mee. Bovendien ga ik toch niet een heleboel van die dure kabels kopen. Zijn bovendien te dik en ruimen dus lastiger op.

  42. @Harald: ik daag je uit tot een BLINDE test..
    We veranderen niks aan je installatie behalve de kabels.. aan jouw om de goedkope rommel te spotten 😛

  43. Ik koop wel een bosje goedkope kabels en vervang ze als ze stuk zijn.

  44. Beetje onzinnig zo’n kabel. Ja, betere kabels geven betere audio door aangezien de output (minijack) analoog is maar een MP3 blijft een MP3. Als je een MP3 standaard op 128kbs encodeert blijf je een format houden die verre van optimaal is.

    Goedkoopste oplossing: MP3’s encoderen op een hogere bitrate (192kbs of liever 320kbs) of gewoon als WAV, daar win je veel meer mee en bespaart je de aankoop van dure kabels.

    Maargoed, je kan MP3’s niet upcoden naar een hogere bitrate dus dat werkt alleen voor de songs die je van een CD afhaalt oid.

  45. Cool designer kabel…. maar dan wil ik ook designer stroom! Is er al een maatschappij die dat levert?

  46. @frankhan: hele fijne gedachte, lang leve vervuiling van de aarde

  47. een vergulde kabel voor een digitaal signaal …. jaja..

    die 0 of 1 komt echt wel aan …

    analoog signaal, ander verhaal

  48. Origineel geplaatst door Bart
    Ja, die dealextreme kabels heb ik ook al eens geprobeerd. Niets dan problemen mee gehad. Met de ene kabel houdt de data-overdracht steeds halverwege op. De andere heeft wel goede data-overdracht, maar laadt de iPhone niet op. Troep!

    Ik doe met een appel kabel van €20 20 weken
    Met een van Dealextreme (€1.50) doe ik 5 weken, 4 x 1,50 = €6 voor 20 weken. Verder werken ze wel gewoon normaal bij mij.

    OT: Te duur, misschien als je op wereldreis gaat en je afhankelijk bent van je iPhone?

  49. @Tycho:
    20 weken:o hoe krijg je dat voor elkaar? Ik heb mijn kabels van mn eerste iPod Nano nog, van 5 jaar oud, en die werkt nog prima

  50. @Folkert: 5 Jaar! Wow, ik hooguit 25 weken dan, maar mijn kabel ligt dan ook in een rommelig gebied dus hij word wel aan veel blootgesteld.

  51. Misschien een puntje om aan te werken, apple! 😉

  52. Ik snap niet dat mensen die standaard prul oortjes van apple gebruiken !

  53. 50 cm of 5 meter, dat is nogal een verschil. Zit er ook wat tussen? Zoek een wat langere kabel dan de standaars apple kabel. Mn kabel gaat namelijk kapot door het gebruik van sleep cycle -> afstand stopcontact bed.

  54. Origineel geplaatst door jordy
    Ik snap niet dat mensen die standaard prul oortjes van apple gebruiken !

    Voor die enkele keer dat ik muziek luister op m’n iPhone ga ik niet zo’n 8 tientjes uitgeven voor betere oortjes. Maarja, zelfs bij sporadisch gebruik vallen die dingen van Apple binnen de kortste keren uit elkaar. Echt Apple onwaardig.

  55. Die oortjes zijn echt niets waard, maar mij ipod-kabeltje van mijn eerste Ipod Nano (2th Gen) werkt nog perfect.
    Die van mij 4th Gen daarintegen was snel stuk, dus ja.

  56. Inderdaad, dat m’n iPhone 4 met sci-fi glas aan beide kanten en metaal dat als antenne fungeert eromheen gewikkeld, vergezeld gaat van bedrading die intertoysmp-3 spelers van twee euro onwaardig zijn is verbazingwekkend op z’n minst. Stel je voor dat Ferrari z’n nieuwste model van met plakband gemonteerde Ikea klapstoelen zou voorzien om de prijs scherp te houden.

  57. Aan alle gillende keukenmeiden, het signaal dat via de onderste kabel loopt (iConnect-kabel 3,5 jack > 2x cinch van 5 meter lengte) is analoog en niet digitaal.
    Dan hebben “goede” kabels wel degelijk zin.

    Origineel geplaatst door Yoeri
    Leuke discussie. Jammer alleen dat die superkabels de ‘mindere’ geluidskwaliteit van mp3 niet opheffen, dus veel geld voor hetzelfde geluid. Alsof je met een high end kabel JPEG’s of YouTube filmpjes gaat afspelen op je HD plasma TV. Leuk om nog beter met je neus (oren in dit geval) op het kwaliteitsverlies te worden geduwd.

    Helemaal waar…

  58. Origineel geplaatst door Admiraal Schuurtje
    Is het niet zo dat bij digitaal er praktisch geen signaalverlies bestaat? Dat is toch een woord dat uit analoge tijden stamt?Digitaal is toch gewoon twee mogelijkheden: het doet het wel of het doet het niet?

    Klopt 100%, maar niet voor de headphone uitgang, want die is analoog.

  59. Zolang de betere geluidskwaliteit van dure kabels niet is bewezen door blind testen, betreft het vooral een geloof, in stand gehouden door mensen die hun dure aanschaf moeten verantwoorden.

  60. Wat een onzin die veel te dure kabels. Voor EUR 0,31 heb je al sync kabels bij dealsextreme… Wat nou kabel kapot? Gewoon een volgende kabel (wat ik nog niet aan de hand heb gehad)

  61. Origineel geplaatst door Harald
    Ik gebruik al jaren zulke types van hoogwaardige kabels voor hifi installatie, en ik heb hier nog geen dag spijt van gehad! Het laag is mooi “rond en voller” met meer diepgang, terwijl het midden en het hoog veel heldere en gedaileerder is. Ook op digitaal gebied zijn ze beter omdat ze een mantel die specifiek voor zijn ontworpen, en dus veel minder last hebben van signalen van buiten af (elektrisch, magnetisch en radiosignalen gelijk bvb AirPlay). Ik ga me zeker een setje aanschaffen! Eindelijk!

    L;opt. Maar het ligt eraan welke apparatuur je gebruikt. Bij ons is het Unison Unico en Usher luidsprekers. Dus dan is €60 voor hoogwaardige kabels (waar je met de betere apparatuur niet zonder kunt) het beste.

  62. Origineel geplaatst door Folkert
    @Tycho: 20 weken:o hoe krijg je dat voor elkaar? Ik heb mijn kabels van mn eerste iPod Nano nog, van 5 jaar oud, en die werkt nog prima

    OK, ben dus niet de enige. Hoezo snel kapot? Heb inderdaad de kabel van mijn eerste iPod nog prima werkend.

    Vraag me echt af wat sommige mensen hier met hun kabels uithalen.

    Koptelefoon is een ander verhaal. Heb de Apple dopjes altijd meteen weggegooid, wat een troep.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.