Reacties voor: NYT: ‘HDTV van Apple met Siri-bediening komt er gegarandeerd’

De HDTV van Apple is een gegarandeerd product, zo zegt een van de bronnen van de New York Times, toen zij op zoek gingen naar meer bevestiging dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een televisie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Hmm, ik verlang er nu al naar!
    ik ga hem zeker kopen als die er komt!

  2. Zitten we binnenkort tijdens de voetbal naar onze tv te schreeuwen. Schakel Siri de tv uit…

  3. Zou het ‘s avonds een stuk makkelijker maken.. Nu zit ik vaak tv te kijken met m’n MBP op schoot en de iPhone naast me ๐Ÿ™‚ dan hopen op een multitasking tv waarbij je de uitzending ook in een venster kan kijken.. Een deel een spel spelen en in het andere venster FaceTime met de tegenstander ๐Ÿ™‚

  4. Of schakelt de tv zichzelf uit, bijvoorbeeld iemand op tv zegt UIT!

    Vraag me af hoe ze dat gaan oplossen.

  5. Ik vraag me serieus af of zoiets gaat werken. Ik denk dat de spraakbesturing nog in de kinderschoenen staat en Apple al een flink eind komt, maar er nog lang niet is.

    Een afstandsbediening werkt 100%. Druk op volume omhoog en het geluid wordt harder.. Tegen een tv roepen zal geen 100% score halen (zie youtube filmpjes van Japanners of mijn voice control op iphone4 werkt ook slecht).

    Het idee is fantastisch.. Speel Southpark seizoen 4 eps 3..speel af vanaf minuut 30.. Maar in de praktijk zal het veel problemen gaan opleveren als Apple een tv maakt welke volledig stem gestuurd is. Ik geloof niet dat ze zoiets nu al kunnen maken en dat ze zoiets op de markt brengen.
    Het wordt volgens mij toch iets anders..

  6. Volgens mij gaan we niet zo lang meer moeten wachten, ik denk eerder januari 2012 aankondiging, verkrijgbaar juni 2013. Als deze geruchten zoals nu in de pers komen, dan weten de Apple-concurrenten dit daarvoor al… als Apple zoals bij de iPad en iPhone de eerste wil zijn, dan zal dit niet lang meer duren…

  7. Lijkt me wel cool. Om problemen te voorkomen moet je gewoon altijd beginnen met “Siri”. Bijvoorbeeld: Siri, waarschuw mij als the A-Team begint.
    Ben ook benieuwd hoe het gevecht om de “afstandsbediening” dan zal gaan.

  8. Ik begin nu met sparen!

  9. Hoef gelukkig niet te sparen, maar moet wel veel geduld hebben zie ik… mag er van mij al eerder zijn hoor, wat zeg ik, kom op met die beauty! Wel even maatje ‘huge’ graag ๐Ÿ˜€

  10. apple is de revolutie en steve jobs is een god

  11. XBMC op Linux net de app XBMC Commander werkt anders al prima hoor. Zie het probleem van je iPhone als afstandsbediening niet zo.
    Werkt snel en foutloos. Stem bediening klinkt leuk, maar een dergelijke afstandsbediening zou toch wel fijn zijn imo.

    Filmpje van mijn XBMC installatie ter illustratie.

  12. Wordt waarschijnlijk tv’tje van.. paar duizenden euro’s?! Ach, vernieuwing kan geen kwaad eigenlijk. Krijgt die tv ook UHD?

  13. Tja , maar das toch allemaal logisch, alles is een gevolg van de dingen die er zijn of komen gaan , het is een opeen stapeling van event’s en dromen , wat er is , door ontwikkelen , en wat er niet is fantaseren , sjonge jonge Apple os volgens mij de enigste die het door heeft , vergeet jet heden denk aan sci- fi en das nog maar het begin

  14. Ik zie er wel toekomst in. Een tv met een Apple design, stembediening, iTunes bibliotheek streamen, etc. En Apple al kenende zal de kwaliteit wel hoog liggen. Als ik de resolutie van mijn MacBook Air bekijk ivm andere laptops is de MacBook wel echt veel mooier.

  15. Siri, tijdens de voetbalwedstrijd niet wegzappen ondanks dat mijn vriendin dat vraagt. Wil je aub ook niet weer de wedstrijd onderbreken om buitenspel aan haar uitleggen. ๐Ÿ˜€

  16. Voorlopig bedien ik mijn tv nog met mijn Iphone is ook al een feestje!!!
    geluid glaskabel versterker beeld vette plasma…

  17. Retina Siri iCloud Televisie Home integratie, 42 inch รƒย  2499,-. Killer wat mij betreft.

  18. Minmaal 50 inch anders sla ik h’m over -:)

  19. Waarom niet gewoon Siri voor Apple TV 99-, dollar, geen gedoe. TV gaan ze niet meer veranderen dan dat, los van dat ze nu prolly apple tv in een samsung tv gaan verwerken oid en dan plakken ze daar weer een mooi apple logo op en maken het ding van alluminium. Zo, de toekomst…

  20. Ik denk dat ze het gaan oplossen met stemherkenning:

    –Siri, verbied mijn broer om de TV te gebruiken

    Dan herkent hij de stemmen, zodat hij nรƒยณg persoonlijker zal worden. En het zal ook heel handig zijn!

  21. @hoi : Retina voor een tv is echt overkill is zie niet eens verschil tussen HD 720p en Full HD 1080p

  22. Als het geen plasma is hoeft het voor mij al niet meer ๐Ÿ˜‰

  23. Tv bedienen met je stem lijkt me niet echt handig, moet je beetje boven de film uit zitten schreeuwen zeker!

    Het zou wel meer een media hub worden, waar je ook al je afspraken enz kunt opvragen enz. Apple stapt alleen in een nieuwe markt als ze echt kunnen vernieuwen. Denk dat we veel breder moeten denken dan alleen televisie en films.

  24. Siri heeft ook haar nukken….wil jij de tv aan hebben, zegt Siri dat ze daar even geen zin in heeft…hahaha, veel gekker moet het niet worden…duhhhhh.

  25. Bij de ontwikkeling van Siri zal het gebruik van dit apparaat ook ingepland hebben gestaan, dan bestaat er geen twijfel dat er een Nederlandstalige versie op komst is.

  26. Aha. Dus eigenlijk wat Microsoft nu al met Xbox Live + Kinect doet?

  27. @Marcooo: Vergeet niet dat Apple slim is.
    Wat betreft het volume zie ik ze nog wel een soort ambient sound sensor maken waardoor je volume bijna altijd juist staat. Hierbij zal Apple het omgevingsgeluid scannen, het volume van het programma en het aantal aanwezigen en hun posities ten opzichte van de tv ๐Ÿ˜›

    En naast spraakbesturing komt er misschien ook wel Kinect achtige besturing. Hoef ik alleen maar even m’n hand zachtjes naar beneden te bewegen om het volume zachter te zetten. Dat klinkt beter dan het zoeken naar een afstandsbediening die altijd kwijt is…

  28. @velen hierboven; wat dachten jullie van een afstandsbediening met gewone toetsen erop en een Siri toets waardoor je in stemherkenningsmodus gaat. Als extra optie kun je instellen of je dan ook rechtstreeks commando’s kan invoeren zonder tussenkomst van een afstandsbediening.

  29. Ik denk dat er door velen hier een denkfoutje wordt gemaakt. Onze hedendaagse – digitale – tv’s worden niet meer bedient door de knoppen op de tv, maar door de knoppen en afstandsbediening van je digitale ontvanger of recorder. De digitale ontvanger is dus de aansturing van de tv, en bepaalt naar welk programma je kijkt etc. Uitgezonderd de mensen die een CI-cam kaartje in hun tv hebben. Dus in dit geval gaat Siri niet werken, omdat je ontvanger niet reageert op wat je tegen de tv roept. Daarbij komt, dat het nog maar de vraag is of UPC, Ziggo etc, dit soort (goede) ontwikkelingen ondersteunt. Ik denk dat we hiermee nog een lange weg te gaan hebben.

  30. @rschilders: Hmmszz denkfoutje… klopt ๐Ÿ™
    Apple kennende zullen ze daar wel aan denken. Als zij daar een oplossing voor hebben is het sowieso al revolutionair.

  31. @rschilders: Denk je dat als Apple met een HDTV komt ze daar niet aan zullen denken? ๐Ÿ™‚

    Apple reinvents the TV, ik kan niet wachten!

  32. Ik hoop inderdaad dat er dan ook een soort stemherkennings systeem komt, anders kunnen lollige reclamemakers zinnetjes als ‘SIRI-ous, Go to mywebsite.com..!!’ in hun reclames verstoppen.
    Of moeten die dan ook allemaal door de iAds keuring? ๐Ÿ™‚

  33. ‘Siri, voetbal aub!’
    ‘nee Siri, grey’s anatomy!!’
    Siri!! Who’s your master?

    Lijkt me geweldig. Pre-order??

  34. Siri mijn toekomstige assistent/slaaf….kan niet wachten ๐Ÿ™‚

  35. Origineel geplaatst door Vincent
    @hoi : Retina voor een tv is echt overkill is zie niet eens verschil tussen HD 720p en Full HD 1080p

    Koop een bril en een grotere tv.

  36. @alpacatje: Siri word toch alleen in werking gesteld als je op de Home button drukt? :-! En zoals je weet moet je iPhone met tv gesynct zijn alvorens je er gebruik van kunt maken

  37. @rschilders: Er zijn tegenwoordig ook universele afstandsbedieningen, dus ze bouwen wel een universele afstandsbediening erin die word bestuurd door Siri.

  38. Laat maar komen!!!!

  39. Het is te bidden dat Siri dan wel gelijk beschikbaar is in het Nederlands! Als dit zo is ga ik hem zeer waarschijnlijk kopen…

  40. @Danny Middelburg: Nee, Siri komt op z’n vroegst pas in 2012 (of later).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.