Reacties voor: NYT: ‘Apple werkt aan slim horloge met gebogen glas’

Geruchten over een Apple iWatch zijn niet nieuw. Er zijn zelfs voormalig Apple-medewerkers die suggesties doen in die richting. Meestal wordt het afgedaan met een wegwerpgebaar: we willen het misschien wel, maar Apple is vast niet ermee bezig. Toch komt de New York Times nu met bewijsmateriaal dat Apple toch aan een slim horloge werkt. […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 41 reacties

  1. Ik hoop zo dat Apple zo’n horloge maakt, t lijkt mij echt een leuke gadget om te hebben!!

  2. 200m waterproof pls….

  3. Die wil ik ook wel hebben.
    Gaaf dingetje.

  4. We zijn weer terug bij af….. Grote telefoons (samsung),van die grote venster brillen, en we gaan weer een horloge omdoen. Terug in de jaren 80…

  5. Het fijne om te lezen vind ik dat mensen nu al roepen dat ze hem willen hebben, terwijl we nog geen enkele specificatie hebben (behalve dan het mogelijke gebogen glas!). En ik ben er ook een van. Ik hou van de marketing van Apple: ze weten ons warm te maken voor de aanstaande producten, met de producten die ze nu aanbieden.

  6. wat ga je met zo een horloge allemaal kunnen doen?
    ziet er wel knap uit

  7. maarja dat apple ermee bezig hoeft niet te betekenen dat we hem binnen 2 jaar vanaf nu kunnen kopen…

  8. Erg interessant artikel met mogelijkheden voor een iWatch.

  9. @boxerip: We gaan weer een horloge omdoen? Misschien dat jij van de generatie “ik kijk wel op mijn telefoon” bent maar een groot gedeelte van de wereld is dit toch echt niet.

    Een mooi horloge voegt toch wel degelijk iets aan je outfit toe.

  10. @donstil: Nou op mijn ooms en vader na ken ik niet veel meer mensen die nog een horloge dragen! Jonge generatie al helemaal niet… Want inderdaad, kijk al constant op een smartphone, wat moet je met een horloge???
    Tenzij dat ding iets heeel speciaals kan zoe ik het nut er niet van in

  11. Als 68 jarige, gepensioneerde en bezitter van een iPhone, iPad en Macbook Pro plus een klokken thuis in de auto enz. zou ik geen horloge nodig hebben. Toch heb ik er diverse mooie horloges en draag ze graag. Best interessant om te weten of jongeren geen horloges meer willen hebben. Overigens een iPhone is al wel minder populair bij de jeugd.

  12. Ik draag al 15 jaar geen horloge meer, persoonlijk vind ik het echt ouderwets en zinloos. Ben wel benieuwd of Apple er iets meer van kan maken

    Ik begrijp echt niet dat er nog mensen zijn met horloges. En als je daadwerkelijk denkt dat het iets toevoegt aan je ‘outfit’ is er iets mis, zou ik toch nog eens goed over nadenken.

    Tenzij je net als ‘vroeger’ ook nog bv manchetknopen draagt, of een dasspeld (stropdas is al erg) of een zichtbaar zakdoeke in je tweed jasje, of een horloge aan een kettinkje, 1 oorbel wellicht? of…. Nou ja kan nog wel ff doorgaan zo. Allemaal outfit van ooit eens, kan echt niet meer vind ik.

  13. Werk maar aan een totaal nieuwe iPhone!

  14. Origineel geplaatst door
    Ik draag al 15 jaar geen horloge meer, persoonlijk vind ik het echt ouderwets en zinloos. Ben wel benieuwd of Apple er iets meer van kan makenIk begrijp echt niet dat er nog mensen zijn met horloges. En als je daadwerkelijk denkt dat het iets toevoegt aan je ‘outfit’ is er iets mis, zou ik toch nog eens goed over nadenken.Tenzij je net als ‘vroeger’ ook nog bv manchetknopen draagt, of een dasspeld (stropdas is al erg) of een zichtbaar zakdoeke in je tweed jasje, of een horloge aan een kettinkje, 1 oorbel wellicht? of…. Nou ja kan nog wel ff doorgaan zo. Allemaal outfit van ooit eens, kan echt niet meer vind ik.

    Ik weet niet waar jij werkt, maar in de financiële sector zijn een goed pak met stropdas, manchet knopen en een luxe horloge nog steeds de standaard.

  15. Origineel geplaatst door Daejji
    @kijk al constant op een smartphone

    Dat is inderdaad zowat het enige wat de jeugd nog kan…

  16. Ik ben wel heel erg benieuwd waar Apple mee komt. Ik zeg niet meteen dat ik het zal kopen, maar Apple kennende zal het wel heel speciaal zijn.

    Om even terug te komen op het dragen van een horloge; mijn zoon houdt van horloges en heeft er ook verschillende. Eentje voor dagelijks, voor het sporten en voor bij een nette outfit. Hij is trouwens 18 dus denk niet dat het dragen van een horloge ‘uit’ is. Zijn vrienden hebben trouwens ook horloges.

  17. Leuke gadget wanneer hij kan communiceren met de iPhone. Commandos uitvoeren via Siri enz. Zou helemaal mooi zijn wanneer ze app ontwikkelaars extensies kunnen laten maken voor zo’n horloge.

  18. Origineel geplaatst door R.J. van Kuppeveld
    Ik weet niet waar jij werkt, maar in de financiële sector zijn een goed pak met stropdas, manchet knopen en een luxe horloge nog steeds de standaard.

    En maar klagen dat het zo slecht gaat allemaal he 😉

  19. @Marcia: Dat jouw zoon en zijn vriendjes een horloge dragen is prachtig hoor.
    Maar als ik op straat kijk en op scholen en universiteiten kijk dan draag veruit het merendeel gewoon geen horloge!
    Dat er situaties of nog jongeren zijn die het wel dragen is leuk..maar kijk gewoon rond op straat zou ik zeggen.

  20. Als het design en de functionaliteiten baanbrekend zijn (en de prijs schappelijk) dan zie ik dat wel zitten.

    Draag de laatste jaren geen horloge meer maar dit zou ik wel zien zitten. Je moet er natuurlijk ook wat mee kunnen. Dit lijkt me een ideaal instrument om mee te gaan joggen, communicatie met Runkeeper op de iphone. Info over welke muziek speelt (iphone+ipod). snel lezen van berichtjes, mails, kan misschien ook fungeren om gebeld te worden, dat je je telefoon al niet meer uit je zak moet halen. Dan sta je natuurlijk wel tegen je pols te lullen zoals in die oude actieseries, maar ik zie het nut er wel van in.

    Voor mij mag het er komen, maar dan moet Apple van dit horloge een nieuw iets kunnen maken. Enkel tijd en datum en een paar extraatjes gaan het niet doen. Ze zullen moeten doen wat ze destijds met de iPhone gedaan hebben. Iets heruitvinden, tot een nieuw niveau brengen en ik denk dat dit kan met een horloge. En het mag niet té duur worden (maar ook niet te goedkoop.)

  21. Ik hoop toch echt niet dat het Apple horloge eruit gaat zien zoals hierboven..
    In de tijd toen Buck Rogers uitgezonden werd zou het cool en futuristisch zijn, maar nu… nee

  22. Origineel geplaatst door Paulpetrowiets
    Als 68 jarige, gepensioneerde en bezitter van een iPhone, iPad en Macbook Pro plus een klokken thuis in de auto enz. zou ik geen horloge nodig hebben.

    Idem dito hier, 62 en pensionado. Toch zou ik mijn Omega Speedmaster, die ik al 40 jaar heb, niet kunnen missen.

  23. Dan moet Apple wel zijn best gaan doen: er zijn er al zo veel! Van Sony, Pebble en (volgens mij tot nu toe de beste) Cookoo. De toegevoegde waarde van aan Apple variant? Ze zullen ons wel weer verassen 🙂
    Grote probleem bij veel van deze gadgets is dat ze niet waterdicht zijn (door de usb poort, speakers etc.) Misschien dat Apple dan met een duik-smartwatch komt 🙂

    @Daejji: iedere jongere heeft een of meerdere horloges, maar draagt ze niet perse om de tijd op af te lezen. Het zijn mode-items geworden en kunnen dus ook rustig niet gedragen worden (want voor de tijd heb je idd ook je telefoon). Maar een jongere zonder G-Shock of Ice Watch telt echt niet me hoor 😀

  24. Zal de generatiekloof zijn zeker, Ik kom niet buiten zonder mijn polshorloge. iPhone uit zijn tasje nemen-aanzetten-tijd.
    Polshorloge, In één simpele oogwenk- tijd.
    Wat Apple van plan is zal wel speciaal zijn maar volg Mark zijn opmerking “Buck Rogers”.

  25. Apple heeft heus de markt verkend of WERELDWIJD nog winst kan worden gemaakt uit de verkoop van horloges. Google maar naar het merk Swatch (omzet Swatch 2012/ omzet met 14 procent zien stijgen). Mijn broer is gek van Cartier – hij heeft er drie – en krijgt ieder jaar van Schaap en Citroën een luxe magazine. Je weet niet wat je ziet: horloges van meer dan 15.000 euro, alsof het normaal is. Swatch heeft in zijn assortiment een zogenaamde tattoo watch, bedoeld voor een specifieke doelgroep. En laten we realistisch blijven: voor Apple is Nederland niet erg interessant. Kijk maar naar Sire!

  26. Ik ben 52. De laatste keer dat ik een horloge droeg was eind jaren 90. Toen was er een Casio (of was het een Seiko?) waarmee je berichtjes, breaking news en nog andere dingen kon ontvangen. Na een jaar heb ik hem afgedaan en daarna geen horloges meer. Maar als apple met iets moois komt, zoals de eerste afbeelding, kan ik weer mijn pols versieren…

  27. Horloges zijn gewoon de bom! Helemaal van Apple!

  28. @NaviPhone: Seiko Message Watch 😉

  29. Wat een kromme reacties. Ik ben nu 26 jaar oud en draag al een horloge praktisch sinds ik kon klokkijken. Ik gebruik tevens al heel lang smartphones. Maar zonder horloge leven? No way.

    Voor mij gaat het echt niet op als mensen zeggen: “Je hebt geen horloge nodig met een smartphone”. Kun je je dan geen enkele situatie indenken waar een horloge veel praktischer of zelfs nodig is? Denk aan sporten, zwemmen. Wat als je tijdens een vergadering of andere formele zaken even de tijd wilt weten? Ga je daarvoor speciaal je iPhone pakken?

    Ik kijk zeer regelmatig op mijn horloge. Dit klinkt pietepeuterig, maar het scheelt me echt veel tijd door dit niet steeds via mijn iPhone te doen.

    Voor alle haters: probeer eens een horloge, je leven wordt er aanzienlijk makkelijker op. Het zou de jonge generatie (nog steeds “mijn generatie” denk ik) goed doen.

    Ontopic: ik ben zeer nieuwsgierig naar wat Apple hiermee gaat doen. Ik volg het al een tijd sinds de eerste crowdfunding van de Pebble en daarvoor de Sony Ericsson Smart Watch. Laten we hopen dat het in ieder geval niet zo wordt als de concept foto’s uit dit bericht.

  30. Horloges kunnen heel gaaf zijn. Ik heb een aardige verzameling opgebouwd vooral met vreemde klokjes.
    Kijk hier eens voor een apart horloge.

    Een apple horloge mag er van mij ook nog bij mits een beetje betaalbaar.

  31. Sommige zeggen dat ze bijna geen jongeren kennen die een horloge dragen. Weet niet met wat voor mensen jij omgaat dan. Een horloge maakt je outfit compleet vind ik 🙂 het gaat niet eens erom of je er op kijkt of niet. Het is een accesoires wat niet kan missen naar mijn idee.

  32. Aanvulling op mijn eerdere reactie: Toevallig zag ik een app van Swatch (gratis). Ik heb de hem nu.

  33. Haters en meer van dat soort onzin.. En allemaal persoonlijke verhalen..leuk, maar merendeel van de jongeren draagt geen horloge.
    Weet niet met wat voor mensen jij omgaat?? Daar heb ik het niet over, kijk maar op straat! Veel jongeren vinden een horloge nutteloos en ouderwets! Trend van het minder gebruiken van een horloge is al gaande:

  34. @Daejji: Goede bron ter onderbouwing zeg!

  35. Toch denk ik dat Daeijji gelik heeft. Je ziet niemand meer met een horloge lopen. V en D Hema, Bijenkorf Juwelierszaken daar zie je al geen horloge meer in de etalage. De horloge fabrieken in Zwitserland, Japan, China zin failliet. Het is ook veel makkelijker je smartphone uit je zak halen vervolgens uit het hoesje kijken Hoe laat het is en dan weer in het hoesje doen en in je zak stoppen. Je ziet echt geen mens meer en zeker geen jongere met een horloge.

  36. @Paulpetrowiets: Laat ik nou toevallig bij de Bijenkorf Den Haag de allernieuwste horloge van Diesel te hebben gekocht. Ik zeg: ga eens kijken en je ziet vitrines vol horloges. Kijk eens in de Hoogstraat. Daar vind je horloges vanaf 2500 euro. Of loop naar de Swatch shop waar jongelui werken. Kijk eens in Brussel, Parijs of de Koningsallee. Een nieuwe wereld gaat voor je open!

  37. Beste @iVERSUS dat is nou precies wat ik bedoel. Ik ben het volkomen met je eens. Mijn schrijven was een reactie op DAEJJI. Het was dus cynisch bedoeld.

  38. @Paulpetrowiets: Oké en sorry dat ik jouw cynisme niet door had. Ik hoop echt dat Apple met een ‘horloge’ komt. Ik fiets (in de duinen) en wandel veel en mis toch ‘iets’ om onder het fietsen snel bijvoorbeeld naar mijn mailbox (badge-appsymbool) te kijken. Of op werk discreet tijdens een saaie vergadering.

  39. Ik vind horloges helemaal niet ouderwets? ik draag al een horloge sinds ik kan klokkijken?

    En ik weet niet? maar merendeels die ik ken…dragen gewoon een horloge en dan praat ik over mijn vrienden, huisgenoten, klasgenoten etc….horloges zijn misschien ouderwets….maar je hebt er hartstikke veel aan. Ga jij maar eens op je iphone kijken hoeveel tijd jij nog hebt voor je tentamen….

  40. pffff die smartwatches zijn er a lange tijd…Samsung had er in 2009 al eentje in de verkoop., Pebble is erg bekend…maar ga maar eens op de chinese sites kijken…het stikt ervan. In alle soorten en maten.
    Maar iedereen is van die op speelgoed ogende digitale horloges afgestapt en wat moois gaan dragen.
    Nu gaan we weer naar digitaal speelgoed om onze arm??
    Apple zal wel wat gaan brouwen. Met een Iphone alleen hoor je tegenwoordig niet meer bij de happy few. Dus nu krijgen we de watch….zichtbaar…en je kan zeggen….ik heb iets van Apple haha.
    Doe mij maar een mooi analoog horloge.

  41. @Arjen: Die posting hadden we hier ook al besproken (en wordt in bovenstaand artikel ook nog een keer genoemd).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.