Reacties voor: Gebruikers boos over iWork Numbers-update (iOS): ‘Valt niet mee te werken’

De Numbers 3.1-update leidt tot frustratie bij gebruikers. Invoeren van getallen gaat veel moeizamer en de interface is onduidelijker geworden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Werkt bij mij nog prima!

  2. Mee eens. Popup menu verdwenen moet nu steeds op cel drukken, dus meer handelingen.

  3. Wat ik vooral mis is het handige toetsenbord om een datum in te vullen. Met één druk op de knop had je de huidige datum en met nog een paar drukken kon je het eenvoudig aanpassen.

    Nu moet je voor de huidige datum eerst een menu openen en om het aan te passen moet je de cel editen. Niet handig. Ik hoop dat ze dit weer terug gaan draaien.

  4. Het eerste dat ik doe bij een nieuw iOS device is het uitschakelen van de automatische app updates. Ook direct een pro-tip voor iedereen, daar je er dit gedonder mee voorkomt.

  5. “Ook kun je historische informatie over je aandelen toevoegen aan je spreadsheets. Makkelijk als je je winst uit Apple-aandelen wilt bekijken” – Lekker belangrijk. Dat is voor misschien 1% van de gebruikers relevant. Wat een focus…

  6. Wat ook onhandig is: als de cel die je bewerkt meer tekst bevat die erin past (de tekst loopt naar rechts door) en je wilt daarna de cel direct rechts ernaast bewerken dan kon je voorheen gewoon op “de plek” van die cel drukken. Dit werkt niet meer, nu moet je eerst op een cel links of boven of onder drukken en dan pas de cel rechts ernaast

  7. @Desley: Hoezo het werkt nog prima???? Ik geloof niet dat u met Numbers werkt.
    Ik werk er dagelijks heel intensief mee en als u dat ook zou doen dan zou u net zoals ik tot het besluit komen: het trekt op geen kl…. .

  8. Ik vindt het direct typen in een cel wel handig en logisch ipv boven in een balk typen

  9. @Wiknie: Heb nooit het gevoel gehad dat ik buiten een cel aan het typen was. Nog beter: ik typte binnen de cel en kon makkelijk van de ene naar de andere cel via mijn toetsenbord. Nu moet ik telkens op de cel zelf gaan drukken. En meer: iOS herkende direct wat er in de cel moest staan: een getal, tekst of datum/tijd. Dat is er nu niet meer. Nu ervaar ik enkel dat ik stomvervelende irritante handelingen moet uitvoeren om mijn werk gedaan te krijgen.

  10. Dat wordt dus voor mij voorlopig niet updaten. Als ik het zo hoor zijn juist functies die ik iedere dag gebruik er uitgehaald. Zoals makkelijk datum van vandaag invullen en dat hij automatisch herkent of er tekst om getallen in een cel komen te staan. Zonde Apple, het werkte toch prima.

  11. Gewoon net als iedereen Excel gebruiken en niet zo zeuren. Nmbrs op ios pfffttt.

  12. Origineel geplaatst door Emeel
    Gewoon net als iedereen Excel gebruiken en niet zo zeuren. Nmbrs op ios pfffttt.

    Deze update is bagger maar Excel nooit van ze never niet!

  13. Origineel geplaatst door Emeel
    Gewoon net als iedereen Excel gebruiken en niet zo zeuren. Nmbrs op ios pfffttt.

    Origineel geplaatst door Nick Seamore
    Deze update is bagger maar Excel nooit van ze never niet!

    Tsja, als je op een eiland woont en nooit met niemand anders office bestanden hoeft uit te wisselen is dat misschien nog een mogelijkheid. Voor professioneel gebruik is MS Office (incl. Excel) echter gewoon de de-facto standaard, en iWork biedt véél te weinig compatibiliteit om een serieuze optie te zijn.

    Trouwens niet alleen met MS-office en LibreOffice maar notabene zelfs eerdere versies van iWork zelf, dat was het begin van het einde. Als je bestanden al niet meer tussen Apple apparaten onderling kunt uitwisselen vervalt elk bestaansrecht van een proprietary formaat en app(suite) 😡

  14. Origineel geplaatst door Erik
    @Wiknie: Heb nooit het gevoel gehad dat ik buiten een cel aan het typen was. Nog beter: ik typte binnen de cel en kon makkelijk van de ene naar de andere cel via mijn toetsenbord. Nu moet ik telkens op de cel zelf gaan drukken. En meer: iOS herkende direct wat er in de cel moest staan: een getal, tekst of datum/tijd. Dat is er nu niet meer. Nu ervaar ik enkel dat ik stomvervelende irritante handelingen moet uitvoeren om mijn werk gedaan te krijgen.

    Als ik op return druk springt hij naar de volgende cel

  15. Bij mij werkt alles nog prima na de update. De beschreven problemen heb ik niet.

  16. ik gebruik het dagelijks en het is voortaan een ramp!

  17. Als dit de problemen zijn waar men over klaagt, dan hebben we het toch maar goed met zijn allen.

  18. Origineel geplaatst door Emeel
    Gewoon net als iedereen Excel gebruiken en niet zo zeuren. Nmbrs op ios pfffttt.

    Origineel geplaatst door Nick Seamore

    Deze update is bagger maar Excel nooit van ze never niet!

    Dan woon je zeker op een onbewoond eiland, waar je nooit office-dcumenten met anderen hoeft uit te wisselen? 🤔

    MS-Office is de dé-facto standaard, of je het nou leuk vindt of niet. En iWork biedt domweg onvoldoende compatibiliteit om toch betrouwbare uitwisseling mogelijk te maken. Trouwens ook te weinig compatibiliteit met eerdere versies van zichzelf 😖 Dát was voor mij afhaakreden nr. 1, járen geleden al.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.