Reacties voor: Waarschuwing voor Nuki-deurslot: ‘Eenvoudig te openen door inbrekers’

Pas snel de standaardinstelling aan
Het televisieprogramma Kassa geeft een waarschuwing voor het Nuki-deurslot. De standaardinstelling maakt het voor inbrekers heel erg makkelijk om binnen te komen. Heb je zo'n slot, pas dan je standaardinstelling aan.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik heb dit maanden geleden al gemeld bij Nuki, is niks mee gedaan.

  2. @Michel: Doen ze nu ook niet. Staat ook in het artikel. Nuki is niet van plan om het aan te passen qua ontwerp, maar gaat wel een nieuwsbrief sturen naar bestaande klanten om te adviseren bluetooth pairing uit te zetten.

  3. Ik was van plan om dit te kopen, maar nu ik dit lees en er over nadenk, is dit wel makkelijk “te kraken”
    Je laat iemand binnen, die drukt op die knop en koppelt zijn eigen toestel…
    Slecht bedacht…

  4. Kwam mij toch wat overdreven over. Voor de test was een speciaal geprepareerde stang gebruikt waar de afmetingen precies van moeten kloppen. Per woning zal dat dus verschillen. Theoretisch kan het dus misgaan, praktisch zal er zo echt niet zomaar ingebroken worden.

  5. Het is toch sowieso niet verstandig om bij aanschaf van dit soort spul (sloten / routers) om je standaard instellingen onaangepast te laten?

  6. Huh, wat ingewikkeld, het is veel simpeler; als je met een stok bij de knop kunt, kun je door op de knop te drukken gewoon de deur open laten gaan.

  7. (Red.) Blogpost van Nuki toegevoegd.

  8. Origineel geplaatst door Marco
    Huh, wat ingewikkeld, het is veel simpeler; als je met een stok bij de knop kunt, kun je door op de knop te drukken gewoon de deur open laten gaan.

    Wilde ik net zeggen

  9. Dit kan je in de instellingen uit zetten.!

  10. Zwaar overdreven item. Niet zo eenvoudig als Kassa laat zien. Ergens raampje intikken zal eerder gebeuren en nog steeds zijn niet alle ruiten van bullitproof glas.

    Vraag een slotenmaker. Van minstens een gelijk aantal huizen is minstens even makkelijk het slot open te krijgen.

  11. Origineel geplaatst door Marco
    Huh, wat ingewikkeld, het is veel simpeler; als je met een stok bij de knop kunt, kun je door op de knop te drukken gewoon de deur open laten gaan.

    Wel als je buiten een normale deurhendel hebt, niet als je buiten een vaste deurknop hebt.

    Eerst wat definities, want mensen halen dit door elkaar:

    Vergrendelen: Deur op slot doen.
    Ontgrendelen: Deur van slot halen, maar niet open doen.
    Openen: Deur fysiek openen.

    Ik heb buiten een vaste deurknop. Daarmee kun je de deur niet openen als het slot ontgrendeld is.

    Default setting van de nuki is dat als je op de nuki-knop drukt, dat hij van slot gaat of weer op slot gaat (een toggle).

    Zeker als je een hendel hebt waarmee je van buiten de ontgrendelde deur kunt openen, dan zou je de de nuki-knop moeten herprogrammeren, zodat je de deur ermee enkel op slot doet. Er zit een grote ring om de nuki-knop waarmee je makkelijk de deur kunt ontgrendelen (en vergrendelen). Je bent dan veilig tegen mensen die van buiten met een stok of ander voorwerp op de nuki-knop drukken.

    Uiteraard zet je ook de pairing functie van de nuki-knop uit. Alleen jij kunt dan nog mensen toevoegen aan de nuki.

    Persoonlijk gebruik ik de nuki-knop zelden tot nooit. Ik doe alles met siri, of de app op mijn apple watch of iphone. Bovendien heb ik de nuki ingesteld om ‘s avonds automatisch te vergrendelen. Als ik ‘s ochtends de deur wil ontgrendelen draai ik gewoon aan de nuki-ring.

    Met deze instellingen is de boel veilig en het gemak is echt super. De schoonmaakster mag er alleen op bepaalde dagen en tijden in. Ze heeft geen sleutel (en onze sleutels die binnen liggen zijn echt niet na te maken) dus er kan nooit een sleutel worden gedupliceerd.

    Nuki zou de meldingen kunnen verbeteren, door meldingen naar de hoofdeigenaar van het slot te sturen wanneer bepaalde mensen de nuki gebruiken (bijvoorbeeld de schoonmaakster). En natuurlijk zouden ze nieuwe gebruikers in de app moeten adviseren deze zaken beter in te stellen bij de installatie van de nuki. Gemak mag niet voor veiligheid gaan, zeker niet op een slot.

  12. Wat een onzin. Ik nodig iedereen bij mij thuis uit om dit te komen proberen. Als het je binnen 10 minuten lukt om met deze methode (vanaf de buitenkant zonder zicht op de knop) 5 seconden lang de Nuki in te drukken krijg je een vooraf door jou kiezen bedrag in contanten. Als het je niet lukt betaal je hetzelfde bedrag aan mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.