Reacties voor: Nuance stelt spraakherkenning open voor andere iOS-apps

Nuance heeft een SDK beschikbaar gesteld voor het gebruik van spraakherkenning in apps van derden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Dus ook in het nederlands?

  2. Het concept is mooi, als de praktijk ook zo is krijgen we daarlijks contacten register waarbij je de naam spreekt en hij wordt gebeld, iets wat in de blackberry al aanwezig was. Of musicplayer app die op voice command werkt.

    Dit is echt goed nieuws !!

  3. Origineel geplaatst door Dhr. A
    Het concept is mooi, als de praktijk ook zo is krijgen we daarlijks contacten register waarbij je de naam spreekt en hij wordt gebeld, iets wat in de blackberry al aanwezig was. Of musicplayer app die op voice command werkt.Dit is echt goed nieuws !!

    Houdt je home button eens een paar seconden in voor de gein… Dit kan namelijk al. Dit gaat erom dat voice to text mogelijk is. Ideaal wanneer je lange berichten wil typen en deze even snel inspreekt en vice versa.

  4. @Dhr. A: onder welke steen heb jij gezeten? De iPhone ondersteund al een flinke tijd spraakherkenning als voicedailing en ook om de muziekspeler de controleren. Dat loopt trouwens niet via internet maar gewoon op de telefoon.

    Ik begrijp niet waarom Google zijn speech-to-text API eigenlijk niet open heeft gezet (of mis ik nu weer iets :-). Blij ben ik er wel mee.

  5. Origineel geplaatst door Patrick
    Origineel geplaatst door Dhr. AHet concept is mooi, als de praktijk ook zo is krijgen we daarlijks contacten register waarbij je de naam spreekt en hij wordt gebeld, iets wat in de blackberry al aanwezig was. Of musicplayer app die op voice command werkt.Dit is echt goed nieuws !!Houdt je home button eens een paar seconden in voor de gein… Dit kan namelijk al. Dit gaat erom dat voice to text mogelijk is. Ideaal wanneer je lange berichten wil typen en deze even snel inspreekt en vice versa.

    Google Voice Search (onderdeel van de Google Mobile App) kent al zoiets, alleen dat werkt alles behalve perfect. Text-to-speech voor SMS berichten lijkt me ideaal !

  6. @Wouter: Inderdaad, Google Voice Search for Android (wat ik op mn HTC Desire heb) werkt echt heel erg ***! In ieder geval de Nederlandse afdeling, Engels werkt al een stuk beter maar dan moet je wel een goede uitspraak hebben, wat veel Nederlanders dus niet hebben!

  7. Origineel geplaatst door WouterOrigineel geplaatst door PatrickOrigineel geplaatst door Dhr. AHet concept is mooi, als de praktijk ook zo is krijgen we daarlijks contacten register waarbij je de naam spreekt en hij wordt gebeld, iets wat in de blackberry al aanwezig was. Of musicplayer app die op voice command werkt.Dit is echt goed nieuws !!Houdt je home button eens een paar seconden in voor de gein… Dit kan namelijk al. Dit gaat erom dat voice to text mogelijk is. Ideaal wanneer je lange berichten wil typen en deze even snel inspreekt en vice versa.Google Voice Search (onderdeel van de Google Mobile App) kent al zoiets, alleen dat werkt alles behalve perfect. Text-to-speech voor SMS berichten lijkt me ideaal !

    text-to-speech kan ook al via de voiceover functie als ik me niet vergis instellingen>algemeen>toegankelijkheid>voiceover hiermee kan je alles laten uitspreken

  8. Text-to-Speech is de volgende stap in de richting van innovatie op smartphonegebied. (Vind ik dan) Zowiezo zal apple wel als eerste mee komen.

  9. Mensen hadden jaren geleden al Dragon dictation op hun pc, maar wie denkt dat je even wat zegt en het dan wordt getypt komen waarschijnlijk bedrogen uit.

    Je moest destijds het pakket trainen om aan je stem te wennen, anders kreeg je een soort van geheimtaal getypt.

  10. Haha, had het hier met een klasgenoot van mij over vorige week. Ik gebruik spraakbediening vaak als ik op de fiets zit en iemand wil bellen en/of wil weten hoe laat het is.

    Dus het leek ons vet als je bijv. zegt open Nu app en dan gewoon het nieuws aan je laat voorlezen.

    Dit soort dingen lijken mij heel vet!

  11. Ik heb dat Nederlandstalige dragon naturally speaking op de pc en dat werkt als een trein.
    95-99% van wat ik inspreek komt foutloos op het scherm. Hij doet ook gelijk een spellcheck enzo. Dat trainen duurt heel kort, na een kwartier voorlezen gaat het al heel goed.

    Ik vraag me alleen af waarom ze zulke goed functionerende techniek nu gratis gaan delen.
    En waarom nuance niet in de nl-appstore te vinden is terwijl de technologie dus wel in het NL bestaat.

  12. Eindelijk babbelen tegen de telefoon vooral leuk als je weinig vrienden hebt.

  13. Ja klopt, dat alles is er wel, maar niet op de 3G

  14. Weet iemand of een van die 8 beschikbaar gestelde talen NL is? Ivm hoe snel Nederlandse spraak naar text op de iphone er zou kunnen zijn…

  15. Dragon Naturally Speaking heb ik 7 jaar geleden succesvol gebruikt.

    Technology wat werkt. Ik kijk er naar uit als het ook daadwerkelijk beschikbaar is op de iPhone.

    Lekker in de auto een smstje inlezen. makkelijk.

  16. @Sander Alkemade: ik begrijp dat je als ontwikkelaar recht hebt op 1 sessie tegelijkertijd. De voice servers moeten zich inregelen op jouw stem. Het is dus niet gratis, er zit een licentiemodel achter, behalve voor de ontwikkelaar zelf… vooralsnog zal dit in NL wel langzaam gaan denk ik.

  17. @Dhr. A:
    Reeds allemaal mogelijk met Voiceactivator (JB)

  18. @Sander Alkemade:

    Ik heb ze gemaild, ze zijn er mee bezig. Helaas geen verschijningsdatum gekregen

  19. @Jan:
    Heb ze gemaild, ze zijn bezig maar geven niet aan wanneer de NL-versie verschijbt

  20. @marcel:
    Betaal r met liefde voor. Loop al drie jaar te vloeeken op dat touchscreen toetsenbord, argh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.