Reacties voor: Dit is de Apple Watch-app van NU.nl [Video]

In gedetailleerde animaties en video is te zien hoe de Apple Watch-app van NU.nl er waarschijnlijk uit gaat zien. Met de Nu.nl app voor Apple Watch lees je nieuws vanaf je pols.
Lees het complete artikel → Dit is de Apple Watch-app van NU.nl [Video]
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Leuk dat ze ermee bezig zijn maar zit op dit moment meer te wachten op update met support voor native iPhone 6 Pus resolutie…

  2. Ik vind het er nutteloos uitzien!

  3. Nu.nl mag ook eens een update voor de iphone 6/6 uitbrengen.

  4. Prachtig!!
    Zo kan je zien dat het een goede aanvulling is op de iPhone, voor snel nieuws tussendoor.
    Ik kan haast niet wachten!!!

  5. Leuk dat Nu.nl anticipeert op de Apple Watch, maar voor mij laat het alleen maar zien waarvoor je de Apple Watch niet nodig hebt. Om één headline te kunnen lezen en dan met moeilijk scrollen de rest van het berichtje te lezen? Dan pak ik toch liever even mij iPhone en zie in één klap het hele bericht. Hoogstens de notificatie kan handig zijn. Voor de rest doet het me erg denken aan de Seiko Message Watch, die in 1995 korte nieuwsberichtjes via radiofrequentie liet zien.

  6. De iWatch (moet nog even wennen aan de naam Apple Watch) zie ik als een absolute toevoeging van t mobiel.

    Even de pols draaien en kijken wat er in de wereld gebeurd.

    Even de pols draaien en kijken wat voor notificatie je hebt ontvangen.

    Ziet er in t openbaar wellicht iets socialer uit dan continu naar je mobiel staren.

    Daarnaast heb ik t nog niet eens over de gezondheidsaspecten waar de iWatch op gaat focussen.

    Voordat de iPad kwam zei ik (en vele mensen met mij) ach, ik heb toch een laptop, wat moet je met dat ding.

    Ik (watch) er naar uit 🙂

  7. @iCulture
    Ik meen laatst op jullie (of een van jullie medewerkers) twitterpagina gelezen te hebben dat Nu.nl met een update komt voor hun iOS app, waarmee het mogelijk is om via het ‘berichtencentrum’ nieuws te lezen. Is er bij jullie al meer bekend over de release datum van deze update?

  8. @fgeer: Benieuwd wat je dan anders zou doen.. Alle suggesties zijn welkom!

    @Dimitri: @Tim: we komen met een compleet nieuwe iOS app en zitten nu in de afrondende fase. Ik verwacht eind februari met de grote update in de App Store te staan :)!

    @macaanzee: De designrichtlijnen van Apple laten helaas op dit moment nog niet veel toe.. Heb je suggesties voor andere functionaliteiten? Wat zou jij doen?

  9. @Jorik: is het ook mogelijk dat gebruikers de app testen via Testflight?

  10. Ik vind het ook enigszins overbodig, maar het past natuurlijk wel bij de fastfood-mentaliteit t.a.v. nieuws tegenwoordig, waar Nu.nl aan meedoet. Dan hebben veel gebruikers waarschijnlijk ook al genoeg aan het lezen van headlines.

    Ik moet ook zeggen dat ik het design erg lelijk vind. Dat had nog een stuk simpler gekund.

  11. @Robin: Zeker. Stuur je mailadres naar jorik@nu.nl. Ik zorg ervoor dat je wordt toegevoegd.

    @KALLT: Wat vind je lelijk? De zwarte versie, witte versie of allebei? Hoe zou je het anders doen?

  12. Doet mij denken aan het vroege wappen op mijn Nokia. Veel te beperkt en voegt niks toe boven het uit mijn zak toveren van de iPhone. Het is in mijn ogen gezochte functionaliteit voor een medium dat eigenlijk nog geen richting heeft. Het is niet sneller en qua usability stukken minder. Het ontstijgt voor mij nog lang niet het wannahave gadget gehalte. Ik hoop dat het medium zijn richting nog kan vinden, dit is het in mijn ogen niet.

  13. Ik geloof mijn ogen niet. Dit is het slechtste ontwerp van een Apple Watch app die ik tot nu toe heb gezien. Sterker nog volgens mij zijn er NU.nl artikelen gewoon gecopy-paste over het scherm van het horloge. De toegevoegde waarde van het horloge is juist dat het nieuws op een heel andere manier gebracht moet worden naar de gebruikers. Daar zit de innovatie en NU.nl (Sanoma) kan ons altijd bellen als ze willen weten hoe….

  14. @Jorik: Geweldig dat je actief op dit forum ideeën en reacties ophaalt. Zouden meer ontwikkelaars moeten doen.

  15. @Arjan Dost: Moet ik wel weten wie “ons” is..

  16. @joost: Thanks!

  17. Ziet er mooi uit! Alleen de zwarte weergave vind ik niks aan.

  18. Nu.nl kan zich beter richten op “slimme” notificaties voor de Apple Watch. De Apple watch is immers niks meer dan een verlengstuk van je iPhone. Een complete App ontwikkelen lijkt mij verspilde moeite en tijd.

  19. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  20. @Jorik:
    Ik denk dat jullie met deze app de plank volledig misslaan. Zonder iPhone werkt hij al niet, dus heb je je iphone gewoon in je zak, dus kun je die er ook gemakkelijk uithalen, dus lees je het volledige artikel beter en sneller dan het gescroll via je watch. De Apple watch moet iets toevoegen en niet een kreupele versie worden van je iphone op een piepklein schermpje. Ga op zoek naar nieuwe functionaliteit, deze apps zijn gewoon zonde van de tijd en moeite! Je kunt bijvoorbeeld beter een soort ‘lichtkrant’ maken waarbij het nieuws snel in grote letters over je schermpje ‘glijdt’, of de techniek oppakken om individuele letters 1 voor 1 groot op je schermpje elkaar afwisselen in in te stellen tempo. Op die manier kun je op unieke wijze heel snel een bericht lezen. Voor dit soort toepassingen leent de Apple watch zich prima, maar niet voor een kleine mini micro kopie van een app… IMHO

  21. @Jorik: Als jullie nog beta testers zoeken met iPhone 6 Plus hoor ik het graag 🙂

  22. @Jorik:
    Nog even naar aanleiding van mijn bovenstaande reactie:
    Kijk eens naar dit soort apps SprintReader’ van Robert McBride ter inspiratie om te zien wat ik bedoel.

  23. @Knarf: Goed dat je dit noemt en dit zien we ook zeker als optie! Het antwoord op de vraag of Apple Watch dit zal ondersteunen, hebben wij nog niet gekregen.

  24. Bij het zien van deze video is meteen bevestigd wat ik al dacht. De apple watch is een totaal overbodige gadget. Dit is de eerste keer dat ik negatief ben over iets wat Apple uitbrengt. Daarmee bedoel ik dat ik het werkelijk een extreem slecht idee vind en puur een gadget is voor de echt gadget liefhebbers. Maar het is een nutteloos en overbodig ding.
    Ik denk zelfs dat Steve Jobs nooit met een Apple horloge was gekomen.
    Die zou zich bezig hebben gehouden met ontwikkeling van nieuwe dingen en niet met verschillende versies van een iphone bouwen…

  25. Die batterijduur vind ik prut. http://www.applespot.nl/68319/apple-watch-batterijduur/

    Dat, in combinatie met het gegeven dat je de watch eigenlijk niet standalone kunt gebruiken maakt dat ik vooralsnog geen interesse heb. Ik ben benieuwd of dit geen misser gaat worden van Apple.

  26. Heel leuk, maar misschien zou het beter zijn als ze zich even focussen voor iphone 6 en 6 optimalisatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.