Reacties voor: NS test oplaadpaal voor smartphones op Rotterdam Centraal

De Nederlandse Spoorwegen test een oplaadstation voor smartphones en andere telefoons op station Rotterdam Centraal.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. Liever voldoende stopcontacten in alle treinen!

  2. Was een kluisje met een USB poort ( of een 30 pin kabel en micro USB) niet een beter idee geweest? Of nog beter gewoon bij iedere stoel in de trein een USB poort ( dus ook inde 2de klaa NS…)

  3. Ja, erg dom idee van de NS. Zit je met allemaal mensen die heel lang stil moeten zitten in de trein en schreeuwen om extra service. Ga je ze BUITEN die trein, op de plek waar ze kort mogelijk willen zijn een oplaadpunt geven. Wifi en USB-stopcontacten in de trein zijn logisch. Op stations onzinnig.

  4. @jeroen Hatenboer: Er zijn m.i. voldoende stopcontacten in de trein. (1e klas van de nieuwere treinstellen, daarmee is NS al ongeveer 10 jaar aan de slag).

    Dat niet iedereen een stopcontact tot zijn beschikking heeft is ook logisch, dan zou de stroomrekening voor de NS veel groter worden. 1e klas passagiers betalen ruim 50% meer dus die krijgen wat meer luxe.

    Wat ik niet begrijp in het artikel is de opmerking dat er slechts 40 mensen gebruik van gemaakt hebben in de eerste week.

    In een stationshal staat er opeens een automaat, uiteraard heeft iedereen tijd en belangstelling om dat eens goed te onderzoeken. Er is geen reclame gemaakt voor dat ding en er staan ook geen gigantisch grote borden bij. Volgens mij is 40 gebruikers dan toch nog best heel veel.

  5. Ik stond afgelopen week twee keer voor dit oplaadpaaltje, maar het B gedeelte was stuk waardoor ik mijn iPhone niet kon opladen en veilig kon wegleggen.

    Wel aangekaart, maar ze hebben het nog niet verholpen…
    Goed idee, dat wel.

  6. Er moet een verschil blijven tussen 1e en 2e klas. Wil je je telefoon oplAden in de trein simpel koop een upgrade of een 1e klas kaartje.

    Wees blij dat ns een keer iets probeert te doen voor haar klanten ipv het bedrijf steeds af te zeiken

    En je kan tegenwoordig bijna voor alle telefoons een extra accu of spoort gelijk kopen ๐Ÿ™‚

  7. En vergeet niet dat de NS dan elke week de USB poorten kan gaan vervangen omdat vandalen sleutels e.d. erin gaan stoppen om het maar stuk te maken.

  8. Staat al een paar jaar op Leiden CS, maar dan betaald

  9. Origineel geplaatst door joerie
    extra accu of spoort gelijk kopen

    …spoort, leuke typo ๐Ÿ˜‰

  10. Kun je mooi tenminste je telefoon nog gebruiken als je weer wacht op de trein doe weer eens vertraging heeft.

  11. Origineel geplaatst door joerie
    Er moet een verschil blijven tussen 1e en 2e klas. Wil je je telefoon oplAden in de trein simpel koop een upgrade of een 1e klas kaartje.

    Mag hopen dat dit niet het verschil moet uitmaken tussen 1e en 2e klas

  12. Origineel geplaatst door Frits
    Mag hopen dat dit niet het verschil moet uitmaken tussen 1e en 2e klas

    nja heb paar keer 1e klas mogen reizen. De stoelen zitten lekkerder (en zijn breder en meer beenruimte. Daarnaast vind ik het persoonlijk ook logisch dat stroomvoorziening ook voor 1e klas moeten blijven.

    Gewoon om het verschil groter te maken. Mja ik heb makkelijk praten aangezien ik nu amper tot niet meer hoef te treinen. En voorheen ging ik regelmatig 3 uur reizen met de trein en toen had ik liever ook een 1e klas kaartje. Maar goed verschil moet er wezen

  13. @joerie: Ik woon zelf in Denemarken en in alle gedeeltes van de trein zijn stopcontacten aanwezig. Zelfs in de beruchte IC4 treinen zitten er 2 stopcontacten tussen de stoelen.

  14. Dit ding is schadelijk voor telefoons. Het is een snellader. Niet gebruiken mensen!!! Wel dom dat ze een snellader gebruiken die schadelijk voor de telefoons is. En een smartphone kost ook niet weinig tegenwoordig. Slaat nergens op dit en het is ook nog lelijk. Net een koelkast

  15. Origineel geplaatst door Frits
    Mag hopen dat dit niet het verschil moet uitmaken tussen 1e en 2e klas

    Nee hoor. Als je eerste klas reist ben je sneller op je bestemming.

    Zou ook zeggen dat USB-poorten in treinen handiger zijn maar goed ff wat juice voor een belletje is natuurlijk wel praktisch.
    Daarnaast: wij willen zo kort mogelijk op een station blijven maar daar denkt de ns heel anders over!!

  16. Origineel geplaatst door bestbier
    @joerie: Ik woon zelf in Denemarken en in alle gedeeltes van de trein zijn stopcontacten aanwezig. Zelfs in de beruchte IC4 treinen zitten er 2 stopcontacten tussen de stoelen.

    In de ICE ook in Duitsland en Nederland

  17. Dacht aan de titel af te lezen dat je nu eindelijk je NFC chip op kon laden met reistegoed… Bummer!
    Zijn hier nu al eens plannen voor of wat?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.