Reacties voor: NRC Reader fors duurder na iOS 7-update

NRC Reader voor de iPhone en iPad is vernieuwd met iOS 7-uiterlijk en een forse prijsverhoging. Een abonnement kost nu 14,99 euro per maand.
Lees het complete artikel → NRC Reader fors duurder na iOS 7-update
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Mooie update, maar 15 euro heb ik er toch echt niet voor over. 5,99 vond ik een prima en eerlijke prijs.

  2. Ben benieuwd of de kwaliteit van de artikelen ook met factor 3 is toegenomen…

  3. Vanaf de eerste dag had ik een abonnement op Reader, daar stop ik nu mee. Deze prijsverhoging gaat alle perken te buiten. Met veel plezier lees ik verder in VK Select.

  4. Eén woord, graaiers !

  5. Ze zullen het geld wel nodig hebben om het draaiende de kunnen houden, anders zouden ze het nooit met een factor 3 hebben verhoogd. Echter gaat ze dit ook heel erg veel klanten kosten.

    Zelf denk ik maar zo, als ik al het nieuws al gratis krijg, waarom dan nog betalen? Ja, het is vaak kwalitatief wat beter, maar om voor dat beetje verschil nu 15 euro in de maand neer te leggen :S

  6. Voor mij (en ik denk de meesten) geen reeele prijs. Jammer.

  7. @Hans: Voor bestaande abonnees verandert er niets aan de prijs, je blijft als lezer van het eerste uur dus gewoon 4,49 betalen.

  8. Mooi verhaal, het onderzoeken van modellen maar daar heb je andere test opties voor. Neem bijvoorbeeld eens contact op met een lezer, die is per slot van rekening de klant. Mede door hier geen gebruik van te maken lijkt het mij dat NRC de kosten niet onder controle heeft en het interne digitale debat bij de krant aan het verliezen is. Blijkbaar is het de chef papier die weer aan de macht is:-)

  9. @Wieland: Ik had mijn abonnement via de Appstore, niet via NRC. Mijn prijs is nu wel gestegen.

  10. Zonde. Na mijn update is het niet meer gratis.
    Op 23 februari een proefabonnement afgesloten (gratis) dat 4 weken zou duren. Tot vanochtend gratis gebruik van kunnen maken.

    15 euro per maand is best veel, even kijken naar de alternatieven en de kosten daarvan.
    VK select is toch minder interessant. 15 euro per maand is best prijzig ivm de krantenabonnementen.

  11. Onze vriendelijke vriend Wardje geeft helemaal geen antwoord op jullie vraag. Hij lult er gewoon keihard omheen. Heb dan gewoon de ballen om te zeggen waarom de prijs verhoogt is, ook als dat enkel en alleen is dat ze meer willen verdienen.

  12. Nu net zo duur als NRC Next abonnement. De hele krant dus!
    Tip: ga niet je NRC Reader app updaten, doe een in-app purchase voor het oude tarief en je kunt er iig 1 jaar tegenaan voor ‘maar’ €60 per jaar

  13. Om NRC een kwaliteitskrant te noemen gaat mij iets te ver!

  14. De hele NRC kost digitaal €24,50 per maand. Dan heb je dus alle artikelen. Bizar om dat voor een kleine selectie €15 per maand te vragen.

    Overigens is NRC Opinie (zelfde idee als reader, maar dan met opinieartikelen uit dezelfde krant) recent gestopt.

    @Ger: en ja, NRC is weldegelijk een kwaliteitskrant.

  15. De NRC is de laatste jaren qua digitale verspreiding zo ontzettend stuntelig bezig. De NRC-app is totaal niet fijn in gebruik en benut de mogelijkheden en het gebruiksgemak van mobiele apps niet. Bijna elke nieuwswebsite heeft een betere app of mobiele website, de NRC loopt naar mijn mening hopeloos achter.

    De NRC Reader bleek daarentegen veelbelovend, maar daar koos de redactie dan voor het absurde beleid om zelfs bestaande abonnees extra te laten betalen, met een prijs die nu al zelfs de reguliere abonnementsprijs nadert (terwijl je een hele beperkte selectie krijgt). Daar komt ook nog bij dat de NRC Android en andere systemen vrijwel volledig links laat liggen en steeds maar met dezelfde smoezen op komt draven (iOS ‘eerst’, ‘experiment’). Ik vind het schandalig hoe een zichzelf kwaliteitskrant noemende uitgever de mogelijkheden zo onbenut laat.

    Als het naar mij zou gaan, zou ik de NRC Reader als standaardapp laten fungeren en alle artikels voor abonnees beschikbaar stellen, waarbij misschien een goedkoper abonnement voor geselecteerde artikelen kan worden behouden. Maak deze app universeel (nu alleen voor iPad) en besteedt aandacht aan Android en Windows Phone.

  16. Ha @Hans, ik hoop dat je nog niet gestopt bent met het abonnement, want bestaande abonnees houden namelijk de originele prijs. Uiteraard ook via iTunes.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.