Reacties voor: NRC Handelsblad HD korte tijd in de App Store

NRC Handelsblad was vandaag korte tijd in HD-uitvoering te vinden in de App Store. De app kostte €1,59 en was ook voor offline lezen, abonnees en kopen van losse nummers.
Lees het complete artikel → NRC Handelsblad HD korte tijd in de App Store
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. heb deze app er al een paar weken opstaan….

  2. Zelfde als bij de Volkskrant dus. Vind het niet echt toegevoegde waarde hebben ten opzichte van het lezen van de krant in originele opmaak via Press Reader.

  3. Nu NRC Next nog. Begint nog eens ergens op te lijken met Nederlandse apps.

  4. Ik vind het geweldig nieuws, alleen jammer dat de app nu weer verdwenen is uit de store…

  5. Tja, dit lijkt een behoorlijke scoop! Een van de meest gehoorde wensen die we doorkrijgen: de volledige pagina’s in hoge resolutie kunnen bekijken. Zijn we wel mee bezig, maar is nog niet af.

    Maar nee, het is een foutje geweest. Deze versie van de app is een hele oude versie, van ver voor de release van de huidige app.

    Als we nieuwe features in de app stoppen, zullen we dat via updates van de huidige doen. Gebruikers krijgen automatisch een melding over een nieuwe versie.

    En nrc.next? Die zal wel als aparte app beschikbaar komen. Nog even wachten.

  6. lees de krant nu een paar weken alleen nog de op Ipad en sinds vandaag ontvang ik de papieren versie niet meer. Scheelt 120,- per jaar (1e jaar 150,-)

    Geef zelf overigens de voorkeur om de krant in de ‘webvorm’ te lezen, zie het nut er niet van in om het als hoge resolutie pdf te lezen. Das digitaliseren van oude zooi.

    NRC medewerker vertelde me deze week dat NRC eraan werkt de app interactie en multimediaal te maken. Dan boeit die oude weergave helemaal niet meer. Ben benieuwd.

  7. De basis voor deze applicaties (net als bij Trouw en de Volkskrant) is hun digitale web-krant. Die zijn niet echt bedacht voor iPhone en iPad. Dat navigeren door de krant via lage resolutie afbeeldingen van krantenpagina’s is toch een beetje suf. Je wilt inzoomen. Plus je schakeld voordurend tussen weergaven van 1 pagina en weergave van 2. Bij die laatste variant zijn de pagina’s voor navigeren vaak onbruikbaar. Te kleine tekst. En die smalle NRC-schermpjes bij een artikelweergave op de iPad. Rare keuzes.

    Ik hoop dat NRC snel met een op maat ontwikkelde applicatie komt die werkelijk is bedoeld om te lezen op een touch-screen… en die goedbedoelde in Oostenrijk ontwikkelde apps in het archief zet.

    Ben heel benieuwd naar de toekomstige iPad applicatie van The Guardian (qua kranten-app op de iPhone het beste wat er is).

  8. Ik vind de NRC app zoals’ie nu is een voorbeeld van hoe het niet moet. Waarom niet gewoon de krant gewoon inzoomen in hoge resolutie. Ik hoop dat de HD versie dit oplost want dat achterlijke popup window is waardeloos.
    Je kan nu ook niet op grafieken/foto’s inzoomen.. handig als je statistieken wilt zien.. not..

  9. Ik heb deze app vandaag meerdere malen gepoogd te downloaden, helaas kreeg ik elke keer een foutmelding.

  10. De huidige NRC app is schandalig slecht! Artikelen slecht te lezen, font niet instebaar, afbeeldingen/foto’s slecht zichtbaar.
    Je zou zeggen met de terug lopende verkoopcijfers dat men hier volop in springt. Al die mogelijkheden die dit platform biedt. De kans om een nieuwe doelgroep aan te boren.
    En al die tijd die ze hebben gehad om over het concept na te denken…
    Wat dat betreft kunnen onze uitgevers veel leren van de Amerikaanse, denk aan WSJ of NYT of zelfs USA Today.

  11. @Onno:

    Origineel geplaatst door Onno
    Zelfde als bij de Volkskrant dus. Vind het niet echt toegevoegde waarde hebben ten opzichte van het lezen van de krant in originele opmaak via Press Reader.

    Helemaal mee eens, daarnaast is het abonnement systeem van Press Reader ook wel helemaal top. 9 dollar per maand voor 31 kranten. Dan mag je zelf kiezen welke (vd 1500) krant je wilt lezen en op welke dag tot 31 stuks per maand. Meer mag ook maar dan moet je weer wat bijbetalen. Maar dan kun je ervoor kiezen op zondagen eens een andere krant te lezen. Zeker omdat er hier bijna geen kranten zijn op zondag.

  12. @Kafaffle:
    Heb je wel ingelogd met een abonnement? Anders krijg je alleen een preview te zien, die is niet bedoeld om te lezen…

    Ik vind de app prima werken, alleen nog totaal niet multimediaal…

  13. @Marc:
    Uiteraard, heb er zelfs een proef abbo voor genomen! Wat je zegt het werkt wel maar daar is dan ook alles mee gezegd.
    Je leest het artikel in een niet zelf te definieren tekst blok met vervelende afmeting. De grafiekjes etc worden in dit vak uitermate klein weergegeven zodat ze niet bruikbaar zijn.
    Heb je de app van de WSJ al geprobeerd? Artikelen schermvullend, rustige en mooie layout, instelbare fonts etc.

  14. @Kafuffle:
    Eens dat de standaard weergave irritant is, maar rechtsboven is een knop om het in een andere weergave te zetten en die vind ik wel handig (wat ze hierboven ‘een soort webweergave’ noemen

  15. Iemand enig idee hoeveel MB individuele krantennummers zijn bij NRC app of via Pressreader?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.