Reacties voor: NPOMG laat zien dat een Uitzending Gemist-app voor de Apple TV best haalbaar is

De app NPOMG laat zien dat een Uitzending Gemist-app voor de Apple TV best haalbaar is. Deze proof-of-concept van ontwikkelaar Rachid Finge laat zien dat
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Staat ie nu in de App Store? Beetje onduidelijk dit artikel, leuk verhaal, lekker maken met een app, maar of je er aan kan komen of niet, who knows?

  2. Dat NPO het te kostbaar vindt, kan ik mij goed voorstellen. Vaak vragen bureaus die een app moeten maken, heel veel geld. Wie weet krijgt deze nieuwslezer de opdracht wel nu het dan betaalbaar wordt.

  3. Petje af voor Rachid knap gedaan, hoop dat dit initiatief snel omarmd word !!!

  4. Knap hoor!
    Laat Rachid de officiële App maar maken inderdaad 😀

  5. @MLVC: Het is een proof-of-concept, nog niet in de app store dus. Volgens mij staat het ontzettend duidelijk in het artikel uitgelegd.

  6. Wel een Smart TV-app maar geen Apple TV-app.

    Logic.

  7. Het zou nog leuker zijn als NLZiet ook een app zou maken voor de appletv en dat er met Siri doorheen gezocht kan worden

  8. De NPO vraagt zich af waarom ze de jongere kijkers verliezen.
    Hier moet je als eerste bij zijn. Het is helemaal niet moeilijk of kostbaar om een app te maken.
    Dat laat deze proof of concept zien.
    Nota bene gemaakt door een medewerker van de NOS.

    De NPO ziet Apple, Google en Youtube als vijand.

    Je weet wel waar de jongere kijker wel is!

    Terwijl de PO van Denemarken en Engeland hun producties gewoon op Netflix beschikbaar hebben.
    Gaat ‘onze’ PO een Deense serie ‘Rita’ namaken: ‘Tessa’ (BNN).

    De jongere groep kijkers heeft deze serie op Netflix al lang gezien.

    Gemiste kans voor de NPO.

  9. Zo’n app laten ontwikkelen kost zeker veel geld, zeker als je geen in-house ontwikkelaars hebt (maar dat zijn dan weer prijzige jongens om in dienst te hebben als je niet continue werk voor ze hebt). Ook deze PoC doorontwikkelen tot een volwaardig eindproduct zal nog verrassend veel tijd kosten.

    Ik denk alleen niet dat dat een excuus is om het niet te doen. Richard slaat denk ik de spijker op zijn kop. De keuze van NPO om niks te doen is een duidelijk signaal dat ze het niet begrepen hebben. Apple is op dit moment in de beste positie om in de wildgroei aan Smart TV implementaties een de facto standaard te worden (waar waren “apps” voor de iPhone?). En, ze kunnen dit ook zelf sturen. Uitzending Gemist is een niet te onderschatten factor en een belangrijke troef op de Nederlandse markt. Een Apple TV met UZG zal een stuk beter lopen dan een zonder.

  10. @Richard: het ontwikkelen van een app kan wel heel duur zijn maar je moet het slim spelen.
    Duidelijk is wel dat de NPO hier niet over nadenkt. Het is zoals je zegt: ze verliezen jongere kijkers maar doen niks om ze te bedienen. Jongeren zien weinig in liniaire tv en kijken online.
    Er zit geen visie in hun apps en updates. Er is een app: klaar. Dat zal de gedachten zijn geweest.

    Waar blijft de app waarin je én live tv kunt kijken én uitzendinggemist (met meer dan 10 dagen terug!) én de digitale thema kanalen ziet. Gooi er desnoods een in app aankoop bij dat je voor 5 euro per maand HD streams krijgt en klaar!

  11. Als je de uitzending gemist app bekijkt op de ipad: die werkt niet echt vlekkeloos. Een goede app maken is best duur. Maar misschien een samenwerkingsverband met andere omroepen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.