Reacties voor: ‘NPO zou uit NLZIET moeten stappen’

Een NPO-werkgroep heeft geadviseerd om met NPO uit NLZIET te stappen, het gezamenlijke online platform van publieke omroep, RTL en Talpa. In plaats daarvan moet NPO Start (Plus) verder worden uitgebouwd.
Lees het complete artikel → ‘NPO zou uit NLZIET moeten stappen’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Ik had er eerlijk gezegd nooit van gehoord 😜

  2. Talpa heeft ook een eigen terugkijk dienst. KIJK

  3. Tja, het zal eens overzichtelijk worden?!?
    Weer een aparte dienst met een apart abo voor een paar zenders.
    Hopelijk is er iemand bij de NPO die snap dat dit advies niet echt bepaald consumentvriendelijk is.

  4. Tja als dit het geval is dan zou ik al helemaal geen nlziet nemen maar nog minder npo plus.
    Er is genoeg content beschikbaar om prima zonder de npo te kunnen.

  5. Hopelijk wordt dit opgevolgd. Wij hebben zowel nlziet als npo start plus. In de praktijk gebruikt iedereen in huis de npo-start app (op apple tv). Dit terwijl het nlziet abo ruim 2x zo veel kost en er gewoon nog steeds reclame is bij de commerciëlen (die je natuurlijk niet door kunt spoelen). De interface van beide apps halen het niet bij bv netflix maar de npo app is wel wat beter.

    Splits maar op. En misschien is een abo model per kanaal een idee voor de nlziet app – en dan uitbreiden met meer kanalen (weet niet of dat zomaar mag van de mediawet).

  6. Het zou uitermate teleurstellend zijn. Ik heb momenteel geen tv-abo bij mijn internet provider en dan is NLziet de enige optie om gemakkelijk af en toe voor een maandje of wat een tv-abonnement hebben.
    Ik vind het prima als ze er uit stappen, maar maak NPO start dan full HD en gratis. Vroeger kon je immers ook gewoon met een antenne alle publieke zenders gratis bekijken.

  7. @René: Vroeger… toen je nog kijk- en luistergeld betaalde!

    Verder is NPO start een aanvulling op de lineaire TV, en daar mag best geld voor gevraagd worden.

  8. Ja lekker dan! Ik gebruik heb elke dag! En betaal gráág voor HD, gratis pixels tellen nooit weer.

  9. Gebruik het al jaren! Werkt super goed. Als ze dit stop zetten zit je weer met zoveel verschillende apps. Nu al je favoriete programma’s in 1 oogopslag.
    NIET STOPPEN AUB

  10. Zowel bij NPOstart als NLZiet is volgens mij sprake van nauwgezet verzamelen van privé-gegevens over kijkgedrag (waar kijk je naar), tijdstip van kijken, koppeling aan google-gegevens over internetgebruik enzovoorts. Alles om maar meer en effectievere reclame op je af te sturen, dan wel om de informatie te kunnen verhandelen (vooral de commerciëlen).

    Ik heb een grondige hekel aan de helft van mijn tijd reclames te moeten kijken en betaal veel liever een bedrag om nooit meer verplicht reclame te hoeven zien. Kijk en luistergeld kwam destijds neer op ca €90 per jaar, is opgegaan in algemene belastingheffingen en zal hier effectief inmiddels meer dan verdriedubbeld zijn. BBC toont aan dat een serieuze publieke omroep zonder oeverloze reclametijd kan. Het is toch van de gekke dat je in Nederland door een commerciële omroep opgelegd krijgt dat je reclame niet eens meer mag doorspoelen !? En inderdaad, om die reden kijk ik eigenlijk nooit meer commercieel. Dan liever de films kijken op Netflix voor die paar euro per maand.

  11. Sinds ik NLziet heb kijk ik nauwelijks nog via Ziggo, behalve de Formule 1 dan.
    Heerlijk een heel jaar terug kunnen kijken zonder storende reclame. Het zou een enorm gemis zijn als dat zal verdwijnen.

  12. Origineel geplaatst door Walden
    BBC toont aan dat een serieuze publieke omroep zonder oeverloze reclametijd kan.

    De BBC vergelijken met de NPO is als appels met peren vergelijken. De BBC is een wereldwijd opererend gigantisch mediabedrijf met diverse (lucratieve) bronnen van inkomen (bron) of op WikiPedia).

    Bovendien, de BBC wordt deels betaald van enorme bergen belastinggeld, net zoals de NPO.

  13. ‘NPO moet uit NLZIET stappen’, vindt NPO-werkgroep.

    Op het Apple platform ©iCulture verscheen het bericht dat er plannen zijn om de NPO uit de (perfecte) dienst NLZIET te laten stappen. Ik denk dat dit een verkeerde keuze wordt m.b.t. de steeds verder tanende kijkersgroep die nog (al-of-niet lineair) naar de programma’s van NPO kijkt. Deze kijkersgroep is sterk aan het vergrijzen (zie de kijkcijfers van programma’s van omroep MAX).

    Jongere generatie.

    De jongere generatie houdt steeds minder tijd over om (nog) naar NPO programma’s te kijken, vanwege de alternatieven van Netflix, YouTube, Film1, Videoland, HBO, Pathé, Lumière, Disney+, AppleTV+ en NLZIET. Dit zijn al veel te veel mogelijkheden (je kunt maar naar één video-kanaal tegelijk kijken, in de tijd gezien). Waarschijnlijk zit er niemand te wachten op weer een kanaal zoals NPO-start en RTL. Deze kanalen komen nu nauwelijks uit de verf.En vergeet ook de concurrentie niet van de IPTV kanalen zoals de grote providers aanbieden, zoals Canal Digital, ZIGGO en KPN).

    Verkeerde disruptie.

    Het zou dus zeer jammer zijn als NLZIET implodeert, als NPO eruit stapt. Deze dienst werkt (technisch) perfect middels goede programma’s (apps) en een hele fijne bedieningsinterface, tegen een zeer redelijke prijs. Anders kon het wel eens NLZAG worden…

  14. Money rulez … zo jammer, dat de klant niet in focus staat.

    Ja, doe nog maar een app en abonnement 😭

    Als NPO app voldoende had geweest, waren we daar wel bij gebleven …

  15. Even wat anders, waarom moet ik als belastingbetaler voor NPO Start betalen? Dat is dubbelop naar mijn idee!

  16. Origineel geplaatst door Hans
    @René: Vroeger… toen je nog kijk- en luistergeld betaalde!

    Verder is NPO start een aanvulling op de lineaire TV, en daar mag best geld voor gevraagd worden.

    Kijk en luistergeld is sinds 1 januari 2000 afgeschaft. Toen kon je tot 2006 nog gratis analoge tv uit de ether halen. Nu nog steeds gratis digitenne. Ik zou het schappelijk vinden als men gewoon HD ook gratis via internet kan streamen. Voor opnemen en terugkijken mag men best betalen.

  17. Slecht advies zonder visie! Reden dat je NLZiet kiest is dat je 1 app en 1 abbo hebt voor veel kanalen. Ga geen apart abbo voor NPO Start en KIJK afnemen.

    Je moet juist overzicht creëeren voor een consument, niet versplintering.

  18. NLZiet is geen optie voor sommige mensen, omdat de ondertiteling (Teletekst 888) nog steeds bagger of niet werkt. NPO app is nu goed, op AppleTV beter dan op LG TV zelf, alleen mag inderdaad de beeldresolutie naar HD of hoger.

  19. Dit is echt zo visieloos en teleurstellend. Eindelijk (ik herhaal EINDELIJK!!!) een dienst die van allerlei aanbieders combineert zodat het eindelijk toegevoegde waarde heeft. Ik was bijna zover om tv abo op te zeggen en alleen nog NL Ziet te nemen. Ik zit er niet op te wachten om tientallen euro’s per maand neer te leggen bij meerdere leveranciers om een serie van HBO, een van Netflix, een aflevering van Polopos en het NOS journaal te kijken. En dan ook nog soms niet eens de meest recente seizoenen. Ze zorgen er zelf voor dat diensten niet echt lekker van de grond komen.

  20. Origineel geplaatst door Yo
    Talpa heeft ook een eigen terugkijk dienst. KIJK

    Met nog nauwelijks reclame ook. Via de app dan, je moet niet via de website kijken…

  21. Ik kijk bijna alleen programma’s bij de publieke omroep; de enige plek waar ik programma’s vind die ik interessant vind en die nog een beetje niveau hebben. Een enkele keer RTL, maar daar wordt je helemaal beroerd van de Postcodeloterij en aanverwanten. Voor de SBS etc zenders is helemaal geen terugkijkapp nodig. Elk programma ziet er ongeveer net zo uit als het vorige. Of is er iemand die de Slechtste chauffeur van Nederland en dat soort programma’s wil terugkijken?! 😱

    Naast de NPO heb ik Netflix en daarop zitten meer series en films dan ik ooit kan bekijken. Erg goede ook.

  22. @Walden: Er ziet geen reclame in NLZiet…

  23. Neeeee, is er een app die echt kan concurreren met traditionele tv en alle zenderdiensten combineert, gaat de NPO eruit stappen. Slecht verhaal. Gewoon blijven dus. Een advies is een advies en geen besluit. Luister liever naar de kijkers/luisteraars…

  24. Het probleem is dat Ziggo internet niet los aanbiedt maar altijd in combinatie met TV abonnement. Hierdoor zullen weinig Ziggo klanten gebruik maken van deze dienst, dan betaal je immers 2 keer voor hetzelfde. Hierdoor valt een grote groep potentiele klanten af

  25. Wat mij betreft een totaal overbodige dienst, wie zit hier nou op te wachten? De algemene kijkcijfers van de npo zijn, zeker gezien het budget van bijna 1 miljard, te verwaarlozen. Het wordt echt tijd dat we gaan stoppen met deze links vooringenomen geld slurpende zender bagger.

  26. Nou precies wat jij zegt! Overwoog ook om het tv pakket te schrappen en alleen NLziet te nemen.. kijken, terugkijken wanneer en naar wat je wil! Met dit nieuws doe ik het toch maar niet.. deze diensten komen idd niet echt goed van de grond zo.. binnenkort is NLziet NLgone…

    @BrutusNL:

  27. Origineel geplaatst door Ed
    Slecht advies zonder visie! Reden dat je NLZiet kiest is dat je 1 app en 1 abbo hebt voor veel kanalen. Ga geen apart abbo voor NPO Start en KIJK afnemen.

    Je moet juist overzicht creëeren voor een consument, niet versplintering.

    Helemaal mee eens.

  28. @Roy: Heb je de app invangen NLZIET wel eens geprobeerd? De videostreams van NLZIET heeft een hogere kwaliteit dan binnen de NPO-app (hun eigen app). Laat de NPO-app eerst maar eerst eens goed werken , dan kunnen we pas verder praten. Arrogantie…

  29. Origineel geplaatst door Roy
    Wat mij betreft een totaal overbodige dienst, wie zit hier nou op te wachten? De algemene kijkcijfers van de npo zijn, zeker gezien het budget van bijna 1 miljard, te verwaarlozen. Het wordt echt tijd dat we gaan stoppen met deze links vooringenomen geld slurpende zender bagger.

    En dan alleen nog genieten van de kwaliteits-tv van RTL? Bedankt, maar liever niet….

  30. Dat zou erg slecht nieuws zijn. Ik heb al een tijd geen tv abonnement meer maar alleen NLZIET. Apps voor Apple TV en Android TV die goed werken. Stabiele streams en het hele aanbod. Juist de combinatie van de verschillende platforms maakt NLZIET erg sterk.

    Het is te hopen dat de NPO dit niet door zet.

  31. Origineel geplaatst door Hans
    @René: Vroeger… toen je nog kijk- en luistergeld betaalde!

    Betaal je nog steeds hoor; alleen nu via een verhoging van 1,1 procentpunt van de eerste belastingschijf

  32. Ik gebruik gewoon gratis de diverse apps van NPO en commerciëler.
    Jammer dat de NPO app op mijn smart tv al lang ter ziele is en sinds kort de NOS app ook. Apart dat de commerciële apps her nog doen. Tevens weer bakje aan t toestel voor digitenne, dat zat ingebouwd helaas ook nieuwe generatie jammer voor het milieu dit , ik doe t toestel er niet om weg maar er zullen zijn die dat wel doen. Geef weinig uit aan tv en internet, start geregeld mooie film op mijn tv gewoon op YouTube via de app op mijn toestel . Gratis digitenne paar zenders en de paar programma’s vd commerciëlen wacht ik tot geweest is kijk ik via de app.

  33. Ook ik ben door NLziet van het reguliere televisie aanbod afgestapt. Ik kijk nu tv via de ATV en die bevalt erg goed. Zou het ontzettend zonden vinden als er ook hier weer fragmentatie optreedt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.