Reacties voor: Zo bekijk je iOS 9-notities op de Mac totdat El Capitan uitkomt

Wil je notities gemaakt in iOS 9 bekijken op je Mac, maar heb je geen El Capitan? We leggen uit hoe je de notities toch te zien krijgt en hoe je problemen met synchronisatie van notities oplost.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Goeie tip! Vanwege alle bugs erin nog maar met één iDevice op 9.0 over, en niet van plan de andere eraan te wagen zolang niet tenminste die idiote taalbug is opgelost.

    Verder ook Macs op Yosemite en enkele Windoosjes in huis, dus extra blij met deze tip. Maar in het artikel lees ik:

    De webapp is te gebruiken op Macs zonder El Capitan, maar hij kan ook van pas komen op bijvoorbeeld computers met Windows. Zo kun je op nagenoeg ieder apparaat bij de notities van een iPhone of iPad.

    Tijdelijke oplossing
    Het gebruik van de Notities-webapp is slechts een tijdelijke oplossing.

    Wil dat zeggen dat op of kort na 30-9 deze mogelijkheid vervalt? Of blijft het voor Windows (en bv een iPhone 4 die sowieso nooit naar 9.0 kàn updaten) gewoon bruikbaar?

  2. Ik vind de nieuwe notitie app geweldig! Alleen snap ik niet dat ze hem niet hebben gekoppeld aan de herinneringen app.
    Prachtig dat je taakjes kan aanmaken en afvinken binnen een notitie maar ik kan geen filterweergave ontdekken dat een overzicht van alle taken uit alle notities laat zien. Was nog mooier geweest als je de taken terug had kunnen zien in de herinneringen app. En het was ultiem geweest als je die taken in de herinneringen app had kunnen bewerken en er een vervaldatum + tijdstip aan had kunnen toevoegen. Lijkt misschien gezeur van mijn kant maar dat was pas echt onderscheidend geweest.
    Dat was een paar extra zinnen + een paar seconden video in de Keynote waard geweest 🙂
    Misschien komt dat nog een keer.

  3. Origineel geplaatst door Boldfella
    Ik vind de nieuwe notitie app geweldig! Alleen snap ik niet dat ze hem niet hebben gekoppeld aan de herinneringen app.
    Prachtig dat je taakjes kan aanmaken en afvinken binnen een notitie maar ik kan geen filterweergave ontdekken dat een overzicht van alle taken uit alle notities laat zien. Was nog mooier geweest als je de taken terug had kunnen zien in de herinneringen app. En het was ultiem geweest als je die taken in de herinneringen app had kunnen bewerken en er een vervaldatum tijdstip aan had kunnen toevoegen. Lijkt misschien gezeur van mijn kant maar dat was pas echt onderscheidend geweest.
    Dat was een paar extra zinnen een paar seconden video in de Keynote waard geweest 🙂
    Misschien komt dat nog een keer.

    Het is wel een gemiste kans dat ze herinneringen en notities niet in 1 app hebben geintegreerd inderdaad.

  4. Ik gebruik notities zeer frequent om aantekeningen te maken tijdens vergaderingen of cursussen.
    Inmiddels de opmaakmogelijkheden ontdekt en de inspring. Mijn aantekeningen zijn nu ineens een stuk overzichtelijker.
    Alleen van die spellingchecker snap ik geen bal. Alle taal instellingen staan op Nederlands, maar de spellingchecker doet suggesties in Engels. Hoogst irritant! Snel even een update om deze bug er uit te halen svp. Hebben meer gebruikers hier last van?

  5. @Ferryman: De web-app blijft bestaan. Wat iCulture wsl bedoelt is dat je vanaf de nieuwe OS X gewoon weer in de locale app je notities-nieuwe-stijl kunt zien.

    No worries dus!

  6. @Chris: Aha, mooi.

    Maar iets anders is minder mooi. iOS 9 synchroniseert helemaal geen notities meer met oudere iOS versies. Niet alleen notities met de nieuwe features, maar alle notities. En niet alleen niet van iOS 9 naar oudere iOS devices, maar ook niet meer in omgekeerde richting😢

    En niet alleen notities in iCloud, maar ook notities die je via andere providers/mailboxen deelt, terwijl je in 9.0 daar niet eens de nieuwe features kunt gebruiken ?!?

    Benieuwd wat er met de notities gebeurt als ik weer terug zou gaan naar 8.4.1. De verleiding om dat te doen wordt zo wel heel groot, de notitie-app was (verder) één van de weinige voordelen van 9.0 die ook werden waargemaakt maar met zulke draconische beperkingen beginnen de nadelen steeds zwaarder te wegen 😭

    iig totdat de knulligste 9.0 bugs zijn opgelost…

  7. Hmm, de beperkingen worden meer en meer.
    De webversie werkt niet op iDevices met oudere iOS/notes versies, op Mac en PC wordt de nieuwe directorystructuur platgeslagen. En betwijfel, gezien de iOS ervaring, of het op een Mac met oude OS X wèl blijft werken als El Capitan straks eenmaal uit is 😐

    Zelfs AirDrop werkt niet meer van iOS9 naar oudere versies, iig met notes maar vrees het ergste…

  8. Sinds een paar jaar erger ik mij vaker en langer aan Apple. Yosemite installeren op mijn oude Macbook Pro van midden 2010 bleek al een slecht idee. (Heb ik dus ook niet gedaan.) In El Capitano (of hoe het ook heet) heb ik daardoor al helemaal geen vertrouwen.

    iTunes dat steeds slechter functioneert en ingewikkelder wordt.
    iPhoto dat steeds trager functioneert.

    De iPhone 6 waar ik mij meer dan eens aan erger, want na iedere update moet ik weer ik-weet-niet-hoeveel instellingen opnieuw instellen zodat Apple en anderen niet overal in mijn iOS apparaten loert en steelt.

    Die nutteloze zwaar overgeprijsde Applewatch….
    En nu dan Notities dat niet meer synchroniseert tussen oudere Macs en andere devices, terwijl ik dat heel frequent, dagelijks gebruik.

    Steeds vaker lees ik van die Windowsachtige zogenaamde tussenoplossingen. Grrrrrr!

    Er moet eens iemand met een zweep door het Apple personeel heen gaan in de stijl van Steve Jobs. Ze worden meer een meer ‘sloppy’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.