World Solar Challenge bij de NOS.

Met de NOS Solar-app blijf je op de hoogte van de World Solar Challenge 2017

In Australië vindt dit weekend weer de World Solar Challenge plaats, waar zonnewagens tegen elkaar racen om de snelste tijd. Je kunt alle ontwikkelingen en voorbereidingen van het Nederlandse team volgen met de NOS Solar-app.

World Solar Challenge bij de NOS.
De NOS heeft voor een aankomend sportevenement weer een nieuwe app uitgebracht. Het gaat om de NOS Solar-app waarmee je op de hoogte gehouden wordt over alle activiteiten rondom de World Solar Challenge 2017. Onder de naam Oranje Boven, Down Under volg je de voorbereidingen van het Nederlandse team.

NOS Solar-app voor World Solar Challenge 2017

De World Solar Challenge is een evenement in Australië waarin met zonnewagens gestreden wordt om wie het snelst de route kan afleggen. Nederland is al jarenlange favoriet en wist de afgelopen zestien jaar maar liefst zes keer te winnen. Het evenement wordt om het jaar georganiseerd en dit jaar is de NOS er zelf bij met haar programmareeks Oranje Boven, Down Under, waarin Herman van der Zandt en wetenschapsjournalist Anna Gimbrere naar Australië afreizen om daar alles te volgen.

NOS Solar-app.

Met de bijbehorende NOS Solar-app kun je ook zelf alles op de voet volgen. De app biedt op moment van schrijven vijf verschillende video’s waarin je de voorbereidingen van TU-studenten kunt volgen. Op 8 oktober gaat het evenement van start en door middel van pushberichten houdt de app je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. De app is, net als de voorgangers zoals de aparte NOS Tour de France-app, gemaakt door NOS Lab. Bij het NOS Lab worden er onder andere experimenten uitgevoerd met nieuwe technieken, maar deze sport-gerelateerde apps zijn daar ook een onderdeel van.

Voor wie de eerdere Tour de France-app gebruikte, zal de Solar-app bekend voorkomen. De app biedt, naast het bekijken van de video’s, weinig andere opties. Er is bijvoorbeeld geen AirPlay-knop, maar je kunt de video wel delen met vrienden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2017, 17:00
Categorie Apps
Onderwerpen nos, zonnecellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.