Reacties voor: NOS-app aangepast voor de Apple Watch

De NOS-app ondersteunt nu ook de Apple Watch. Je kunt hierdoor een losse Watch-applicatie en een snelle blik installeren op de Apple Watch.
Lees het complete artikel → NOS-app aangepast voor de Apple Watch
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. super app en wat heerlijk, geen storende reclames

  2. Jammer dat de Apple Watch tunnelvisie weer terug lijkt op iCulture, de app update heeft ook een nieuwe (=verbeterde?) iPad look and feel te bieden lees ik elders. Er zijn toch heel wat meer iPad dan watch gebruikers, ongetwijfeld zelfs onder iCulture lezers 😏, dus ‘niet helemaal irrelevant’ hier lijkt me 😕

  3. @Ferryman: Beste Ferryman: je hebt gelijk. Meer iPadgebruikers onder de lezers dan Apple Watch gebruikers, dat neem ik zo van je aan. Dus willen we ook weten wat de nieuwe iPad look & feel is van de NOS app. Maar ik denk dat daarover nog wel bericht gaat worden als het echt de moeite waard is. En anders had het ook in een regeltje in dit artikel gekund.

    Het feit dat de app nu ook specifiek voor de Apple Watch bruikbaar is, met snellezer is écht nieuw en daarom wel groter nieuws. Lijkt mij. Dat lijkt me geen tunnelvisie, maar neus voor nieuws.

  4. @macaanzee: Ik begrijp je punt, maar ben ‘t niet helemaal eens. Voor de NOS app is het nieuw, maar voor een nieuws app niet bepaald: er zijn al vele nieuws-apps voorgegaan, zelfs de regionale zenders waren er eerder bij, en een nieuws app is nu al een beetje een èrg voor de hand liggende clichétoepassing voor een smartwatch geworden: het laatste nieuws meteen zien zonder je smartphone te hoeven pakken.

    Maar dat is natuurlijk deels erg subjectief, persoonlijk zou ik het dan weer wèl verrassend en interessant nieuws vinden als de NOS ook de teletekst app naar de ⌚️ zou brengen: het oudste digitale nieuwsmedium op de nieuwste  device 😆

    En niet zo bizar als op het eerste gezicht misschien lijkt: het is ooit juist speciaal ontwikkeld om op een beperkt (kleuren)scherm toch eenvoudig veel informatie snel toegankelijk te maken dus zou eigenlijk opmerkelijk goed bij het watch scherm passen, en is juist door die beperkte opmaakmogelijkheden heel vaak sneller en actueler dan ‘nieuwere’ nieuwskanalen.

    Als decennialang teletekstverslaafde zou dàt me misschien alsnog over de streep kunnen trekken serieus de aanschaf van een ⌚️ te overwegen😋

  5. Herstel: ik ben wèl ook onder de indruk van dìt nieuws. Maar de echte verrassing zit ook zo goed verstopt helemaal achteraan het artikel dat hij mij eerst was ontgaan! De vernieuwde app biedt niet alleen ⌚️ ondersteuning maar ook backwards compatibiliteit met iOS 5.1.1 en dus de iPad 1, inclusief de nieuwe iPad look and feel!

    En is toch toegelaten tot de app store, hoewel Apple ondersteuning van oude iOS versies lijkt te ontmoedigen met de nieuwe ontwikkeltool(versie)s die me voor ⌚️ apps vrij onmisbaar lijken!

    @iCulture: daar wil ik wel graag meer over weten, hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen! Is dat zo bijzonder als ik senk, of lijd ik aan het de-klok-en-de-klepel syndroom ?😁

  6. @Ferryman: Er zijn nog veel gebruikers met iOS 5.1.1 (iPad 1). Als er geen aanleiding voor is dit niet te doen, dan houden we de iOS versies supported.

    Maar dit is niet eindeloos vol te houden. Het maakt de app duur en risicovol.
    Voor de nieuwe versie waar we nu aan werken is de minimale eis iOS7.

  7. Het scrollen op de ipad in deze app gaat nog steeds akelig schokkerig …

  8. @Jean-Paul Horn: Aha, dat verklaart een hoop. Sorry voor de voorbarige conclusie in de eerste reactie, en bedankt voor de tip. (Maar dan zal ik wel eerst een twitteraccount moeten openen – tot vandaag altijd nog zonder kunnen leven 😳)

    @Tom/NOS.nl: Alle begrip, vind het al bijzonder dàt jullie het zolang vol hebben gehouden, dat zie je niet vaak meer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.