Reacties voor: Noorse ontwikkelaar laat Windows Mobile op iPhone draaien

Een Noorse ontwikkelaar heeft een manier bedacht om Windows Mobile op een iPhone te laten draaien. Kan en mag dat zomaar?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 70 reacties

  1. Uh….willen we dit?
    Bah 😀

  2. maar je koop toch niet voor niets een iphone met mac OS X ?

  3. Zou een oplossing kunnen zijn voor het navigeren met de iPhone. Dat Apple daar niets aan doet is voor mij onbegrijpelijk. Ik heb de eerste iPhone overgeslagen daar ik perse een GPS chip in mijn telefoon wil hebben. Nu heb ik er een met chip maar kan ik er zo goed als niks mee.

    Dus ja, ik zou dit wel gaan gebruiken.

  4. Aan de andere kant mischien is het dan mogelijk om een TomTom aplicatie te gebruiken in de toekomst 🙂
    Dat zou wel erg mooi zijn.

  5. @Silfer
    Ooh sorry iemand was me net voor 😛

  6. flash

  7. Heel gaaf, ik zal deze zeker gaan installeren!

  8. Hahaha, Willen we dit? xD

  9. Yup, hopelijk zal dit druk zetten op de ondersteuning voor flash en een fatsoenlijk navigatiesysteem bij Apple. Eingenlijk is het te stom voor woorden dat ze dit nog steeds niet hebben …. zucht …

  10. Eindelijk een goede combinatie.

  11. 1 minuut en 16 seconden denk ik?
    Maargoed, kan handig zijn, al weet ik niet precies waarvoor.. WM zuigt..

  12. Lijkt mij leuk. Alleen lastig als je eerst opnieuw op moet starten om te navigeren. Ik heb gelukkig mijn tytn nog om te navigeren.

  13. Uit te brengen in januari? in Cidia neem ik aan?
    Wel gaaf dat het kan.

  14. Prima ontwikkeling!
    Al is het alleen maar om druk op Apple te zetten om dingen te ontwikkelen die wel in WM zitten en handig zijn. (Dus inderdaad: Flash ondersteuning, navigatie, etc..)

  15. Het zou V E R B O D E N moeten worden 😉

  16. Erik heeft er zelf geen eens woorden voor, hij is zelf gewoon sprakeloos :P.
    Ik ben benieuwd, het kan zeker voordelen opleveren maar ook wel nadelen, hoe recover je je iphone, kost dit veel ruimte, wordt je iphone traag? etc.

  17. Man wat handig voor TOMTOM. Erg ideaal als je er ook voorderest alles mee kunt zoals bluetooth, gsm, 3g etc. Dat moeten we eerst nog zien want daar moet wel e.e.a. voor ondersteuning aan worden gedaan nog denk ik.

    Kunnen we de beta niet al ergens downloaden? vast niet
    🙁

  18. ok waarom sturen ze een blonde meid op die gasten af, die vragen zijn idd wel heel gaar haha

  19. Call me stupid, maar ik ben niet erg thuis in de verschillen tussen WM en OSX. Wat ik begrijp is, dat er meer met WM kan en dat bijvoorbeeld ook navigatie beter gaat verlopen.

    Waarom dan niet helemaal over op WM? Of werkt iTunes/iPod dan niet meer?

  20. Vind het wel heel kort en vaag filmpje. En de plek waar hij drukt voor de phone en calender lijkt ook niet echt te kloppen. Zou me niks verbazen als dit toch een hoax blijkt te zijn. Iemand een beter filmpje gevonden of een site met meer informatie?

  21. Tijdverspilling.
    Liever een volledige OSX versie met stereo bluetooth, cut/paste, spreadsheet, flash, Java, vcards, file manager, userspace enz. enz.

  22. Oh god.. blauwe schermen op mn iphone!!

  23. Oh god.. blauwe schermen op mn iphone!! 😛

  24. leuk om een x mee te stoeien… of je het in de praktijk ook zult gebruiken, durf ik te betwijfelen…

    Wat mij dan wel weer leuk lijkt, is als je vanuit WM, OSX als applicatie op zou kunnen starten, WM ondersteund immers meerde programma’s tegelijkertijd.

  25. Een soort van Parallels maar dan voor de iPhone zeg maar…

  26. Crasht die iPhone dan ook na een half uur ? Als je dan aan de iPhone schudt dan hoor je hem ook ECHT rammelen !

  27. Leuk filmpje maar ‘t klopt niet. Bij het bedienen zie je hem op plaatsen drukken die niet kloppen met wat er op het scherm gebeurd.gebeurd.
    Niets om je druk over te maken dus.
    Kijk maar op tijd 2.02 en wat er dan gebeurd.

  28. Niet alleen haar vragen zijn slecht. Ook zijn Engels is érg slecht.

  29. @Rob
    Ik denk niet dat dit enige druk op Apple zal leggen.
    De iPhone is al bijna 1.5 jaar in de verkoop, al bijna 2 jaar aangekondigt en tot noch toe hebben ze niet het gevoel gehad dat ze die zaken _moeten_ hebben, anders hadden ze dat al toegevoegd…

  30. Origineel geplaatst door ScallieCall me stupid, maar ik ben niet erg thuis in de verschillen tussen WM en OSX. Wat ik begrijp is, dat er meer met WM kan en dat bijvoorbeeld ook navigatie beter gaat verlopen.

    Waarom dan niet helemaal over op WM? Of werkt iTunes/iPod dan niet meer?

    Dit meen je hoop ik toch niet?! WM is een product van Windows! Laat dat nou net de grootste concurrent van Apple – de maker van de iPhone – zijn.

    And besides, Mac Osx werkt toch vele malen beter dan dat Windows?!

  31. Hm, dus hij heeft ook ff drivers geschreven voor de iPhone hardware. Lijkt wel of er gewoon een filmpje op de iPhone speelt, en hij, goed getimed, lukraak op het scherm tikt.

    Imo Hoax met een grote H

  32. @bacillus
    Stereo bluetooth kan je sowieso schudden. Want de bt chip in de iPhone 3G is daar niet geschikt voor.

  33. Lijkt me een hoax, en als het geen hoax is dan zullen de telefoon / gps features wel niet werken. het is niet alsof je zomaar windows op je telefoon kunt installeren en windows dan ineens weet hoe alles werk. dus tenzij deze jongen windowsdrivers heeft gemaakt voor alle iphone hardware gaat het iig niet buikbaar zijn.

    En het lijkt me enorm onwaarschijnlijk dat hij dat gedaan heeft.

    En zelfs al het wel werk: WHY GOD WHY?

  34. And do you have girlfriends in Norway? -Yes but they program too.

  35. Ik zou het WM er gewoon bij zetten.
    Waarom? gewoon omdat het kan

  36. Origineel geplaatst door appelsMan wat handig voor TOMTOM. Erg ideaal als je er ook voorderest alles mee kunt zoals bluetooth, gsm, 3g etc. Dat moeten we eerst nog zien want daar moet wel e.e.a. voor ondersteuning aan worden gedaan nog denk ik.

    Kunnen we de beta niet al ergens downloaden? vast niet
    🙁

    bluetooth zal hiermee niet meer functies hebben. Dat is een hardware-probleem. D’r zit gewoon geen deftige bluetooth chip in de iphone. Ik stoor me d’r ook aan en er zijn nog tal van andere hekelpunten aan m’n iphone (oa GEEN tomtom!) maar ik heb al een mobieltje gehad die op windows mobile 6.1 werkte en die rommel moet ik nooit meer hebben!
    Ik zal gewoon geduldig wachten en tevreden zijn met m’n half ei tot apple een beetje soepeler wordt….

  37. Origineel geplaatst door BacillusTijdverspilling.
    Liever een volledige OSX versie met stereo bluetooth, cut/paste, spreadsheet, flash, Java, vcards, file manager, userspace enz. enz.

    Dream on…

    Probleem is niet de iPhone zelf. Die zit prima in elkaar. Interface ook prima. Maar Apple luistert niet naar zijn klanten. Er wordt al jaren gezeurd om flash en copy/paste. Maar als Apple iets niet kan dan is het luisteren en samenwerken. De arrogantie gaat Apple duur komen te staan. Microsoft is nog arroganter en luistert ook slecht. Maar ze snappen wel hoe je moet samenwerken en aan welke touwtjes je moet trekken. Je zal zien dat ze de sterke punten van de iphone gewoon jatten en zelf nog wat sterke punten gaan toevoegen. Aan het einde zit Apple weer met een veelbelovend product maar door hun geslotenheid en slechte samenwerking trekken ze over vijf jaar alsnog aan het kortste eind. En dan mogen de Apple fans weer huilebalken dat Microsoft zo evil is, terwijl Apple meestal zelf zijn glazen ingooit. Als Apple de telefoon gewoon via alle providers had aangeboden dan draaide die fabriek in China nog jaren overuren,

  38. Vinden jullie ook niet dat die mensen bij die koptelefoon in het begin van het filmpje heeeeeeeeeeeel overdreven reageren?

  39. @wvb22
    Grappig dat ze dat al sinds het begin van de iPod roepen, terwijl dat nog steeds de best verkochte muziekspeler serie is…

  40. Lol sorry hoor maar dit oogt mij allemaal iets te fake. Hij drukt maar ergens, als hij hem ‘aanzet’ drukt hij 1x op de home knop. Als hij vervolgens naar ‘home’ gaat ‘drukt’ hij op de home knop, maar ook dit ziet er niet echt uit als drukken.

    daarnaast is het een vrouw die hij overtuigt. 😛

  41. Origineel geplaatst door kevin

    bluetooth zal hiermee niet meer functies hebben. Dat is een hardware-probleem. D’r zit gewoon geen deftige bluetooth chip in de iphone.

    Euhh, die bluetooth chip op de iPhone kan dus WEL :
    http://blogs.computerworld.com/iphone_to_get_a2dp_stereo_bluetooth

  42. Lijkt me een filmpje wat hij gewoon afspeeld. Als je goed let op zijn vinger bij het drukken van de homeknop, zie je dat zijn vinger de homeknop meer aantoucht dan echt indrukt. En op het laatste drukt hij op het menu en verdwijnt het weer binnen notime zonder dat hij ergens op klikt.

  43. Hahaha wat een oelewapper “yeah”..
    Trouwens dit is vet nep.. Ik druk in ieder geval nooit op mn homeknop om het touchscreen iets te laten doen..

  44. Ziet niemand dan dat dit SUPER FAKE IS!!!!!

  45. @ wvb22
    Maar Apple luistert niet naar zijn klanten. Er wordt al jaren gezeurd om flash en copy/paste

    De hoop is niet (meer) op Apple, maar op de Noorse hack(st)ers om een volledige versie OSX op de iPhone te zetten.
    Dat is in diverse X86 projecten ook al gelukt.

  46. Neem nog liever extra TomTom mee, als dat ik Windows zou gaan draaien op me iPhope..grrr krijg er nu al rillingen van ….

  47. Hi,

    Je kunt geen lose software van Microsoft Mobile kopen, alleen de hardware builders kunnen het kopen. Dus al zou het technisch kunnen. Dan is het nog steeds niet mogelijk om de software te krijgen. Op vele sites kun je een rom image voor een speciaal toestel downloaden (al dan niet illigaal) maar niet een standard installatie versie voor Microsoft Mobile.

  48. Origineel geplaatst door ikkieman

    Origineel geplaatst door kevin

    bluetooth zal hiermee niet meer functies hebben. Dat is een hardware-probleem. D’r zit gewoon geen deftige bluetooth chip in de iphone.

    Euhh, die bluetooth chip op de iPhone kan dus WEL :
    http://blogs.computerworld.com/iphone_to_get_a2dp_stereo_bluetooth
    ah,oke bedankt! als dat echt zo zou zijn dan is dat een pak van mijn hart vermits mijn stereo bluetooth headset voor de prullebak leek te zijn.
    Maar er is op deze site in ‘t lang en in ‘t breed over geleuterd met de specialisten ter zake 😉 en ze brachten het zo geloofwaardig dat ik er dan maar aan toegaf.
    Men beweert in een van de topics op het forum dat de chip in de iphone enkel geschikt is voor handsfree bellen.

  49. Origineel geplaatst door BacillusTijdverspilling.
    Liever een volledige OSX versie met stereo bluetooth, cut/paste, spreadsheet, flash, Java, vcards, file manager, userspace enz. enz.

    Maar dat is er niet he. Mijn 3G reboot ook soms spontaan en loopt ook vast, dus veel verschil is er niet meer. Ik heb nu ook een HTC voor TomTom erbij en die loopt compleet zonder problemen. Ik vind het een goede ontwikkeling. The best of both worlds?

  50. Het is gewoon een filmpje op die iphone…. wel een leuke grap…

  51. Origineel geplaatst door MaartenVind het wel heel kort en vaag filmpje. En de plek waar hij drukt voor de phone en calender lijkt ook niet echt te kloppen. Zou me niks verbazen als dit toch een hoax blijkt te zijn. Iemand een beter filmpje gevonden of een site met meer informatie?

    Exact wat ik dacht hoax

  52. Deze windows mobile zal vast een soort filmpje zijn net als de oude iBeer en iMunchies…

  53. Als deze applicatie/functie werkelijk gewoon te installeren komt, zonder narigheid enzo, zal ik hem zeker erop gooien 😉

  54. Kijk dan het begin van het filmpje, met die headphones. Slaat helemaal nergens op. Belabberd geacteerd. Mensen klimmen podium op, luisteren 3 seconden en omhelzen elkaar vervolgens uit blijdschap… Fake.

  55. Valt het niemand op dat hij zn telefoon aanzet met zn touchscreen? 100% fake dus!

  56. Als het mogelijk is om TOMTOM de draaien dan ben ik gelijk over. Dit is het grootste gemis op een iPhone 3G. Je hebt de beschikking over onbeperkt internet. Dus realtime mapupdates / traffic info kan allemaal zonder problemen.. Maar apple laat tomtom niet toe.. pffffffffffffff…..

  57. Kijk maar op deze site: http://myphone2008.com/
    Allemaal vage nepfilmpjes. Snap er niks van.

  58. Het is allemaal een promotiestunt van sonic emotion, kijk maar naar deze pagina op de site:

    http://myphone2008.com/impressum.html

    helaas dus allemaal fake!

  59. Wat moet je daar nou mee?

    Als je alle review van de zgn. “iPhone killers” leest, blijkt dat ze allemaal stroperig (seconden wachten) en onlogisch werken. De reden? Windows Mobile.

    Zaterdag nog in Radio Online, de nieuwe Sony Xperia X1 door Marie-Claire van den Berg. Leuke telefoon, al ziet het scherm er voor mij uit als zo’n Sketch ding van Bart Smit, met van die 2 lagen plastic op elkaar.

    Tekortkoming? Jawel, Windows Mobile.

    Weet je wat? Kijk zelf: zelf: http://www.youtube.com/trosradioonline

  60. Whahahahaha hoe fake kan iets zijn…
    Kijk op myphone2008.com, dat eerste filmpje RealTimeFoodAnalyzer voor de iPhone.
    App om caloriëen mee te berekenen als je een foto neemt. Dit hele gebeuren is fake man.

    IPHONECLUB! Dit mag er wel even bij gezet worden;)

  61. @Fabian

    Kijk dat vierde plaatje van links…: http://myphone2008.com/gallery.html

    Gelooft iemand nu nog dat dit echt is?!?!

  62. iPhoneclub moet dit toch als hoax herkennen? Vind dat er wel wat meer research mag worden gepleegd alvorens het hier zomaar neer te plempen. Pure reclame.

  63. Wat is er mis met reclame? En over de iPhone killers. Wie heeft een hele snelle iPhone. Bij het openen van mijn contacten lijkt de snelheid inmiddels ook op WM..

    Ik vind de iPhone helemaal te gek maar niet lopen roepen dat hij niet vast loopt of spontaan reboot want dat doet hij ook.

  64. Origineel geplaatst door FrankhanWat is er mis met reclame? En over de iPhone killers. Wie heeft een hele snelle iPhone. Bij het openen van mijn contacten lijkt de snelheid inmiddels ook op WM..

    Ik vind de iPhone helemaal te gek maar niet lopen roepen dat hij niet vast loopt of spontaan reboot want dat doet hij ook.

    Lijkt op Windows Mobile? Moet je toch eens de HTC Touch ter hand nemen. Wedden dat je weer zweer bij je iPhone? 😀

  65. Ik heb een HTC zoals eerder in mijn post. Een P3300 perfect ding.. Ik gebruik de iPhone het liefst maar laten we eerlijk zijn… Geen Navi op zo een vooruitstrevende telefoon? Dat kan toch echt niet. En zoals al ook al eerder. Mijn iPhone zit vol met allelei apps maar is soms erg traag en reboot spontaan. Vandaag de eigenschappen van mijn foto map moeten aanpassen omdat foto’s van de camera niet werden opgeslagen..

    Perfect ding is het dus ook niet en verwacht ik niet maar stop toch eens met dat negatieve gedoe over WM. Ik en 99,5 % van mijn collega’s werkt daar perfect mee.

  66. Timing lijkt niet te kloppen.
    Ik denk dat het een full screen filmpje is, waarbij hij heeft geoefend om op het juiste moment zijn vinger ergens te bewegen.

    Het interview is ook qua beeld knullig en het lijkt dat ze niet op een stand ofzo staan, maar dat ze elkaar in de gang zijn tegengekomen.

    Ik gok op een geintje…

  67. macfreak heeft al toegegeven dat het een hoax is en lachen er nu wel om dat ook zij er in zijn getrapt. Nu iPhoneclub nog even toegeven, het mag hoor 😉 We eten jullie niet op, maar deze film is iig een grap

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.