Reacties voor: Nooit meer EDGE in Nederland – ook niet voor de iPhone

Nederlandse mobiele operators zijn niet van plan om nog EDGE uit te rollen, zoals O2 in Engeland heeft gedaan. Ook de Nederlandse iPhone-aanbieder T-Mobile niet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Dus…

    Nederland moet langer op de iPhone wachten, maar gaat dan wel gelijk 3G?

  2. op youtube zegt steve jobs dat hij pas eind ’08 denkt met een 3g iphone op de markt te komen
    dan zou 4g al uit zijn denk ik

  3. Ik ga lekker aan de ipod touch van 16GB
    Neem het slechtere scherm op de koop toe.
    Mijn huidige telefoon overleeft die periode nog wel tot dat de iphone in NL te koop is.
    Hopelijk dan met een betaalbaar abonnement.
    Dat EDGE of 3G kan me geen reet schelen. Het is allebij trager dan wifi. en grote bestanden ga je toch niet zitten downloaden op je iphone.

  4. Nee,

    Dat is waar. Alleen hoop ik wel dat er snel n 16GB op de markt komt, want aan 8GB zit je zo!

  5. Ben toch blij dat Nederlandse telecomproviders geen EDGE meer gaan ondersteunen, dan kunnen we evengoed onze DVD-recorder buitengooien en terug naar video’s kijken, of onze oude walkman terug uit de kast halen en die MP3 en CD speler de vuilbak in gooien.

    Apple streeft altijd vooruit, dan hadden ze moeten zien dat 3G al enkele jaren gelanceerd is en dat EDGE allang veroudert is. Ze hadden moeten luisteren naar de Europeanen.

    Ik denk dat we nog niet aan een 4de generatie zullen zijn hoor, maar in 2010 zal LTE de opvolgen van HSDPA gelanceerd worden die zou snelheden halen die 3 maal hoger zijn dan HSDPA.
    (Nadeel is wel dat het systeem tijdelijk niet meer werkt wanneer een persoon zich verplaatst aan 350km/uur, maar daar moet je toch wel erg snel voor fietsen denk ik)

  6. Ik begrijp iets niet. KPN en Vodafone bieden Blackberries aan, op welk type netwerk zitten die Blackberries dan?

  7. Die types zitten op UMTS/HSDPA (3G netwerk)
    EDGE is het 2G netwerk

    Die LTE die er hoogstwaarschijnlijk eind 2010 komt is ook nog 3G, de opvolger van LTE zal waarschijnlijk op 4G draaien, wat betekend dat de mobiele telefoons tegen dan echte computers zullen zijn maar dan op een kleiner scherm zullen werken.

  8. @kevin heeft ook nix te maken met vooruitstreven of niet, feit is gewoon dat umts te veel stroom Kost. Ik post dit met een iPhone en moet zeggen dat het prima gaat op GPRS van Vodafone voor mail en zelfs google maps werkt prima.

  9. @frank, heb je ook voor de grap youtube geprobeerd?
    en hoe omschrijf je redelijk, heb je een speed test gedaan en afbeelding rijke websites bezocht?

  10. @ ilya: nee youtube werkt dan (op gprs) inderdaad voor geen meter. En ‘redelijk’ is dan meer hoe lang het duurde voordat mijn geduld op raakt bij het laden van nu.nl ofzo. (of bijvoorbeeld bij het typen van smsjes op de iphone terwijl je autorijdt en de dictionary aan hebt staan…pfff:)

    Hiervoor had ik onder andere een SE p1i Die dus wel umts heeft. En veel sneller die pagina’s laad. Maar de traagheid van die browser remt de boel dan weer een beetje af. En daarbij vond ik het verschil tussen wifi en umts weer veel te klein.

    Ik merk wel dat de batterij van de iPhone nu aan het einde van de dag leeg is. Ik heb hem dan ook net, en zit er natuurlijk alleen maar mee te spelen, maar als hij dan ook nog umts had gehad dan was hij echt rond een uur of 5 al leeg geweest. Zoals bij m’n p1/p990/e61.

    Kijk maar naar bijvoorbeeld de SE k800i die gaat voor zo’n redelijk eenvoudig toestel, bij alleen bel/sms gebruik met 3g ingeschakeld ook niet echt heel erg lang mee.

    Overigens bel ik ongeveer 2,5 tot 3 uur per dag. Is ms relevant om te vermelden.

    Lang verhaal kort. 3G op de iphone heb je voor simpel gebruik, paar mailtjes lezen, filenieuws checken (ofzo) niet per se nodig, maar zou wel erg lekker zijn. Maar als ik moet kiezen, battery life of 3g, dan maar battery life. Maar bij de slogan ‘breakthrough internet device’ hoort 3g wel vind ik stiekem.

    Voor de rest vind ik ‘m top. OP 1 ding na, die melding ‘call forwarding enabled’ bij het uitbellen, vind ik heel irritant. Hebben andere iphone bezitters dat ook?

  11. Dit verhaal is BS. T-Mobile en Vodafone hebben beide EDGE operationeel. Kijk maar naar de Podcast 99,5 van OMT… (onemorething.nl)

  12. Neen. Vodafone heeft geen EDGE. De ‘E’ in beeld op de phone betekent in dit geval gprs. Edge is in feite gprs het wordt ook wel EGPRS genoed. Zie wiki. Vodafone heeft gsm, gprs, umts.

  13. Voor mij persoonlijk is de combi GPRS + WIFI goed te doen. Gewoon mailen met af en toe wat plaatjes gaat prima op GPRS, en als ik dan echt even sneller wil surfen of grote attachments wil downloaden, dan is er meestal wel een hotspot in de buurt. Ik gebruik momenteel een HTC S710, die ook alleen GPRS en WIFI heeft, dus ik weet wat me te wachten staat als ik eind volgende week mijn iPhone ontvang.

  14. moet ik bij gprs die 40 kb/s nog eens delen door 8 of is het ook echt 40kb/s?

  15. Als je Pocket Internet Totaal neemt van T-mobile (wat aan te raden is als je veel op internet zit), wordt je snelheid toch afgeknepen tot de max van gprs dus heb je niks aan 3G..

  16. De filosofie van Apple is dan de gebruiker altijd verbonden zal zijn met een netwerk EDGE/GPRS of WIFI dit streven zou niet haalbaar zijn ivm het accu gebruik met een UMTS chip.

    Zijn UMTS chips echt nu nog zo onzuinig dat Apple daarom, deze toch wel vreemde, keuze heeft gemaakt om voor EDGE te kiezen? Hmmm..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.