Reacties voor: Nokia weigert Apple essentiële licenties voor nano-simkaart

Nokia zou weigeren Apple licenties voor essentiële simkaart-patenten te verlenen, mocht ETSI kiezen voor Apple's nano-simkaart-standaard. Dit liet het Finse bedrijf vandaag weten in een bericht aan verschillende media.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 23 reacties

  1. Een kat in het nauw…

  2. Lekker slim. Als er nu gekozen moet worden n het is na interne metingen gelijk spel kiezen ze voor Apple. Die vind het immers geen probleem als de andere ook profiteren van hun uitvinding.

  3. Laat Nokia de patenten gewoon verkopen ofzo, krijgen ze toch nog cash binnen na de flinke concurrentie !

  4. Origineel geplaatst door Donstil
    Die vind het immers geen probleem als de andere ook profiteren van hun uitvinding.

    HAHAHA, dat is werkelijk ontzettend grappig wat je daar probeert te beweren 🙂

  5. Als je niet zou weten dat hier miljoenen (miljarden?) mee gemoeid zijn, gedragen ze zich als een paar kleutertjes.
    “Hij heeft mijn bal afgepakt, daar wilde ik mee spelen. Boehoehoe….”

  6. Jammer voor Nokia is het feit dat wanneer een patent essentieel is voor technologie hiervoor een licentie aanbieden verplicht is, tegen een redelijk bedrag.

    Dus als Apple’s sim gekozen wordt moet Nokia hun een licentie aanbieden. Apple is dan natuurlijk niet verplicht hun technologie gratis beschikbaar te stellen dus kan ook licentiekosten aan Nokia vragen als zij de nanosim ook gaan ondersteunen.

  7. Heel goed…

    Ik denk even wat meer in de toekomst als Apple alle rechten heeft. Dan gaan ze weer van alles dicteren en hebben we straks helemaal geen sim-kaarten meer, met alle gevolgen vandien… Zonder Apple kan je dan niet meer van provider wisselen… In de tang heet dat! ;-(

  8. Origineel geplaatst door henk
    HAHAHA, dat is werkelijk ontzettend grappig wat je daar probeert te beweren

    Volgens mij moet je het artikel lezen. Daarna begrijp je dat het in dit geval wel zo opgevat zal worden.

  9. @DutchClick: Dat is uiteindelijk wat Apple wil, ben je onafhankelijk van je provider maar ook van Apple, je “sim” is dan gewoon een id waar je beltegoed of abbo aan gekoppeld wordt.. maat de providers willen ten koste van alles vast houden aan de sim omdat ze daar ook bepaalde standaard nummers e.d. aan kunnen koppelen … het enige voordeel voor Apple in dit geval is dat ze geen extra ruimte hoeven te reserveren voor een verwijderbare sim.

  10. Het maakt niet uit wat je inhoudelijk in een iPhone/Apple artikel plaatst. Als het verhaaltje nu andersom was geweest had je toch weer grotendeels pro Apple antwoorden hier kunnen lezen. Zo voorspelbaar. Dutchclick ziet het naar mijn mening aardig goed ;). Je moet Apple niet te dominant laten worden. De consument is altijd het haasje aan het einde vh verhaal.

  11. @evad1st: Klopt, de providers kunnen bronzen, zilveren en gouden nummers verkopen. Deze telefoonnummers zijn tot op zekere graad instelbaar door de klant. Het zijn de makkelijkere nummers. Het levert grof geld op 😉

  12. Origineel geplaatst door DutchClick
    Heel goed…Ik denk even wat meer in de toekomst als Apple alle rechten heeft. Dan gaan ze weer van alles dicteren en hebben we straks helemaal geen sim-kaarten meer, met alle gevolgen vandien… Zonder Apple kan je dan niet meer van provider wisselen… In de tang heet dat! ;-(

    Oh nee toch?! Einde van de wereld!

  13. Als Nokia nu zegt geen patenten uitgegeven zijn zij dat ook niet verplicht de technologie is namelijk niet essentieel. Ook ben ik heg met meerdere mensen hier eens: bekijk het eens onbevooroordeeld, niet iedereen wil in Apple’s gouden kooi leven en zelfs ik als gebruiker vind dat het nu all genoeg is.

  14. Worden we al die patentengeschillen niet een keer moe? Ik wel, lijkt wel een kleuterklas pffffffffffffffff

  15. Zie eerste bericht. -_-

  16. Origineel geplaatst door Dennis
    Het maakt niet uit wat je inhoudelijk in een iPhone/Apple artikel plaatst. Als het verhaaltje nu andersom was geweest had je toch weer grotendeels pro Apple antwoorden hier kunnen lezen. Zo voorspelbaar. Dutchclick ziet het naar mijn mening aardig goed . Je moet Apple niet te dominant laten worden. De consument is altijd het haasje aan het einde vh verhaal.

    Maar Nokia is dan wel een goed alternatief? Die hebben een veel groter markt aandeel dan Apple. Apple heeft ieder geval bewezen dat ze net wat beter nadenken over de dingen die ze ontwerpen. Ik heb dan ook meer vertrouwen in de SIM van Apple dan die van het andere aanbieders. Overigens levert Apple straks de SIM’s niet aan de andere leveranciers maar krijgen deze een licentie om de SIM zelft te (laten) maken. Dus ook daar hoeven geen indianen verhalen over verzonnen te worden. En Apple zal er gerust voordeel uit halen, misschien zelfs financieel. Maar ach het is een bedrijf.

  17. Origineel geplaatst door iStefan
    Als Nokia nu zegt geen patenten uitgegeven zijn zij dat ook niet verplicht de technologie is namelijk niet essentieel. Ook ben ik heg met meerdere mensen hier eens: bekijk het eens onbevooroordeeld, niet iedereen wil in Apple’s gouden kooi leven en zelfs ik als gebruiker vind dat het nu all genoeg is.

    Jij bent liever gebonden aan een veel te duur abonnement met voorwaarden en limieten waar je gek van wordt.

  18. Ja daar gaan ze ook echt wat aan doen nu zijn ze ineens een held. Dat boeit ze echt helemaal niks. Ik zie het zelfs nog wel gebeuren dat m’n abbo 30% duurder wordt want ja zo doen ze dat toch altijd en als het de standaard is wie kan er dan nog wat van zeggen.@Bubbly:

  19. Al de sim van Nokia net zo goed worst als hun telefoons, dan is er toch geen probleem?
    Oh wacht ze hebben geen telefoon meer zonder probleem. 🙂

  20. Die apple simkaart is ook niets innoverends aan,
    ze hebben gewoon van de bestaande microsim al het overbodige plastic geknipt, zodat alleen de chip overblijft.
    Voordeel is ; deze blijft dus doormiddel van een adapter passen in de bestaande simkaartslots.
    weinig vernieuwens aan dus.
    Vandaar dat iedereen hem waarschijnlijk gratis mag gebruiken..

  21. @gertje: Heb je de nieuwe iPad al gehoord, hij verwarmd zelfs je handen. O en hij gaat blijkbaar kapot als je hem te lang oplaad, dat is pas een flop helemaal met Apple’s status en het prijskaartje. Met Nokia gaat het juist beter.

  22. Nokia is flop. Ik zie het bedrijf nog failliet gaan wegens de slechte verkoop. Want in de high-end toestellen is er niet veel goeds bij van Nokia

  23. En aan het eind?
    Dan worden we allemaal genaaid door Apple!
    Komen steeds goed weg met het jatten en meeliften op patenten!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.