Reacties voor: Nokia gooit Linux in de strijd tegen de iPhone

Nokia gaat de Linux-variant Maemo in de strijd gooien om beter met de iPhone te kunnen concurreren. Volgens de geruchten wordt er volgende week een high-end smartphone met Maemo aangekondigd.
Lees het complete artikel → Nokia gooit Linux in de strijd tegen de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Kijk er een beetje naar uit. Niet omdat ik denk dat het beter gaat zijn dan het iPhone OS maar of het er bijna in de buurt komt ^^

    En vind het niet slecht dat ze eens veranderen naar Linux

  2. Volgens mij zit de kracht van het succes om veel apps voor je os te krijgen niet in het steeds veranderen van het os maar in standaarden maken.

  3. Hoezo concurrentie met de iphone? Alsof iphoneusers hun doelgroep zijn. Mensen met Nseries, WM of BB spelen geen spelletjes. Nseries is gericht op multimedia, wm en bb vooral op bedrijfgerichte zaken.

    iPhone lijkt me meer voor de mensen die met mac werken, vaak internetten op hun mobiel, hun status willen verhogen, graag tweaken, een high end phone hebben of mensen die een zeer eenvoudig toestel en het geld daarvoor over hebben.

    Eigenlijk vind ik het geweldig dat er verschillende partijen op de telefoonmakt spelen. Ze hebben elk hun positieve punten. Vat niet elke nieuwe wijziging of vooruitgang direct als een aanval op de iPhone op 😉

    Maat wat gebeurt er nu met S60? deze werd toch open scource?

  4. De populariteit van de Iphone zit hem in de appstore. Daarmee wil ik niet de goede userinterface bagatelliseren maar het is wel zo.
    Symbian is een betrouwbaar systeem maar niet het beste voor touchscreentoestellen.
    Het is dus niet gek dat Nokia daar wat aan doet.
    De Nokia N900 had ik al in het forum gezet.
    Het schijnt een toptoestel te worden..maarrrrr ik wil eerst een test zien.

  5. Die appstore kan me gestolen worden. Die had ik niet met mijn eerste iphone. De kracht zit em in de stabiliteit, gebruiksvriendelijkheid en snelheid in het bedienen. Ook is de iPhone erg logisch en gebruiksvriendelijke. Ik denk dat Nokia zeker een goede beurt zal maken met het gebruik van Linux. En de iPhone heb ik niet voor de status en wel voor de multimedia (iPod)dus van Bram zegt slaat nergens op.

  6. Origineel geplaatst door bram
    t .iPhone lijkt me meer voor de mensen die met mac werken, vaak internetten op hun mobiel, hun status willen verhogen, graag tweaken, een high end phone hebben

    lol ik hoef met mijn iphone mijn status niet te verhogen. Want ik koop net zo gemakkelijk een ander toestel in die prijs categorie of een duurder. De meeste mensen lopen graag met de rest mee dus met de rage van dit moment .
    Tweaken mag niet van apple mits apple graag bepaald wat je met je iphone uitvoerd.
    Dus de iphone gaat zeker niet voor mensen zijn die graag tweaken.

    Maar zeg nooit nooit dat er misschien een beter toestel komt dan de iphone het zal niet het eerste product zijn dat van hoog heel diep valt. En eerlijk gezegd ben ik zo langzamerhand toch wel wat uitgekeken op de iphone ook omdat er teveel mensen dit toestel hebben.
    Dus nokia kom maar op met dit toestel en ik hoop echt van harte dat dit veel beter gaat werken dan de iphone
    Maar een ding zal in ieder geval al wel veel beter zijn en dat is de camera mocht die nokia er eentje krijgen

  7. The future wont allways be apple , just look at phones 10 years ago , the future is anyones guess but if steve jobs leaves apple that will mark the end of apple as apple is more based around steve than microsoft is on bill gates who has been doing his own things for a while now. As we have a google , winmo and an out of date symbian system linux could be the next apple iphone killer but not if nokia do it as the quality of nokias now is so low , only time will tell it will be cool to have more choice out there

  8. mensen willen vooral een “smart” phone, niet een apparaat met eindeloze configuratie mogenlijkheden, sub menuutjes, non grafische moeilijke termen, dingen instellen voor email, ssl, imap, pop3 weet ik wat, dat zijn de gros van de users, tweaken doen wij wel.

  9. Origineel geplaatst door N
    Die appstore kan me gestolen worden.

    Vind dat juist DE kracht van de iPhone/touch.

    Origineel geplaatst door N
    En de iPhone heb ik niet voor de status en wel voor de multimedia (iPod)dus van Bram zegt slaat nergens op.

    Genoeg personen die alleen zo’n iPhone kopen om er alleen maar mee te showen.

  10. Ach, die Nokia XpressMusic heeft ook niet echt zoden aan de dijk gezet, dus waarom deze wel?

  11. vooroordelen en vooral bij mensen een behoefte creeren daar draait het allemaal om

  12. Hmmm…App Store de kracht van iPhone?? Ik weet niet hoor, maar toen de eerste iPhone uitkwam, was er geeneens een App Store, de App Store kwam pas bij de 3G, en dat was een jaar later…En ik denk dat de eerste iPhone best populair was, ondanks dat er geen App Store was;)

    De kracht van de iPhone is niet de App Store, maar het leuke appeltje achterop;)

    (Straks gaan jullie nog zeggen dat het succes van de iPod de iTunes Store is)

    (En ja ik heb ook een iPhone, heb ze alle 3 nu wel gehad)

  13. Maemo…. klinkt als een meubel van Ikea… 😉

  14. Vind het opzich een goed teken van Nokia. Maar in strijd tegen de iPhone? Nee, dat denk ik toch niet. De iPhone is niet suprieur en heeft nog altijd enkele minpunten. Maar wat de iPhone kan (Bellen, iPod en internet) kan de iPhone als bijna geen andere telefoon op de markt! Daarbij komt dat het totaal plaatje van de iPhone klopt zoals design, multitouch en appstore.

    Ik vind dat Nokia gewoon van eigen kracht moet uitgaan. Al hoop ik wel dat Nokia wat doet aan het design van hun toestellen, want de meeste toestellen zien er in mijn optiek niet uit. En op dat gebied kunnen nog veel leren van oa Samsung en LG!

  15. Maar heb je ook kans dat die in je gezicht ontploft? Anders vind ik er niks aan…

  16. Origineel geplaatst door Hmmm…App Store de kracht van iPhone?? Ik weet niet hoor, maar toen de eerste iPhone uitkwam, was er geeneens een App Store, de App Store kwam pas bij de 3G, en dat was een jaar later…En ik denk dat de eerste iPhone best populair was, ondanks dat er geen App Store was;)

    Ik vind ook dat de iPhone heel veel geluk heeft dat de AppStore er is. Ok ok iPhone is een prachtig toestel. Maar tegenwordig zijn er ook heel mooie gelijkaardige dingen op de markt. Bb, Hero enz noem maar op.

    En dan van ja ik had de iPhone als er geen AppStore was. OK maar wat voor keuze had je dan… NIETS iPhone was gewoon heel vernieuwend er was niets dat er kon aan tippen. Maar het gaat hier niet over dan. Maar over nu… Geen AppStore minder iPhones ti’s nu eenmaal zo en niet anders 🙂

  17. @: ja inderdaad, ik bedoelde eigenlijk goede camera, mooie videos, mobiele tv(als er nu een europeese of amerikaanse markt voor was), ..

    Wat muziek betreft scoort de iphone zeer goed.

    Misschien was mijn reactie iets te impulsief waarvoor mijn excuses.

    De appstore vind ik maar bullshit, ik heb liever kwaliteit dan kwantiteit. Maar het consept van de appstore is wel goed gevonden (behalve de app keuring).

    (getypt vanop mijn ipod touch, macbook pro is op komst, maar heb er een hekel aan als ze een apple of ander product zo voortrekken) (ja. Ik heb een sociaal leven :p)

  18. @:Dat bedoel ik dus, maar volgens mij komen die hier niet dus lijkt me het geen probleem er zo over te spreken

  19. De ontvangstkwaliteit van een Nokia is in ieder geval altijd beter als een Iphone…lollllll

  20. Origineel geplaatst door Ronaldoo: ik hoef met mijn iphone mijn status niet te verhogen….knip…. En eerlijk gezegd ben ik zo langzamerhand toch wel wat uitgekeken op de iphone ook omdat er teveel mensen dit toestel hebben.

    als het niet om status gaat, waarom vind je het dan erg dat er meer mensen zijN met een iPhone? 😉

    overigens geef ik Nokia wel een kans als ze maar goe gebruik maken van de mogelijkheden die Linux biedt!! Maar zoals iemand hierboven al zei: de doelgroepen hebben vaak maar een kleine overlap, al is die overlap bij NokiaApple nog het grootst, iniedergeval ben ik benieuwd waar Nokia mee gaat komen!!

  21. Ik hoop niet dat Nokia zelf zegt dat ze met Linux ons vertrouwde Mac OS omver willen gooien, want dat lukt simpelweg niet.

    Wel ben ik nieuwsgierig waarmee ze gaan komen. Kijk, het nadeel van dit soort bedrijven is dat het personeel van Nokia niet opeens weet hoe Linux werkt, of ontwikkeld wordt. Ze werken in kleine afdelingen en moeten op een kort termijn met een oplossing komen.

    Ik weet nu al dat dit uit draait op een flop qua functionaliteit. Maar ik vraag me wel af of ze met een finishing touch komen die de iphone niet heeft.

    De iPhone heeft ook een lelijk OS, met al die vierkante blokjes op iedere pagina. Dat zouden ze van mij ook af mogen schaffen. En werken met mappen mag van mij ook wel! Wel plus puntje van de goede/snelle zoekfunctie.

  22. moet wel nokia niet onderschatten.
    ze hebben veel goede gsm’s gemaakt
    en bij alle gsm merken zijn er wel die slecht zijn
    maar wie zeg dat apple dat niet kan gebeuren is mis
    wie weet als ze een nieuw model brengen kan ook goed gaan en dan slecht aflopen

    en iphone vind ik goed je moet niet kijken naar uiterlijk maar de prestaties en technologie zijn goed ( bij mij toch)
    en bij nokia ook welk model weet ik niet precies

    de enigste minpunt van iphone is filmen (3g) en bluetooth

  23. Wat vroeger de kracht was van Nokia was een simpel systeem van bedining, dat doe je nu met een iPhone, maar je kunt veel meer. Dat zou androit beter maken, en dat heb ik geprobeerd maar nog nooit zoon slechte ervaring gehad met een mobiel. Dus suc6 Nokia maar voor mij eerst zien dan geloven, ik ben zeker niet de eerste die over stag gaat naar een systeem op Linux omdat mijn ervaring met Linux in de tijd steeds slechter is, ze willen grafisch beter worden maar hun bedineng wordt steeds moeilijker voor de normale mens zonder it achtergrond. iPhone gewoon klikken en het werkt, Linux vroeger klik, werkt, nu klik ziet er mooi uit, maar een iter nodig om verder te komen omdat het te complex wordt. (ervaring Linux met kassa systeem)

  24. @mete: Nee precies, maar Apple is een bedrijf dat zich richt op hun software. De hardware ontwikkeld zich toch wel ergens op de achtergrond door.

    Als Apple zegt: ‘En nu gaan we ons besturingssysteem voor op een mobieltje aanpassen.’ weet 99% van de software afdeling hoe hij zijn opdracht kan waarmaken, omdat hij altijd al heeft gewerkt met het OS.

    Bij Nokia krijgen ze opgedragen om een totaal ander besturingssysteem te her(ver)vormen in plaats van hun oude vertrouwde OS.

    Ik weet wel zeker dat dit in het begin voor narigheid gaat zorgen.

  25. Goed idee van Nokia maar laat bedacht.

    Maemo heb ik gebruikt op een internet tablet 770 het is een behoorlijk goed systeem.
    Internetten is zo makkelijk ook nog.
    maar het was in 2005/2006
    Internet tablet hat een Pixel houding van 800×480

    Ik vindt nog Windows mobile nog echt niet zo goed werken. Laat die Maemo zo aanpassen dat die op nieuwere Windows Mobile toestellen te installeren..

  26. Origineel geplaatst door mensen willen vooral een “smart” phone, niet een apparaat met eindeloze configuratie mogenlijkheden, sub menuutjes, non grafische moeilijke termen, dingen instellen voor email, ssl, imap, pop3 weet ik wat, dat zijn de gros van de users, tweaken doen wij wel.

    Hoe verklaar je dan dat er 60 miljoen (= meer dan iPhones) Blackberry’s verkocht zijn ?!

  27. Nokia is er altijd ingeslaagd om makkelijk te bedienen telefoons te maken.
    Apple heeft een multimediaphone gemaakt die ook erggg simpel te bedienen is. Daarbij was dit het toestel wat de norm stelde voor de bruikbaarheid van een touchscreen.
    Apple schiet echter schromelijk tekort wat betreft de ontvangstkwaliteit. Leuk dat je zo goed kan internetten op de Iphone maar het schiet niet op als je géén 3G ontvangst hebt. Niemand kan ontkennen dat de Nokia’s daar veel beter op presteren. Nokia is een fabrikant met zeer veel ervaring met telefoons enis daar functionaliteit aan gaan toevoegen. Apple had verstand van onder andere de Ipod en is daar telefoonfunctionaliteit aan gaan toevoegen.
    De camera en zakelijke functies zijn ook onder de maat.
    Een simpel voorbeeld is het ontbreken van weeknummers in de agenda of het tonen van de eerstvolgende afspraak op het startscherm. Dat zou voor Apple toch wel heel simpel op te lossen zijn.
    Verder zijn bedrijven niet gecharmeerd van de verplichte koppelverkoop met T-Mobile. De consumenten kicken op de Iphone en willen perse dat toestel hebben. De emotie heerst. Bedrijven denken rationeel na en willen niet gedwongen worden in de keuze van provider en abonnement.

    We moeten misschien minder denken in termen als Iphonekillers. Zakelijk gezien zijn de Nokia E71 en de blackberry’s onovertroffen. Die menen hebben ook niet de behoefte aan allerlei spelletjes.
    Ieder toestel heeft zijn doelgroep. Er komt nu een toestel aan wat blijkbaar een grote overlap heeft.Leuk voer voor discussies.
    De Iphonefans zullen niet overstappen omdat er geen appeltje op de achterkant staat. Laatst stond ik bij T-Mobile in de winkel waar een man van eind 40 jaar zijn nieuwe Iphone in ontvangst nam en tegen zijn meegekomen vrienden zij, “zo nu hoor ik er ook bij!”
    Die opmerking zegt wat over de hype rond de Iphone.

    Gisteren was ik in de Intratuin in Enschede waar een wat oudere dame met haar Iphone voorzien wan een nette case tevergeefs probeerde te bellen. Ze moest helaas naar buiten gaan om verbinding te krijgen.
    Ik keek glimlachend op mijn Nokia en zag dat ik zelfs 3G had.

    Ik vind de Iphone een geweldig concept. Apple heeft alle fabrikanten wakker geschud.
    De appstore was ook een schitterend idee. Velen denken verlekkerd aan de grote hoeveelheden applicaties. Als al die applicaties ook voor Symbian, Windows Mobile en Maemo 5 te verkrijgen zouden zijn werden mensen al een stuk rationeler bij de keuze van een toestel.
    Maar ik vind één ding héél belangrijk. En dat is dat ik ontvangst heb.
    Ik ben daarom erg benieuwd wat deze Nokia N900 gaat brengen.

    Gedetailleerde foto’s had ik al in het forum bij Iphonekillers gezet.

  28. @seminifeer:

    goeie vraag, blackberry is naar mijn idee superieur als email appartaat. lekker surfen doe je er niet op en het heeft natuurlijk een mooie zakelijke uitstraling.

  29. @seminifeer:

    De Apple iPhone is nog maar kort op de markt en toch al een groot succes. Als Nokia werkelijk zo goed zou zijn had dat nooit kunnen gebeuren. Je doet verder net alsof de ontwikkeling van de iPhone hier zou ophouden; dat is natuurlijk niet het geval, het iPhone OS is al heel erg goed en wordt binnen korte tijd fantastisch; ook op zakelijk gebied; ik twijfel daar geen moment aan.

    Nokia moet nu (een paar jaar later) nog gaan beginnen te proberen om met een nieuw OS in de buurt te komen van Apple; ik wens Nokia daarbij veel succes want concurrentie is goed; maar het gaat ze niet lukken om er nog groots mee te scoren, ze zijn simpelweg te laat.

  30. Dat vind ik nogal kort door de bocht. Je doet net alsof de Iphone de standaard is die verslagen moet worden. Dat is niet het geval. De Iphone heeft zijn eigen doelgroep en zal blijven bestaan. De Iphone zal uiteraard verbeterd blijven worden. Het is alleen vreemd dat de verbeteringen die nodig zijn en allang door diverse klantgroepen benoemd zijn niet door Apple al geïmplementeerd zijn.

    De koppelverkoop is wel iets wat in mijn ogen aangepakt zou moeten worden.

    Dat Nokia dit had moeten voorkomen is onzin. Apple heeft de markt gewoon met een nieuw concept bestormd. Dat hebben ze heel goed gedaan en de concurrentie is nu wakker.
    Apple had, als ze meer naar de wensen van de consumenten en bedrijven had geluisterd allang een nog veel groter marktaandeel kunnen hebben.
    Ik ga de 3Gs vanwege diverse tekortkomingen niet kopen maar zie echt wel de goed kanten van de Iphone.

    Het vervelende is alleen dat (vooral onder de Applefans) zoveel mensen zijn die andere systemen volledig af moeten branden alsof alles van Apple heilig is.
    Noem bijvoorbeeld de term Iphonekiller. Waarom moet een toestel een Iphonekiller zijn. Vanwege de hype?
    Een toestel kan ook een Nokia E71 killer zijn?
    Iedereen, inclusief ik roemt de GUI van de Iphone, maar het toestel heeft ook minpunten hoor.
    Voor mij is het toestel met de hoogste verkoopaantallen niet het beste toestel. Dat komt namelijk vooral door de marketing.
    Vroeger had je Betamax, VCR2000 en VHS video….en wat bleek…het slechtste systeem VHS had de grootste verkoopaantallen. Ik wil hiermee niet zeggen dat de Iphone slecht is maar dat bepaalde zaken toch wel genuanceerd worden.

    Op deze site en in dit forum blijkt het plakken van een appeltje op een toestel al een heiligverklaring te zijn.

    Laat lekker de verschillende besturingssystemen met hun doelgroepen naast elkaar bestaan.
    Als email je belangrijkste functie is kan je bijvoorbeeld toch echt beter een blackberry nemen.
    Niemand kan ontkennen dat de ontvangstkwaliteit van een Nokia toh echt beter is dan de iphone.

    Het bashen van andere besturingssystemen zegt meer over de persoon zelf als over die andere systemen. Ik vind bashers zielige personen.

    Dat menen positief zijn over hun favoriete product is geen probleem, maar mensen die dan direct denigrerend doen over andere producten zijn te zielig voor woorden.

    http://webwereld.nl/column/62899/de-senseo-van-apple–column-.html

  31. ik begrijp die opmerkingen niet die velen plaatsen omtrent het beperkte zakelijk gebruik van de iPhone.
    Ik gebruik hem voor 60% zakelijk en 40% prive en dat bevalt prima.

    Meerdere e-mail acoounts worden via Microsoft exchange goed beheerd. Agenda en contactpersonen worden perfect bijgehouden.

    M’n collega heeft een blackberry, maar doet er precies hetzelfde mee.

    Wat mis ik dan nog?

  32. @Seminifeer: Quote: “Op deze site en in dit forum blijkt het plakken van een appeltje op een toestel al een heiligverklaring te zijn.”

    Hallo, je bent ingelogd op de iphoneclub!
    Wel eens “club” opgezocht in de dikke van Dale? Dat betekent: besloten gezelschap.
    Logisch toch dat het dan over een groep mensen gaat die fan zijn van een bepaald merk of product.

    Dit soort uitlatingen kun je beter op een onafhankelijk forum plaatsen, daar is het m.i. beter op z’n plaats.

    Je gaat toch ook niet bij de DAF club lopen zeuren dat ze beter een Ford kunnen gaan rijden. Tuurlijk is DAF daar heilig!

  33. Origineel geplaatst door peet
    @Seminifeer: Quote: “Op deze site en in dit forum blijkt het plakken van een appeltje op een toestel al een heiligverklaring te zijn.”Hallo, je bent ingelogd op de iphoneclub!
    Wel eens “club” opgezocht in de dikke van Dale? Dat betekent: besloten gezelschap.
    Logisch toch dat het dan over een groep mensen gaat die fan zijn van een bepaald merk of product.Dit soort uitlatingen kun je beter op een onafhankelijk forum plaatsen, daar is het m.i. beter op z’n plaats.Je gaat toch ook niet bij de DAF club lopen zeuren dat ze beter een Ford kunnen gaan rijden. Tuurlijk is DAF daar heilig!

    Sorry, ik vind de Iphone een leuk toestel. Daarom ben ik ook hier. Maar ik ga er wel vanuit dat ook de Iphonegebruikers zo intelligent zijn om objectief te kunnen blijven. Liefde maakt blind, maar op een gegeven moment doe je je ogen toch wel open he.
    Gelukkig heb ik geconstateerd dat er hier ook Iphonegebruikers zijn die beide kanten kunnen bekijken.
    Ik heb nooit gezegd dat mensen hun Iphone moeten dumpen om een ander apparaat te kopen. Sterker nog, ik ben van mening dat diverse toestellen hun eigen doelgroep moeten houden. Maar misschien lees je graag over de letters heen en kijk je liever plaatjes.
    Ik hou wel van inhoudelijke discussies, over de goede kanten maar ook over de negatieve kanten.
    Het benoemen van sterk punten heeft voor mij geen waarde als je de negatieve punten niet eens wil bespreken.
    En bij een DAFclub is DAF net heilig hoor. Toevalligerwijs kom ik op een 2tal autoforums waarbij ze wel gek zijn op hun eigen merk maar verafgoding gaat toch iets te ver.
    Maar als jij een blind vlekje hebt…prima hoor. Je zal er wel gelukkig mee zijn.

  34. @Seminifeer: Eerst zeg je:

    “Op deze site en in dit forum blijkt het plakken van een appeltje op een toestel al een heiligverklaring te zijn.”

    En even later:

    “ik ga er wel vanuit dat ook de Iphone gebruikers zo intelligent zijn om objectief te kunnen blijven.”

    Beetje tegenstrijdig hè?

    De meeste Iphone gebruikers zijn niet helemaal objectief volgens mij. Daar staat tegenover dat je ook nauwelijks een goed vergelijkbaar apparaat kunt vinden. Dus leef je met de beperkingen van de iPhone…… en die zijn er genoeg.
    Schijnbaar zijn de voordelen groter dan de nadelen. Ik bedoel multimedia, muziek, TV en PC op afstand bedienen, goede navigatie, zakelijk gebruik (mail, agenda, contactpersonen) en dat alles op een fantastisch groot touchscreen. Niet te vergeten de appstore!

    Ik kan op dit moment geen goede concurrent vinden. Dat heeft nikt te maken met heiligverklaring van Apple of de iPhone, maar puur het gebruik, van wat ik er mee wil. Het mag van mij ook Nokia of een ander zijn hoor.

    Dus om nu gelijk dingen te gaan roepen als blind vlekje e.d. vind ik een beetje flauw.
    Maar goed ieder z’n mening!

  35. @seminifeer: de tegenstrijdigheid die peet al noemde viel mij ook op. Je zegt “Gisteren was ik in de Intratuin in Enschede waar een wat oudere dame met haar Iphone voorzien wan een nette case tevergeefs probeerde te bellen. Ze moest helaas naar buiten gaan om verbinding te krijgen. Ik keek glimlachend op mijn Nokia en zag dat ik zelfs 3G had.” maar je vertelt er niet bij of jullie bij dezelfde provider zitten.

    Je spreekt over “Voor mij is het toestel met de hoogste verkoopaantallen niet het beste toestel.” maar niemand heeft hier beweert dat de iPhone beter is verkocht dat “de” Nokia.

    Ten slotte haal je dit ook aan: “De appstore was ook een schitterend idee. Velen denken verlekkerd aan de grote hoeveelheden applicaties. Als al die applicaties ook voor Symbian, Windows Mobile en Maemo 5 te verkrijgen zouden zijn werden mensen al een stuk rationeler bij de keuze van een toestel.” wat op zich al een aparte stelling van je is. Je vergelijkt platformen op basis van feiten (hoewel) en vervolgens ga je dit zelf onderuit halen door te speculeren: “als….dan”

    Nog een laatste opmerking voor Jens Kortmeijer: je gaat serieus nu twee systemen vergelijken die volkomen andere doelgroepen in gedachten hadden? Een volledig zakelijk ingericht systeem (BlackBerry) en de iPhone (multimedia/consumer)? Waarbij bovendien de BkacBerry vijf (5 !) jaar voorsprong had? Tssss…

  36. @seminifeer

    Met jou kan ik praten… 😉

  37. Een dagtaak aan het bijhouden van je reacties, zo leuk vinden jullie je telefoontje toch niet..

    Wel grappig om te zien hoe sommige mensen over andere met een iphone denken. Ik heb hiervoor mog nooit wat van apple gehad maar alle iphonebezitters zijn gelijk “apple-aanbidders”, wat nergens op slaat.
    Mn vriendin heeft een samsung star, nou als je daar op klik hoor je het gewoon en het scherm geeft mee, ook moet je dus gewoon een keer of 2/3 klikken, daarom hebben mensen de iphone, niet vanwege de hype, ik althans

  38. Als je nu eens goed leest. De Iphone is niet het beste toestel. De Nokia ook niet, de Samsung or whatever ook niet!
    Ik roep dat elk toestel zijn eigen doelgroep heeft.
    Daarom noem ik ook specifiek de blackberry omdat de doelgroep daar ook wat vastomlijnder is.
    Ik ben op deze site omdat ik de Iphone een leuk toestel vind. Ik heb her en daar vragen gesteld en ben in de gelegenheid geweest om een toestel van een vriendin te testen.
    Wat betreft de vergelijking, ja ook ik heb T-Mobile dus een toestel vergelijken op ontvangstkwaliteit kan dus echt wel. Het is een beetje goedkoop om alleen T-Mobile de schuld te geven van een slechte ontvangst.
    Als mijn Nokia E71 wel vol 3G heeft en de Iphone ernaast niet weet ik dat het niet aan TMobile ligt.

    Ik laat volgens mij ook duidelijk merken dat ik ook goede punten aan het toestel zie. Ik ben geen basher.

    Het is echter zo dat iedereen andere eisen stelt aan een toestel. De Iphone voldoet op dit moment niet aan mijn eisen. Misschien is dat volgend jaar wel anders, maar nu dus niet.

    Ik benoem een aantal constateringen.
    Als ik zie dat de Iphone ergens geen ontvangst heeft ben ik inderdaad blij dat mijn iets minder hippe Nokia dat wel heeft.

    Ik citeer hier even Iphonez
    e spreekt over “Voor mij is het toestel met de hoogste verkoopaantallen niet het beste toestel.” maar niemand heeft hier beweert dat de iPhone beter is verkocht dat “de” Nokia.
    ….Dat zeg ik dus ook niet, jullie beweren dat de Iphone het beste toestel is en dat geen enkel ander toestel daar aan kan tippen.
    Het is waarschijnlijk zo dat dit voor jou geldt, maar niet voor iedereen. De keuze voor een toestel is subjectief en gebeurt veelal op basis van emotie en niet op rationele gronden. Daar is niets mis mee. We zijn nu allemaal gek op gadgets.
    Mensen die ontkennen dat de appstore niets met het succes van de Iphone heeft te maken neem ik al helemaal niet serieus. Maar wat is daar het probleem van. Het is gewoon een superzet van Apple geweest.

    en even terug op Peet, een heiligverklaring is heel wat anders als gewoon trots op je Iphone zijn.
    Daar is namelijks niets mis mee, sterker nog, ik hoop dat iedereen tevreden is met zijn Iphone.

    Ik weet echt wel dat ik me in het hol van de leeuw begeef als ik hier negatieve punten van de Iphone benoem. Apple gebruikers staan namelijk bekend als de mensen die het meest emotioneel worden als je iets over hun merk zegt. Het zijn ook de grootste bashers van andere merken.
    Dat is jammer, op telefoon en op computergebied kunnen verschillende besturingssystemen en hun doelgroepen prima naast elkaar bestaan.

    Momenteel voldoet een Iphone niet aan mijn wensen en daarom kijk ik uit naar tests van de Nokia N900 en de Sony Ericsson Experia X3. De laatste zal echter nog wel even duren. Maar over 1 of 2 jaar kan het anders zijn, misschien is de Iphone dan zodanig geëvolueerd dat ik hem wel wil.

    Ik ben niet zo negatief over de Iphone als sommigen denken, ik ben alleen van mening dat sommigen wel erg geprikkeld reageren als er iets minder positiefs wordt geschreven en dan vergeten dat elk toestel zijn minder kanten heeft, ook de Iphone dus.

  39. Sjonge jonge, je kan er bijna een boek over schrijven.

    Volgens mij zijn we het allemaal wel eens en praten we eigenlijk over hetzelfde. Voordelen versus nadelen.

    Ieder kiest zijn mobiel op basis van de eisen die hij/zij eraan stelt. Dat kan de status zijn, maar ook juist de bediening, appstore, etc.

    Als je zelf geen iPhone hebt, hoe kun je er dan goed over oordelen?

    Ik heb de blackberry jaren gebruikt, tevens de verschillende merken, van Panasonic tot Samsung en Nokia en op dit moment de iPhone. Ik heb nog nooit eerder (in ruim 12 jaar) zo’n fijn toestel gehad. Dat is dus werkelijke ervaring en geen mening op basis van verhaaltjes van anderen.
    Of zo’n ding dan op Symbian, Linux of Maemo draait, waarschijnlijk geweldig voor de echte technici onder ons, maar de meesten hebben de mobiel om mee te bellen, internetten, etc. Als hij dat goed doet, ben ik blij.
    En dat doet de iPhone!

    Dus ik ben blij, maar niet blind!

  40. @seminifeer: “Als je nu eens goed leest.” was dat voor mij bedoeld? 🙂 Ik heb de tekst nogmaals goed gelezen (en nogmaals) en inderdaad: je zegt niet dat het beste toestel het beste verkocht is. Door je opmerking over VHS zat ik even op het …ehhh… verheerde spoor 🙂

    Ik mis trouwens in je verdere betoog een beetje tegen wie je het hebt: “Dat zeg ik dus ook niet, jullie beweren dat de Iphone het beste toestel is en dat geen enkel ander toestel daar aan kan tippen.”. Was dat ook aan me, myself and I gericht? 🙂 Ik heb niet beweerd dat de iPhone het beste toestel was.

    Over de ontvangst van de dame bij Intratuin: als je nu eens de feiten volledig weergeeft, dan weet iedereen waar je het over hebt 🙂 En dan kunnen anderen dat weer lezen en inhoudelijk erover discussiëren. Het is anders een beetje goedkoop om de minder goede ontvangst toe te wijzen aan een toestel, vindt je niet?

    Even los van het verhaal: als oud Nokia E61 gebruiker (en een stuk of wat Nokia’s daarvoor) ben ik wel benieuwd wat je negatieve punten aan de E71 zijn 🙂

  41. Origineel geplaatst door iPhonez
    @seminifeer: “Als je nu eens goed leest.” was dat voor mij bedoeld? Ik heb de tekst nogmaals goed gelezen (en nogmaals) en inderdaad: je zegt niet dat het beste toestel het beste verkocht is. Door je opmerking over VHS zat ik even op het …ehhh… verheerde spoor Ik mis trouwens in je verdere betoog een beetje tegen wie je het hebt: “Dat zeg ik dus ook niet, jullie beweren dat de Iphone het beste toestel is en dat geen enkel ander toestel daar aan kan tippen.”. Was dat ook aan me, myself and I gericht? Ik heb niet beweerd dat de iPhone het beste toestel was.Over de ontvangst van de dame bij Intratuin: als je nu eens de feiten volledig weergeeft, dan weet iedereen waar je het over hebt En dan kunnen anderen dat weer lezen en inhoudelijk erover discussiëren. Het is anders een beetje goedkoop om de minder goede ontvangst toe te wijzen aan een toestel, vindt je niet?Even los van het verhaal: als oud Nokia E61 gebruiker (en een stuk of wat Nokia’s daarvoor) ben ik wel benieuwd wat je negatieve punten aan de E71 zijn

    haha Iphonez daar heb je een goede…ff naar de E71.
    Naar mijn mening is de E71 een van de beste smartphones die er momenteel is.Maarrrrr…..het hangt er natuurlijk welvanaf wat je wildoen.
    Voor spelletjes en het surfen op internet kan je beter een Iphone hebben. Het scherm van de E71 is kleinen dat heeft consequenties.
    Ik vind de camera van de Iphone maar niets,maar die van de Nokia vind ik ook onder de maat, 3,2 Mp,geen dedicated knop voor de camera en de snelheid van de camera vind ik te laag. De videokwaliteit is ook te laag.
    Geen rds voor de radio.
    Een nadeel is ook dat je niet blind kan smssen,mijn broer heeft om die redenen een Nokia E75 genomen.Hij heeft een aantal andere smartphones getest (De Iphone mocht hij van de ITafdeling niet hebben vanwege bepaalde zakelijke aspecten)
    Als je als eigenaar allerlei applicaties wil installeren (dat heb ik zelf niet) is de keuze bij een E71 ook minder.
    Om terug te komen ophet kleine scherm. Het heeft ook weer een voordeel. De E71 is geen touchscreentoestel. Het nadeel van de touchscreentoestellen me de steeds grotere schermen is het energieverbruik. De huidige smartphones moeten elke dag aan de lader. De Nokia E71 doet erg lang met een batterijlading.
    De E71 is natuurlijk niet te vergelijken met een Iphone, het zijn totaal verschillende toestellen met een andere doelgroep.

    Wat mijn betoog betreft slaat natuurlijk niet alles op jou. Ik ben op deze site omdat ik de Iphone een heel interessant toestel vind. Nu vind ikhem voor mij nog niet goed genoeg,maar dat kan in een latere versie weleens anders zijn. De toekomst zal het leren. Wel erger ik me vaak aan mensen met uitspraken als Iphone rules die zonder enige kennis van zaken andere merken bashen.

    Over de ontvangst heb ik in het forum al diverse berichtjes geplaatst. Ik bezit een aantal toestellen en heb T-Mobile abonnementen. Dus ik kan de ontvangst vergelijken zonder dat er verschil in netwerkdekking kan zijn.

    Eerder dit jaarin het ziekenhuis van Enschede. Een jongen naast mij krijgt met zijn Iphone geen verbinding. Hij geeft TMobile de schuld. Ik keek op de Nokia N73 die ik bij me had en ik had 3G ontvangst. Heb de jongen laten zien dat ik gewoon met TMobile kon internetten.

    Kort geleden heb ik, omdat ik in de iphone geinteresseerd wass een gloednieuwe Iphone 3Gs van een vriendin bij mij thuis, binnen en buiten getest. Daarbij bleek dat ik binnen met de Iphone géén 3G had.In de tuin ook niet. De Nokia E71 die ik er naast hield had gewoon 3G ontvangst.
    Het ironische is dat ikmet TMobile klantenservice contact had gehad en ze mij vertelden dat mijn woning precies tussen 3 masten in zou staan en ik een goede ontvangst zou moeten hebben.

    Ook kort geleden was ik bij de intratuin (Enschede west) waar een wat oudere dame (pakweg 50jr) ter hoogte van de kassa’s met haar Iphone probeerde te bellen. Dat lukte niet en ze moest naar buiten om te kunnen bellen. Ik keek op mijn Nokia E71 en zag dat ik binnen gewoon 3G had.

    Nu wil ik best geloven dat het netwerk van TMobile niet het beste is. Ik ken ook punten waar ik met de Nokia’s geen 3G heb. Maar ja,TMobile is niet de duurste en alle waar naar zijn geld zeg ik dan. Maar men kan niet ontkennen dat de ontvangst van een Iphone minder is dan concurrerende merken.
    Daarom vind ik het goedkoop om alleen TMobile daar de schuld van te geven.

    De opmerking dat ik niet kan oordelen over de Iphone..tsja…Ik was van plan het toestel te kopen. Heb me helemaal gek gelezen over het apparaat. Ben in de winkel er mee aan het spelen geweest. Vragen gesteld op het forum en heb een toestel van een vriendin geleend om te testen. Ik ben natuurlijk geen ervaren poweruser als veel mensen hier maar ik ben kritisch en heb vóór dat ikmijn abbo weer voor 2 jaar ging verlengen me toch wel erg goed geinformeerd. Ik vind de Iphone nog steeds een hele leuke telefoon, ik zie ook hele leuke applicaties verschijnen, ik ben een poweruser van Logmein(ik gebruik bedrijfsmatig IT Reach) dus de Iphone was een voor de hand liggende keuze. Tijdens mijn onderzoek kwam ik toch teveel voor mij negatieve punten tegen. Daarom kijk ik weer naar andere toestellen.

    Die negatieve punten hoeven voor anderen helemaal niet belangrijk te zijn. Omdat Apple gebruikers zo sterk zijn in het bashen van andere merken ben ik wel geneigd mijn kritiek wat meer naar voren te brengen.
    Het is niet mijn bedoeling om de Iphone af te zeiken, daarvoor is het concept te goed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.