Reacties voor: Nokia gaat snoeien, merkt dreiging van iPhone

Nokia gaat snoeien in uitgaven en personeel. Mensen kopen minder snel een nieuw toestel en als ze dat wel doen kiezen ze liever een iPhone of BlackBerry.
Lees het complete artikel → Nokia gaat snoeien, merkt dreiging van iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Nou het zal mij benieuwen waar nokia nou weer mee komt.
    Geef mij maar me iphone gna gna

  2. Bezuinigen vanwege een paar iPhones? Of is dat slechts een excuus..

  3. Een Nokia lijkt mij ook geen goeie smart phone eerlijk gezegd.

  4. ik had maar 1 nokia en dat was de 3410 en die was onwijs sterk kon tegen elk stootje maar me vader die heeft voor ze werk een nokia maar om de 3 maanden moet hij een nieuwe omdat hij ze elke keer stuk maakt
    de kwaliteit van nokia is gewoon ook sterk achteruit gegaan en heel veel mensen gingen daarvoor ook omdat hij tegen een stootje kon

  5. Ik vind Nokia helemaal niks, een vriend van me heeft de N95. Leuke software, maar de hardware kan het niet eens aan.. Dat ding hapert voor 10 (hij baalt er goed van dat ie geen iPhone heeft gekozen)

  6. iphone is the beste.

  7. Nokia heeft zijn beste tijd gehad, ze zijn de verkeerde weg ingeslagen om veel te ingewikkelde modellen te maken, en maar voor te borduren op oude modellen te upgraden. Daar zullen ze nu de rekening van krijgen. Ze hebben hun technologie niet gebruikt om een unieke smartphone te bouwen zoals de blackberry of natuurlijk de iPhone. Nokia heeft naam gemaakt door makkelijke en betrouwbare telefoons, die tijd ligt helaas achter ons. Veel van mijn collega’s werken nog met nokia door het betrouwbare verleden, maar als ik echt vraag wat ze nu van hun nokia mobiel vinden, ingewikkeld, lomp & vaak problemen. Apple heeft verlopig de toekomst !

  8. En dan komt Android ook nog eens om de hoek kijken, nog meer overstappers 🙂

  9. Ik heb zelf de nokia N70 en N73 gebruikt prima mobieltjes met veel mogelijkheden ik heb ze met veel plezier gebruikt. De specs van de N97 zien er goed uit 3,5 inch touchscreen en 5 megapixel camera met Carl Zeiss-lens. 32GB intern geheugen, ook nog uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart niet verkeerd natuurlijk. Ik hoop dat de N97 een succes wordt, ook om apple scherp te houden met de iphone want voor de iphone blijven er veel wensen onvervuld die in de N97 al ingevuld zijn.

  10. Nokia heeft 1% kwijt gespeeld aan Apple-Rim en Samsung. Dat is niets hoor. Als je weet dat nokia weer een 30 miljoen telefoons meer heeft verkocht in 2009.

    De iPhone moet zelf zorgen maken, want namelijk zit hij met een terugval van 300% in 2009.

  11. Origineel geplaatst door Hart
    Nokia heeft zijn beste tijd gehad, ze zijn de verkeerde weg ingeslagen om veel te ingewikkelde modellen te maken, en maar voor te borduren op oude modellen te upgraden. Daar zullen ze nu de rekening van krijgen. Ze hebben hun technologie niet gebruikt om een unieke smartphone te bouwen zoals de blackberry of natuurlijk de iPhone. Nokia heeft naam gemaakt door makkelijke en betrouwbare telefoons, die tijd ligt helaas achter ons. Veel van mijn collega’s werken nog met nokia door het betrouwbare verleden, maar als ik echt vraag wat ze nu van hun nokia mobiel vinden, ingewikkeld, lomp & vaak problemen. Apple heeft verlopig de toekomst !

    Daar ga je helaas de mist in. Als je een schijf zou maken met de verkochte type toestellen. Dan stel je vast 70% zijn low budget of mid buget phones en 20% Media phones (Walkman SE, iPhone) en slechts 10% high end phones (N95, Samsung Pixon).

    En dat is waarom nokia altijd op kop zal blijven, je kan nu gaan eindeloos discussieren, maar nokia weet als geen ander hoe ze hun verliezen kunnen omzetten in nog grotere winsten, low budget phones zijn nu enorm in trek, je ziet momenteel bijna geen iPhone or N95 types over de tafel gaan, en dat is waar Nokia al zijn winst uithaalt. Slim en economisch denken, nokia heeft trouwens nog altijd veruit de beste specificaties voor de laagste prijs, en dat is een win-win situatie voor zowel de consument als producent.

  12. @Gugu:

    Origineel geplaatst door Ichigo
    Een Nokia lijkt mij ook geen goeie smart phone eerlijk gezegd.

    Omg. Nokia heeft de beste smartphones, damn, lees toch eens wat multimedia magazines, de smartphones bij uitstek:

    * Nokia E + N series
    * HTC
    * Samsung
    * Motarolla

  13. En toch lijken me het geen goeie smart phones.

  14. Ik heb altijd Nokia gehad tot mijn iPhone. Ik merk wel dat Nokia achter blijft op de concurrentie. Ik ben altijd een Nokia fan geweest ook al was iedereen ineens anti-Nokia. Nu ik de iPhone heb kan ik me niet meer voorstellen dat ik terug ga naar Nokia. Ik zie Nokia de laatste paar jaar steeds meer achter de feiten aan lopen. Het wordt inderdaad steeds meer een low-budget merk. Prima voor degene die puur een “simpele” telefoon zoekt maar voor de mensen die wat meer willen zijn er veel betere alternatieven zoals de HTC, Blackberry en iPhone.

  15. Zo’n 7 jaren heb ik ieder jaar een nieuw model Nokia gehad. Een keer een kortere tijd een Sony Ericsson, maar kreeg daar onverwacht veel spijt van. Nokia was altijd erg gebruiksvriendelijk. Maar de laatste jaren merkte ik met de smartphones van Nokia dat ze ergerlijk traag waren en regelmatig vastliepen. Merkte ook dat de kwaliteit achteruit ging; de toestellen kunnen niet meer zo goed tegen een stootje als 7 jaar geleden, want dan zit de batterij niet meer op zijn plaats bijvoorbeeld waardoor het toestel regelmatig uitvalt. Of de SIM werkt daardoor niet meer goed etc. Ook communiceert het toestel slecht en traag met de computer via PC Suite. Over de iPhone kan ik alleen maar positief zijn. Zo snel, simpel en mooi *zucht*. En hij werkt ook nog eens naar behoren!

  16. Ik heb een Nokia E71: super stabiel, super degelijk en een goede batterijduur. Hij doet bovendien wat ik nodig heb: synchroniseren met Lotus Notes, navigeren, office documenten bewerken, e-mail ophalen. De specs en performance zijn super. Maar wil ik comfortabel internetten dan pak ik de iPod Touch. De kracht van de iPhone zit denk ik bij die beleving. Het Symbian OS werkt goed op de Nokia, maar oogt hopeloos ouderwets.

  17. waar is de goeie oude tijd van de 3310 gebleven… Water vallen krassen. Dat ding was tegen alles bestand. En de verwisselbare covers waren een uitkomst. Ik heb een tijd gehad dat ik er 3 had liggen

    Nokia

  18. Heb vroeger altijd Nokia had en altijd super tevreden over geweest.
    Toen kwam iPhone en super tevreden van ivm internet, maar blijf zwaar op mijn honger zitten ivm TomTom. Bij het uitbrengen van de 3G kwam er direct de boodschap dat TomTom al op iPhone draaide. Maar nu bijna 1 jaar later nog steeds geen deftig navigatie op iPhone. Zwaar teleurgesteld. Dit werkte al voor Nokia met de N-Reeks uitkwam.
    Dus wanneer komt dit in orde, want diene a-gps zit er bijna voor niks op!!!

  19. de iphone is veel meer een hype dan een goede smartphone,beperkte bluetooth,slechte camera,geen geheugen uitbreiding mogelijk enz.doe je geen jailbrake dan zijn de mogelijkheden nog beperkter,mijn volgende telefoon wordt zeker geen Iphone.

  20. Origineel geplaatst door Gugu
    Nokia heeft 1% kwijt gespeeld aan Apple-Rim en Samsung. Dat is niets hoor. Als je weet dat nokia weer een 30 miljoen telefoons meer heeft verkocht in 2009.De iPhone moet zelf zorgen maken, want namelijk zit hij met een terugval van 300% in 2009.

    Haha, euh, hoe doe je dat precies, 300% minder verkopen?
    Stel dat je er eerst 1 miljoen verkocht per kwartaal, verkoop je er dan nu… mín 2 miljoen? 😕

  21. Naast de iPhone heb ik ook een Nokia E71,
    maar kwa gemak geef mij maar een iPhone.
    Al die mapjes in mapjes bij Nokia en al die handelingen die je moet verrichten voor dat er iets gebeurt.
    Hopeloze achterhaalde, te Microsoft friendly, dingen vind ik het.

  22. Origineel geplaatst door Rob
    Ik heb altijd Nokia gehad tot mijn iPhone. Ik merk wel dat Nokia achter blijft op de concurrentie. Ik ben altijd een Nokia fan geweest ook al was iedereen ineens anti-Nokia. Nu ik de iPhone heb kan ik me niet meer voorstellen dat ik terug ga naar Nokia. Ik zie Nokia de laatste paar jaar steeds meer achter de feiten aan lopen. Het wordt inderdaad steeds meer een low-budget merk. Prima voor degene die puur een “simpele” telefoon zoekt maar voor de mensen die wat meer willen zijn er veel betere alternatieven zoals de HTC, Blackberry en iPhone.

    ben echt volledig akkoort met jou 🙂
    volgens mij moeten mensen geen Nokia, Samsung of Sony Ericsson meer 😛
    iedereen wil een iPhone, BlackBerry, HTC of een HP
    maar jah niet iedereen kan het betalen daarom blijven ze tot nu toe overleven met hun goedkopere modellen

  23. Origineel geplaatst door Rob
    Ik heb altijd Nokia gehad tot mijn iPhone. Ik merk wel dat Nokia achter blijft op de concurrentie. Ik ben altijd een Nokia fan geweest ook al was iedereen ineens anti-Nokia. Nu ik de iPhone heb kan ik me niet meer voorstellen dat ik terug ga naar Nokia. Ik zie Nokia de laatste paar jaar steeds meer achter de feiten aan lopen. Het wordt inderdaad steeds meer een low-budget merk. Prima voor degene die puur een “simpele” telefoon zoekt maar voor de mensen die wat meer willen zijn er veel betere alternatieven zoals de HTC, Blackberry en iPhone.

    Nokia low budget? Nokia’s phones zijn sinds begin 2008 allemaal uitgerust met een sterke OS, een 2mp camera, goede video opnames, minstens 165k kleurenschermen, 3G. Er is geen andere producent die meer telefoons heeft dan nokia met deze functies. Nokia is verop alle operators, en de N97 gaat dat bevestigen. N98 gaat een model zijn in augustus, dat al over 12mp beschikt, en jah, Nokia heeft de enige licentie om 12mp te gebruiken.

  24. Origineel geplaatst door sredlums
    Origineel geplaatst door GuguNokia heeft 1% kwijt gespeeld aan Apple-Rim en Samsung. Dat is niets hoor. Als je weet dat nokia weer een 30 miljoen telefoons meer heeft verkocht in 2009.De iPhone moet zelf zorgen maken, want namelijk zit hij met een terugval van 300% in 2009.Haha, euh, hoe doe je dat precies, 300% minder verkopen?
    Stel dat je er eerst 1 miljoen verkocht per kwartaal, verkoop je er dan nu… mín 2 miljoen?

    300% acteruit betekent dat je 3 keer minder verkoopt. Een stijging met 500% is bv 5 keer meer verkopen.

    Als je van 1miljoen naar 2 miljoen gaat is dat 200% stijging.

    Wist je dat dan niet of wat? hahaha.

  25. Origineel geplaatst door Thomas
    Zo’n 7 jaren heb ik ieder jaar een nieuw model Nokia gehad. Een keer een kortere tijd een Sony Ericsson, maar kreeg daar onverwacht veel spijt van. Nokia was altijd erg gebruiksvriendelijk. Maar de laatste jaren merkte ik met de smartphones van Nokia dat ze ergerlijk traag waren en regelmatig vastliepen. Merkte ook dat de kwaliteit achteruit ging; de toestellen kunnen niet meer zo goed tegen een stootje als 7 jaar geleden, want dan zit de batterij niet meer op zijn plaats bijvoorbeeld waardoor het toestel regelmatig uitvalt. Of de SIM werkt daardoor niet meer goed etc. Ook communiceert het toestel slecht en traag met de computer via PC Suite. Over de iPhone kan ik alleen maar positief zijn. Zo snel, simpel en mooi *zucht*. En hij werkt ook nog eens naar behoren!

    Mijn N95 8gb loopt een pak minder van dan mijn iPhone. De N95-1 versie loopte idd vaak vast met browsen, maar voor de rest had hij wel meer zaken in huis dan de iphone.

  26. Dat de iPhone een topper is moge duidelijk zijn… Dat hij nog veel tekortkomingen heeft is ook duidelijk. Nokia is qua bouwer nog steeds, en dat zal lang zo blijven #1.

    Dat ze met Symbian en mn. de daarbij behorende gebruiksvriendelijkheid niet helemaal de juiste weg hebben bewandeld is een misser. Maar geloof maar dat die Finnen op korte termijn hiermee aan de slag zullen gaan.

    Ikzelf ben destijds overgestapt van Nokia naar iPhone vanwege de geweldig eenvoudige manier van browsen. Laatst de N95 geprobeerd maar blijf dat echt hopeloos vinden qua gebruiksgemak en het zoeken naar bepaalde functionaliteit. Maar face it: TomTom, 5mp camera, goede video, etc. Lees het forum maar door… daar wachten we al vanaf dag 1 op…

    De iPhone heeft een trend gezet in eenvoud en functionaliteit, maar men moet niet denken dat ze hiermee de erg lang vooruit kunnen. De 3de gen. iPhone zal dan ook zeer zeker wat vooruitgang moeten bieden en dan mn. op het gebied van navigatie/gps. Want zeg nou zelf… gps in de polder icm google maps… pfff… dat is net zo’n verschrikkelijk goed verhaal als Nokia Maps… navigatie is voor specialisten als TT en Garmin en geen goedkope jailbreak applicatie… of een slappe combinatie van goede applicaties die ergens anders voor bedoeld zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.