Reacties voor: Nokia gaat in 2008 eerste touchscreen-telefoon uitbrengen

Nokia is van plan om nog dit jaar haar eerste touchscreen-telefoon uit te brengen. Daarna zullen touch-telefoons in alle prijsklassen verschijnen, zo belooft een toestelmanager van Nokia.

Reacties: 28 reacties

  1. Als je kijkt naar de afbeelding bij het bericht zie je dat Nokia alvast lekker creatief bezig is gegaan met het touchscreen….. NOT!!!
    Ze zetten eigenlijk gewoon alle fysieke knoppen over naar software knoppen zo te zien.
    Way to go Nokia!

  2. Ik vind al die touchscreen-telefoons zo nageaapt van de iPhone,
    zelfs de menu’s zijn gewoon halve kopie..
    Bij deze van Nokia is da dan niet het geval als je naar de afbeelding kijkt, maar of nokia daar zon goeie stap mee zet weet ik niet..

    Offtopic:
    Blijkbaar word mijn suggestie niet echt hartelijk ontvangen, want bericht word gewoon verwijderd. Ook al is de titel die er nu staat zeer onduidelijk..
    “Nokia komt dit jaar nog met touchscreen-telefoon”, is dan volgens mijn mening ook veel duidelijker..

  3. leuk dat ze ook touchscreen-telefoon gaat uitbrengen, laten we eerlijk zijn ze moeten wel :).
    maar de vraag is hoe goed de interface zal zijn., een trage laggy en onoverzichtelijke interface zal niet verkopen !.

    en apple heeft wel de standaard gezet 🙂

  4. Ze moeten er wel mee komen, maar de titel is een beetje onduidelijk.

  5. @Tine:
    Dankje 😉

  6. Laat ze er maar mee komen, hoemeer keus hoe beter.
    Nokia is nooit een slechte telefoon geweest voordat de iphone er was.
    En laten ze hem maar goed namaken dan kan ik hem teminste bij KPN halen.

  7. liever goed gejat en verbeterd, dan slecht zelf iets nieuws bedacht.

  8. zo is dat

  9. Heb mijn iphone intussen al weer ingeruild voor een Nokia. Heerlijk, gewoon. alles doet het.

  10. GJ, vertel hoe veel wordt je betaald om zulke domme opmerkingen hier te plaatsen

  11. @GJ

    Ik wil mijn Iphone ook terug brengen .. hoe heb je dat gefixed? heb namelijk geen bereik :(( en zit dus aan 2 jaar tmobile vast … grrr

  12. Deze Marketing Managers slaken in hun eigen idioom vaak de meest ontstellende kletspraat uit. 50% van de mensen begrijpt het niet en de andere 50% vindt het arrogante nonsens.
    Netto vertaald lees ik hier “Wij van Nokia zijn eigenlijk te laat, en lopen het risico de boot te missen, maar we converteren nu al onze toestellen dus als het touch-fenomeen niet aanslaat is onze hele range onverkoopbaar…”

    Misschien moet ik nu denken: “Nondeju, iedereen heeft touch maar ik wacht toch lekker ff op Nokia totdat die ook weer bij de les is…”
    Alleen, dat denk ik helemaal niet.

    Of heb ik het verkeerd begrepen ?

  13. 2008? is het niet 2009?

  14. Blijkbaar een nieuwe dude aan het hoofd van Nokia. Weer zo een marketeer van amper 25. Drie jaar terug had ik reeds de Nokia 7710. Dit was een super toestel (in die tijd) deze heb ik toen ingeruild voor de Nokia N95 deze kon beter overweg met de meerdere IMAP mailboxen die ik nodig heb. Het 5mpixel foto toestel was leuk meegenomen.

    Groetjes,
    Alain.

  15. Ze vergeten één ding: het gaat niet alleen om de “touch”, vaak wordt vergeten hoeveel ingenieuze foefjes er in de Iphone zitten zoals de ingebouwde sensoren als de omgevingslichtsensor, de afstandsmeter (schakelt het display uit als het oor in de buurt is) en snelheidsmeter. En ik durf er gif op in te nemen dat de software lang niet zo smooth zal werken als de iphone. Daarnaast heeft apple met MobileMe natuurlijk een behoorlijke troef in handen. De iphone is een verlengstuk van je kantoor en werkt (bij mij althans) erg goed.

    Wat Nokia al heel makkelijk kan overtreffen dat is de kwaliteit van de ingebouwde camera. 2 megapixel is natuurlijk ook niet veel en dat zullen ze dan ook zeker doen. Maar who cares! Ik zie de Iphone ook niet als spielerei maar als gereedschap en onderdeel van mijn netwerk. Maar oké, als dát de troef is dan wens ik ze heel veel succes 😉

  16. Laat ze lekker uitbrengen.. Ben alleen geinteresseerd in de iphone 😉

  17. Nokia heeft al een touchscreen gsm, dat is de nokia 7700.
    Die heb k nog gehad, geen internet tablet, ma echt een gsm. Nadeel weinig of geen ondersteuning ervoor omdat het niet is doorgebroken in europa.

  18. gewoon verkopen die telefoon en een nieuwe Nokia ervoor terugnemen. Abbo kun je aanpassen, naar een normaal abbo. Mensen trappen allemaal in de marketingstunts van Apple en vergeten even rustig na te denken (inclusief ikzelf). MobileMe is veel te langzaam, waarom denk je dat de iphone ondersteuning heeft voor Microsoft Exchange? haha. Een task manager waar Steve Jobs zo lollig over deed op de presentatie heeft de Iphone ook gewoon. Nee ben heel blij met mijn Mac (zolang je niet willen gamen, is het ideaal) maar de iphone nee nooit meer.

  19. Voor de goede orde… ik heb nu uiteraard een iPhone! 🙂 De N95 WAS een beter toestel op gebied van IMAP mail. Maar de iPhone doet dit nog stukken beter, en ik verwacht dat de 2.0 super zal zijn. Het enige dat ik mis is een apparte handtekening per mailbox. En deftig Word, Excel bestanden kunnen lezen zou ook mooi meegenomen zijn. Op die N95 had je zo een pocket office, ik hoop snel iets dergelijks te zien voor mijn iPhone.

    Groetjes,
    Alain.

  20. Ik werk met zowel de iphone als met de nokia N95. Dit is appels met peren vergelijken. De N95 is op een aantal gebieden superieur. Camera,snelheid van de G3, communicatie met andere gsm toestellen en videobewerking. De\iphone heeft een prachtige interface en doet speelser aan.Voor zakelijk gebruik en zeker in het buitenland gebruik ik de N95. Voor de fun de iphone.steve

  21. Als het Symbian based gaat worden (Wat ik bijna wel zeker weet) dan ben ik bang dat je het snelle en soepele werken van de telefoon wel kunt vergeten. Want alle voorgaande Symbian versies zijn zo laggy als het maar kan…

  22. De noren worden wakker 😉

  23. … nu de Finnen nog !

  24. Wat Alain zegt: Nokia had veeeeeeeeeel eerder dan Apple een Touchscreen telefoon beschikbaar.

    Punt.

  25. idd, de nokia 7700, en dan nog de internet tablet ook nog eens………..

  26. En toch zal Nokia marktleider blijven.
    Als touchscreen zo een hoge eis was had HTC de nummer 1 positie wel in de markt 😛

  27. En de E90 wint het al helemaal :D:D:D

  28. iPhone eerste met touchscreen? Echt niet. HTC had al vele touchscreen modellen, Nokia zoals hier genoemd ook een paar modellen. Zelf ben ik verknocht aan de Motorola A1000 http://www.motorola.com/motoinfo/product/details.jsp?globalObjectId=40
    Dit toestel gebruik ik nog steeds, hoewel het voor de huidige stand der techniek wel wat lomp groot is (in 2005 was het state-of-the-art). Jammer dat Motorola dat toestel nooit goed heeft doorontwikkeld (die A1200 en A1600 met zo’n afdekkapje ziet er niet uit). De Nokia 5800 wacht ik even af. Wellicht een waardig opvolger voor de Motorola A1000

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.