Reacties voor: Nokia boos over Apple’s claim grootste mobiele toestelmaker te zijn

Nokia is boos over Apple's claim dat ze de grootste fabrikant van mobiele toestellen ter wereld zijn. Nokia verkoopt veel meer toestellen, ook al zit het met de omzet een beetje tegen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Tja, Nokia is nog wel de beste als het om bereik gaat. Ik weet niet hoe het komt, maar met Nokia heb je vaak bereik op plekken waar andere telefoons dat niet hebben (alhoewel het met de Nokia smartphones wat minder is).

  2.  arme Nokia… Stil maar hoor jongen, ik geloof nog steeds dat je de grootste bent hoor. Zo, ga nu maar weer lekker buiten spelen…

  3. @Remon: Amen!
    @algemeen: Ik word echt moe van nokia, ze komen echt met niets dat mij boeit uit. Alles is lomp en sloom en raar en niet mijn piece of cake. Maarja ik zou na 10 jaar nokia wel gewoon nokiamoe zijn ofzo. however since ik een iphone bezit wil ik gewoon niets anders meer, no way. Kan ook niet wachten op die iPad, gimme gimme, tegek idee. Ik heb een takkepokke hekel aan laptops dus. 🙂

  4. Ik ben het met Simon eens, met m’n oude Nokia heb ik toch echt beter bereik als met m’n iPhone. Op plekken waar m’n iPhone geen bereik heeft heeft mijn Nokia nog steeds een paar streepjes …

  5. Wie wil Nokia troosten? Mij maakt het geen hol uit wie de grootste is. Nokia maakt mooie toestellen hoor maar ik word niet goed van de software die er op zit. Die hele N series vnd ik maar NIKS.

  6. Ik dacht wel dat Steve Jobs zei dat het enkel over de smartphone’s ging!
    niet over het algemeen totaal van toestellen …

    als ik dan in mijn omgeving kijk zie ik bijna geen Nokia, meer Blackbeery, HTC & LG’s smartphone’s

  7. Boohoo! Waar maakt Nokia zich druk om? Moet je goed kijken hoe Apple met één opmerking gelijk heel Nokia op zijn kop zet. Als ze dan echt de grootste waren stonden ze daar wel boven(?) Beetje PowerPlay dit…

  8. Eens je overstapt naar iPhone..en je bent gebeten door de microbe ..tjah dan zie je Nokia totaal anders! Ik heb altijd aleen maar met Nokia gewerkt..meer dan 20gsms versleten en volgde alle nieuwtjes..vorigjaar ben ik overgestapt maar ik ga zeker en vast niet meer terug 😉 Het is gewoon iets wat alles heeft wat ik net wil. (buiten een paar dingen maar in de toekomst komen die wel)

  9. M’n MacBook gaat vaak mee, dat gaat ook makkelijk en hij is dan ook vrij “mobiel”. M’n iMac gaat daarintegen nooit mee, want die is niet mee te nemen. Ik geef Jobs gelijk, huilkindertjes bij Nokia.

  10. Kom op, niet huilen zielige Nokia. Gedraag je niet als een geplaagd kindje.

  11. Ik ben altijd al nokia fanboy geweest en ik vind ik dat hun toestellen idd een beter bereik hebben dan vele anderen, hoe ze het doen is mij een raadsel maar ik ben ook van die mening toegedaan deze hun toestellen op dat vlak echt wel top zijn en dat vind ik bij de iphone niet het geval,integendeel zelfs.

    Maar de jaren lopen verder en blijven niet stilstaan en dan zag ik die iphone en ik vind deze nu éénmaal beter en gebruiksvriendelijker dan de nokia en nog een paar andere zaken die aan de iphone beter zijn en mij beter liggen.

  12. Nooit meer nokia!

  13. Gaaaaaaap… Is er nog iPhone of iPad nieuws? Als ik in Scandinavische retro geïnteresseerd ben luister ik wel naar Abba! 😉

  14. It’s amazing,It’s amazing,It’s amazing,It’s amazing,It’s amazing. Die Steve Jobs wordt helemaal geil van zijn eigen omzetcijfer. Groot in beeld bij de key-note, alle duracel konijnen in het publiek laten klappen en dan vertellen dat het daar niet om draait bij Apple. Sure Steve.

  15. Alle lof voor de Iphone. Beste gsm allertijden, maar helaas moet ik een nokia gsm gebruiken in mijn VW golf 6 omdat Apple het rsap protocol weigert te gebruiken. Pech voor mijn bluetoothverbinding tussen de carkit van mijn wagen en mijn iphone 3G. Zo zie je maar, de ene kan niet zonder de andere. Regen en zon maken samen een mooie regenboog!!!!

  16. Origineel geplaatst door Marcel
    Ik ben het met Simon eens, met m’n oude Nokia heb ik toch echt beter bereik als met m’n iPhone. Op plekken waar m’n iPhone geen bereik heeft heeft mijn Nokia nog steeds een paar streepjes …

    Maar dan kan je ook de vraag stellen in hoeverre de antenne indicator overeenstemt met de werkelijkheid.
    En dat bedoel ik in het algemeen,dus geen aanval op Nokia of zo.
    wat ik voor mezelf met zekerheid kan zeggen is dat de iPhone de beste mobiel is die ik ooit had en schat de kans heel klein dat ‘k ooit nog overschakel maar ik ben ik…

  17. Leuk die arrogantie van Jobs. Aangezien Apple maar 1 duur telefoontje in zijn assortiment heeft zal Nokia wel de grootste blijven. Nokia heeft toestellen voor elke geldbeurs dus dan is het niet zo raar dat Nokia meer telefoons verkoopt dan Apple.

    Btw altijd leuk om die kiddo opmerkingen hier te lezen 😉

    En aub geen iPad nieuwtjes meer hier. Daarvoor kijk ik wel op iPadPlanet.

  18. Dat apple maar 1 telefoon heb is juist het mooie! Als je een telefoon koopt en een week later komt er al een mini versie uit, of een met een toetsenbord of een snellere of wat dan ook dan is er toch geen bal aan?!
    Lekker 1 keer per jaar een (in mijn ogen) perfecte telefoon vind ik prima, en veel zijn het er met mij eens denk ik dan.

    Ook heb ik hier gewoon goed bereik dus voor mij geen probleem, de n97 van mn zus heeft hier geen bereik met dezelfde tmobile btw

  19. Steve maakte hier een subtiele opmerking waarin hij zei dat ze qua omzet de grootste mobiele fabrikant waren.

  20. Nokia was altijd de AH onder de telefoons, maar nu zijn ze de Aldi. Misschien moeten ze zich dan ook maar zo gedragen. Als ze niet snel met veel betere toestellen komen worden ze ook ingehaald door de aziatenî„š

  21. Nou Die n95 vond ik toch een super gsm. Maar inderdaad de sofware is echt uit de mode.@GrafGiraf:

  22. Wat een kinderachtige fanboyreactirs zeg! Verschrikkelijk, alsof Steve God is ofzo! Nokia is puur qua telefoon vele malen beter!! Ook nu nog!

  23. Help! Wie zijn die geeks op de foto en wat is dat voor middeleeuwse telefoon?

  24. Origineel geplaatst door Thomas11NL
    Dat apple maar 1 telefoon heb is juist het mooie! Als je een telefoon koopt en een week later komt er al een mini versie uit, of een met een toetsenbord of een snellere of wat dan ook dan is er toch geen bal aan?!
    Lekker 1 keer per jaar een (in mijn ogen) perfecte telefoon vind ik prima, en veel zijn het er met mij eens denk ik dan.Ook heb ik hier gewoon goed bereik dus voor mij geen probleem, de n97 van mn zus heeft hier geen bereik met dezelfde tmobile btw

    Volgens jouw redenatie zou er dan heel erg weinig keuze zijn in toestellen als elk merk maar 1 model uit zou brengen. Het is Apple’s keuze om maar 1 model te voeren maar heel wat mensen zijn blij dat er bij andere merken meer keuze is, niet iedereen wil zoveel geld aan een gsm uitgeven.

  25. Origineel geplaatst door Rene. Nieuwenhuis
    Help! Wie zijn die geeks op de foto en wat is dat voor middeleeuwse telefoon?

    Die telefoon is een Nokia die dingen kan die mijn 3GS nog steeds niet kan!
    Apple doe daar wat aan aub! 🙂

  26. Cool man, als ik m’n hand op de speaker houd dan word het geluid zachter!! It’s amazing…
    Tsja, apple schept wel een beetje op met steve z’n opmerking, nokia reageert daar dan wel weer heel erg flauw op net een kinderachtige “echt niet!” Beetje jammer maarja, ben benieuwd of nokia binnenkort ook met “echt nieuwe” dingen komt in plaats van nutteloze gadget achtige functies anders zou steve best nog wel is gelijk kunnen krijgen en kan nokia z’n “echt niet” op z’n buik schrijven.

  27. Groot gelijk, Nokia. Laptop’s vallen niet onder mobiele toestellen, maar portable. En Portable is niet gelijk aan Mobile.

    Dat Apple meer omzet heeft op hun toestellen, ligt niet aan de toestelverkoop, maar aan de percenten die ze krijgen van AT&T en andere operatoren.

    Dat de gemiddelde verkoopsprijs hoger is, is normaal, want ze zijn ook maar enkel te vinden in de high-end markten, en niet in de low- & middle-end markten.

    Als Apple zich de grootste wilt noemen, dan zullen ze eerst moeten proberen meer dan 25 miljoen iPhone’s in één jaar te verkopen.

  28. Steve zei tijdens de Keynote MobileDevices en daarvallen laptops, ipods, iphones onder ja dat is het logische.

    Maar wat betreft mobiele telefoons staat nokia nog ver voor. Zeker met de N900 gaan ze aan de weg timmeren en ook hun E series doen het prima, ze hebben tenminste ook betaalbare simpele toestellen en dat heeft Apple weer niet.

  29. De nokia 3310 is nog het mooiste product daarna is het 3x keer niks geworden met nokia. Dat ze maar gaan fietsen ik zie in onze familie niemand meer met een nokia.

    Nokia kan het niet winnen van apple en zullen wel weer patenten aan het zoeken zijn die apple “misbruikt” heeft. Het zijn ook een stelletje jankers bij elkaar daar. Dan kunnen ze het niet winnen met patenten gaan ze liggen zeuren dat apple kleiner is als hun.

    Kijk maar uit nokia je versplit je geld aan het “ik ben groter” uit aan niks. Ga maar terug naar kantoor telefoons bouwen die het misschien wat beter doen. En kom dan pas terug als er 10 verkocht zijn ^^

  30. @Danny Haha yeah right. Apple doet gewoon mee met de rest kwa patenten schenden en andere bedrijfen aanklagen. Zie meer mensen met Nokia’s, Samsungs en HTC’s dan iPhone’s. Dus hou nou ff op met dat kiddo fanboy gedrag. Ach op een iPhone en Apple site/forum zul je toch altijd van dit soort reacties krijgen. En zelfs de Hype iPhone krijgt vroeg of laat een mindere periode kwa verkoop. Als Apple echt marktleider wil worden boven Nokia dan moeten ze toch eens met een goedkopere versie van de iPhone komen en koppelverkoop met meerdere providers toestaan. Hoop zelf dat de ‘4g’ een hele verbetering word ivm de 3GS maar Apple kennende zal dat wel niet gebeuren.

  31. @Taco:

    het gaat niet om wat jij wilt maar een groep mensen. Nokia is op andere gebieden beter dan iPhone(hoewel ik zelf ook een iPhone 3GS heb maar ook een nokia) Ik vind zelf dat het vaak apple met peren wordt vergeleken als het om iPhone en nokia gaat. iPhone is maar 1 model terwijl bij nokia voor elke doelgroep een model voor beschikbaar is. je kan moelijk met een iPhone rond lopen als je een bouwvakker of automonteur of een zakenman bent. iPhone is meer voor de jeugd om spelletjes spelen en smssen en msnnen.

  32. @Ali:

    Dat is de grootste onzin. Juist op bijeenkomsten zie ik veel volwassenen, “zakenmensen” met een iPhone. Ik vraag me dan ook af wat je bedoelt met zakenmensen?

  33. Tja ik zou dat ook zeggen als ik nokia was. Jongens geef het op. Apple is de grootste. Mensen gaan steeds minder nokia kopen omdat het merk achteruit gaat. Veel problemen met software, slechte toestellen. N97 enz.

  34. Wat een inovatie zeg
    stens zitten we in een luchthaven hal allemaal met onze armen te zwaaien en met de speed radar de boetes aan het negotiëren met de politie …

  35. Nokia heeft nog steeds betere telefoon dienst … Maar vraagt de meerderheid enkel dat?
    Meerderheid wilt een platform dat:
    – goed telefoneert
    – veel varia aan kan (spelletjes, applicaties, .. )
    – een beetje aanzien geeft
    – hem een lange tijd een gevoel geeft van “wow”
    – hem niet gelimiteerd voelt
    – integreert met andere snufjes (pc, televisie, … )

    en dat is nu wat d iPhone biedt en “Nokia” enkel op sommige toestellen. Het merk kampt onder veralgemening van alle toestellen waardoor de basis toestellen meer pluimen verdiend dan het waard is en de top toestellen afgezwakt worden. De diversiteit, hoe onverstaanbaar ook, is hetgeen dat hun verkoop remt en dat hun kosten torenhoog maakt (ingenieursteams, productielijnen, supportteams, … )

  36. Wat een hoop onnozele reacties. Nokia is een bedrijf, geen persoon. Hoe kan een bedrijf nu “zielig” doen en “huilen?” Het is marketing en er is veel geld mee gemoeid. Zo’n opmerking kan Nokia veel geld kosten, dus het is niet zo gek dat ze willen dat Apple erop terug komt. Nokia is nog steeds te grootste en dat is een asset. Als ik opeens ga claimen dat mijn product het meest verkocht wordt en mijn marketing strategie daarop ga baseren, word ik ook teruggefloten. Maar niemand die dit zegt, iedereen denkt dat Nokia gewoon zielig aan het doen is.

    Wat ben ik blij dat ik geen blinde fanboi ben.

  37. Origineel geplaatst door Thaurin
    Wat een hoop onnozele reacties. Nokia is een bedrijf, geen persoon. Hoe kan een bedrijf nu “zielig” doen en “huilen?” Het is marketing en er is veel geld mee gemoeid. Zo’n opmerking kan Nokia veel geld kosten, dus het is niet zo gek dat ze willen dat Apple erop terug komt. Nokia is nog steeds te grootste en dat is een asset. Als ik opeens ga claimen dat mijn product het meest verkocht wordt en mijn marketing strategie daarop ga baseren, word ik ook teruggefloten. Maar niemand die dit zegt, iedereen denkt dat Nokia gewoon zielig aan het doen is.Wat ben ik blij dat ik geen blinde fanboi ben.

    De reactie van Nokia, mag ik aannemen, is toch een gezamenlijke gedachte van de top aldaar, dus ik vind het niet eens zo gek om dit als 1 persoon te zien.

    Er zijn wel meer bedrijven die beweren de grootste te zijn, Apple echt niet alleen. Het is slechts een zetje in een groot schaakspel.

    Nokia stelt zich wel wat onprofessioneel op, dat is een feit. Zij plukken nu de vruchten van de matige producten van de afgelopen jaren, worden vervolgens door Apple platgewalst met een geweldig toestel dat door velen (niet alleen fanboYs (fanboI?)) wordt gezien als de GSM der GSM’s en in plaats van te concurreren met een gelijk geweldig product verschuilen zij zich nu achter een stapel van rechtszaken aangaande vermeende patentschendingen en uiteraard reageert Apple daar ook op.

  38. @Ali: ik weet niet in welk marktsegment jij werkt, maar ik werk bij een groot bedrijf waar 20.000 mensen werken, bij ons op het hoofdkantoor lopen echt veel mensen met een iphone het zou je nog kunnen verbazen. Iedereen die ik spreek erover vindt ook dat het gewoon het beste telefoon is.

    Dat terzijde gaat het in mijn reactie weldegelijk om wat ik wil, wat een grote groep mensen wil die geen iphone willen om welke reden ook (meestal vinden ze het iphone-abo te duur) is voor mij niet zo interessant, ik reageer vanuit mijn perspectief.

    Dan nog het feit dat er 1 model is, ik zeg ideaal geen ingewikkelde keuzen meer. Ik hou niet van het “snoepwinkel gevoel”. ( het gevoel wat je als kind kreeg als je 1 gulden aan snoep mocht besteden en je wilde ze eigenlijk allemaal ). Als je het mij vraagd is dit dan ook het succes van Apple en haar iPhone, het feit dat er beperkte keuze is.

  39. Nou ik had altijd Nokia totdat… ik een Ipod Touch kreeg, toen dacht ik als die Iphone nou ook zo makkelijk werkt, en dan vooral de nadruk op werkt… Ja dus!!! Geen gezeur met instellen exchange (bij Nokia dagen mee aan het klooien geweest, echt die Iphone is een verademing!!! Ik weet niet wie ik ervoor moet bedanken maar alle Apple medewerkers BEDANKT!!!! (ja het mag best meer kosten maar dan goed, weg met die namaak rotzooi wat vaak ook nog een gejat idee is van een ander…)

  40. @Taco:

    ik heb in het verleden nog nooit problemen gehad met meerdere modellen als ik een nieuw toestel uit mocht zoeken. Doordat je in een bepaalde prijsklasse zoekt vallen er al toestellen af en dan is het een kwestie van een zakelijk of multimediatoestel. Kost je 1 minuut extra op 2 jaar.
    Het succes van de iPhone wordt meer bepaald door het OS dan door de beperkte toestelkeuze. Sterker nog, een goedkoper toestel vergroot het marktgebied en zal het succes vergroten.

  41. @Kareltje: Oh maar ik wel, zat zelfs. Ik ben het wel eens met de rest van wat je stelt. Ik had geen zin om het een ellelange post te maken, maar succes is natuurlijk afhankelijk van een groot aantal factoren en niet alleen de keuze van de hoeveelheid toestellen. Maargoed, voor mij is het wel makkelijk, hoef niet telang te denken. Alleen maar hoevel gig ik wil, nu ook weer met de ipad, neem ik 16, 32, of 64gb .. ik ben er nog niet helemaal uit. maar ik neig naar 32.

  42. @Lau: precies!

    @Thaurin: een corporatie (inc.) zoals Nokia en Apple mag je beschouwen als een persoon. Als je jezelf wilt onderwijzen, Google “The corporation” en kijk de geniale film gratis op internet. Gebaseerd op het boek: The Corporation: The Pathological Pursuit of Profit and Power

  43. Als het om mobieltjes gaat is Nokia nog wel de grootste, maar ik heb liever kwaliteit dan kwantiteit. Nokia moet gewoon niet zeuren als ze een van de grootste op de mobiele markt Willen zijn dan moeten ze wel een stuk betere spullen maken

  44. Welke telefoons beter zijn is een subjectief begrip.
    Laten we eerst beginnen dat een telefoon beoordeeld moet worden zoals hij verkocht is. Dus zónder jailbreak.
    De fanboy’s hier vinden hun Iphone zo goed dat ze hem eerst moeten hacken om hem een beetje naar de zin te maken. Dat is nou eenbeetje jammer.
    Dan is het ook nog jammer dat Apple bleutooth niet goed ondersteund, watandere fabrikanten wél doen.
    De ontvangst kwaliteit is matig, maar dan stekende fanbooys hun kopinhet zand en roepen dat ditaantMobile ligt. (vreemd dat de nokia’s hier geen last van hebben.)
    Flash….tsja…ikwildat gewoon hebben.
    De batterijcapaciteit is voor mij bij lange na niet voldoende.

    De userinterface vind ik wél goed.Alleen jammer dat ik de eerstkomende agenda afspraak niet constant in mijn beeld heb zoals op mijn Nokia E71.
    De appstore vond ik een superidee en al die leuke apps hebben voor een groot deel bijgedragen aan het succes van de Iphone. Sterker nog, zonder die appstore was de Iphone nooit zover gekomen.
    Wat ik ook goed vind is dat de Iphone evolueert in plaats van steeds een geheel ander toestel.

    Maar wat nou het beste toestel is…… dat is niet de Iphone en het is ook niet de Nokia. Het hangt er gewoon vanaf wat de betreffende gebruiker met een toestel wil doen. Ik ken ookIphone gebruikers die niet meer doen dan bellen en smssen, en de andere mogelijkheden niet kennen. Ze zeggen letterlijk dat ze het toestel gekocht hebben omdat ze aan de hype meedoen. Dat is hun goed recht. Ik koop ook weleens hebbedingen .

    Maar is het dan het beste…nee……….dat is afhankelijk van wat een gebruiker ermee wil doen.
    En de mensen die andere merken bashen…ach…dat zegt alleen wat over hun zelf.

  45. ik was ook wel verbaasd toen ie dat zei

    volgens mij is nokia idd nog steeds de grootste…
    helemaal al als je telt vanaf de allereerste mobiele telefoon van nokia dat al waarschijnlijk voor 1990 stamde..

  46. dat nokia een betere ontvangst heeft is waar maar waarom? Nokia toestellen hebben een sterke straling dan de iphone. Daarom is de iphone beter voor de gezondheid maar slechter voor je bereik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.