Reacties voor: Nog steeds grote problemen met MobileMe

Er zijn nog steeds problemen met MobileMe, zo blijkt uit berichten op Apple's supportforum en uit berichten van onze lezers.
Lees het complete artikel → Nog steeds grote problemen met MobileMe

Reacties: 32 reacties

  1. Belachelijk van Apple.
    Met veel bombarie wordt dit allemaal aangekondigd, en wat krijg je er voor terug?
    Helemaal dat ze bij mensen geld afschrijven die alleen maar de testversie gebruiken.

  2. Ik geloof dat ik steeds geluk heb. MM (en daarvoor .Mac) werkt(e) altijd als een zonnetje.

    Apple moet dit snel voor elkaar krijgen, anders gaan er klanten weglopen.

  3. Klopt, zowel dit weekend als vandaag heb ik er last van gehad. Maar ja, als Apple-freak vertrouw je erop dat het wel weer goed komt. Als MicroSoft ook zo succesvol zou zijn zouden ze dezelfde problemen tegenkomen.

  4. werkt hier perfect
    alleen zondag even plat gelegen
    of was het omdat ik 190 mails toegekregen had vd iphoneclub !!!

  5. No probs here !!

  6. Als MicroSoft ook zo succesvol zou zijn zouden ze dezelfde problemen tegenkomen

    Dus als Microsoft de mist in gaat mag Apple dat ook. Wat een onzin ! Dit is gewoon een gigantische flater van Apple, en zal zeker niet de laatste zijn!

  7. Wat heb je precies allemaal nodig om een exchange server op te zetten?
    Kan dit op een mac? waarschijnlijk niet? Zijn hier gratis alternatieven voor?

    Jonas

  8. Ook nergens problemen mee, en ook niet gehad. Denk dat mensen wat overdreven reageren…

  9. al jaren een .mac gebuiker en nooit echt grote problemen nee gehad.

  10. @Bart

    Nee, dat zie je verkeerd. Maar je kan nooit testen met duizenden, misschien wel miljoenen gebruikers die in één keer van de service gebruik gaan maken. Het is maar techniek, daar ben je van afhankelijk. Er zijn zoveel factoren waardoor dingen fout kunnen gaan.
    Een voorbeeld: Windows heeft met Vista een grote fout begaan. Zelfs zo erg dat zelfs Microsoft adviseerde mensen te downgraden naar XP!!
    Apple lanceert Leopard en zelfs PC World schrijft een geweldige recensie hierover.
    Nu lanceert Apple een nieuwe service, MobileMe. Het loopt niet zoals gepland, omdat er zoveel gebruikers zijn, ook met gehackte eerste generatie iPhone, zodat de servers het zwaar hebben.
    Sinds begin middag werkt het weer top, zoals het hoort. Ik stoor me er niet aan, het is niet dodelijk.
    Dat soort dingen gebeuren gewoon.

  11. Als dat Live Mesh van Microsoft ook werkt op de Iphone, dan stap ik direct over. Bij MobileMe werkt mail niet goed, calender werkt niet goed, contacts werkt niet goed en Idisk werkt totaal niet. Ik ben blij ik in een gratis proefperiode zit. Al ga ik wel meteen mijn rekening controleren.

    Als dit niet snel beter wordt dan ga ik er niet voor betalen. Sterker nog, dan stop ik er nog ruim voor het einde van de proefperiode met MobileMe.

  12. Lees maars bij mij hoe je via Gmail ook IMAP kunt krijgen (met je eigen POP adres EN SPAMfilter).. gratis en t werkt als een zonnetje 😀

  13. Nou bij mij hebben ze tijdelijk 121 euro afgeboekt voor trial gebruik.. Dus ja er zijn wel degelijk problemen en niet zo’n beetje.

  14. 5 dagen al zonder mail…
    Tevens loopt Mail programma op de Mac regelmatig vast door syncs die niet voltooid kunnen worden. Best bijzonder dat ik net bij die ene procent hoor :S

  15. alles werkt goed bij mij. Alleen mailtjes vanaf een gmail account komen pas na 4 uur aan bij mobileme.
    Heeft hier nog iemand last van?

  16. Bij mij werkt alles behoorlijk crappie, ga eens even kijken Live Mesh van Microsoft inhoudt

  17. @macrub:
    Kom op zeg!
    Dit is echt testwerk van de onderste plank. Apple was gewoon nog niet klaar om dit te lanceren. Ik ben al 10 dagen aan het communiceren met support in Ierland. De techneuten zijn nog steeds op zoek naar de diepere problemen. Simpele problemen zoals het upgraden van een Me account met een FamliyPack gaat gewoon niet omdat er storingen zitten in het CreditCard gedoe.
    Tjonge zeg… dat had in juni al getest kunnen worden. Het is de verrotte apple-trots om de beslissing te kunnen nemen om de boel een maand later uit te brengen.

    Inderdaad wij hebben tig G4 Cubes gehad destijds en dat was net zo’n ramp.
    Toen zijn er koppen gerold en dat zal nu ongetwijfeld weer gebeuren.

    Ik ben al 18 jaar een trouwe apple-fan maar dit is echt bij de konijnen af.

  18. Ik heb vooral last van vertragingen – leuk hoor dat push, maar mail die om 18:35 binnenkomt, verschijnt pas om 20:13 in MobileMe. In de headers is te zien dat het het mailtje gewoon uren blijft hangen tussen 2 servers van Apple!

  19. …. no problems in Amsterdam. Maar jullie zitten vast niet op dit nieuws te wachten. Alleen synchroniseren met een OWA (Outlook Web Access) werkt nog niet, iemand tips?

  20. @JPC

    Het is idd een stuk testwerk, het is vooral vervelend omdat het de mensen ook geld kost.
    Ik ben nog steeds van mening dat men het nooit echt tot op de bodem niet kunnen testen.
    Er komen specifieke problemen boven wat ze blijkbaar niet gezien hebben. Elke bedrijf wil met succes iets op de markt zetten, lijkt me.
    Ik ben zelf nu ongeveer een jaar of 12 Apple gebruiker en heb nog nooit vreemde problemen ondervonden.
    Bij mij zijn nu alle “problemen” met MobileMe als sneeuw voor de zon verdwenen. iCal, Mail en Contacts werken als een zonnetje. Vanmiddag alles getest.
    Dit zal hopelijk snel voor iedereen gelden.
    Bij jou is het extra vervelend met creditcard grappen. Dat lijkt me lastiger op te lossen.

  21. bezig met push mail/calendar/contacts & gallery (ook kijken op TV met gebruik van Apple TV), gaat allemaal prima. ook sync met iPhone gaat snel

    maar vervelend voor diegene met problemen, hoort niet en moet gauw verbeteren. zeker de financiele fouten kunnen niet

    iedereen mag doen wat ie wil, maar dat geneuzel of Apple versus Microsoft. Gaat toch echt om totaal beeld en niet incidenten, dan scoort voor mij Apple toch veel beter. Mijn Windows notebook van het werk is ondertussen weer een wrak en aan “software” revisie toe. In dezelfde periode totaal geen issue met eigen MacBook, Apple TV, iPhone, iPod, etc. en vooral de combinatie van de apparaten

  22. Hmm… ik kom nog wel m’n webmail op, maar voor de rest heb ik al de hele dag problemen met mail versturen en ontvangen. Alles gaat ontzettend traag.

    M’n vriendin probeerde net d’r .Mac trial account nieuw leven in te blazen, maar krijgt het niet voor elkaar… we krijgen alleen maar meldingen dat password en username niet bekend zijn. Alles al geprobeerd, ook vanuit Systeem Voorkeuren maar het werkt niet zo lekker.

  23. mail geeft vandaag problemen, maar de rest werkt prima.

  24. hier loopt alles goed en snel.

  25. Die dikke Phil Schiller mogen ze wat mij betreft een toontjes, zo niet octaven, lager laten zingen (Whoom whaps alles met push hatsjeflatsj – hij belooft op de WWDC van alles waar hij niet het flauwste benul van heeft.)

  26. Lekker boeiend..liever 3 maanden gezeik met mobileMe dan dat ik Microsoft software variant op mijn iMac installeer.. Microsoft moet eens de ramen open zetten en de boel luchten.

  27. En van de helpdesk moet je momenteel ook nog niet veel verwachten

  28. Ik krijg nog steeds geen push sync.
    Op mn iphone

    En de kalenders worden op een ander account (met een windows interface) niet eens mee genomen 🙁

  29. @macrub& @SneakerStyle:
    Sinds ik een iPhone heb begeef ik me wat meer in het Apple circuit en met steeds groter wordende verbazing zie ik hoe, haast sektarisch, sommige fanboys zo kortzichtig hun onvoorwaardelijke liefde voor Apple ten toon spreiden. Ik vind het fascinerend om te zien dat Apple kennelijk de ene na de andere fuck-up kan maken, maar dat het om de een of andere reden de echte fanboy maar niet kan deren. Alsof Steve Jobs himself je op je bek komt slaan en je het nog fantastisch vindt omdat het van Apple komt… ik kan er niet bij met mijn verstand. Zonder ook maar enige kennis van zaken roepen dat dit nooit getest kan worden en dat het Apple niet aan te rekenen valt. Dat je liever drie maanden betaald voor iets dat totaal niet functioneert dan een gratis dienst wenst te gebruiken, die wel werkt, maar waar een Microsoft label aanhangt…

    Is dit kiddo talk of zijn jullie echt zo “gelovig” ?

  30. syncronisatie van mobile me werkt bij mij niet met windows vista / outlook 2007. Werkt wel op windows XP / outlook 2007. Al krijg ik daar syncronisatie problemen (outlook sync die vastloopt). PC herstarten is het enige wat dan helpt, maar knap lastig, zeker als je sync op automatisch zet, dan is dat om de paar minuten.
    Live mesh lijkt me niet echt een alternatief, ik gebruik al geruime tijd, maar das enkel handig voor bestanden. Dit syncroniseert geen mails, geen contacts, geen kalender etc. Dus eigenlijk variant voor de iDisk. Voor je contacten en mails moet je naar wl.windowsmobile.com surfen (enkel voor windows mobile toestellen denk ik). voor sync met outlook heb je dan weer outlook connector nodig (voor betalende gebruikers)(http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=7AAD7E6A-931E-438A-950C-5E9EA66322D4&displaylang=en) etc… om nog te zwijgen van live skydrive, om bestanden ook openbaar te maken etc etc… veel programma’s dus, die allemaal los van elkaar hangen wat wel een nadeel is. microsoft zou beter 1 programma onder 1 naam uitbrengen zoals mobile me. dus wie nu op mobile me zit, kan mss beter even wachten tot de problemen opgelost zijn. als je op microsoft moet wachten zal het wss al kerstmis zijn…

  31. ik kan mijn Iphone niet syb=nchroniseren met me.com. mijn iphone is gejailbreaked, kan dit mee te maken hebben? aganda en contacts worden wel op mijn computers gesynchroniseerd maar niet op mijn Iphone. Ik heb alle instalaties en instellingen nagekeken maar het gaat niet. kan iemand me hiermee helpen?

  32. Bij mij gaat het ook niet goed.

    Op mijn Pc en Mac gaat het syncen prima, alleen op mn iPhone niet.
    Data wordt niet gepushed.

    als ik het handmatig ophaal, krijg ik wel de gegevens binnen, maar neits via push.

    Iemand daar een oplossing voor?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.