Reacties voor: Nog steeds geen unlock voor iPhone 3G

Het iPhone Dev Team heeft grote moeite om de iPhone 3G te unlocken en de iPod touch 2G te jailbreaken. Heeft Apple het kat-en-muisspel gewonnen?
Lees het complete artikel → Nog steeds geen unlock voor iPhone 3G
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. apple heeft het echt niet gewonnen in elke software is wel een gaatje te vinden dus dat moet hier ook zijn

  2. Komt nog een moment, dat de iPhone 3G geunlockt kan worden hoor. 😉

  3. Heel simpel, gewoon de stealthsim kaart kopen en de iphone is unlocked. Of heb ik het mis?

  4. @Huga we praten hier over software matig lees het artikel eerst eens.

  5. Een jailbreak zou niet echt nodig zijn moest apple zijn toestellen iets opener opstellen. Wie houd er nu niet van om zijn toestel “is het nu een gsm of computer” een persoonlijk tintje te geven. Ze beschermen hun produkt te veel. Is het nu voor de kwaliteit van je toestel hoog te houden of de snelheid. Het maakt niet uit iedereen wil nu wel iets aan de look/sound van zijn software veranderen. Waar apple ook nog te beschermvol over is het toelaten van sommige aps. Er is wel altijd een progje dat ik leuk en of praktisch vind. Maar ja wie zijn wij om apple dat duidelijk te maken.
    dus tot zover apple een kooi rond de iphone zet vijl ik er een paar tralies door.

  6. ik werk zowel in de vs als hier in nl, en ik zou het wel prettig vinden mijn t-mobile of mijn att iphones te kunnen unlocken…. ik heb er nu twee…, zou handig zijn, een gehackte iphone

  7. Een jailbreak is echt nog nodig. Er zijn te veel handige, goeie of praktische programma’s voorhanden na een jailbreak die nooit in de app store zullen komen… helaas. zou apple zich wat opener opstellen zou het jailbreaken langzaam aan verdwijnen. Ik denk zelfs dat momenteel meer en meer mensen hun legaal verkregen telefoon zullen gaan jailbreaken om zelf te kunnen bepalen wat ze er wel en niet opzetten.

  8. Ik vind het een beetje raar om na 2 weken te zeggen dat de nieuwe iPod Touch niet te jailbreaken valt.

  9. Die tijd duurt gewoon even Apple heeft natuurlijk die unlock niet laten schieten met de 3G want anders zouden de contracten meteen verbroken worden…

    Geef ze even de tijd de 1ste iPhone was toch ook niet meteen Unlockbaar binnen 3 maanden of wel dan?

  10. Ach, het unlock programma bestaat, want anders zouden er geen ge-unlockte toestellen verkocht worden… Maar dat is in handen van Apple en T-Mobile. Anyway, het feit dat het bestaat, betekent dat het mogelijk is. Hoe kan T-Mobile anders (verplicht of niet) softwarematig toestellen unlocken op verzoek? Het is gewoon een kwestie van tijd.
    Edit: Jailbreaken lijkt me toch voor sommigen (zoals ik) een must. Je kunt ermee toegang krijgen tot het filesysteem van je iPhone en snel dingen veranderen, Ook kun je apps draaien die Apple niet goed gekeurd heeft, maar mogelijk wel interessant zijn. Vooral die apps die Apple uitgesloten heeft aangaande VOIP, etc. Ik blijf jailbreaken als ik kan.

  11. Heb hier nu 1 dag een nieuwe 3G in gebruik, vanmiddag ge-Pwnd. Geen BiteSMS in de AppStore (achteraf toch onder andere naam beschikbaar?), geen BossPrefs, geen directe Wifi/BT toggle, geen achtergrondjes, geen icoontjes en leuke laadschermpjes. Kortom, standaard werkt prima, maar de AppStore programma’s zijn nog lang niet voldoende om het ECHT leuk te maken. Mijn 3G ziet er inmiddels weer uit zoals mijn voormalige 2G, zoals het hoort.

  12. Een unlock is voor mij niet noodzakelijk. Ik heb weinig problemen met T-Mobile, die 2 jaar zit ik wel uit. Dan is ie alsnog gratis SIMlock vrij te maken. Maar de jailbreak gebruik ik voor een aantal handige programma’s zoals Veency, Terminal en Mobile Finder. En uiteraard Winterboard om de look and feel wat persoonlijker te maken.

  13. Ik denk maar zo als T-mobile ze voor je kan unlocken, waarom dan niet het dev team, er is dus duidelijk een truc aanwezig die dit unlocken mogelijk maakt, alleen nog uitzoeken wat.

  14. Ik vond het jailbreaken van de touch wel leuk om al even kennis te maken met software van derden, maar nu met orginele 2.1 firmware en veel aanbod in de store, heb ik geen interesse meer. Het werd ook een beetje een bende met al die source’s toevoegen en dubbele lijsten te hebben…pfffffff…

  15. @Rene: T-Mobile moet ‘m al na 1 jaar gratis sim-lock vrij maken als je daarom vraagt. Dat is zo wettelijk geregeld.

  16. Bij de vorige generatie heeft het toch ook zo’n 10weken geduurd vooraleer hij softwarematig unlocked kon worden 10weken en 2,5maand is niet zo’n groot verschil. Apple had er bij de 3G veel meer baat bij dat deze niet unlocked kan worden omdat hij over de hele wereld gelanceerd is, in tegenstelling tot de 2G.

    Het is dus niet meer dan logisch dat deze software veel mee beveiligd is waardoor hij moeilijker te hacken valt.

  17. Mij lijkt het dat het gewoon nog even tijd nodig heeft.
    In elke software zit wel een gaatje en mij lijkt het dat ze de wegen die ze eerder bewandeld hebben nu dichtgetimmerd zijn maar er vast wel andere mogelijkheden zullen moeten zijn m.b.t. tot het unlocken en jailbreaken van de iPhone 3G en de nieuwe Ipod Touch!

  18. Men dacht dat FW 1.1.4 ook niet unlocked kon worden…

  19. op dit MOMENT heeft apple het kat-muis-spel wel gewonnen, geef toe, het duurt nu al veel langer dan iedereen vantevoren had gedacht dat het zou kosten om de 3G te unlocken en de touch 2G zou volgens sommige al helemaal makkelijk zijn omdat deze alleen gejailbreaked hoefde te worden.. ik vind het toch knap van apple dat ze het zo lang afhouden.. het is niet makkelijk voor ze, want het Dev-team is echt een stelletje doorgewinterde techneuten die veel weten.. maar zoals iemand al zei.. in iedere software zit een gaatje en hier dus ook.. alleen zit dit gaatje verweg verstopt en is het waarschijnlijk heel klein… dus we wachten nog steeds

  20. dev team is gewoon een onderdeel van Apple… snappen jullie dit nog altijd niet?

  21. Jezus, wat een stemmingmakerij…

    ik dacht dat iphoneclub objectief was…

    jammer, jammer, erg jammer

  22. Njah, zie de meerwaarde niet zo in van unlocken. 90% van de gebruikers zit toch aan T-Mobile vast. Die overige 10% heeft er misschien baat bij omdat ze wellicht een 2e, 3e etc etc of een zakelijke aansluiting hebben bij een andere partij dan T-Mobile.

    Overigens doe ik ook niets met Jailbreaken. Vind dat hele Winterboard (?) en al die kinderlijke aanpassingen niet misstaan op een telefoon die uitgebracht zou zijn door Bassie en Adriaan. Er zit wellicht leuke software bij, maar ik zie daar geen meerwaarde in.

    Voor de lezers: Dit is mijn mening en standpunt.

    En dat unlocken zal binnen nu en een week of 2 wel lukken.

    iPhone is voor mij compleet zat zo. Mis alleen wat zaken in Bluetooth, en een knip en plakfunctie maar da’s ook echt alles. MMS? Wie heeft dat ook gebruikt op misschien een enkele keer na?! Kost nog eens een bak geld ook. En videobellen zal hier (door de kosten) ook never nooit aanslaan. Het is immers al jaren te gebruiken, maar geen hond gebruikt het. En ja, je hebt uitzonderingen, dat weet ik.

  23. Jezus, wat een stemmingmakerij…

    @Paul: Huh, stemmingmakerij? WAT DAN?
    En aan welke kant staan we volgens jou dan?

    (of is dit weer zo’n stemmingverlagende reactie als: “iPhoneclub wordt betaald door iPhone Dev Team!”)

  24. Als unlocken echt niet meer kan, dan koop ik wel een G1 Phone van Google (als die meevalt in de reviews).

  25. leuk zo’n poll! Ben gek met ‘grafiekjes’

  26. dat is de reden om geen 3g te halen… 2g os aighht by me

  27. ik blijf wel lekker bij t-mobile

  28. @leo, ehm kijk eerst eens wat de mogelijkheden zijn en welke applicaties er beschikbaar zijn (die niet goedgekeurd worden door apple) Bossprefs, Ctoggle, WinterBoard, RealSMS, Cycorder. Alleen voor de Videorecord functie zou ik het al doen..

    @paul .. Wat voor stemmingsmakerij? Volgens mij begrijpen een heel aantal mensen niet zo goed wat dit inhoud.

    Heel veel apps zouden niet een in de appstore gekomen zijn als ze niet eerst gereleased werden via installer/cydia (mobilefinder bijv.)

    Ik denk dat er veel mensen niet willen/kunnen jailbreaken puur door ontwetendheid. Het is namelijk een actie die iedereen binnen 10minuten kan uitvoeren Zonder iets te verliezen…

  29. Alles valt te hacken, kwestie van tijd en inzet. In het geval van de iPhone, gezien de populariteit, lijkt me dit geen probleem.

  30. @sashimi: de officiele unlock werkt ietsie anders. t-mobile vertelt gewoon even aan apple dat de imei simlockvrij moet worden gemaakt.

  31. Zonder Jailbreak, is de iphone zo goed als waardeloos. Ik zou er niet aan moeten denken om vast te zitten aan die gevangenis genaamd “Appstore”

    Wat betreft het unlocken, nieuwe hard en software, betekend frequent compleet nieuwe hacks schrijven. Bovendien heeft apple zijn beveiliging verscherpt.
    4.6/1.1.2 unlock duurde ook eeuwen, en toen was er al WEL een entry point.
    De unlock van de 3g zal zeker niet lang meer op zich laten wachten.
    Zeker gezien het nog steeds groeiende aantal iphone bezitters en hackers.

  32. Inderdaad, Unlock voor OTB 1.1.2 heeft ook van november tot maart geduurd, dit is dus helemaal niet abnormaal, ikzelf stond net op het punt een x-sim te kopen toen de unlock uitkwam, het kan dus ff duren maar de unlock komt er zeker

  33. Als mijn 3g geen jailbrake had dan had ik dit nu niet op mijn laptop kunnen lezen en schrijfen ik zit in de trein en gebruik mijn iphone als modem dit is onmogelijk zonder jailbrake.

  34. Ik verhuis regelmatig voor mijn werk naar de verschillende landen. Moet ik dan elke keer een nieuwe iphone kopen?

    Ding moet verodire gewoon geunlocked worden!

  35. @Dickr43:

    T-Mobile moet ‘m al na 1 jaar gratis sim-lock vrij maken als je daarom vraagt. Dat is zo wettelijk geregeld.

    Kan je dat staven? Bron?

  36. Kijk hier http://www.iusmentis.com/beveiliging/simlock-verwijderen/ maar eens. Of google zelf maar eens naar bv Wet Simlock vrij.

  37. Of kijk gewoon op de t-mobile site daar staat het ook.

    http://www.t-mobile.nl/promo/iphone/tarieven.html

    Onderaan zie je de voorwaarden in PDF formaat

  38. Ik heb op mijn officiele iPhone alleen een jailbreak toegepast zodat ik een aantal zaken kon installeren die er eigenlijk standaard gewoon op zouden moeten zitten..

    Zo heb ik iRealSMS om in landscape mode te kunnen smsen, heb ik het woordenboek uitgeschakeld met een app en heb ik een app om het toetsenbord te laten trillen bij een toetsaanslag.

    Zouden deze dingen standaard in de iPhone firmware komen, dan zeker geen jailbreak meer voor mij!

  39. Er komen steeds meer alternatieven voor de iPhone. Als Apple wil blijven concurreren stellen ze de verkoop vanzelf open voor alle providers (en dus simlockvrij). Je kunt ook Windows draaien op je Mac, dus don’t worry, komt vanzelf! Ze gaan wel overstag!

  40. @Kristof: het heeft toch allemaal alleen met geld te maken. als ze jailbreaken toestaan dan gaat uiteindelijk niemand meer de App Store in en loopt Apple dus miljoenen mis

  41. > Alles valt te hacken, kwestie van tijd en inzet. In het geval van de iPhone, gezien de populariteit, lijkt me dit geen probleem.

    De beveiliging van Playstation 3 en laatste XBox 360 is nog altijd niet gebroken.

  42. De enige reden dat de Playstation 3 nog niet is gehackt, is omdat blue-ray branders onbetaalbaar zijn! Bovendien is dat apparaat gewoon niet populair genoeg.

  43. Ik gebruik al een maand de iFoneguide unlock sim, werkt echt super. Ook met de nieuwe
    firmware.

  44. ik nu heeft een nokia N96 om te bellen en interneten , omdat t-mobile is erg slechte , mijn iphone nu is een sort media speller en ik internet met wifi thuis , ik wilt mijn iphone te koopen maar niemand wil de toestel meer , de hype is over 🙁 bij alle winkels als belcompany heeft nu niemand zin om een iphone 3g te kopen

  45. Ik vind het eigenlijk gewoon triest dat Apple zo’n mooi stukje hardware, zo’n eind omlaag haalt door de, gewoonweg, slechte softwarematige ondersteuning. Gelukkig hebben we de hackers nog, anders had ik mijn iPhone allang weggedaan. Ik update ook alleen pas als de jailbreak uit is.

    Ik denk dan ook dat. Zolang Aplle, programma’s als OpenSSH, Winterboard, Intelliscreen, Bosspreffs, en zo zijn er nog een hoop meer, niet toelaat in de Appstore. Jailbreaken zeker een toekomst heeft. De groep mensen die de hardware willen gebruiken waar het voor gemaakt is, is immers groot genoeg.

    Ik denk ook zeker niet dat Apple het kat-en-muisspel gewonnen heeft, hoewel ze wel een voorsprong hebben. Het maakt niet uit of T-Mobile het zelf doet of het via een imei nummer door Apple laat doen. Feit is, de lock kan eraf.

  46. @DrevanderZanden
    Wat je hierbij vergeet is dat Apple een bepaalde uitstraling, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid voor ogen heeft. Als Apple alles maar toelaat zodat je je de functionaliteit en design onbeperkt kunt aanpassen verliest de iPhone zijn unieke uitstraling en design. Dit is erg slecht voor het merk en ik ben het ermee eens dat dat niet kan, overigens is een variant op intelliscreen al onderweg.

    Overigens denk ik ook dat het een kwestie van tijd is voordat er ook een 3G unlock is en jailbreak voor ipod touch. Ik moet het eerste apparaat nog tegenkomen dat niet te hacken is.

    Ik zal mijn iphone nooit jailbreaken of anderszins hacken. Het risico op instabiele software, errors, crashes of andere troep vind ik onacceptabel op een apparaat dat ook zorgt voor mijn bereikbaarheid zakelijk en privé.

  47. @Rob 16:45

    > Ik moet het eerste apparaat nog tegenkomen dat niet te hacken is.
    Sinds ze de beruchte bug uit de software hebben gehaald:
    De IBM 4758 PCI Cryptographic Coprocessor komt een heel eind.
    (En waarschijnlijk is de opvolger beter…)

  48. ik neem geen risico om mijn iphone aan digele te helpe
    dus ik zal hem nooit jailbreake daar vind ik hem te duur voor en als je wel jailbreakt en hijs stuk kan je fluite naar je 1000euro

  49. Voor een “brave” iPhone kan… correctie… MOET je je software kopen in de App store. Voor een gejailbrakede iPhone is dezelfde software gratis. Reden genoeg toch? Of zijn we nu ineens allemaal roomser dan de paus?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.