Reacties voor: NLziet kan nu met AirPlay programma’s van NPO, RTL XL en KIJK streamen

De NLziet-app om programma's van de grote Nederlandse televisiezenders mee terug te kijken, is vandaag uitgebreid met AirPlay-ondersteuning. Hierdoor kun je de programma's doorsturen naar de Apple TV.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik vind het jammer dat ze hier ook Nederland zo achter lopen wat betreft TV kijken 2.0. Alles wat nu beschikbaar is zij half bakken oplossingen. Knippr heeft potentie, maar afhankelijk van waar je woont bepaalt of je echt goedkoper uit bent. Hiermee bedoel ik te zeggen, dat het afhankelijk is welke internet aanbieders in je buurt zijn. Ik zou bras gebruik willen maken vaak knippr, maar ja een simpel rekensommetje in mijn geval wijst al snel uit dat ik per saldo duurder uit ben.
    (Afhankelijk van internetsnelheid + gewenste tv kanalen)
    De horizon go app had mijn inziens allang op de Apple TV4 beschikbaar moeten zijn. Het principe van zelf je tv kanalen bepalen was dan een leuke optie geweest. Maar kennelijk blijft men hier liever achter de feiten aanlopen.

    Voordeel voor de klant: apps + mooie interface + netflix+ eigen gekozen tv kanalen + nooit meer switchen tussen HDMI.

    Voordeel provider: geen settop box

  2. Dit kon nog niet? Serieus! Haha.

    Ik wil geen nlziet. Je hebt geen keuze en moet meebetalen aan commerciële zenders die ik niet wil.
    De ontwikkelingen voor tv kijken 2.0 lopen inderdaad traag. Er zijn alternatieven maar zijn eigenlijk een ontwikkeling op maar geen revolutie van.

  3. De smart tv (LG) app is echt een ramp als je NPO 1,2,3 wilt kijken, deze stopt om de zoveel minuten. Al maanden en op e-mails wordt amper gereageerd. Streamen naar Chromecast via mobiel geeft volgens mij 1080i ipv 1080p weer, erg slecht ik wil gewoon full HD, daar betaal ik voor.

  4. Heb liever een Apple TV app, hoop nog steeds dat de KPN TV app ook op de Apple TV beschikbaar komt.

  5. Laat ik eens niet azijnzeiken dat het zo lang heeft geduurd dat het in het begin waarschijnlijk niet goed werkt en dat een apple tv app ook lang overdue is maar gewoon zeggen:
    Fijn dat het er is!

  6. Ach het is natuurlijk logisch dat de kabelaars en omroepen worstelen met het TV 2.0 gebeuren. En eerlijk gezegd: niemand heeft het gouden ei nog echt gevonden. En dat is logisch want er spelen zo enorm veel belangen en er zijn zo veel verschillende belanghebbenden. De kabelboeren, de omroepen, de productiemaatschappijen, de adverteerders, de filmproducenten, de sportjongens, etc etc. Dat valt bijna niet bij één aanbieder via 1 app of kanaal aan te bieden. Tenzij we alles op 1 grote hoop gooien en zeggen: betalen per programma. Dan zou je alle programma’s, films, series bij iTunes kunnen onderbrengen en letterlijk per programma betalen. Zitten heel veel haken en ogen aan want Apple wil waarschijnlijk ongeveer 30% van het bedrag hebben. En het animo zou klein zijn. Een flatrate bedrag zoals Netflix is vrijwel niet haalbaar. De belangen zijn veel te groot en te duur. Dan kom je al snel aan een bedrag in de buurt van minimaal 100 euro per maand. Daarmee kan je nog je provider geen gedag zeggen want die razendsnelle internet verbinding is van levensbelang.

  7. Eigenlijk is het heel simpel. NPO 1 en misschien 2 nog en verder niets. Thema zenders zou misschien nog kunnen alhoewel ik dat zelf betwijfel. Ga er maar vanuit dat de meeste TV omroepen hun langste tijd hebben gehad. De rest wordt – on demand -. De meeste mensen hebben de TV nog wel aan maar kijken amper en doen andere dingen er tussendoor. De radio zou nog weleens veel belangrijker kunnen worden. De regionale zenders doen het geweldig. Weet niet of het juist is maar ik heb gehoord dat RTVNoord de meeste luisteraars en hoogste luister dichtheid heeft. De radiozender NPO 1 doet het ook zeer goed vooral voor mensen die veel in de auto zitten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.