Reacties voor: Overheid stuurt NL-Alert controlebericht op 5 december om 12:00 uur

Op maandag 5 december om 12:00 uur 's middags zal er een NL-Alert controlebericht worden verstuurd door de overheid. Het gaat om de gebruikelijke halfjaarlijkse test.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Had dit nou effect op je batterij?

  2. Mij een raadsel waarom ze dit niet gewoon maandelijks doen, tegelijk met het testen van de sirenes. Kan iedereen met een nieuwe telefoon meteen controleren of het goed werkt. Of betaalt de overheid voor ieder verzonden bericht? 🙂

  3. “Pas op! Er kunnen ongewenst mensen op uw dak lopen”

  4. Hòeveel impact heeft het op de accu?

  5. Origineel geplaatst door Maurice
    Had dit nou effect op je batterij?

    Ja, dat staat ook in het artikel EN bij de schakelaar in de instellingen.
    Ik meen me te herinneren dat iCulture ooit heeft uitgezocht dat het 15 tot 30% meer verbruik geeft…

  6. Origineel geplaatst door Sandra
    Hòeveel impact heeft het op de accu?

    Behoorlijk is mijn eigen ervaring. Bij mij staat het uit.

  7. Wanneer gaat de overheid eens inzien dat dit kanaal te beperkt is? Waarom niet een WhatsApp, Facebook Messenger, Etc er bij? De meerderheid van de bevolking heeft dit kanaal uit staan om batterij te besparen of omdat het te veel moeite is om aan te zetten.
    Breng desnoods een App uit met als enig doel het kunnen ontvangen van dit soort berichten. Kan je meteen rekening houden met locatie.

  8. Origineel geplaatst door Onno
    Wanneer gaat de overheid eens inzien dat dit kanaal te beperkt is? Waarom niet een WhatsApp, Facebook Messenger, Etc er bij? De meerderheid van de bevolking heeft dit kanaal uit staan om batterij te besparen of omdat het te veel moeite is om aan te zetten.
    Breng desnoods een App uit met als enig doel het kunnen ontvangen van dit soort berichten. Kan je meteen rekening houden met locatie.

    Jij wilt dat ‘de overheid’ luistert naar ‘het volk’, gaat niet gebeuren 🙂

  9. Standaard uit !
    Toedeloe overheid

  10. ook uit gezet ivm batterij drain ….

  11. Uitzetten ivm besparing van je accu? Melding ontvangen via appjes? Sommige reaguurders begrijpen de gevolgen van een ramp blijkbaar niet..

  12. @Onno: Je vraagt ‘de overheid’ jouw en mijn privacy te schenden door NL-alert via whatsapp of facebook te versturen? . . omdat ‘iedereen’ dat gebruikt? . . . moet ik even over nadenken. . . . NOT.
    Waarom niet versturen via SMS/berichten ?

  13. Origineel geplaatst door Onno
    Wanneer gaat de overheid eens inzien dat dit kanaal te beperkt is? Waarom niet een WhatsApp, Facebook Messenger, Etc er bij? De meerderheid van de bevolking heeft dit kanaal uit staan om batterij te besparen of omdat het te veel moeite is om aan te zetten.

    Dat heeft met techniek te maken. Als ze iedereen een pushbericht moeten sturen dan geeft dit te veel dataverkeer en kan de telefoonmasten overbelast raken. Als er een ramp is dan probeert iedereen het thuisfront te bereiken. De techniek dat achter NL-Alert zit zorg er voor dat iedereen up2date is, ook als de masten overbelast raken.

    En dan niet over privacy gesproken. Ik zou niet graag willen dat de overheid bij kan houden via WhatsApp en Facebook messenger waar ik uithang 🙂

  14. @Onno: Heel misschien omdat zij dan moeten bijhouden waar jij precies bent?
    Zou jij dat wensen?

    edit;
    Voor de mensen die dit uit hebben staan… wel doodleuk FB/Whatsapp/FB Messenger etc. erop knallen natuurlijk.

  15. Wat ik niet begrijp is dat als ik mijn telefoon op stil heb staan, de NL alert ook stil is.
    Dat lijkt me niet handig.

  16. bij mij staat het aan
    wat een rotgeluid net bij die melding zeg, ik had mn iPhone in een andere kamer laten liggen en ik schrok me een hoedje!! ook omdat de melding iets eerder kwam dan de sirenes buiten… de melding op het scherm ziet er ook niet uit trouwens, letters door elkaar, venster veel te groot, is de hoofdzaak niet, weet ik wel, maar toch…

  17. Helaas niks ontvangen op mijn iPhone 7plus.

  18. Ook niks ontvangen op mijn 7 plus, noodmeldingen staat wel aan.

  19. Ontvangen.

  20. Origineel geplaatst door Emeel
    Uitzetten ivm besparing van je accu? Melding ontvangen via appjes? Sommige reaguurders begrijpen de gevolgen van een ramp blijkbaar niet..

    Welke ramp heb je het nu over? Dit systeem zit vol met bugs, waaronder een lege accu. Als mijn batterij iedere dag 4 uur eerder leeg is, hoop ik niet dat er rampen na 16:00 gebeuren. Want dan is mijn iPhone uitgevallen en kan ik niet opladen. Ik zet NL alert dus uit en krijg notificaties via nu.nl. Die kunnen dit namelijk zonder drain….

  21. Ik hoor niks. Mijn telefoon staat op stil. Is het normaal dat je dan niks hoort bij een noodmelding? Meer mensen hier last van?

  22. Ontvangen op de 6S maar deze komt niet door op de apple watch!

  23. @Mario: Bij mij ook niet! Op de telefoon alleen een notificatie op het scherm, geen geluid.

  24. @Flieps: mensen snappen het echt niet. Dit systeem is ontwikkeld om je toch van meldingen te kunnen voorzien als alles overbelast is en je geen telefoontjes sms whatsapp Facebook nu.nl nos.nl of welke andere app via het internet kunt ontvangen. Dat het je batterij draint is spijtig maar ga er aub maar niet vanuit dat je een melding krijgt van welke app dan ook tijdens een echte ramp.

  25. @Flieps: Tot het internet eruit knalt 😉

  26. @Emeel: De gevolgen van het huidige systeem zijn anders ook behoorlijk (financieel dan, er zitten een paar mensen gigantisch te verdienen aan dit inferieure systeem .. ) terwijl cell broadcasting een veel beter systeem is … (en goedkoper), maar ja dat is bestaand, dus kan er niemand iets extra’s aan verdienen … (en dan werkt het bj iedereen:smart phone of “dumb” maakt dan niet meer uit.

  27. Niets ontvangen, maar toen het voor het eerst werd gedaan – paar jaar geleden – heb ik het 1 x uitgeprobeerd en toen inderdaad uitgezet omdat werd geschreven dat het veel batterij zou kosten. En misschien was het ook iets met je locatie bijhouden, dat weet ik niet meer. Ik zet het wel weer aan als het oorlog wordt 🙂

  28. Ontvangen en precies op juiste tijdstip. Was in het verleden wel eens anders. Alleen inderdaad: telefoon stond op stil. Dan is het toch niet echt handig als het alarm ook stil is. Mijn wekker gaat wel gewoon af als de telefoon op stil staat dus dat moet toch te regelen zijn. En dat mensen van het geluid schrikken: tja wat had je dan verwacht. Dat is de hele essentie van een alarm toch? De impact op de batterij valt volgens mij reuze mee. Heb het al maanden aan staan en kan geen echt verschil merken. Als je makkelijk je dag doorkomt op een batterij lading dan red je het ook echt wel met alarmmeldingen aan. Pas als je elke dag nooit het einde van de dag haalt lijkt het me zinnig om te kijken of het verschil uitmaakt. Het vreet in ieder geval zeker geen 30% van je batterij zoals sommigen beweren. Totale onzin.

  29. Ik snap de beperkingen van het luchtalarm wel, maar je weet met dit NL alert systeem op voorhand dat het zeker niet iedereen gaat bereiken. Wat mij betreft is het daarmee geen geschikte vervanger.

  30. Helaas geen bericht gekregen.

    Een paar weken geleden had ik het aangezet en toen had ik de optie op mijn iPhone 7, maar nu is de optie gewoon niet aanwezig.

    Heb dit al vaker gemerkt dat deze optie niet stabiel aanwezig is op de iPhone, geen idee of dit aan iOS10 ligt of aan de provider-instellingen?

  31. Werkte prima op mijn iPhone 7 en van verhoogd stroomverbruik nog nooit iets gemerkt.

  32. Nooit aan gezet en wil ook niet weten of t werkt

  33. Waarom ontvang ik 2x deze melding…?

  34. Staat al weet ik hoelang aan en ook al een enkele keer een melding gehad, maar vandaag niet. Terwijl mijn pa op zijn samsung hem wel binnenkreeg.

  35. Nog nooit een bericht ontvangen terwijl ik aan alle eisen voldoe en de schakelaar gewoon aanstaat.

  36. Werkt dit systeem nu ook bij stroomuitval?
    1 dik jaar terug ongeveer was er in bijna heel noord Holland een stroomstoring maar toen werkte alle telecom masten ook niet hoe zit dat dus met nl alert?
    Kon toen namelijk ook niets vinden via andere apps want WiFi lag er ook uit dus voor het zelfde geld was het een aanslag die de stroomstoring had veroorzaakt.
    De luchtsirenes hadden volgens mij allemaal een eigen noodaggregaat maar telecom masten niet volgens mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.