Reacties voor: Nitrous maakt Chrome-browser op iPhone driemaal sneller (jailbreak)

Nitrous is een tweak waarmee je de Nitro JavaScript-engine ook beschikbaar krijgt in andere iPhone-browsers zoals Chrome. Apps als Twitter en Facebook profiteren er ook van.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Dit is nou eens een top app! Nu is er (voor mij) geen enkele reden meer om Safari te gebruiken.

  2. Valt er iets meer te vertellen over waarom andere browsers de Nitro-engine standaard niet mogen gebruiken? Is dit puur uit eigenbelang van Apple, of komt er meer bij kijken?
    Ik meen ooit ergens gelezen te hebben dat het met security te maken had, kan dat kloppen? Dat het systeem onveiliger zou worden als kwaadwillenden toegang konden krijgen tot de Nitro-engine?

  3. Geweldig! Bij mij is Chrome al mijn default browser, nu ook nog eens zonder limiet! Super.

    @Melle,
    Door dit tegen te houden, maakt het voor de consument minder interessant om 3rd party browsers te gebruiken, waardoor de meesten gewoon op Safari blijven.

    Security zal wel mee vallen lijkt mij, aangezien alles sandboxed draait.

  4. Wauw, dat is nog eens een tweak! Gelijk installeren!

    @Melle: Ik ben niet bekend met de technische details, maar het schijnt inderdaad met beveiliging te maken te hebben. De hele Safari+Nitro draait standaard in een sandbox. Door Nitro ook voor andere apps beschikbaar te stellen, wordt die sandbox opengebroken en is dus niets meer waard als beveiliging,

  5. @Melle: Ja dat klopt (zie hier). Echter denk ik dat de trade-off die gemaakt hand in hand gaan met de reden dat Apple liever ziet dat mensen Safari gebruik ipv andere browsers. Vanuit een bedrijfskundig punt ook logisch. Echter niet voor de gebruikers. Voor mij is dit een reden om weer eens een jailbreak uit te gaan voeren. Facebook en de Chrome browsers gebruik ik nogal vaak, en een versnelling op mijn iPhone 4 voor die apps zou erg prettig zijn ๐Ÿ™‚

    ps @iRobin: Het enige wat we nog missen is de mogelijkheid om url in iOS te laten openen door een andere browser ipv Safari.

  6. @Dezorian: Hiervoor heb je toch BrowserChooser?

  7. @Dezorian: Jawel dat heet Browser Changer in Cydia als je een jailbreak hebt. Is gratis en kan je naar zo’n beetje alle browsers sturen die je wilt.

  8. De Facebook app lijkt nu een stuk sneller te laden. Positief. ๐Ÿ™‚

  9. Geweldige ontwikkeling. Dit is de eerste tweak ooit waar ik bereid ben het schappelijke bedrag voor te betalen! @gonnie /@iphoneclub redactie: ik zou heel graag hier een uitgebreide review van zien met vergelijkende benchmarks, in verschillende apps. Zoals fb, ipc app ;), twitter en uiteraard chrome/andere populaire browser.

  10. Ik snap het nooit zo, Microsoft krijgt rechtszaken tegen zich omdat ze hun eigen browser op hun eigen besturingssysteem voor installeren, maar Apple doet dit toch ook op de iPhone en Mac.

  11. Origineel geplaatst door Swen
    Ik snap het nooit zo, Microsoft krijgt rechtszaken tegen zich omdat ze hun eigen browser op hun eigen besturingssysteem voor installeren, maar Apple doet dit toch ook op de iPhone en Mac.

    Heeft allemaal met het Marktaandeel te maken, Microsoft heeft die boetes gehad omdat ze “misbruik” zouden maken van hun dominerende posities op de markt voor computer software.

    Apple heeft zelfs met hun iPhones procentueel gezien niet zo’n groot aandeel in mobiele telefoons als Microsoft op de computer markt, vandaar dat ze geen gezeur krijgen ๐Ÿ˜‰

  12. Is het nou een kwestie van alles aanzetten of zijn er programma’s waarbij je dit beter niet kunt doen?

  13. Moet zeggen werkt toe nu toe super. Elke app opent direct. Voelt allemaal direct een stuk fijner en sneller aan. Dus top

  14. @renzo: Even doorklikken op de link in het artikel, daar vind je de benchmarks

  15. Best impressed. Facebook merk ik er niet zoveel van, maar wel in flitsmeister, whatsapp, ikenteken, navigon. De 83 cent meer dan waard.

  16. Very nice dit, merk bij veel apps verschil. Kun je zomaar alle apps die je hebt aanvinken of kan dat nog voor issues zorgen?

  17. Klinkt goed, maar hoe zit het me je batterij? Nog sneller leeg??

  18. tja, er zal niet voor niets een mogelijkheid inzitten om bepaalde apps aan en uit te zetten..
    misschien omdat sommige apps KUNNEN crashen als je het aan zet?

  19. Nice! Ik ben afgelopen weken steeds minder jailbreak apps gaan gebruiken, omdat ik een jailbreak voor iOS6 niet zo snel zie komen (alvast wennen) en ik toch mijn 4S wil vervangen voor de nieuwe iPhone.

    Toch apps die ik niet zou willen missen ๐Ÿ™

    -BrowserChooser (Google Chrome)
    -Bulletin
    -Infinifolders
    -NCSettings

    Gelukkig zijn er ook apps die ik wel kan missen
    -Appcent
    -Barrel
    -FakeCarrier
    -FakeClockUp
    -FastBlurredNotificationCenter
    -iGotya

    En ja nu Nitrous erbij, misschien moet ik er maar niet teveel aan gaan wennen, dan ga je het ook niet missen :p

  20. Eindelijk Chrome als default browser instellen! ๐Ÿ˜€

  21. Vreemd! Bij mij gaat chrome en facebook juist trager na het installeren van nitrous. Bij wie is dit ook het geval?

  22. @James
    Slomer is Facebook volgens mij niet maar sneller zeker niet. Met nitrous aan.

  23. Merk erg weinig verandering na installatie.. To good to be true.

  24. Heb hem gedownload op m’n iPad 2 en ging met chrome bij de sunspider test van 7800 naar 1700, goede verbetering zou ik zeggen.
    Facebook merk ik nauwelijks tot geen verschil.
    Wel even de Apps helemaal afsluiten nadat je ze hebt ingesteld bij instellingen Heh mensen.

  25. Super! Chrome en zeker Facebook die een boost krijgt.
    Facebook die normaal werk ๐Ÿ™‚

  26. Hier ook geinstalleerd en ik merk persoonlijk niet echt onwijse snelheidsverschillen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.