Reacties voor: Nikon D4-spiegelreflexcamera vanaf een iPhone te besturen

De nieuwe Nikon D4 kan vanuit de browser van je iPhone of iPad bestuurd worden. Vanuit een speciale webinterface kun je onder andere het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarde van de camera aanpassen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 27 reacties

  1. Daar zit toch niemand op te wachten…

  2. wat is daar nu het nut van

  3. Super handig! Voor filmwerk erg handig bij steadicamwerk of wanneer je met een kraan werkt. Kan je gewoon zien wat er gebeurt en aanpassingen maken aan de instellingen, zonder eerst de camera weer naar beneden te halen. Nu kan dat ook met bijv een Terradeck Cube, maar die zijn prijzig. Alleen maar handig dat het ingebouwd zit. Ook voor timelapse fotografie icm de nu ingebouwde timer.

    Ik ben van het Canon kamp, maar Nikon heeft met de D4 een mooie camera neer gezet en eindelijk video serieus genomen.

    Dat deze functie weinig nut heeft voor consumenten boeit niet, daar is deze camera ook helemaal niet voor bedoelt….

  4. Yes! Die wordt binnekort besteld. Dan gebruik ik mn D3s als 2e camera. Top!

  5. Het nut? Bij bepaalde soort van foto’s ben je eerst “een half uur bezig” om de camera perfect te richten..

  6. Hier zitten wel degelijk mensen op te wachten! Zou het maar al te graag met mijn canon willen. Zo zou je de iPad bijvoorbeeld als field monitor kunnen gebruiken, wireless follow focus, etc.Vooral handig voor film. Kan talloze scènes bedenken waarbij dit zeer maar dan ook zeer van pas kan komen. Of het een beetje goed werkt is een tweede, maar als het goed werkt krijgt Nikon een schouderklopje van mij, nu de beurt aan canon!

  7. @joey en de rest: Niet meteen je mening over iets geven, waar je blijkbaar totaal geen verstand van hebt. Het geeft het kennisniveau weer.
    In de professionele fotografie, zeker studio wordt hier heel veel gebruik van gemaakt. Het is een geweldig hulpmiddel.

  8. Werk zelf met de onone software en DSLR Camera remote en daar heb je altijd nog een laptop nodig via USB aan je dslr, top dit! Nu even wachten op de Canon variant !

  9. Perfect, en hij stond toch al op mijn lijstje……

  10. Heb je de 70-200 2.8 in de verkoop ?

  11. Jammer dat Nikontoestelleneen soort windowsdingen van de camera’s zijn. Canonftw

  12. Grappig, ik werk voor dit bedrijf en jullie weten het eerder dan ik. Dat wil wat zeggen over de communicatie binnen ons bedrijf… 🙁

  13. @ionic

    Dan houd je het toch lekker bij je plastic rommel.

  14. Origineel geplaatst door sashimi
    Grappig, ik werk voor dit bedrijf en jullie weten het eerder dan ik. Dat wil wat zeggen over de communicatie binnen ons bedrijf…

    Stap over naar Canon…

  15. Origineel geplaatst door Ionic
    tellen

    wat een onzin kraam je uit man

  16. Wat is het verschil met DSLR remote app?? Dat werkt met heel veel Canon en Nikon camera’s op iPhone en iPad.

  17. Kan met Canon al 4 jaar via WT-E2 wifi transmitter mogelijk nu zit er een RJ-45 Ethernet plug dus nu kan dat met kabel aan een router en go dus niets nieuws en Nikon loopt al een tijdje achter de feiten aan. Schakelaar aan/uit in het klepje van de card houders, motor in de lensen, Images stabiliser en ze krijgebn het nog steed niet klaar om een 50 mm 1.2, een 85 mm 1.2 te maken dus kijk naar Canon en dan komt het later ±1.5 jaar op Nikon.

  18. Is het ook met de D70 ???

  19. @Robert, Canon maakt die lenzen ook niet zelf hoor en laten we eerlijk wezen wanneer komt Canon met een vergelijkbare 14-24 2.8 net als Nikon , zijn veel Canongebruikers die deze met een verloopring op hun camera schroeven

  20. Hallo polson op een full frame een 14-24 mm schroeven lijkt mij niet erg goed voor reportages en een (verloop ring) converter hellemaal niet wordt het 4.0 dus als je de rand van de hoed niet kent dan ?? kan er veel onzin verteld worden.

  21. De 14-24 is juist voor fullframe , maar je moet hem naast de 24-70 2.8 en de 70-200 2.8 nemen, spreek uit ervaring

  22. En het is ook niet mijn idee van die verloopring mar van Canongebruikers

  23. ha ha palson kijk dan maar eens op http://www.upaphoto.com 40.000 foto’s online van mij, een iemand die met Canon werkt en uit ervaring spreekt LOL, en de gehele range van 7 bodies en 16 lensen heeft dan mag jij weer

  24. Haha Robert, ok jij hebt gewonnen en zal de site binnenkort bekijken, maar blijf de 14-24 een wereldlens vinden

  25. Origineel geplaatst door Ionic
    Jammer dat Nikontoestelleneen soort windowsdingen van de camera’s zijn. Canonftw

    DIEPE ZUCHT! Maar kan het niet laten om me even te uiten over deze vergelijking… Wat? Je hebt bij toeval een keer een Mac’je van je pappa een mama gehad/gejat. En nu denk je het beter te weten… Nee echt hoor hulde aan de ongelofelijke goed onderbouwde reactie hier, ik sta werkelijk perplex..

    Alle respect voor een ieder met wat voor camera of type computer dan ook, de beste camera is degene die je bij je hebt! En hoewel voor de meeste het een betere keus is een Mac te kiezen is deze kansloze opmerking van bovenstaand (m)individu echt kanslozer dan kansloos, hopelijk lees je deze reactie nog.. sufferd!

  26. @damien: Nee, alleen met deze D4. Er is in de App Store wel een losse app te vinden waarmee je je Nikon kan bedienen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.