Reacties voor: Nike benoemt Tim Cook tot ‘lead independent director’, maar wat is het?

Tim Cook heeft een nieuwe rol erbij: hij is 'lead independent director' bij Nike geworden. Wat houdt het in?

Reacties: 7 reacties

  1. De verkopen van de iPhone, het grote verkoopsucces van , lopen voor het eerst ooit terug en Tim krijgt promotie (?) bij zijn nevenfunctie elders… waarom doet me dit toch denken aan dat gezegde van die ratten en dat schip? 😉

  2. (Red.) (Reden) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. Origineel geplaatst door Ferryman
    De verkopen van de iPhone, het grote verkoopsucces van , lopen voor het eerst ooit terug en Tim krijgt promotie (?) bij zijn nevenfunctie elders… waarom doet me dit toch denken aan dat gezegde van die ratten en dat schip? 😉

    Je hebt duidelijk het artikel niet goed gelezen.

  4. Jullie reacties maken in ieder geval wel duidelijk dat Tim Cook op maar weinig sympathie kan rekenen (bij sommige mensen dan).
    Hij krijgt in feite alleen maar een extra taak/vertrouwensrol erbij, terwijl het wordt gezien alsof Cook al met één been is overgestapt naar Nike.

    Ik geloof daar niet zo in. Cook heeft al zoveel miljoenen verdiend bij Apple dat hij kan doen wat hij wil. Hij hoeft niet vanwege zijn hypotheek of zo over te stappen naar Nike, omdat de iPhone-verkopen nu wat tegenvallen.

    Ik zie eerder dat hij tot zijn pensionering blijft zitten bij Apple. Misschien niet tot het einde toe als CEO, maar eventueel in een adviserende rol of bestuursrol, en op termijn nog wat meer bestuursfuncties gaat oppakken.

  5. Nike en Apple kennen elkaar goed + ‘lead independent director’

    Zo onafhankelijk lijkt Tim Cook toch niet.
    Hoe beslist hij als bestuurslid bij Nike als het over Apple gerelateerde zaken gaat. En hetzefde in zijn functie als CEO van Apple als hij over Nike gerelateerde zaken moet beslissen.

  6. Als Cook moet oordelen over president en CEO Mark Parker “als die slecht presteert” – dan moet hij ook echt onafhankelijk zijn.
    Dat was zo ware als hij belangeloos was en buiten de Nike organisatie had gestaan.
    Maar met zijn 5 miljoen Nike aandelen en vaste compensatie is Cook onderdeel van de Nike organisatie die door Parker voorgezeten wordt en dus afhankelijk van Nike en deze man.
    Daarbij kan je je afvragen of Cook überhaupt de man is die ingrijpt als dat nodig is.
    Zijn organisatie laat hij wegkomen met verouderde produktlijnen, een ontwerpafdeling die jarenlang weinig of niets nieuws presteert.
    Na kostenverslindende mislukkingen scheept hij een half miljard klanten met gebarsten glas op.
    Los van SW-terugroepakties en haperende cloudservices waar nooit verantwoordelijkheid voor genomen wordt.
    Ik vind dat Cook veel te veel erebaantjes meepakt die ik hem gun als het huiswerk maar in orde is.
    Als Apple klanten dragen wij honderden miljarden bij die olv. Cook gewoon verloren gaan of aan randzaken besteed worden.
    Ik zie liever dat een Nike-executive de ruif bij Apple eens flink gaat opschonen en een aantal executives daar eens flink de maat neemt…en als Cook tot zijn pensioen bij Apple blijft, blijft alles zoals het is…

  7. Origineel geplaatst door Niek
    Nike en Apple kennen elkaar goed + ‘lead independent director’

    Zo onafhankelijk lijkt Tim Cook toch niet.

    Hoe beslist hij als bestuurslid bij Nike als het over Apple gerelateerde zaken gaat. En hetzefde in zijn functie als CEO van Apple als hij over Nike gerelateerde zaken moet beslissen.

    Hij moet de CEO controleren. Hij moet doen wat in the best interest of Nike is.

    Dat is heel normaal op dit niveau. Je kunt niet een CEO controleren of adviseren als het enige wat je hebt gedaan is wat reageren op iCulture. 😉 helaas ook voor mij.

    En zo ontzettend innig is de relatie tussen Nike en Apple nou ook weer niet. Weinig mogelijkheden om echt een conflict of interest te krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.