Reacties voor: Apple overweegt Night Shift voor Mac, Watch, TV en CarPlay

Apple heeft in een handelsmerkaanvraag aangegeven ook Night Shift te willen gebruiken op de Mac, Apple Watch, Apple TV en CarPlay-achtige systemen.

Reacties: 11 reacties

  1. In de auto wil ik ten alle tijden gewoon wakker blijven lijkt me…. Daarbij dimt het schermpje al als ik de kampen aanzet en navigatie gaat over op nacht kleuren.

  2. 1 Mac: f.lux (is een programma dat hetzelfde doet)
    2. Night Shift op de Apple TV? Nee. Video’s zien er dan echt verpest uit. Maar het is wel zo dat bijna iedereen ‘s avonds tv kijkt dus wat dat betreft…
    3. Watch? Flauwe kul

  3. Ik was zelf verbaasd over het effect van Night shift, en heb de volgende dag ook F.lux op de iMac geïnstalleerd.
    ik kan me voorstellen dat op de TV het ook zou werken, want je merkt het verschil pas als je het uitzet, en schrikt van de felheid en kleur van het scherm 🙂

  4. Op je televisie zit zoiets dergelijks al ingebouwd, kies “Cinema” of “Cinema2” weergave. Het zit niet op elke tv misschien, maar wel op de TV’s die ik ken van Sony, Philips en Samsung.

    In de donkere kamer heeft deze stand sowieso de voorkeur, backlight staat dan ook zeer laag, is heerlijk kijken voor het slapen gaan.

  5. Of je kijkt gewoon geen tv maar naar je partner als je die hebt. Probleem opgelost 😊

  6. Een beetje tv van tegenwoordig heeft dat inderdaad gewoon als optie. Op de Mac gebruik ik nu fl.ux en sinds kort ook op mijn iphone SE.

    Ik merk écht verschil met inslapen 🙂

  7. Heb zelf flu.x nooit begrepen, net alsof er een hond over je beeldscherm heeft gepist. (Ja, je kan het tweaken maar zoveel moiete tov Apple’s) Apple’s versie ziet er wel wat beter uit, maar nog niet in het echt meegemaakt.

  8. Beetje raar, want je kleuren kloppen dus voor geen meter meer. Voor fotografische doeleinden waardeloos dus. Hopelijk kan je zo’n functie wel uitzetten.

  9. @Aeensing: gewoon een goede ouderwetse bed sessie doet wonderen en is een stuk leuker dan staren naar een beeldscherm 😉

  10. … Daarbij wordt gesproken over allerlei apparaten, zelfs producten die Apple niet verkoopt, zoals elektrisch verwarmde sokken.

    Weer een nieuwe wearable van Apple in de pijplijn dus … benieuwd wanneer we die mogen verwachten 🤔

    “Apple Magic Socks” 😂

  11. Origineel geplaatst door nick
    Beetje raar, want je kleuren kloppen dus voor geen meter meer. Voor fotografische doeleinden waardeloos dus. Hopelijk kan je zo’n functie wel uitzetten.

    Zeker niet goed opgelet tijdens de biologieles? 😉

    Onder die omstandigheden waarvoor het bedoeld is, dus in het donker, is je kleurwaarneming toch al héél beperkt doordat in je netvlies de staafjes het grotendeels van de kegeltjes hebben overgenomen…
    _

    Bij Carplay lijkt het effect me overigens heel beperkt zolang die 🌩⚡️💥 Xenon verlichting niet wordt verboden, daarbij vergeleken is LED licht (bv van een CarPlay schermpje) volkomen onschuldig voor je (latere) nachtrust 😕

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.