Reacties voor: Night Shift krijgt eigen knop in het bedieningspaneel

iOS 9.3 introduceert een nieuwe knop voor de Night Shift-modus in het Bedieningspaneel. Met de knop wordt het makkelijk om de schermdimmende stand snel in te schakelen, zonder eerst de Instellingen te openen.
Lars Paymans -

Reacties: 32 reacties

  1. Daar hoort de functie ook thuis! Anders wordt de functie denk ik ook niet gebruikt bij de meeste gebruikers. Ik moest zelf ook goed zoeken waar de functie zat. Heb de instelling op zon-op zon-onder gezet werkt prima!

  2. Heel fijn.
    Night shift is soms ook veel natuurlijker overdag binnen bij kunstlicht.

  3. Sluit alle open programma’s zou ook welkom zijn. Is vast mogelijk met jailbreak, maar dat wil ik niet.

  4. Ik gebruik het nu een paar dagen sinds de 9.3 beta en ik ben overtuigd. Veel beter voor de ogen! Heb hem ook staan op automatisch als de zon onder is.

  5. Het is geen must voor mij om de knop in het bedieningspaneel te hebben, maar het kan wel handig zijn als je bijvoorbeeld wat wil Netflixen 🙂 Dat ziet er beter uit zonder night shift.

  6. Weet iemand of de (security) fixes van 9.21 ook in 9.3 beta zitten ?
    Ofwel heeft het zin om te downgraden

  7. @Paz: Dat is niet nodig. Dit is een fabeltje. OS sluit apps zelf als ze een bepaalde tijd niet actief zijn.

  8. @Paz: en daarbij heeft de 6s genoeg ram. Ook al zet ik al mijn apps open, hij blijft net zo snel. (16gb iphone)

  9. Origineel geplaatst door Paz
    Sluit alle open programma’s zou ook welkom zijn. Is vast mogelijk met jailbreak, maar dat wil ik niet.

    Ten eerste graag ik me oprecht af waarom mensen dit zo hard nodig hebben, ios fixt dit zelf als dit nodig is.

    Ten tweede bestaat de functie al gewoon. (Sleep knop ingedrukt houden tot afsluit scherm verschijnt, home knop ingedrukt houden tot het afsluit scherm weer verdwijnt.)

    Snap dus niet waarom men hier zo om zit te zeuren

  10. Ik zou het het wel fijn vinden als he het control panel zelf kan indelen…. De bluetooth knop en de rotation lock gaan er bij mij dan direct uit. Bluetooth staat bij mij toch altijd aan en rotation lock gebruik ik niet. En dan kunnen er dingen in die ik wel vaak gebruik. Zoals VPN bijvoorbeeld.

    Voor andere mensen gelden weer andere zaken, vandaar dat een eigen indeling een welkome aanvulling voor iedereen zal zijn.

  11. Origineel geplaatst door Paz
    Sluit alle open programma’s zou ook welkom zijn. Is vast mogelijk met jailbreak, maar dat wil ik niet.

    Waarom zou je alles willen afsluiten?

  12. @Henk: Heb dit net getest maar de apps blijven bij mij gewoon open. Het afsluiten van alle apps doe ik nu door dubbel de home knop in te drukken en alles dan door omhoog te swipen af te sluiten.
    Misschien dat je het op nieuwe devices niet merkt maar op mijn iPhone 5 moet ik echt regelmatig alles afsluiten om hem snel te houden.
    Dus voor mij is ook een knop die alle apps afsluit welkom

  13. @Jordy: Dubbel kliken op homeknop laat niet active apps zien zo als je denkt. Dit zijn recente apps. IOS regelt het geheugen zelf. En als je doet wat @henk zei dan worden alle apps afgesloten. Ze blijven wel gewoon in de lijstje van recente apps. Voor je batterij is het eigelijk slechter om steeds apps af te sluiten.

  14. Wanneer komt 9.3 eigenlijk? Ik zou ook weleens lekker willen slapen.

  15. Origineel geplaatst door Kotter
    Wanneer komt 9.3 eigenlijk? Ik zou ook weleens lekker willen slapen.

    Werkt niet ineens. Naast het blauwe licht zijn er nog wel meer factoren waardoor men aan slapeloosheid kan lijden. Ik spreek uit ervaring daar ik dit al zo’n 2,5 jaar heb en steeds erger wordt. Alle kleine beetjes helpen denk ik maar.

    Kan je wel vertellen dat het de moeite waard is om te wachten. Heb 9.3 beta draaien en werkt met zonsopgang en ondergang erg fijn.

  16. Ze zouden mij ook erg blij maken als deze functie in OSX komt! Iemand enig idee of hier plannen voor zijn?

  17. Ik heb de beta 9.3 en ben erg blij met deze functie. Erg fijn aan de ogen. Als je hem daarna weer uitzet merk je pas echt het verschil. Handig dat hst straks ook in het bedieningspaneel komt

  18. In het scherm bij de iPhones kan het we passen want zet je de schakelaar e.d. Toch bij de helderheidsschuif ipv als een rondje naast BT en WIFI. Voor mij is het eigenlijk niet noodzakelijk. Ben best wel overtuigd en het voelt erg natuurlijk. Sta bij mij gewoon op automatisch.

  19. Origineel geplaatst door Jordy
    @Henk: Heb dit net getest maar de apps blijven bij mij gewoon open. Het afsluiten van alle apps doe ik nu door dubbel de home knop in te drukken en alles dan door omhoog te swipen af te sluiten.
    Misschien dat je het op nieuwe devices niet merkt maar op mijn iPhone 5 moet ik echt regelmatig alles afsluiten om hem snel te houden.
    Dus voor mij is ook een knop die alle apps afsluit welkom

    Werkt ook niet op de 6s

  20. Origineel geplaatst door Mark van der Linden
    Ze zouden mij ook erg blij maken als deze functie in OSX komt! Iemand enig idee of hier plannen voor zijn?

    f.lux voor de Mac doet hetzelfde.

  21. Opvallend, want zo vaak komt het niet voor dat Apple nieuwe knoppen aan dit paneel toevoegt.

    Wat een stomme zin.. Nog nooit Is er een knop toegevoegd aan het control center..

  22. Origineel geplaatst door Kotter
    Wanneer komt 9.3 eigenlijk? Ik zou ook weleens lekker willen slapen.

    hahahahaha 👍🏻

  23. @ibl: Zeker met je eens dat het erg gewenst is om sommige instellingen en 3rd party apps vanaf dit scherm te kunnen bedienen. Tot die tijd voldoet Launcher widget in het notificatie centrum erg goed.

    Ik gebruik overigens juist heel veel rotation lock (ideaal ‘s avonds in bed bij lezen) en zet geregeld Bluetooth aan/uit i.v.m. koptelefoon.

    Erg fijn dat f.lux nu eindelijk beschikbaar komt en mooi dat deze optie straks makkelijk aan/uit te zetten is.

  24. Zou heel fijn zijn als apple een eigen sluit alle apps functie inbouwt. Bijvoorbeeld door het preview van het homescreen omhoog te vegen in de app switcher. zoals AUXO dat doet (jailbreak)

  25. Origineel geplaatst door Jordy
    @Henk: Heb dit net getest maar de apps blijven bij mij gewoon open. Het afsluiten van alle apps doe ik nu door dubbel de home knop in te drukken en alles dan door omhoog te swipen af te sluiten.
    Misschien dat je het op nieuwe devices niet merkt maar op mijn iPhone 5 moet ik echt regelmatig alles afsluiten om hem snel te houden.
    Dus voor mij is ook een knop die alle apps afsluit welkom

    Ze blijven inderdaad in de appswitcher staan maar ze zijn wel degelijk allemaal afgesloten

  26. Origineel geplaatst door Marco
    Zou heel fijn zijn als apple een eigen sluit alle apps functie inbouwt. Bijvoorbeeld door het preview van het homescreen omhoog te vegen in de app switcher. zoals AUXO dat doet (jailbreak)

    Als je wat onderzoek zou doen zou je ontdekken dat dit juist meer batterij drain zou geven dan gewoon open laten. iOS regelt dit zelf het meest optimaal dus je kunt beter nooit de apps helemaal sluiten.

  27. Een schakelaar voor mobiele data zou ook zeer welkom zijn!
    Misschien mensen zelf de keuze laten welke knoppen ze er wel of niet willen…

  28. @Peabz21: Goede plek ervoor ! Zou het zelf graag willen kunnen wijzigen wat er allemaal instaat Maarja das te Android voor Apple he…. Zou echt heel handig zijn

  29. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  30. Origineel geplaatst door Filip
    @Jordy: Dubbel kliken op homeknop laat niet active apps zien zo als je denkt. Dit zijn recente apps. IOS regelt het geheugen zelf. En als je doet wat @henk zei dan worden alle apps afgesloten. Ze blijven wel gewoon in de lijstje van recente apps. Voor je batterij is het eigelijk slechter om steeds apps af te sluiten.

    Kun jij of iemand mij hier een aanvulling op geven? Omdat ik het anders echt verkeerd doe al heel mijn iphone leven…

  31. Origineel geplaatst door Sander
    Wat een stomme zin.. Nog nooit Is er een knop toegevoegd aan het control center..

    Mooi staaltje ‘de pot verwijt de ketel’ 😝Zeker de introductie van de iPad Air2 vergeten, waarbij de fysieke knop voor geluid uit / kantelvergrendeling verdween? Drie keer raden waar die knop nu, sinds iOS8, staat… 😂

  32. Origineel geplaatst door justin w
    @Paz: en daarbij heeft de 6s genoeg ram. Ook al zet ik al mijn apps open, hij blijft net zo snel. (16gb iphone)

    Niet iedereen heeft een 6s. Of mis ik iets??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.